Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Vedeme k úspěchu: Naše první setkání bylo osudové, hned jsme si padly do oka

Spokojená žena po mateřské dovolené je cílem projektu Vedeme k úspěchu. Zároveň je i velkou motivací tří žen, které stojí za workshopy a rozvojovými kurzy pro maminky. Originalita, zábava a interaktivita kurzů vznikla spojením zkušeností a energie personalistky Světlany Pozníkové, rozvojové koučky Marcely Hlaváčkové a markeťačky Jany Rosenbergerové.
vedeme k úspěchu
Chceme ženám usnadnit přechod z mateřské do pracovního života.

Sebevědomí, podpora talentů, sebeprezentace, komunikace. To jsou hlavní témata kurzů a workshopů, které přináší nový projekt Vedeme k úspěchu. Stojí za ním tři ženy: Světlana, Marcela a Jana. A jako ženy proto nejlépe na vlastní kůži vědí, jak těžký může být návrat do práce po mateřské dovolené. Rozhodly se proto všem maminkám tuto cestu usnadnit.

Ženy ženám

Jak už bylo řečeno, projekt se primárně zaměřuje na ženy po mateřské dovolené a jejich hladký přechod do zaměstnání nebo podnikání. Pomáhat v rozvoji, ve znovuzačlenění do zaměstnání, v novém podnikání nebo hledání nových pracovních příležitostí. „Vedeme k úspěchu jsme vytvořily pro ženy. Prošly jsme si životem ve stejných botách. Živě si pamatujeme, že právě přechod z nejšťastnějšího období mateřské dovolené do pracovního života, byl jeden z nejnáročnějších,” uvádí nás do tématu Jana, matka dvou kluků, zároveň markeťačka, která vedla marketing ve velkých firmách a již několik let sama podniká ve stejné oblasti. Jak sama říká, marketing je profesí jejího srdce.

„Chceme ženám po mateřské dovolené nabídnout pomocnou ruku a podpořit jejich sebevědomí v nové etapě života.”

„Chtěly jsme spojit naše zkušenosti z personalistiky, byznysu, marketingu a rozvoje osobnosti, a zhmotnit je do projektu Vedeme k úspěchu. Chceme ženám po mateřské dovolené nabídnout pomocnou ruku a podpořit jejich sebevědomí v nové etapě života,” doplňuje Světlana, která je základním kamenem projektu v roli personální specialistky. Zároveň se jako matka dcery, která je na mateřské dovolené, dokáže velmi dobře vcítit do nesnází, jež s návratem do zaměstnání ženy mají. Dlouholeté zkušenosti a aktuální trendy z náboru zaměstnanců, jejich adaptace a školení nyní vkládá do projektu.

vedeme k úspěchu
Zleva: Marcela Hlaváčková, Jana Rosenbergerová, Světlana Pozníková

„Naše kurzy jsou pro ženy, které se nebojí vystoupit z komfortní zóny. Chtějí být spokojené, chtějí tu správnou rovnováhu mezi pracovním a rodinným životem. Přejí si najít nebo mít zaměstnání, ale třeba i vlastní podnikání, ve kterém se budou cítit dobře, které je bude bavit,” doplňuje Marcela, koučka a mentorka profesního a osobního rozvoje. Právě ona je spojovacím článkem obou žen a vizionářkou projektu. „Naše kurzy a workshopy ženy motivují, naučí je sebeprezentaci, podporují jejich sebevědomí. Ženy jsou následně připravené udělat ten správný krok z mateřské do zaměstnání, vědí, jak být přirozené ve své prezentaci a komunikaci. Vědí, jak si plánovat čas, aby byly spokojené a nebyla pro ně a jejich rodinu tato etapa stresující,” říká Marcela.

K TÉMATU  Banánová dieta, to nejsou jenom banány. V malé míře dovoluje i hřešit!

Zeptali jsme se jich na zkušenosti z kurzů a workshopů

Můžete nám prozradit jak vnímáte naše ženy, jejich očekávání a možnosti právě v souvislosti s vaším projektem?

Ženy dnešní doby jsou velmi odpovědné, a to vůči své rodině, kariéře, ale i svému životnímu stylu. Jsou sebevědomější než generace jejich matek a babiček, a jsou především samostatnější ve svých rozhodnutích. Zároveň jsou k sobě velmi náročné. Mají obavy, zda vše DOKONALE zvládnou. Chtějí být dobrými matkami, partnerkami, být úspěšné v kariéře, k tomu všemu chtějí dobře vypadat a zažívat pocity úspěchu. Ne vždy se však jejich úsilí setká s úspěchem a s pochopením okolí, a ne vždy samy na své stanovené cíle a předsevzetí stačí. To si jako ženy uvědomujeme. Je a bude to motto našeho projektu – být tady pro ně.

Jaké jsou nejčastější otázky a potřeby žen na vašich kurzech či workshopech? Co v sobě řeší, jaké jsou jejich nesnáze právě v této životní etapě?

Začněme u jejich aktuální situace, u primárních otázek, které si pokládají. Jsou v situaci, kdy se začínají jejich děti rozkoukávat ve školce. V tu chvíli mají obavy z toho, jak zvládnou školku jejich děti i ony samy, jak se děti obejdou bez matky a matky bez dětí. Zároveň se ony samy připravují na návrat do zaměstnání. Mají obavy, že s malými dětmi o ně nebudou mít zaměstnavatelé zájem, že nezvládnou nové pracovní požadavky a aklimatizaci v novém pracovním prostředí. Mají strach z nemocí dětí a absence v práci.

Mění se jim také životní režim. Ptají se samy sebe, zda budou mít čas na rodinu a domácnost, na rozvoj pracovní kariéry. Zároveň se těší na změnu. Těší se na nové pracovní výzvy, třeba i na změnu šatníku a svojí vizáže obecně. A tyto pocity jsou zásadní pro jejich rozhodnutí – o novém zaměstnání, pozici nebo i podnikání. Proto ženy na našich kurzech a workshopech především posloucháme, následně jim ukazujeme cesty, poskytujeme jim informace, které se jim pro rozhodnutí hodí, učíme je práci s časem, sebeprezentaci, efektivní komunikaci.

K TÉMATU  Tančící dopravní policisté, kteří si svojí službu užívají a baví řidiče i kolemjdoucí

Jak své kurzy vedete, co je vaším cílem? Čím jsou výjimečné?

Snažíme se ženám nabídnout širokou škálu vzdělávacích akcí tak, aby se každá z nich měla možnost najít v tématech i obsahu. Realizujeme workshopy na specifická témata, ale i jednodenní či dvoudenní kurzy s komplexním rozvojovým potenciálem pro aktuální situaci, v níž se žena nachází.

Naše kurzy nejsou jen teorií. Jsou sestavené s reakcí na aktuální dění na trhu práce, odrážejí dlouhodobé zkušenosti a praxi. Jsou interaktivní a baví. Jsou koncipované tak, aby se dovednosti, které se učíte, staly vaší součástí. Z našeho kurzu si odnášíte vlastní know-how do zaměstnání nebo podnikání.

Marcela Hlaváčková, Světlana Pozníková, Jana Rosenbergerová

Najdete nás na: Instagram, Facebook a LinkedIn

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se obléct na pohovor: Co upřednostnit a čemu se vyvarovat?

Vaše práce vás nebaví? Nebojte se začít jinde znova v jakémkoli věku

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každou noc se nám během spánku může zdát třeba i 5 snů, jejichž délka je nejčastěji 15 až 40 minut. Odborníci na sny vysvětlují, že naše sny odrážejí základní vzorce lidského chování. Odráží to, kdo jsme, co potřebujeme a v co věříme. Jaké jsou nejčastější sny a jaký je psychologický pohled na to, co znamenají?
Pokud toužíte po romantice, nečekejte, až váš přítel naplánuje něco zvláštního, převezměte otěže a zajistěte si večer svých snů sami. Možná budete chtít naplánovat rande s ohledem na svůj vkus, ale pokud pro něj chcete připravit něco zvláštního, měla byste své plány přizpůsobit jeho zájmům. Zde je několik užitečných rad pro plánování romantického rande pro vás a vašeho přítele.
Vpravo, vlevo nebo raději zůstat, kde jsem? Umíte se jasně rozhodovat, kudy se v životě vydat? Nebo občas tápete a zvažujete? Jak se naučit rozlišovat vlastní cestu a naslouchat svému srdci?
Stává se vám, že dojíte své jídlo, ale i poté máte zase hlad? Spoustu lidí dojí svou porci, ale i tak je přepadnou chutě dát si ještě něco dalšího. Anebo je přes den stále honí mlsná a snědli by vše, co mají na očích. Čím to vlastně je? A jak se toho ukrutného pocitu hladu a chutí zbavit? Pokračujte ve čtení článku a získáte tak odpovědi na vaše otázky.
V posledních letech jsou stále populárnější hesla jako speed hiking nebo fast hiking. Oblečení, obuv a vybavení určené pro tyto aktivity se objevují v kolekcích nejznámějších výrobců. Co to ale je a co to obnáší? Zveme vás k přečtení krátkého článku na toto téma.
Letní sezóna odstartovaná a vy již jistě máte plány, ne-li již zaplacené dovolené. Cestovní horečka stoupá, vy se těšíte, nicméně máte před sebou nějaké ty výzvy. A to předně v podobě balení, chystáte-li se cestovat letecky.
Mama Shelter přináší do Prahy oblíbenou koncepci food sharingu, nebo-li dělení se o různá jídla,  podle svého hesla, že sdílení je péče a podělit se znamená milovat!
Nákup vánočních dárků se často mění v noční můru, každý z členů rodiny totiž obvykle všechno má, nic nepotřebuje a zejména starší lidé zkrátka nic nechtějí a je velmi těžké se jim zavděčit. Také každý rok řešíte tohle dilema? Nevíte, čím potěšit a obdarovat své nejbližší a docházejí vám nápady? Podle čeho vlastně dárky vybírat a opravdu se trefit? Nikdo nechce dát dárek, který nepotěší. Jděte na to letos chytře.
Střelci, jakožto jedno z ohnivých znamení, dokáží být neuvěřitelně spontánní a jsou to právě oni, kteří vám bez obalu řeknou naprosto vše, ať se vám to líbí či nikoliv. Oni věci nefiltrují. Se Střelci bývá velká zábava, často jsou proto obklopeni hromadou lidí a přátel. Mají nadstandardní konverzační schopnosti a své okolí umí vysoce zaujmout a inspirovat, aby žili svůj nejlepší možný život.
Není žádným tajemstvím, že poslední roky jsou pro každého z nás náročné, což se podepsalo jak na zdraví fyzickém a psychickém, tak i na partnerských vztazích. Mnoho párů prožilo „křest ohněm“, některým vztah vydržel, jiným ne. Dopady pandemie se nevyhnuly ani hereckým hvězdám.
Myslíte, že malé děti jsou nevinná stvoření a neumějí lhát? Odborníci prokázali, že dítě dokáže lhát již ve třech letech. V té době už dětský mozek dokáže rozlišit mezi pravdou a lží. A děti zkouší, co se stane, když budou lhát. Jak reagovat, aby se to nezvrtlo?
Jsou přítulní a mazliví, ale také je s nimi velká zábava. Nejlepší čtyřnohý přítel člověka občas předvádí skutečné psí kousky. Podívejte se na ty nejlepší.

Výběr článků

Dítě ve věku zhruba šesti let čeká první velká životní výzva. Ze známého prostředí školky se poprvé přesune do velkého světa. Co by měl předškolák zvládat, aby pro něj byla škola co nejpohodovější?
Máte toho v práci moc a o víkendu se nevzmůžete na víc než vyprat, uvařit oběd a uklidit? Zkuste si udělat trochu času pro sebe, aktivně si odpočinout a zažít něco nového. Nechte děti u babičky a s partnerem si vyjeďte na Jižní Moravu. Tento kouzelný kraj je ideálním místem pro to vydat se na cestu za ochutnáváním vína a sportem na kolech. Co všechno tedy můžete na Jižní Moravě během víkendu zažít?
Každý to známe. Jdeme do obchodu, nakoupíme pár nezbytných potravin, máme téměř prázdný nákupní košík, a přitom naše peněženka trpí. Ačkoliv je nakupování jídla a potravin velice důležité, málokdo si uvědomuje, jaké při tom děláme chyby.

Nepřehlédněte

Letošní první úplněk je tady! Začínáme ve znamení Lva, kde zdánlivě nepřekonatelné osobní ego pohlcuje vše ostatní! V této fázi se setkáváme s napětím mezi individuálním nárůstem a kolektivní solidaritou, což vyvolává otázky ohledně toho, zda naše osobní pocity nepřinášejí nečekané otřesy k druhým! Nezapomeňte, že úplněk ovlivňuje jak dny před úplňkem, tak dny po úplňku.
Martin Hoffman a nová česká kriminálka Vedlejší produkt si získaly divácké srdce a výrazně ovlivnily televizní tabulky. Seriál nejenže posílil pozici České televize, ale svým úspěchem zastínil i ostatní nové pořady včetně očekávané premiéry na Primě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek