Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Zimní čas nemusí být nuda!

Jsou lidé, kteří ho prostě nemohou vystát a nemohou se dočkat, až rychle pomine, a ti, kteří ho naopak zbožňují, navzdory chladu, mlze a všemu, co k němu patří. Zima je pro nás obdobím, které má kouzelný nádech, možná kvůli Vánocům, možná proto, že mráz v určitých obdobích jako by všechno zmrazil a zastavil čas. A když sněží? Rozhodně to neusnadňuje pohyb, ale bílý plášť jako by všechno zkrášloval a tlumil, zkrátka kouzelný svět! Zima je však také synonymem pro méně času stráveného venku, a to z pochopitelných důvodů souvisejících s nižšími teplotami, a pro děti se nuda může stát krutou realitou. Když se nad tím ale zamyslíte, s trochou fantazie a organizace se dá s dětmi podnikat spousta aktivit, a to jak uvnitř, tak venku.

Aktivity ve sněhu

Využijte napadaného sněhu a vyrazte s dětmi na kopec! Ať už máte doma tradiční  dřevěné sáňky, moderní křiklavé boby s volantem nebo originálnější nafukovací koblihy, jízda na nich a rychlé klouzání po sněhu je pro každého opravdovou radostí. Zimní aktivita, kterou děti odjakživa milují a která dokáže i každého z dospělých přenést zpět v čase, do bezstarostných dnů dětství.

Pokud napadne dostatek sněhu, určitě je skvělý nápad také, děti pořádně obléct, vyrazit s nimi ven a postavit sněhuláka. Na oči stačí použít knoflíky nebo uhlíky, na nos mrkev a na ruce větvičky. A proč nevyužít té příležitosti zároveň k pěkné koulovačce?

A pokud jste vášnivým lyžařem, není nic příjemnějšího než přenést svou vášeň na děti, a to i když jsou ještě velmi malé! Děti budou společně strávený čas na lyžích milovat. Vezměte je do lyžařské školičky, nebo je můžete vzít na svah samy. Děti se totiž učí mnohem rychleji než dospělí, a proto je velmi důležité, aby se tomuto sportu věnovaly již od útlého věku.

Zimní dny doma

Pokud Vám počasí nedovolí strávit čas venku, můžete se věnovat zábavným aktivitám uvnitř.

Proč tedy nevyužít chladné zimní odpoledne a společně neupéct chutné cukroví? Upečte si oblíbené linecké, vosí úly nebo perníčky a pak si je společně nazdobte. Tímto skvělým nápadem budou děti nadšené, protože navodí příjemnou a kouzelnou atmosféru. V tomto období je také dobré uspořádat originální ruční práce, třeba vytvořit kresby na okno, nebo ručně vyráběné vánoční dárky pro přátele a příbuzné.

Dobře strávený čas může být také čas u hraní deskových her, protože-nejenže vytváří interakci mezi rodiči a dětmi-ale také umožňuje dětem zapojit se do cíleného uvažování, rozvíjet smysl pro spolupráci nebo strategie.

K TÉMATU  Vitamin D je klíčem k silné imunitě

V pokojíčku svých dětí můžete vytvořit skutečný pohádkový koutek, který bude věnován čtení a vyprávění příběhů. Snažte se dětem předat lásku ke čtení i v menších časových úsecích, které jsou velmi užitečné pro trávení vzácných společných chvil s nimi. Můžete se s dětmi střídat v tom, kdo bude číst, čímž si s nimi navíc procvičíte četbu. A navíc v zimě jsou pohádkové příběhy nutností.

Udělejte si doma dílničku. Když jdete s dětmi ven, můžeme místo suchého listí sbírat větvičky borovice, šišky. Tyto dary přírody pak můžete recyklovat a vytvořit z nich drobné domácí dárky pro své blízké. O kreativitu tedy rozhodně nebude nouze.

Filmová a pohádková odpoledne. V létě máte děti obvykle chuť jít ven, ale v zimě je to jiné. Filmová a pohádková odpoledne jsou skvělou rodinnou zábavou. Můžete se podívat na filmovou ságu a převléknout se do starých šatů nebo si pomalovat obličej. I maraton dokumentů nebo oblíbených seriálů se hodí pro každý zimní den, kdy je špatné počasí ideální záminkou k odpočinku v teple domova.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Počasí zatím nikdo poručit nedokáže a tak se zejména v jarních a podzimních měsících setkáváme s mnoha deštivými dny. Standardně jako ochranu před promoknutím jistě použijete deštník, nicméně na trhu jsou k dostání i velmi módní pláštěnky, které si postupně získávají na oblibě.
Nedělení atmosféra bude uvolněná a veselá, říká astroložka Naďa Šmídová. Co dalšího přináší její horoskop na dnešní víkendový den?
Příchod miminka představuje krásný okamžik v životě každé maminky. I přes to ale moc dobře víme, že právě založení rodiny mnohdy může zacloumat s rodinným rozpočtem. Příjem maminky se v tu chvíli smrskne na rodičovský příspěvek. Když k tomu přičteme kolik toho miminko potřebuje nebo jak se vše kolem zdražuje, často si říkáme, že by se hodila nějaká koruna navíc. Řešením může být přivýdělek na rodičovské, na který se nyní trochu detailněji podíváme.
K létu neodmyslitelně patří i veřejná koupaliště, hotely nebo wellness. Během relaxace u vody se ale mějte na pozoru. Odnést si totiž můžete hned několik nepříjemných problémů! Mykotické infekce, tedy dermatomykózy, nejsou zrovna přívětiví společníci.
Období menstruace nemá ráda asi žádá z nás. Jak si ho tedy zpříjemnit, aby to nebyly dny v pekle? Zkuste pár tipů, aby vám bylo lépe!
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Pálení čarodějnic se tradičně slaví v noci ze 30. dubna na 1. května. To znamená, že i letos se čas oslav, opékání špekáčků a zapalování hranic blíží. Víte ale, kde se tento svátek vzal a jaká je jeho historie?
Máte pocit, že solíte málo? Bez dochucení se jídlo nedá jíst, ale na druhou stranu, sůl nám ve větší míře škodí. Jak najít kompromis?
Rozhodli jste se zatočit s přebytečnými kily po porodu a začít běhat s kočárkem? Jistě je to ideální varianta jak dělat něco pro sebe a při tom zabavit i vašeho potomka aniž byste museli složitě shánět hlídání. Mimo standartní výbavy na běh je však důležité vybrat i správný kočárek, který splní všechny vaše kritéria a očekávání.
Infinity Pool se nachází ve výšce 650 metrů nad zemí na vrcholu hotelu Marina Bay Sands v Singapuru. Bazén je 150 metrů dlouhý a dolů je to celých 57 pater. Výhled přímo z vody je famózní. Koupání tady je skutečně ojedinělým zážitkem a pro některé i pořádný adrenalin!
Zamilovat se do někoho během prvních pár vteřin? Spadněte na zem, protože za sympatie, nebo naopak nesympatie k opačnému pohlaví prý může genetika a biologie, do které má co mluvit tělesný zápach. Takhle experti pohlížejí na lásku!

Výběr článků

Možná je to tempem doby, možná za tím může být chuť změnit něco ve svém životě. Techniky, které pracují s osobním rozvojem, jsou stále více v kurzu. A jednou takovou je ve své podstatě obyčejná, ale přitom natolik zázračná dovednost mindfulness, která vám prostřednictvím všímavosti vztažené k vám obrátí život vzhůru nohama. Ale jen v tom dobrém slova smyslu.
Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?
Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…

Nepřehlédněte

Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Sváteční atmosféra, radostné děti, a přitom… co s těmi dlouhými vánočními prázdninami? Dnešní článek na Dámské Lize vám přináší hravé rady a tipy, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny. Od kreativních vánočních dílen až po rodinná dobrodružství, přinášíme vám inspiraci, jak si užít tuto časově náročnou, ale zároveň kouzelnou dobu s plným srdcem a lehkostí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek