Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Tajemství bílé a černé magie. Vše co vyšlete, se vám vrátí

Pomyslný svět magie, kouzel a nadpřirozena sám o sobě vzbuzuje napětí a zvídavost. Co se vlastně vše dá představit pod pojem černá magie? Obecně se dá říci, že černá magie v podobě nadpřirozených sil a čar byla používána k ďábelským a nekalým činům, kdy vykonavatel z nich měl prospěch a ve většině případů u toho zároveň ublížil druhé straně.
magie
Magie se postupem času stala něčím iracionálním a zapomenutým.

28. 12. 2022

Pro používání magie musela osoba, jež se do ní pouštěla, vlastnit určité znalosti a mít schopnosti ji používat tak, aby docílila maximálního výsledku. Člověk musel rozumět energiím, které nás obestírají. Myšleno jak ve světě reálném, tak i v tom vnitřním. Pro provedení dokonalého rituálu se musí vědět, jak energie proudí aneb v jakých frekvencích.

Historie čar a kouzel

Magii zastírá dlouhá, a především různorodá historie. Lidé se s její pomocí snažili ovlivnit prakticky všechny své životní aspekty, od vztahů mezi sebou, přes počasí, svých přístřešků, překonání nemocí či zajištění potřebné stravy. Magie odjakživa představovala formu rituálů, do nichž ale nebyl zasvěcen každý. Pouze určití jedinci magické rituály dokázali dotáhnout do zdárného konce. Zdárný konec je v tomto případě ale sporný pojem.

S pomyslným příchodem náboženství začala magie na důležitosti upadat a spíše přecházela v nevoli. Ti, kteří se s ní do té doby zaobírali a byli jejími aktuálními zastánci a vykonavateli, začali být trnem v oku a postupem času likvidováni.

S rozvojem technologických a vědeckých vynálezů magie ztratila na jakémkoliv významu a začala být vnímána zcela nerealisticky, ba až pohádkově. Magie obsadila a stále obsazuje nezastupitelnou roli na filmových plátnech a knižních tiscích.

Nejen jeden typ magie

Magie se rozděluje na dva typy, přestože toto tvrzení by vám mnozí vyvrátili. Pro někoho je určitý nástroj použit pro dobrou věc, zatímco jiný na tuto věc hledí jako na likvidační. Vždy tak bude záležet na účelu jejího použití. Magie se rozděluje na černou a bílou.

Již název barvy „černá“ v nás dokáže vzbudit určité pocity, především ty temné. K černé magii se uchýlili lidé s nekalými úmysly, kteří nehledí na důsledky, jež mohou druhým způsobit. Lidé zacházející s černou magií hledí pouze na své vlastní zájmy. Snaží se od ostatních získat něco, co sami nemají a co jim ukrutně schází.

K TÉMATU  Horoskop krásy a duševního zdraví na víkend 3. - 4. 10. 2018. Zrelaxujte a náročné činnosti nechte na jindy!
magie
Bílá magie koná dobro.

Oproti černé magii, lidé zastupující bílou magii se nesnaží lidem škodit, ale pomáhat jim. Nezakládá se na sobeckých činech, a naopak se zasazuje o celkový rozvoj a dobro pro všechny. Ať byste vykonávali jakýkoliv druh z výše uvedených, vše by se vám mělo vícenásobně vracet, a to jak v případě dobra, tak i zla.

Rituály černé magie

U rituálů vždy záleží, jakého kýženého cíle si vykonavatel přeje dosáhnout. Vždy ale platí, že člověk by daným úkonům měl rozumět a něco o nich dopředu vědět. Lidé chtějící pomoci sáhnou po magii bílé a ti, kteří mají sobecké sklony a něco sami pro sebe potřebují, zvolí tu černou.

Jedním z nejklasičtějších rituálů je rituál lásky. Snažit se někoho přimět, aby ho miloval stejně, aby láska byla vzájemná. Klasický příklad černé magie. Dalším z příkladů je vyvolávání mrtvých, takzvané vyvolávání duchů.

Zakletí má také více podob, aby jiní dělali to, co se po nich chce nebo někomu způsobit nepříjemnosti, těžkosti, neštěstí, nemoc či snad až smrt. Ten, kdo černou magii použil, se musí umět vypořádat s následky, které nepochybně činy následují. Aneb vše, co se vykoná, se několikrát vrátí.

K provedení rituálů se používá řada propriet, od svíček, loutek, kamenů, krystalů, různých bylinek, kreslících metod až po konkrétní proslovy uřknutí.

magie
Před temnými silami se dá chránit. Musíte jen vědět, jak na to.

Ochrana

Existují i různé způsoby, jak se před temnými silami bránit a ochraňovat. Jednou z možností jsou zaříkadla, která všechny síly dokáží odrazit.

Nebo naprosto bez pochyby to jsou amulety, které by měly být nošené neustále s sebou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Naučte se vykládat karty a nahlížet do budoucnosti

Průvodce Feng Shui: ukliďte si a dodejte svému domovu i životu nový svěží dech

Zdroje článku:
www.isha.sadhguru.org, www.merriam-webster.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!
Ne, že by za vás bylinky vyřešily veškerá kila přibraná během vánočních svátků. Pokud je ale rády používáte, mohou vám pomoct nastartovat vaše trávení a tělo pak bude snadněji odbourávat nahromaděné tuky. Jestli jste se tedy rozhodly začít s hubnutím, klidně po nich sáhněte.
Vaše domácí prostředí může mít obrovský vliv na vaši pohodu. Objevte, jak malé změny ve vašem bydlení mohou vytvořit oázu klidu a štěstí, ve které se budete každý den cítit skvěle.
Úplněk s námi pěkně zamává. Ale všechno špatné, pro něco dobré. To víme všechny. V úterý tak bude třeba vypustit páru. Večer se můžete dostat do pohody vodní terapií. Před čím se ještě v úterý chránit?
Zdraví snad každý z nás zařadí na pomyslné příčce důležitosti na první místo. Preventivní návštěvy lékařů by měl mít každý v kalendáři a pokud ne, tak si je tam rychle napište.
Mnoho z nás se dlouho vyhýbalo nošení bílých tenisek. A důvod je jasný – prostě se velice rychle zašpiní. Nicméně ať chceme, nebo ne, bílé tenisky jsou prostě IN, a tak se rychlostí světla dostaly do botníku prakticky každé z nás.
Anorexia nervosa tzv. anorexie je zahalená velkým množstvím stigmat, a třeba právě vás zajímá pravda. Jak nepříjemné je žít v těle anorektika, na kterého se okolí dívá skrz prsty? Uvažování člověka s mentální poruchou není jednoduché, a to včetně člověka trpícího anorexií.
Chtěla byste začít meditovat? Láká vás být o samotě jen se svými nejniternějšími myšlenkami a touhami? Ale jak na to? Možná si připadáte jako Liz Gilbertová z románu Jíst, meditovat, milovat, která věděla přesně, jak na to, ale nedokázala se správně naladit. Nebojte, poradíme vám jak a kde s meditací začít krok za krokem.
Přirozené světlo nesmí v interiéru chybět, ale má ho být tak akorát. Někdy se však sluníčko zblázní a nezbývá, než ho vrátit do patřičných mezí. Slouží k tomu stínící technika, která má navíc dekorační funkci. Typickými zástupci interiérového stínění jsou vnitřní rolety a žaluzie. Ale co když se vám okoukaly nebo jen toužíte po designové lahůdce? Pak se vám budou líbit rolety typu den a noc. .
Potřebujete inspiraci ke cvičení? Tahle kočka ví, co udělat pro svoje zdraví, ale zároveň se u toho moc nenadřít. Krátké tréninkové video vám napoví!
Moderní doba si žádá neustálý vývoj v péči o pleť a každá moderní žena pravidelně sleduje nejnovější trendy v oblasti kosmetiky. Je ultrazvuková špachtle vážně takový zázrak, který představuje revoluci v péči o pleť, nebo se z ní stane jen lapač prachu na dně nočního stolku?
Být sama na výchovu dítěte, ať už z jakéhokoliv důvodu, není věc jednoduchá. Zapomeňme dnes na psychologický podtext a složitosti rodiče, který zvládá sám roli mámy – táty dohromady. Pojďme se zaměřit na čistě materiální stránku věci. I ta není jednoduchá. Na jaké dávky a příspěvky máte nárok a kde je žádat?

Výběr článků

Avokádo je jedním z nejdiskutovanějších druhů ovoce, které na této planetě existují. A to z mnoha důvodů, zejména těch ekologických. Ale už jste slyšeli o takzvaném ecovadu?
V generacích to tak chodí, že jedna pomáhá druhé. Hlídání vnoučat babičkami a dědečky k tomu bezpochyby patří. Je také dobré pro budování rodinných vztahů. Nikoli jako sebeobětování, ale jako skvělý čas strávený s generací, která vám může hodně dát, a funguje to i naopak.
Není radno si s ní zahrávat, protože vám může pořádně znepříjemnit život. Někteří lidé ji bohužel ale ignorují a pak si také nesou následky. Co je alergie na slunce, jak se projevuje a co se s ní dá dělat? Sluneční alergii nebagatelizujte a snažte se nad ní vyzrát co nejrychleji.

Nepřehlédněte

Naše manželství jsem vždy brala jako ideální soužití muže a ženy. Všichni naši známí nás měli jako vzor toho, jak by to v dlouhodobém vztahu mělo vypadat. Byla jsem do manžela zamilovaná od svých dvaceti let, po několika letech mě požádal o ruku. Jak jsem se ale mýlila v tom nejbližším člověku, kterého mám, to si ani nedokážete představit! Než se objevila jeho nemanželská dcera...
Mezi nejznámější ženy Ruska se rozhodně řadí kosmonautka, první žena ve Vesmíru. Valentina Těreškovová má zajímavý životní příběh a dodnes se dokonce politicky angažuje ve své milované zemi. Podívejte se na její zajímavý život i současnost.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek