Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Hubnutí? Strava je důležitá, ale snažte se!

Mnoho lidí začíná hubnout především s dietou, protože je to nejjednodušší způsob, jak změnit své každodenní stravovací návyky. To je správný směr, ale nestačí, pokud chcete na svém těle skutečně zapracovat a zhubnout. Je také nutné správně přizpůsobené cvičení a k tomu budete potřebovat vybavení a příslušenství!

Hubnutí je obtížný, pracný a časově náročný proces. Vyžaduje to odhodlání, správný plán a změnu každodenních návyků týkajících se jídla a sportu. Fyzická aktivita a správná strava jsou nezbytné pro dobrou náladu a atraktivní postavu.

Lidé, kteří chtějí zhubnout, mají obvykle největší motivaci na začátku. To vám dodá potřebný impuls, ale z dlouhodobého hlediska to nemusí stačit. Strava je nesmírně důležitá, ale kromě toho je třeba mít cvičební plán a správné vybavení, abyste mohli pracovat na svých svalech a kondici. Dnes má málokdo čas učit se vše od začátku a komplexně plánovat svůj plán hubnutí. Již několik let však nemusíte cvičit v posilovně nebo v profesionálních zařízeních; posilovnu si můžete zřídit doslova doma! Jediné, co opravdu potřebujete, je několik metrů volného prostoru a trochu odhodlání.

hubnutí

Vybavení a potřeby pro domácí cvičení

Pokud chcete cvičit doma, jedním z nejoblíbenějších kardio strojů je stacionární kolo, které umožňuje cvičit kdykoli a s různou intenzitou. Jízda na kole doma vám umožní zvýšit kondici, celkovou zdatnost a posílit svaly dolní části těla. Cvičení na kole má také pozitivní vliv na celý kardiovaskulární systém. Věnujte pozornost zejména moderním a funkčním kardio kolům. Najdete je například ve sportovním obchodě https://sportano.cz. Zde si každý najde to správné vybavení s elektronickou nebo manuální regulací odporu. Vzhledem k nízkému zatížení kloubů se domácí stacionární cyklistika doporučuje zejména starším lidem, těhotným ženám a sportovcům, kteří rehabilitují po zranění.

Dobrý sportovní obchod poznáte také podle toho, že nabízí rozmanitý výběr elektrických běžeckých pásů pro domácí běhání. Jedná se o nejmodernější kardio stroje, které umožňují provádět mnoho různých typů tréninku: klidnou chůzi, intenzivní pochody, intervaly, klusání a rychlý běh nebo dokonce simulaci intenzivního výstupu na horu. Sportovní trénink na domácím elektrickém běžeckém pásu je dobrou volbou pro lidi, kteří mají rádi klasický běh a hledají možnost, která vyhovuje jejich potřebám. Nezapomeňte však, že běhání po nerovném terénu, zejména pokud máte nadváhu, může mít mnoho negativních zdravotních dopadů. Dobří výrobci elektrických běžeckých pásů používají technologie a moderní systémy, které zajišťují dostatečné odpružení. Mnohem lépe tak chráníte chodidla a klouby (kotník, koleno nebo kyčel) a páteř. Běh je stejně účinný jako na zemi!

K TÉMATU  Vyplatí se kupovat levné tonery? Dejte si pozor, které vybíráte
hubnutí

Kromě běhu je zde také orbitrek. Jedná se o skvělý a opravdu účinný stroj pro lidi, kteří chtějí zhubnout nebo zlepšit svou kondici. Na rozdíl od běžeckého pásu navíc orbitrek tolik nezatěžuje klouby, takže je dobrou volbou pro lidi s nadváhou. Při orbitreku se zapojují současně svaly nohou a horní části těla. Umožňuje vám pečovat o vaši siluetu, buduje vytrvalost a kondici. Navzdory zdání se jedná o velmi poutavý stroj; jedna hodina cvičení může spálit 400 až 800 kalorií! Je to aktivita doporučovaná zejména lidem se sedavým způsobem života.

Vyplatí se zřídit si doma fitness centrum?

Každý způsob cvičení je dobrý! Ujistěte se však, že nabízí obchod špičkové kardio vybavení od nejlepších výrobců z celého světa: Kettler, Urbogym, Spokey, Schwinn, Technogym, Nautilus nebo Matrix. Tito výrobci používají ergonomické skládací systémy, jako je Soft Drop, které umožňují rychlé nastavení a složení stroje a skladování nevyžaduje mnoho volného prostoru v domě nebo bytě. Doporučujeme funkční kardio stroje vybavené zařízením a funkcemi, jako jsou LCD obrazovky nebo speciální držáky na chytrý telefon či dokonce tablet, abyste mohli při cvičení pohodlně používat internet. Kromě toho se na displeji zobrazují také nejdůležitější parametry tréninku, jako je puls, vzdálenost, doba aktivity, aktuální rychlost nebo počet otáček za minutu (RPM).

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.
Sluníčko a teploty překonávající 20°C. Takto nějak přichází léto do české kotliny. Nemusíte na něj čekat na přelom května a června. Za takovým létem můžete vyrazit už v dubnu, třeba do Turecka nebo na Mallorcu.
S postupem digitální éry a vzrůstajícím vlivem sociálních sítí se mění nejen náš každodenní život, ale i způsob, jakým procházíme světem romantických vztahů. Seznamovací aplikace se zdají být klíčem k pohodlnému a snadnému hledání partnera, přesto se s nimi vážou otázky a zážitky, které mohou ovlivnit náš citový i sociální život. Tato nová realita digitálního seznamování ovlivňuje různé aspekty mezilidských vztahů a vyvolává diskuse o pravé podstatě lásky v online prostředí.
Pokud milujete koupání, a zároveň patříte mezi teplomilce, pak s největší pravděpodobností v období podzimu a zimy trpíte. Příjemné teploty jsou pryč, nemluvě o ledových vodách, do kterých skočí leda stoupenci Wim Hofa. Dobrou zprávou ale je, že příjemné koupání ani s příchodem sychravých dnů zdaleka nemusí končit. Stačí jen vědět, kam zajít – na termální místa, kde se klidně ohřejete i mimo horkou letní sezónu. Takže kam vyrazit?
Pěstitelská sezona je v plném proudu, což znamená, že si lidé ve svém volném čase musí najít čas na svádění boje s mandelinkami. Právě mandelinky jsou totiž největším problémem, který sužuje jejich pěstované brambory. Rozpoznat je není vůbec nic těžkého. Mandelinka bramborová je americký brouček, který je asi dvanáct milimetrů dlouhý a osm milimetrů široký. Většinou je zbarven do bílo-žluta nebo do bílo-oranžova s tím, že ho zdobí černé pruhy.
Dlouho jsem nemohla najít lásku, vždycky jsem byla trošku při těle, měla jsem problémy s pocením, nějaké zdravotní problémy, které způsobovala moje nadváha a pleť samý pupínek. Bojovala jsem s tím v pubertě hodně dlouho a neměla jsem žádné sebevědomí.
Že jsem vychovávána tetou, jsem se dozvěděla v patnácti letech. Do té doby jsem netušila, že mí rodiče nejsou mými rodiči, že se o mě od malička stará moje teta. Byl to pro mě šok, ale se situací jsem se smířila docela rychle. Snažila jsem se však vždycky najít svou biologickou matku, která mi chyběla, a chtěla jsem ji poznat.
Umělci potřebují ke svému tvoření velkou spoustu inspirace. Aby byli skutečně dobří a ve svém oboru vynikali, musí se do svého řemesla naprosto ponořit. A to často vede k situacím za hranicemi běžného chápání.
Reality show je jedním z nejpopulárnějších žánrů doposud. Od sledování všech šokujících, nesestříhaných okamžiků, až po osudy u vašich oblíbených darebáků – sledování dalšího dílu každý týdne je návykové. Jaké reality show nejraději sledují v zahraničí?
Jít na první schůzku s celou řadou očekávání, která musí partner splňovat, je velmi kontraproduktivní. Jestliže se chcete seznámit, nemůžete čekat, že protějšek splní vaše představy během krátkého setkání v kavárně. Rychlé soudy jsou špatné soudy.

Výběr článků

Amber Rachdi bydlí v americkém městě Troutdale a většina jejího mladí se točila kolem enormní obezity, vážila totiž neskutečných 300 kilogramů. Tato mladá žena po jistý čas vůbec neřešila, množství a skladbu svého jídelníčku, proto se prakticky vyjedla až do extrémních rozměrů. Zdravotní stav jí ale donutil zhubnout. Jak se jí to podařilo? Pojďte se podívat.
Když jsem před třemi lety potkala svého současného muže, byla jsem nadšená. Vkládala jsem velké naděje do naší lásky. Pořídili jsme si společné bydlení a narodila se nám dcera. Po čase jsem ale poznala, že žádné dlouhodobé soužití není ideální. Dnes je náš společný život rodičovský, a já si začala psát s bývalým z Chorvatska.
V nejhorším případě úmrtí, v „nejlepším“ trvalé následky. Očkování v naší republice bylo zavedeno v letech 1946–1985. Úmrtnost u většiny nemocí klesla o 90-99,9 %. Přesto se i u nás vracejí na scénu nemoci, které jsme znali už jen z literatury: spalničky, dávivý neboli černý kašel, příušnice nebo zarděnky. Jak se jim bránit?

Nepřehlédněte

Pálení čarodějnic se tradičně slaví v noci ze 30. dubna na 1. května. To znamená, že i letos se čas oslav, opékání špekáčků a zapalování hranic blíží. Víte ale, kde se tento svátek vzal a jaká je jeho historie?
Problematické partie trápí nejvíce v létě. Chcete nosit pěkné letní věci, ale když se více odhalíte, budou mnohem výraznější i partie, které nejsou chloubou vaší postavy. Jak se obléknout letně, módně, a přitom úměrně své postavě?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek