Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Podzimní výzdoba: Jak naladit domov na podzimní notu?

Každé roční období má svůj specifický nádech a ani podzim není výjimkou. Sice budete trávit více večerů doma kvůli deštivému a studenému počasí, ale o to větší máte motivaci si svůj příbytek zútulnit podzimními dekoracemi. Jdeme na to!
podzimní výzdoba
Zajděte si na procházku, zapalte svíčky a pusťte se do výzdoby vašeho bydlení.

06. 10. 2022

Deka vždy po ruce

Podzimní výzdoba a praktická věc v jednom? Přehoz nebo deka je úplně nejjednodušším způsobem, jak vdechnout obývacímu pokoji nebo ložnici podzimní ráz. Vybírejte hřejivé barvy, ideální je kombinace hnědé, oranžové a červené. Myslete také na vzory, podzim nejlépe vyjádříte károvaným vzorem ve zmiňovaných barvách. Deku pak stačí pouze přehodit přes gauč a v případě potřeby přes nohy.

Sezóna svíček začíná

A je to konečně tady! Kdy jindy si zapálit svíčku, která provoní vaši domácnost, a navíc jí dodá příjemnou a hřejivou atmosféru? Také svíčky se snažte ladit do podzimních či neutrálních barev, uvidíte, jak ty večery budou hned o něco příjemnější.

Barvy podzimu

Tak schválně, jaké barvy vám nejvíce připomínají podzim? Samozřejmě to jsou barvy hnědá, červená, zelená, oranžová. Ačkoliv je podzim studený, jeho barvy jsou teplé a teplo v nás evokují, proto se jimi obklopte. Doplňky v těchto barvách jsou skvělá podzimní výzdoba, doladit je můžete zemitými tóny.

Všeho moc škodí

Pamatujte, že čeho je moc, toho je příliš. I podzimní výzdoba se dá přešvihnout. Proto to s ní nepřehánějte, stačí přidat pár dýní (ať už okrasných nebo umělých), věnec na dveře a pár svíček. Vaše domácnost tak bude působit elegantním, a přitom útulným dojmem.

deka
Teplá deka je na podzim praktická.

Kde a jak začít?

Veranda

Začněte hned u verandy, protože právě ta a vchodové dveře jsou tím, co vidíte nejdřív. Kolem hlavních dveří prvně ukliďte a vyzdobte ji květinami teplejších tónů. Ideální jsou chryzantémy, nevadlec, aksamitník, vřes apod. Hezkou parádu udělají dva větší květináče umístěné každý po stranách vchodových dveří. Nezapomeňte také na dveře samotné, které opatřete nějakým zajímavým podzimním věncem.

Tip: Podzimní věnec si můžete vytvořit snadno sami, stačí vám k tomu korpus věnce, provázek, tavná pistole, šípky, šišky, jeřabiny, kaštany a jiné podzimní přírodniny, které venku při procházce najdete. Tím důležitým je také vaše fantazie, díky které si už sami věnec sestavíte přesně tak, jak chcete.

Jídelní stůl

Dodejte podzimní šmrnc také jídelnímu koutu tím, že mu dopřejete pár typických dekorací. Vydejte se do přírody a nasbírejte několik větviček, ideálně s šípky a jeřabinami. Doplňte je o barevné listy a máte hotovo raz dva.

K TÉMATU  Jak v domácích podmínkách hloubkově vyčistit matraci?

Rámečky na fotky

Podzimně se dají naaranžovat také rámečky s fotkami. Nasbírejte si kaštany, žaludy nebo šípky a pomocí tavné pistole jimi rámečky dolaďte. Záleží už jen na vás, zda bude rámeček celý kaštanový nebo k němu připevníte pouze menší větvičku šípků.

rámeček
Rámečky na fotky jsou jako nepopsaný list. Vyzdobte je podle svých představ.

Venkovní posezení

Užijte si ještě posledních pár teplejších chvil s přáteli a rodinou u vás na zahradě. Židle, sedací soupravu nebo cokoliv k sezení vybavte podsedáky či přehozy, které se nesou v podzimních tónech. Na stole by neměla chybět váza s podzimními květinami nebo větvičkami a k dokonalosti přidejte pár lucerniček kolem vašeho posezení.

Zapojte své děti

Podzimní výzdoba je ideální příležitost, jak zapřáhnout a zabavit děti. Na procházky pro dekorace choďte spolu a doma si užijte odpoledne sestavováním nejrůznějších zvířátek z kaštanů, které si pak vystavíte na poličku.

Dýně jako symbol podzimu

V neposlední řadě nesmíme zapomenout také na dýni, která je tím nejdůležitějším a pro většinu typickým prvkem podzimu. Jako dekoraci ji můžete využít na mnoho způsobů. Můžete ji vydlabat a vyřezat z ní strašáka, do kterého umístíte svíčku. Dýně malého vzrůstu vám mohou posloužit jako dekorace bez dalších úprav. A s trochou šikovnosti a fantazie můžete využít dýni jako obal květináče s květinami. Na trhu jsou samozřejmě také keramické dýně, které oproti těm pravým vydrží o mnoho déle.

dýně
Podzimní výzdoba se neobejde bez dýní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Krásné podzimní dekorace do interiéru i zahrady. Vytvořte doma magickou atmosféru z věcí, které najdete

Jak připravit zahradu na zimu a jaké práce na podzim nesmíte vynechat?

Zdroje článku:
www.therange.co.uk, www.target.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Co vás čeká tento pracovní týden? Čemu se raději vyhnout a co můžete očekávat? Některý den je vhodný na péči o vaše zdraví, jiný zase pro vypuštění vašich emocí. Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Saunování přináší celou řadu zdravotních benefitů. Během chvíle dokonale prohřeje celé tělo, podporuje relaxaci, posiluje imunitu. Chodit do sauny pravidelně rozhodně má smysl. Jen při tom nesmíte chybovat.
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.
V našem aktuálním článku se zaměřujeme na problematiku překonávání emocionálních výzev v průběhu ledna, často označovaného za nejdepresivnější měsíc v roce. Přinášíme deset odborně podložených tipů, jak proaktivně zvládnout toto období, zahrnující strategie podporující duševní pohodu a vhodné metody copingového chování. Náš článek vychází z psychologických a sociálních aspektů, poskytujících čtenářům nástroje ke zlepšení svého emocionálního stavu v průběhu této často náročné fáze roku.
Čekáte na to, až špinavé hrnky od kávy, které se hromadí ve dřezu, umyje váš partner? Jestli nechcete čelit riziku rozchodu i úzkostným pocitům beznaděje, raději to vezměte do vlastních rukou. V sázce je až příliš mnoho!
Výběr antikoncepčních prostředků je poměrně velký. Dlouhý seznam začíná kondomy, pokračuje antikoncepčními pilulkami a končí třeba právě nitroděložními tělísky. V tomto článku se na ně zaměříme. Dozvíte se, jak se tělíska dělí, jak fungují, pro koho jsou vhodná a také kdy je ideální jejich zavedení. Provedeme vás veškerou problematikou nitroděložních tělísek a pokud váháte, pomůžeme vám se rozhodnout, zda do toho jít, či nikoliv.
Marie byla od mala o něco plašší než ostatní děti. Viděla věci, které ji znepokojovaly. Až v dospělém věku si vše dokázala rozklíčovat za asistence duchovně naladěných lidí. A dnes? Po překonání dlouhé nemoci pomáhá Marie lidem ve svém okolí.
Pokud patříte mezi znalce kávy a je to první věc, na kterou po probuzení myslíte, chápeme vás. Ale mějte se na pozoru. Pokud máte doma čtyřnohého přítele, je možné, že neodolá pokušení ochutnat ten horký nápoj. A zatímco lidé často potřebují na začátek dne kofeinový šok, káva rozhodně není něco, co by si měl dávat váš chlupatý společník. Jak konkrétně je spojení „káva a pes" škodlivé a co může způsobit?
Když jsem začala pracovat v marketingové firmě, těšila jsem se na novou výzvu. Vytváření obsahu a reklamních kampaní mě bavilo odjakživa - a ve své původní firmě jsem měla na starosti všechno možné. Byla to pro mě skvělá příležitost, jak se posunout o kousek dál. Tuhle společnost už jsem totiž měla vyhlédnutou dlouho, a konečně se mi tam podařilo dostat. Už to všechno ale vidím jinýma očima…a může za to šéfová.
Když si moje kamarádka a pak také sestra našly partnery na seznamce, začala jsem věřit tomu, že to skutečně funguje. Do té doby jsem se toho strašně bála. Psát si s někým na internetu, nevědět, zda je to skutečně on a potom si s ním vyjít. To mi přišlo děsně riskantní. No ale, když to jim dvěma vyšlo, proč by to nemohlo vyjít taky mně?
Jak zvýraznit rty, když zrovna nemáte po ruce rtěnku? Čím obohatit lak na nehty? K čemu je dobrý citron? Vyzkoušejte nápadité vychytávky pro vaší krásu.

Výběr článků

Teploty stoupají a pomalu svítá i naděje, že se brzy otevřou sportoviště. Jestli se chcete po delší pauze dostat do formy, rozhodně nepodceňujte přípravu. Dobijte energii a dávejte si postupné cíle. Jinak byste mohli skončit s nepříjemnými křečemi, bolestivě nataženými svaly a vyčerpaní únavou.
Otužování pro větší imunitu proti nemocem nejsou jen babské řeči. Terapie chladem má benefity, které zvyšují naši tělesnou odolnost. Co s vámi udělá pravidelné šokování těla prudkým snížením okolní teploty?
Kouzelné zahradní cestičky jsou skvělým nápadem, jak proměnit vaší zahradu ve fantastickou zónu pro relax a odpočinek. Prohlédněte si kreativní nápady na konstrukce chodníčků, které vytváří příjemně útulnou atmosféru.

Nepřehlédněte

Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!
Domácí mazlíčci jsou zkrátka nekonečným zdrojem zábavy. Umí nás pořádně naštvat, ale svou roztomilostí to vždy vyváží. Psi, kočky, ale dokonce opice nebo veverka, ti všichni vás pobaví svými lumpárnami ve videu. Podívejte se na zvířátka v akci!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek