Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

She-Hulk: Porce nadlidské marvelovské superzábavy pro ženy

Seriál She-Hulk: Neuvěřitelná právnička vznikl ve světoznámém studiu Marvel. Odtud pochází věhlasné snímky, jakou jsou Avengers, Thor, Strážci Galaxie, Captain America, Iron Man, Captain Marvel, Black Widow a mnohé další. Stejně jako tyto všechny uvedené tituly, i seriál She-Hulk nabral u fanoušků na oblíbenosti. Máte-li rádi Marvelovky, sci-fi a komedie o superhrdinech, tento seriál ve vás pravděpodobně získá dalšího fanouška.
she-hulk
Superžena se superschopnostmi, taková je She-Hulk.

21. 09. 2022

Seriál She-Hulk má celkem 9 epizod a celkově je založen, jako další Marvelovky, na komiksu. Některé aspekty se v komiksech a seriálu liší, ať už nepatrně, nebo o něco podstatněji. Premiéru měl ve Spojených Státech 18. srpna. Každý čtvrtek je ke zhlédnutí nový díl, a to na streamovací platformě Disney+.

Kdo je She-Hulk?

Ale vás teď určitě nejvíc zajímá hlavní hrdinka. Tu ztvárnila herečka Tatiana Maslany. She-Hulk neboli Jennifer Walters má něco přes 30 let, je svobodná a vydělává si jako právnička – a celkově vede velice komplikovaný život (samozřejmě). Když není právničkou Jennifer, je z ní vysoká, statná a zelená obří žena.

Její advokátní zaměření je orientované na lidi mající super schopnosti. Což ostatně dává smysl, sama je jednou z nich.

Jak se to stalo?

A čím to, že se původně ze zcela obyčejné ženy stává zelená obryně? Bratranec Jennifer, Bruce Banner, kterého ztvárnil populární herec Mark Ruffalo (marvelovský Hulk), jí poskytl svou krev při transfuzi. Jennifer zažila atentát, který ji zanechal ve vážném, život ohrožujícím stavu, transfuze pro ni proto byla nevyhnutelná.

Jenže Bruce se sám pravidelně stává zeleným a silným obrem. Darováním krve Jennifer jí předal své záření a ona se též začala proměňovat v nadpřirozenou bytost. Kdykoliv se Jennifer v zeleného obra promění, vyplouvá na povrch její tolik potlačované já v lidské osobě. Právnička si v obou verzích ponechává lidskou podobu, a to i když je zelená, a zároveň svoji inteligenci a důvtip.

trailer k seriálu She-Hulk (2022)

Jaké má schopnosti?

Na prvním místě je to rozhodně síla. Komiksová Jennifer sice na Bruce nestačí, zato ta seriálová má víceméně často navrch (ženy sobě!). Kromě síly oba dokážou čelit všelijakým vlivům a zvládnout to, co už se od superhrdinů očekává. Unesou několik desítek tun, snáší extrémní teploty nebo skáčou několik stovek metrů daleko i vysoko. Odolní jsou zároveň vůči nemocem a zraněním, bez čehož by se prakticky neobešli.

K TÉMATU  Jak si udělat vejce na třicet způsobů. Připravte si snídani pokaždé trochu jinak

Dlouhé potlačování

Jennifer se s touto proměnou těžce prala. Nechtěla, aby o ní veřejnost věděla, proto se své super-schopnosti a proměny naučila potlačovat a ovládat. Tímto se od Hulka odlišuje. Své dovednosti dokáže usměrnit a získat nad nimi kontrolu.

Samozřejmě nic netrvá věčně a ani ona svou druhou podobu nezvládne utajovat donekonečna. Bohužel s jejím odtajněním se začnou objevovat i její zarytí nepřátelé, protože každý superhrdina nějaké musí mít.

Zápletka

Stejně jako v každé Marvelovce, i zde je jeden nepřítel, který nad všemi vyčnívá. Tím je v seriálu She-Hulk Nicholas Trask. A je to ten, kdo způsobil onen atentát, kvůli němuž musela Jennifer podstoupit celou transfuzi a záchranu života. Snažila se totiž ochránit cíl jeho atentátu. To se jí sice podařilo, jen s hlubokými následky. Nýbrž Nicholas se jedním nevydařeným atentátem nenechal odradit. Jennifer tak musí spojit svůj pracovní život s tím nadlidským – a společně proti tomuto nepříteli bojovat.

she-hulk
Seriál She-Hulk najdete na streamovací platformě Disney+.

Bod zlomu

Pozor, spoiler! Naprosto zlomovým okamžikem se stane moment, kdy tento zloduch zabije nejlepší kamarádku Jennifer. Právě ona její tělo objeví. A rozpoutá se vlna konfliktů a zájmu veřejnosti. S Traskem se She-Hulk setká ještě při více příležitostech, kdy se můžeme těšit na ranec akčních a bojových scén.

Ne každý z nás je fanda do Marvelovek, ale jste-li jedním z nich, seriál jistě stojí za podívanou. Co se epizodám nedá zapřít, tak je široký záběr humoru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší filmy, které potěší každé ženské oko. V hlavní roli supersamci

Nejlépe placené herečky roku 2020. Tipli byste to do nich?

Zdroje článku:
www.disneyplus.com , www.marvel.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Čtení je v dnešní době stále vzácnějším koníčkem, zejména u dětí. Ty totiž mnohem raději tráví čas nad displejem chytrých mobilních telefonů, s tabletem v ruce nebo třeba před televizí. Kéž by existoval nějaký způsob, jak lásku ke čtení u dětí probudit. Naštěstí ale jeden způsob skutečně existuje. Vyzkoušíte ho?
Umíte si představit vánoční svátky bez pohádek? Nemusíte být nutně dítě, abyste vyžadovali oblíbené příběhy na Štědrý den a všechny následující svátky. Užijte si volné sváteční dny a nezapomeňte na pohádky, které vám přinesou klid a krásnou atmosféru do vašeho domova.
Většina z nás už minimálně jednou držela nějakou tu dietu. Dobře víte, jak je to složité. Možná by vám více vyhovovalo řídit se barvami. Jak to? Barvy totiž mohou přímo souviset s hubnutím a dost možná vás shazování přebytečných kilogramů bude konečně bavit.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Krásné umění, inspirované oceánem, vlnami a příbojem. Neobvyklé techniky použití barev a přírodních materiálů vytváří skutečné skvosty, které si můžete udělat také. Stačí trochu tvořivosti a váš originální kousek je na světě. Je to i inspirace na perfektní dárek pro někoho z rodiny, přímo z vašich rukou.
V každém vztahu někdy nastane čas, kdy se lidé hádají, dohadují, přehodnocují své názory. Takové menší krize jsou v každém vztahu běžné a můžete je očekávat. Velké krize většinou přicházejí s tím, jak se vztah mění a vyvíjí. Mohou vás potkat dříve či později, avšak odborníci se shodují v tom, jaké kroky (a i roky) ve vztahu bývají kritické.
Poslechněte si deset hlasů z britské verze talentové show The Voice 2019, které naprosto uchvátily diváky a šokovaly porotu. To je zpěv!
Pocity štěstí a spokojenosti v životě jsou nesmírně důležité. Jak jich ale docílit a dlouhodobě si je udržet? Možná máte pocit, že je to obrovská alchymie, se kterou si nevíte rady. Nejspíše si myslíte, že ve hře je celá řada faktorů a mnoho z nich dokážete ovlivnit jenom z části – například vztahy v rodině, v práci… Ve skutečnosti toho ale máte v rukou hodně. Velkou pomoc vám nabízí hormon dopamin a jeho hladinu ve svém těle můžete ovlivnit více, než sami tušíte. Jak na to?
Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!
Naši dva redaktoři, Mirek a Verča, zkusili zdokonalit svou angličtinu pomocí Skype lekcí. Kde našli lektory?
Jaké jsou vaše plány a cíle? Chcete zůstat v zajetých kolejích zaměstnance? Nebo prahnete po výstupu ze své zóny komfortu, která s sebou nese také start podnikání? Ať už chcete rozjet velkou společnost nebo působit „na vlastní noze”, v obou případech by vám v knihovně mělo dřímat několik knižních výtisků, které mohou člověka sedmimílovými kroky posunout kupředu.
Jste příznivci doby minulé, která se nesla v duchu swingu, kloboučků, smokingů a doutníků? V tom případě byste se měli seznámit se stylem Art deco, který je odkazem na období mezi první a druhou světovou válkou. Oldřich Nový, Adina Mandlová nebo románový hrdina Velký Gatsby jsou ztělesněním luxusu, elegance a sofistikovanosti. Inspirujte se našimi tipy a vneste do svého domova kousek dávného luxusu a elegance.

Výběr článků

Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na další pracovní týden. Myslete na své zdraví a zbytečně se nestresujte, nepomůže to ničemu. Na co si dát pozor a co můžete očekávat?
Připoutejte se a připravte se na divokou jízdu, protože přichází čtvrtý díl našeho napínavého příběhu, který vás zavede hlouběji do labyrintu tajemství, vášní a rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky. Ve světě, kde se osobní a profesionální životy nebezpečně proplétají, se naše hrdinka ocitá na prahu osudového setkání, které může změnit vše. Co se stane, když se vaše nejtajnější touhy střetnou s nečekanou realitou? V tomto čtvrtém dílu se ponoříme ještě hlouběji do příběhu plného napětí, nečekaných zvratů a odhalení, která mají moc otřást vaším vnímáním pravdy. Otevřete dveře do světa, kde každý výběr může navždy změnit vaši budoucnost. Nechte se pohltit příběhem, který je stejně provokativní, jako je neodolatelný.
Situace je kritická. Místo toho, aby děti zamířily do lavic, zůstávají dál doma. Uzavřené jsou kompletně nejen základní školy, ale nově i ty speciální a mateřské. Přesto počet nemocných mezi nejmenšími v posledních dnech roste. Je tak nejvyšší čas začít posilovat jejich obranyschopnost. Soutěžte proto s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia s oceněným vitaminem D a probiotiky, které podpoří jejich imunitu.

Nepřehlédněte

Potřebujete trochu rozveselit? Leze na vás jarní deprese, nebo naopak podzimní splín? V tom případě není nic lepšího, než zasednout k televizi a pustit si něco třeskutě vtipného. Které komediální filmy a seriály jsou pro tento účel jako stvořené?
Ačkoli bychom to měli dělat všichni, opravdu není pravidlem, že se v každé domácnosti třídí odpad. Pokud si neosvojíme tyto správné návyky, může se stát, že často budeme vyhazovat odpadky tam, kam prostě nepatří. Ještě horší varianta je ta, že netřídíme vůbec (hanba!). Přitom je to naprosto jednoduchá disciplína. Nejtěžší je pouze začít. Do lehkého začátku vám poradíme, jak na to, abyste přispěli k lepšímu životnímu prostředí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek