Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nejoblíbenější romantické filmy roku 2022

Důvodů pro sledování tohoto žánru bývá několik. Romantické filmy nás na emoční rovině dokážou pozvednout. Ostatně – kdo z nás by nechtěl věřit, že tam někde se skrývá ta pravá a nepodmíněná láska? Že tam někde je náš dvojplamen, spřízněná duše, která je nám souzená?
romantické
Který romantický film vás zaručeně rozpláče?

06. 10. 2022

Romantické filmy se sledují velmi jednoduše, oproti jiným žánrům mají uvolněnou atmosféru. Hlavní postavy těchto filmů nám dokazují, že na světě jsou lidé, kterým se dá věřit. Často se nám při nich spustí slzy, nicméně tyto slzy jsou ty pozitivní, slzy štěstí. Mnohé příběhy v nás umí vyvolat vzpomínky – a jiné nás zase povzbudí v našich stávajících vztazích nebo dodají odvahu pro vztahy budoucí.

Takže, už jste viděli všechny „romanťárny” letošního roku?

Zranitelná srdce

Americký romantický snímek, který je vsazen do válečného období, kam nevyjímaje patří i láska. Cassie je mladá dívka, která miluje hudbu, skládá si své písně a věří, že to je její budoucnost. Luke je mladý mariňák, který má brzy nastoupit na svou válečnou misi.

Tito dva lidé se rozhodnou své životy spojit v manželském svazku, nicméně pouze z důvodů finančních. Pro oba je to v danou chvíli výhodné a nevidí aktuálně jiné východisko pro zlepšení svých životních situací. Aby nikdo jejich prvotní záměry neprohlédl, svou roli musí před veřejností skvěle sehrávat a pravdu utajovat. V případě, že by je někdo odhalil, šli by před soud za trestný čin.

trailer k filmu Zranitelná srdce (2022)

Luke krátce po svatbě odjíždí do války. Po jeho odjezdu se teprve manželé začínají skutečně poznávat. Začínají si dopisovat a postupně se sobě otevírat. Cassie pro něj dokonce složí píseň. Romantické filmy se ale bez zápletky neobejdou. Luke se musí předčasně vrátit domů, jelikož ho zasáhla mina, kvůli které skončil na vozíku. Prognóza je, že by chodit v budoucnu mohl, ale přesto se nyní musí se situací sžít nejen Luke, ale i jeho manželka.

A jak to dopadne? Směr je vám pravděpodobně jasný. A ano, slzet budete.

K TÉMATU  10 podivných věcí, které dělá vaše kočka. Víte proč?

Vem si mě

Americká romantická komedie s hvězdným hereckým obsazením v hlavních rolích. Jennifer Lopez a Owen Wilson dokázali, pouze tedy na plátně, že jsou pro sebe jako stvoření.

Celý příběh začíná ale jiným párem. Kat neboli Jennifer, má stanout před oltářem s Bastienem, kterého hraje zpěvák Maluma. Jako místo svatby si vybrali koncertní halu, kde má Kat zpívat, je to totiž profesionální zpěvačka. Ve finálních momentech ale Kat zjistí, že ji její nastávající podvedl.

trailer k filmu Vem si mě! (2022)

Kat v tuto chvíli udělá něco zcela neočekávaného pro všechny zúčastněné. Neuteče, ale rozhodne se, že se i tak provdá. Ale ne za Bastiena. Pod pódiem zahlédne muže, který svírá ceduli s nápisem „Vem si mě“. A přesně pro něj se rozhodne. Nicméně Charlie neboli Owen, tam nestojí proto, že si Kat chce vzít. Pouze tam figuruje jako společnost a doprovod své dcery a kolegyně z práce. Obě zpěvačku zbožňují a s cedulí přišly ony. Chudák Charlie ji jen na chvilku podržel a náhle je odvlečen za zpěvačkou k oltáři.

A jak to dopadne? Rozhodně se podívejte.

Pýcha a přemlouvání

Pýcha a přemlouvání je jedna z knih populární spisovatelky Jane Austenové. A stejně jako její kniha Pýcha a předsudek, která byla zfilmovaná, tak byla na plátno zpracovaná i tato.

Hlavní roli si zde střihla Dakota Johnson s postavou Anny Elliotové. Ta byla donucena opustit svou pravou a životní lásku. Její rodina ji k tomu dohnala. A co byl vlastně ten důvod, který rodina zcela zásadně neschvalovala? Anny láska, Frederick Wentworth, pocházel ze skromných poměrů, a to byla příčina říci celému vztahu ne. Ano, jak romantické a tragické zároveň!

trailer k filmu Pýcha a přemlouvání (2022)

Nicméně nebyl by to román, aby se tito dva osudoví a zamilovaní lidé po několika letech opět nesetkali. Co na to Anna? A co Frederick? Naváží tam, kde přestali? Poslechne Anna rodinu? Nebo tentokrát své srdce?

K TÉMATU  Skládání všeho! Jak ušetřit místo v bytě, garáži nebo na terase? Tyhle vychytávky vás překvapí, kolik úložného prostou navíc se dá získat!

A co vy, máte nějaké své oblíbené plačtivé filmy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Perfektní romantický večer doma aneb Valentýn jak z filmu

Romantické knihy pro teplé jarní večery

Zdroje článku:
www.empireonline.com, www.thepioneerwoman.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sezóna klíšťat je tu a mýtus, že klíšťata žijí pouze v lese, je už dávno překonán. S klíšťaty se můžete setkat i v městském parku nebo na vlastní zahrádce.
Říká se, že ticho je ten nejkrásnější zvuk. V případě, že potřebujete shodit nadbytečná kila, podpořit zdraví srdce, zlepšit náladu a nakopnout pracovní výkon, vám však nepomůže. To hudba ano!
Tu a tam asi každá z nás vypadá unaveně. Stačí probdělá noc, delší flám nebo nějaký zdravotní problém, který nám nedá spát, a ráno na nás vykoukne v zrcadle nepěkný odraz a v něm unavená pleť vyžadující okamžitou vzpruhu.
Kvůli práci z domova či výuce online trávíte denně mnoho hodin před monitorem. Často je to mnohem víc času, než kolik to bylo před pandemií. Výsledkem je enormní zátěž pro oči. Ty jsou pak unavené. Dopřejte jim péči a výživu, kterou si zaslouží. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia pro namáhané oči.
„Zhasni a na nic se neptej!“ Vypadá to ve vaší ložnici nějak takhle? Neumíte prodat svoje ženství, charisma ani chlípné dovednosti, protože se pořád jen stydíte? Na to existuje medicína, kterou ovšem v lékárně nekoupíte. Kam se pro ni chodí?
Obujte si své Manolo Blahnik, protože holky jsou zpět. Druhá série „A jak to bylo dál...“ je stále v našich myslích (díky návratu Samanthy Jones), ale už teď se nemůžeme dočkat, jaké nové drama třetí série přinese.
Víte, co vás čeká tento týden? Kdy je vhodný čas na zkrášlující procedury a kdy třeba na početí potomka? Tento týden můžete obojí. A co ještě? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Jaro se pomalu přelévá do léta, a tak začínají lidé řešit, jak budou vypadat v plavkách. Ať už u českých řek, rybníků či bazénů, nebo někde u moře. A přiznejme si, že po roce všemožných protiepidemických opatření, zavřených tělocvičen a fit center nebo zákazu lyžování je ve formě jen málokdo. Proto byste mohla ocenit cvičení pro zpevnění zadečku, která zaručeně fungují.
Každá z nás tu a tam zatoužíme po změně. Když už ale přijde na věc, zpravidla první, čím začneme, jsou naše vlasy. Důvod je prostý. Je to změna, které si většinou všimne opravdu každý (no dobře, možná manžel na to přijde později) a zároveň je to způsob, jak ze sebe vykouzlit zcela nové já, které rázem získá zbrusu novou image. Kde jinde hledat nové nápady a nasávat inspiraci, než právě v osvěžujících trendech, které nám rok co rok přinášejí světoví vlasoví stylisté. Co si pro nás připravili tentokrát?
Dnes jsme si již navykli komunikovat běžně přes internet, dozvídat se o kamarádech na sociálních sítích, každý den rozeslat několik e-mailů. Stejně tak jako nám však toto umožňuje velmi efektivně pracovat a být neustále ve spojení, mohou nás právě tyto technologie na druhé straně výrazně ohrožovat.
Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?
Chcete vylepšit váš byt, ale chybí vám nápady? Pojďte se s námi podívat na tipy, díky kterým váš byt prokoukne a získá nový a svěží vzhled.

Výběr článků

Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
V případě nechtěných kruhů pod očima platí jedno zásadní pravidlo – kde nepomůže make-up, tam přicházejí na řadu spolehliví zachránci z kuchyně. A že jich k dispozici není zrovna málo! Vsadíte na ně i vy?
Překrásná stavba se nachází na útesech v Cliftonu, bohatém předměstí Kapského města. Černé mramorové stěny, dřevěné podlahy a neuvěřitelné instalace modrého nasvíceného skla. Nettleton 198 nabízí nádherný výhled na Atlantský oceán a spoustu dokonalých architektonických řešení. Jen se podívejte!

Nepřehlédněte

Když vám několik lékařů nezávisle na sobě oznámí, že v pětadvaceti letech máte počínající artrózu a nic se s tím nedá dělat, můžete udělat dvě věci. Buď to vzdát a trpět po zbytek života bolestmi kyčlí a všeho možného, nebo lékařům nevěřit a vzít situaci do vlastních rukou.
Tento DIY návod ukáže, jak jednoduché je vyrobit vlastní dámské psaníčko. Jako základ postačí kus kůže/umělé kůže, případně starší batoh nebo kabelka. Pak už potřebujeme jen nůžky, tavnou pistoli a nějaký kus tkaniny na vnitřek psaníčka. Výsledek překvapí!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek