Pondělí , 29. 04. 2024

Vlastislav

8 skvělých míst pro podzimní dovolenou, kde si hravě prodloužíte léto

Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.
podzimní dovolenou
Tady léto končí, ale máme pro vás místa, kde si ho prodloužíte!

13. 09. 2022

13. 09. 2022

Ačkoli u nás teplé dny pomalu končí, stále jsou v dosahu krásné destinace, kde si můžete užít nekončící koupání, pobíhání v rozehřátém písku a házení opalovaček pod intenzitou slunečních paprsků. Pokud se vám nechce cestovat spoustu hodin a hledáte místa, kam se dostanete takřka během chvilky, pak se podívejte, kam vyrazit na skvělou podzimní dovolenou. 

Kapverdy

Nádherný exotický ostrov, kde se ocitnete ve světě prosluněných dní, teplého bílého písku a pohádkového okolí. Přesně takovou atmosféru dokážou vykouzlit Kapverdy na africkém kontinentu a dobrou zprávou je, že právě na podzim tam fouká zcela nejméně – takže značka ideál. Na místě budete přibližně za šest až osm hodin, přičemž samotný pobyt se dá sehnat za opravdu parádní cenu.

kapverdy
Pokud hledáte písečné pláže, ale klidně i hory, jste na Kapverdách správně.

Kanárské ostrovy

Naprostou klasikou jsou i Kanárské ostrovy, kde se během podzimu můžete těšit na příznivou teplotu vody, ale i vzduchu. Dovolená na Kanárských ostrovech je o něco příjemnější i z hlediska ceny a také doby letu – ta se pohybuje kolem čtyř hodin, takže tam budete co by dup.

kanáry
I na kanárech se teď stále ohřejete.

Maroko

Hodně příznivé prostředí pro podzimní dovolenou naskytne i orientální Maroko, které nabídne nádherné počasí (v tuto dobu tam navíc nejméně pofukuje) včetně příjemného koupání díky vyhřátému moři. Je to ideální místo na dovolenou nejen v období září, ale i října. Do atraktivních koutů marocké země se dostanete zhruba za pět až sedm hodin letu, a co se týče cen, jsou sice o něco vyšší, ale při bedlivém sledování last minute mnohdy narazíte na atraktivní nabídky.

maroko
Maroko vnese do vašeho života špetku orientu.

Egypt

Pokud se vám nechce cestovat bůhví jak daleko, pak určitě vsaďte na Egypt, který je takřka za rohem. Krásně je tam nejen v létě, ale právě i na podzim nebo v zimě. Pokud tedy hledáte blízkou destinaci pro celoroční dovolenou, určitě vás tohle místo nezklame. Díky výhodným nabídkám je cesta do Egypta mimo sezónu pomalu za hubičku.

K TÉMATU  Holky na dovolené. Báječný čas pro kamarádky nebo jen pro nezadané. Co byste měly vědět
egypt
Zemi faraonů máme prakticky za rohem.

Turecko

Také Turecko je skvělou alternativou, pokud si chcete prodloužit léto. Příznivé podmínky pro podzimní dovolenou (tedy pro opalování a koupání) končí kolem září až října. Ceny jsou naprosto úžasné, a to nejen z hlediska pořízení celého zájezdu nebo letenek, ale i ve smyslu útrat na místě. Díky útlumu ze strany turismu jsou celkové ceny o mnoho přívětivější.

turecko
V Kappadokii se na nebesích denně vznáší hejna balónů.

Omán

Prodloužit si léto pěkně v teple, obklopeni překrásnými bílými plážemi a nádherným počasím s tropickými teplotami můžete i v Ománu. V posledních letech se jedná o velmi populární místo, které je naprostou peckou pro podzimní i zimní dovolenou. Délka letu je však o něco vyšší, kolem desíti hodin, nicméně za tu perfektní dovolenou to stojí za to. 

omán
Omán je trochu dál, ale stojí za to.

Zanzibar

Skvělým tipem je i Zanzibar, který je nejlepší navštívit zhruba koncem října, kdy je minimální výskyt srážek. Nádhernou dovolenou v tropických teplotách s jistotou teplého moře si však užijete i od listopadu do dubna, kdy se můžete těšit na třicetistupňová teplíčka. Ačkoli je cesta dlouhá přibližně jako do Ománu, návštěvy Zanzibaru rozhodně nebudete litovat. 

Zanzibar
V Zanzibaru na vás čeká teplíčko a tyrkysové moře. Ideální pro podzimní dovolenou.

Řecko

A protože někdy není chuť cestovat moc daleko, osmičku skvělých míst pro podzimní dovolenou zakončíme nádherným Řeckem, kde jste letadlem ještě rychleji, než řeknete švec. Do půlky září až konce října si užijete krásné počasí na všech místech Řecka, ovšem nejtepleji bývá především na Krétě, Rhodosu nebo Kosu.

řecko
Řecko si zamilujete pro jeho bohatou historii i výbornou kuchyni.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zapomeňte na exotiku! Nejkrásnější rakouská jezera jsou pro letní dovolenou jako stvořená

6 měst, kam na prodloužený víkend po Evropě

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přemýšlíte už nyní nad tím, kam se letos pojedete podívat? Zahraniční dovolená může být naplánovaná s předstihem, ale klidně i rozhodnutím na poslední chvíli. Dovolená v Itálii je mezi Čechy každým rokem velice oblíbená.
Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?
Ve věku 77 let zemřela česká herečka a sexsymbol šedesátých let Hana Brejchová, sestra známé herečky Jany Brejchové. Její nezapomenutelný výkon ve filmu "Lásky jedné plavovlásky" ji trvale zapsal do paměti diváků.
Nevíte, jak na Valentýna potěšit partnerku? Připravte romantický večer jak z amerického filmu a uvidíte, že si to společně 100% užijete. Pokud tápete, jak na to, přečtěte si náš článek, ve kterém se dozvíte úplně vše.
Přemýšlíte o soukromé školce pro vaše dítě? Dnes se podíváme na výhody a nevýhody soukromých školek. Prozkoumáme výhody jako individuální přístup a zaměření na specifické potřeby dítěte, stejně jako možné překážky, které mohou v soukromých školkách vzniknout. Čemu dáte nakonec přednost státní školce, nebo soukromé? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Herec Leonardo DiCaprio byl vždy znám svými sympatiemi ke krásným modelkám. Ovšem čím je starší, tím jsou jeho úlovky mladší. Cokoliv je nad hranici 25 let, do toho se nežene a nebo to pustí k vodě. Jak to tedy se slavným proutníkem ve skutečnosti je?
Kdo by nechtěl být lepší, výkonnější, šťastnější? Existují různé metody, které učí, jak na to. Jednou je to pozitivní myšlení, jež by mělo být tou správnou cestou. Jindy zase mindfulness meditace, co vám pomůže se soustředit na přítomný okamžik a zbaví vás nahromaděného stresu. Za vyzkoušení stojí také služby osobního kouče. Už jste se někdy setkali s termínem neurokoučink? Víte, co se pod ním schovává?
Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
O tom, že věk je jen číslo, by mohly tyto dámy napsat dlouhé knihy. Samozřejmě to nemají zadarmo, ale jejich úsilí je nekonečné - a výsledek … famózní. Podívejte se na tyto super samice, kterým by padesát netipoval nikdo z nás! Na konci článku vás čeká naprostá pecka!
Po kom je to dítě tak divoké? Udělala jsem někde chybu při výchově? Nebo jsou to prostě geny?
Dnes si připomínáme smutné dvacetileté výročí od odchodu legendární české herečky Heleny Růžičkové. Talentovaná umělkyně, která oslnila diváky svým hereckým projevem ve filmech i na divadelních prknech, zanechala nezapomenutelnou stopu v české kultuře. Připomínáme si její kariéru plnou úspěchů, ale také tajemné schopnosti předvídat nejen osud ostatních, ale i svůj vlastní. Článek nahlíží na její životní pouť, filmové triumfy a ukazuje i na dramatické okamžiky, které vedly k jejímu předčasnému rozloučení se světem.
Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.

Výběr článků

Ketogenní dieta nebo-li keto-dieta jak je s oblibou označovaná je v posledních letech velmi oblíbenou formou diety pro hubnutí. Televizní reklamy slibující nadstandardní úbytek na váze za krátkou dobu jsou velmi lákavé a zejména zarputilí dietáři tak tuto variantu velmi rádi vyzkouší. Málokdo z nich se pak ale zajímá o to, jak vlastně keto-dieta funguje a zda se jedná o udržitelný způsob stravování.
Dnes si rozhodně dejte pozor na svůj jídelníček. Vyplatí se vám to. Co dalšího radí naše astroložka Naďa pro prondělí 10. září?
V pražském Rudolfínu se odehrál večer plný emocí a překvapení, kde 31. ročník cen Český lev odhalil své hrdiny. Večer, kdy se historie prolínala s novou tvorbou, přinesl do popředí talent, který čekal na svůj okamžik čtyři desetiletí. Simona Peková, jejíž výkon ve filmu "Přišla v noci" ji vyřadil z řad nekorunovaných králů českého filmu, se stala symbolem večera. Zatímco "Bratři" si odnesli titul za nejlepší film, byl to právě seriál "Volha" a snímek "Bod obnovy", kdo dominoval počtem ocenění. Které momenty letošního ceremoniálu vás nejvíce oslovily a jaký film či umělec pro vás byl objevem roku?

Nepřehlédněte

Není žádným tajemstvím, že poslední roky jsou pro každého z nás náročné, což se podepsalo jak na zdraví fyzickém a psychickém, tak i na partnerských vztazích. Mnoho párů prožilo „křest ohněm“, některým vztah vydržel, jiným ne. Dopady pandemie se nevyhnuly ani hereckým hvězdám.
Vánoce jsou rodinné svátky, ale když jste sama - bez partnera, manžela, dětí, mohou to být svátky hodně stresující. Důležité je však začít se na to dívat z jiného úhlu. Být single na Vánoce je nakonec vlastně fajn.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek