Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Podle čeho vybírat pleťové sérum? S námi se konečně vyznáte

Pleťová séra jsou nepostradatelnou součástí naší každodenní péče o obličej. Výběr toho správného však může být docela náročný krok. V první řadě musíte zjistit, co vaše pleť potřebuje, a pak teprve hledat to správné pleťové sérum.
pleťové sérum
Pleťové sérum dodá pokožce živiny, které krém nezvládne.

08. 11. 2022

Co je pleťové sérum? 

Séra jsou lehké, snadno vstřebatelné kapaliny na bázi oleje nebo vody, které se nanášejí na pleť před použitím krému. Obvykle se dodávají v malých lahvičkách s kapátkem a na ošetření celého obličeje stačí jen několik kapek.

Pleťové sérum není hydratační krém, jedná se spíše o vysoce koncentrované látky, které jsou navrženy tak, aby se rychle vpily do pokožky a poskytly jí intenzivní dávku živin, které jen ze samotného krému nikdy nedostanete.

Jak používat a aplikovat pleťové sérum? 

Na rozdíl od jiných produktů péče o pleť, jako jsou hutné pleťové krémy, které do pleti vmasírujete směrem nahoru, séra se na obličej nanáší malými poklepy konečky prstů nebo dlaní. Nechte sérum, aby se do pokožky vstřebalo samo.

Použití: Pro aplikaci naberte z kapátka do dlaní množství o velikosti hrášku, asi 3-4 kapky séra. Rozetřete jej jemně mezi dlaněmi. Poté sérum jemně vklepejte dlaněmi po celém obličeji a krku. Před pokračováním v péči o pleť počkejte několik minut, než sérum zcela pronikne do pokožky.

pleťové sérum
Sérum se aplikuje jemným vklepáním do pokožky.

Jak správně vybrat sérum?

Každá pleť má jiné potřeby. Nezapomeňte si proto vybrat sérum podle typu a struktury vaší pleti a výsledků, kterých chcete dosáhnout. Značky, které používají přírodní složky, jsou nejbezpečnější pro všechny typy pleti a zajistí, že vaše pleť zůstane krásná a zdravá. 

Pokud chcete vybrat to pravé pleťové sérum pro vás, budete muset vzít v potaz tyto dva faktory:

  1. Problém pleti, který se snažíte řešit. Chcete se zbavit jemných vrásek kolem úst? Nebo vyhnat sluneční skvrny na nose? 
  1. Zvažte svůj typ pleti. Pokud máte mastnou a aknózní pleť, vyberte si pleťové sérum s kyselinou salicylovou a retinoly, a také s olejem ze semen šípku. Pro zralou a suchou pleť vyzkoušejte produkt s kyselinou hyaluronovou a vitaminem C. Normální pleti vyhovuje kyselina glykolová, která zachycuje vlhkost a udržuje pleť svěží a omlazenou.
K TÉMATU  Kruhy pod očima: Problém, se kterým jde bojovat. Jak?

Sérum pro citlivou a aknózní pleť

Pokud je vaše pleť citlivá a velmi náchylná k akné, musíte vyhledávat produkty s protizánětlivými účinky. Sérum na pleť by mělo obsahovat tea tree olej, který zabraňuje tvorbě akné, zarudnutí, vyrážkám a zánětům. V seznamu složek séra s vitaminem C určitě zkontrolujte, zda se v něm nachází zinek, arnika a aloe vera, které pomáhají při rozjasňování obličeje.

  • Zinek– má hojivé účinky a nejlépe působí na citlivou pleť, protože zklidňuje podrážděnou pokožku.
  • Retinol – rozjasňuje mdlou pleť a redukuje vrásky. Pomáhá také při uvolňování pórů a zabraňuje vzniku pupínků. 
  • Vitamin C – hydratuje a rozjasňuje pleť a snižuje otoky a zarudnutí.
  • Kyselina salicylová – sérum s kyselinou salicylovou uvolňuje kožní póry a zabraňuje hromadění potu a nečistot.
pleťové sérum
V první řadě zvažte, co od vašeho séra očekáváte za výsledky.

Sérum na suchou pleť 

U suché pleti vyhledávejte sérum, které má vyživující a hydratační složky. Správné sérum na pleť vyhlazuje vrásky a šupinky, které jsou důsledkem suché pokožky. 

  • Vitamin E – má nelepivé složení a napravuje poškození pleti.
  • Retinol – zajišťuje správné prokrvení pleti, vypíná ji a redukuje jemné linky a vrásky.
  • Kyselina hyaluronová – udrží v pleti vlhkost a důkladně ji hydratuje.
  • Niacinamid – zvyšuje elasticitu a obsah ceramidů v pokožce, aby byla vaše pleť jemná a pružná.

Sérum pro mastnou pleť 

Mastná pleť potřebuje dostatečnou hydrataci, aby se regulovala nadměrná sekrece kožního mazu. Sérum na pleť by mělo pomáhat hydratovat a zároveň vyrovnávat hladinu mazu a obnovovat buňky pod pokožkou.

  • Kyselina hyaluronová – Obnovuje obsah vody a udržuje olejovou rovnováhu vaší pleti.
  • Zinek – Absorbuje přebytečnou mastnotu z pokožky a umožňuje ostatním živinám vykonávat jejich práci.
  • Niacinamid – Kontroluje tvorbu kožního mazu a zároveň udržuje pleť dobře vyživenou.

S těmito informacemi už si budete umět vybrat pleťové sérum. Pokud si stále nevíte rady, v drogerii či parfumerii vám jistě poradí a nezapomeňte, že si vždy domů můžete odnést vzorečky, než do séra investujete.

K TÉMATU  Redakční test. Kyselina hyaluronová: v jaké podobě opravdu funguje? Máme to vyzkoušené!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Fakta o kyselině hyaluronové. Shrnuli jsme vše potřebné

Termální voda v kosmetice: Reklamní tah, nebo nedoceněný dar přírody?

Zdroje článku:
https://www.zaynmyza.com/blog/how-to-choose-face-serum-a-beginners-guide/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud se snažíte držet štíhlou linii, nebo jste zrovna ve fázi, kdy jste se pustili do hubnutí, určitě se přes den snažíte poctivě dodržovat všechna pravidla, aby se vaše plány jen tak nezhatily, a vy jste hezky šli svému cíli naproti. Napadlo vás ale někdy, že se ráno, klidně i nevědomky, můžete dopouštět určitých chyb, které vám cestu k vysněné postavě akorát překazí? Víme, co vám hned po probuzení zaručeně pokazí hubnutí.
Rozlití kávy na košili není nikdy příjemné, zvláště pokud už tak jdete do práce pozdě. Ale jakmile budete vědět, jaké metody odstraňování skvrn použít, budou pro vás takové situace hračka. Skvrny nemají šanci!
Máte něco málo našetřeno a své úspory schováváte pod polštářem doufajíc, že vám je inflace “nesežere”? Bohužel inflace dosáhne i na vaše úspory, které sídlí na běžném účtu. Aby došlo naopak k jejich zhodnocení, vyplatí se je investovat. Do čeho? To je už na vás. Ať už se rozhodnete pro akcie, nemovitosti, dluhopisy nebo pro spořící účet, pomůžou vám knihy o investování, které vás navedou na tu správnou cestu.
Poslední dny před Štědrým dnem! Sobota bude nejspíš ve znamení úklidu, i tak byste si ale měly najít čas na odpočinek. Zlatá neděle je pak den pro nákup těch úplně posledních chybějících dárků. Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co vás může o víkendu potkat.
Sehnat v obchodě kvalitní antibakteriální čistič, to je v posledních týdnech až nadlidský úkol. A pokud už seženete, tak je daný produkt astronomicky drahý. Co s tím? Poradíme vám.
Podle statistik zradí srdce téměř každého třetího z nás. Jedná se o nejčastější příčinu úmrtí v Česku. Jen vloni si vyžádaly ischemická choroba srdeční, selhání srdce a infarkt myokardu přes 38 tisíc životů. Nechcete-li být mezi nimi, začněte o to své více dbát. Je totiž spousta věcí, které pro něj můžete udělat.
O čem bude rok 2019 z hlediska „Karmy“?  O osvobození z destruktivních vzorů, které jsou pozůstatkem z dob minulých, u mnoha lidí zasahujících až do dávných časů  „patriarchátu“. Jaký je tedy váš karmický horoskop pro tento rok?
V každé domácnosti nechybí alespoň jedny nástěnné hodiny. Co takhle zvolit nějaké obří, které se stanou dominantou vašeho interiéru? Retro styl je pořád v oblibě, tak se inspirujte překrásnými kousky. Dřevo, jeho imitace nebo design starých nádražních hodin navozují příjemnou atmosféru. Hodí se prakticky kamkoli, do ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Nejenom, že ukazují čas. Jsou zároveň krásným doplňkem vašeho interiéru.
Spektrum nabízených erotických pomůcek, o které dnes někde můžeme očkem zavadit, nám přijde ohromující a přepestré. Po stránce užitého materiálu jsou možná unikátní, ale designově to nejsou žádné novinky. V podstatě si děláme dobře těmi samými hračkami už hezkých pár tisíciletí.
Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Všichni milujeme vůni vypraného ložního prádla. Ulehnout do převlečené postele a nechat si něco pěkného zdát - to je v našich očích ideální odměna za náročný den. Jak často ale u vás doma převlékáte postel? Většina lidí to bohužel dělá špatně a následně se o své lůžko (často nevědomky) dělí se stovkami bakterií. To už není tak lákavá představa, viďte?

Výběr článků

Mužské a ženské práce. Ve světě, kde je genderová rovnost denně probírána v médiích, je toto dělení skoro sprostým slovem. Jak to máte doma vy? Máte mužské a ženské práce nebo je vše jen na vás?
Býti potomkem slavného rodiče nebo rovnou obou rodičů se může jevit jako nelehká pozice. Od takovýchto jedinců se mnohé očekává, ať už zdědění krásy nebo talentu. Někteří se rozhodnou jít ve šlépějích svých rodičů, jiní zvolí o něco jiný směr a další se zase světu popularity snaží co nejvíce vyhnout a žít si svůj život mimo vědomí veřejnosti.
Od letošního roku existuje státní podpora bydlení pro mladé do 36 let a částky, které lze získat při velmi nízkém úročení, nejsou zanedbatelné. A již 25 let pomáhá v pořízení bydlení také stavební spoření, které je díky dlouhodobě zaručeným nízkým úrokovým sazbám sázkou na jistotu.

Nepřehlédněte

Máte před sebou první rande a hned jdete společně na večeři? Gratulujeme k takové odvážnosti. Přemýšlela jste někdy nad tím, co všechno se ale při takové obyčejné večeři může stát?
Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek