Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Jak vám moderní technologie pomohou porozumět vašemu tělu

Ve zdravém těle zdravý duch. Mnohokrát připomínaná moudrost irského dramatika George Bernarda Shawa je, byla a bude pro lidstvo aktuální. S neustálým rozvojem přísunu informací se každý den dozvídáme o nových metodách cvičení, možnostech sestavení zdravého jídelníčku a korekce životního stylu tak, aby člověk dosáhl co možná nejlepšího pocitu sama ze sebe. Takový pocit vám dodá tolik potřebnou sebedůvěru, která se odráží při každodenních činnostech.

Nastavení krátkodobých a dlouhodobých cílů 

Ať už cvičíte jakkoliv, vždy je potřeba cvičit s konkrétním cílem, kterého chcete dosáhnout. Krátkodobým cílem může být například snížení tělesné váhy o 5 kilogramů. Takový cíl rozhodně není nereálný a k jeho dosažení by měl ve většině případů postačit velmi krátký časový úsek. Jakmile takového milníku dosáhnete, určete cíl pro následující období. V tuto chvíli si již vaše tělo zvyklo na nějakou fyzickou zátěž způsobenou cvičením a vy zjistíte, že cviky vám jdou provádět mnohem snáze, než tomu bylo před stanovením prvního cíle.  

Chytré technologie pro sledování výsledků 

Když jste se ještě před pár lety prošli po posilovně, mohli jste spatřit cvičence se zápisníkem a tužkou. Po každé odcvičené sérii si do něj zapisovali výsledky cvičení a mohli tak porovnávat svůj postup s předchozími zaznamenanými údaji. Pokud daný cvičenec na začátku svého putování za krátkodobým cílem byl schopný udělat například dvacet dřepů a nyní po uplynulém tréninku jich zvládne dvojnásobek bez větších problémů, znamená to, že si sval na tento typ zátěže zvyknul. V tu chvíli je třeba uvažovat, zda není vhodné dřepy vystřídat jiným cvikem nebo cvik jako takový alternovat. Ke sledování výsledků ale neslouží jen zápisník nebo jeho moderní alternativa v podobě chytrého telefonu.

technologie

Chytrá váha vám pomůže s monitoringem tělesných hodnot od BMI přes kosterní svalstvo až po viscerální tuk. Díky synchronizaci dat s chytrým telefonem získáte komplexní přehled o tom, co se ve vašem těle děje a díky tomu upravit svůj životní styl, popřípadě cvičební plán.  

Co nevyřeší pouze cvičení a zdravý jídelníček 

Některé možné zdravotní problémy ale nelze vyřešit „jednoduchou cestou“. Na své zdraví je třeba dávat pozor jako na celek včetně například krevního tlaku nebo krevního kyslíku. Česká značka Tesla Smart nabízí dostupné chytré technologie, které vás na případný zdravotní problém včas upozorní. Navíc stejně jako v případě chytré váhy díky synchronizaci dat získáte přehledné statistiky.  

K TÉMATU  Strašák jménem vysoký cholesterol. Které zdravotní problémy přináší a jak jeho hladinu snížit?

Podpora duševní pohody 

technologie

Mnoho žen dnes preferuje cvičení v pohodlí domova. Typickým cvičením se stala v posledních letech jóga. Tento článek nemá za cíl vyvádět cvičence z komfortní zóny, kterou domácí prostředí bez pochyby je, ale především poskytnout rady a tipy, jak cvičení zpříjemnit a případně zefektivnit. Populárním prostředkem pro navození takové příjemné a pohodové atmosféry je aroma difuzér. Jeho největší výhodou je především velmi široká paleta vonných olejů, které jsou dostupné často i v nespecializovaných obchodech. Vaše prostředí pro cvičení se může najednou proměnit v borovicový les, citrusový háj, levandulové pole nebo třeba v saunový rituál. 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Lidé zranění při pádu na zamrzlém či zasněženém chodníku musí o odškodnění bojovat dlouho, v 67 procentech déle než rok. Až ve třech čtvrtinách případů totiž obce a technické služby odmítají za zranění přijmout odpovědnost. Konečné odškodnění se přitom může vyšplhat na statisíce, průměr je 287 tisíc korun. Podle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích zodpovídá za náhradu škody, která vznikla při neprůchodnosti chodníku, město či obec. Jak se zachovat, když se vám to stane?
Lidem, kteří jsou narozeni v období od 21. ledna do 20. února patří znamení Vodnáře. Vodnáři jsou velmi silní ale i tvrdohlaví, hlavně jsou ale kreativní. Vodnář je vzdušným znamením a lidé v tomto znamení od narození milují originalitu i netradiční životní styl. Jaké jsou jejich silné a slabé stránky? A co můžete čekat od žen a mužů, kteří se narodili v tomto znamení? Podívejte se na podrobnou charakteristiku.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Máte někoho, s kým jste se nedávno pohádaly? Pak je čas se usmířit! Dnes vám to půjde skvěle! Dopřejte také trochu zdraví svým játrům a bacha na rande, pokud si představujete, že bude něco víc. Co ještě pro dnešek radí astroložka Naďa Šmídová?
Holčička si zamilovala štěně jménem Oakley, které rodina čerstvě adoptovala. Spokojený pejsek sladce spí, zatímco mu malá pečovatelka zpívá ukolébavku. Co na tom, že je to falešně a občas to trochu tahá za uši, Oakley si zkrátka láskyplné obětí užívá.
Proměňte svůj domov či byt v harmonickou oázu, kterou nebudete chtít už nikdy opustit. Udržování prostoru v Zenu není jen o stylu.
Domácí zvířata jsou pro radost. Kočky občas tropí všechny ty věci, na které jsme zvyklí. Snaží se nacpat do každé tašky, loví svůj stín nebo odraz v zrcadle, a jsou zvědavé a chtějí všechno zkoumat. Zaručeně vás pobaví!
Někdy se začnou velmi brzy objevovat jisté známky, které nám napoví, že je něco v nepořádku.
Někdo nedá na ostrá jídla dopustit a dopřává si je téměř denně, jiný nesní jídlo jen o trochu víc okořeněné. Pokud to však nebudete s konzumací pálivých pochoutek vyloženě přehánět, vaše zdraví vám za ně poděkuje. Zkoušeli jste si někdy dát ostré jídlo třeba k obědu v průběhu parného léta? Nejprve vás sice pořádně prohřeje, ale následně způsobí žádané ochlazení.
Mnoho lidí se potýká s bolestmi zad při sedavém zaměstnání. Často si poposedneme, vypneme se, ale za chvilku zase povolíme záda i břicho. Ty, kteří pracují u počítače celý den, trápí tuhá krční páteř a také trapézy máme stále v napětí. Co s tím? Přestávky a malý workout při práci na počítači jsou nutné, protože sedíme v jedné pozici a jediné čím hýbeme, jsou prsty na rukách… Zapojit své tělo, prohřát se a protáhnout se je s naším tipem jednoduché a zábavné.
Toužíte pod dokonale hladkém prostředí ve vašich intimních partiích? Pravidelně se holíte a používáte nejlepší metody holení, krémy a pěny, ale stále vás obtěžují občasné pupínky vzniklé v důsledku zarostlého chloupku? Chcete se jich zbavit jednou provždy, aby vaše intimní partie byly neodolatelně hebké a hladké?
Hubnutí s sebou nese řadu mýtů. Lidé, kteří se cvičením a zdravým životním stylem zabývají, je posléze snaží mýtit. Stále se totiž mezi námi nachází jedinci, kteří jim urputně věří. Pojďme si zmínit ty nejčastější mýty o hubnutí, které nám spíše stěžují cestu za vysněnou figurou.

Výběr článků

Vánoční stromek získává ve většině českých domácností jednou ročně opravdu výraznou roli, protože obzvláště pro naše nejmenší je symbolem splněných přání a naděje. Je tedy potřebné jeho výběru věnovat patřičnou pozornost. Jak vybrat vánoční stromek, aby byl dokonalou ozdobou jakéhokoli prostoru, najdete v následujících řádcích.
Kdo by je neznal. Kdo by je nemiloval. Pouze 4 chlapci a tolik slávy. 4 hezouni a každá fanynka v devadesátých letech šla při jejich vystoupení do kolen. Dívčí dětské pokoje, polepené plakáty této hudební skupiny, davové šílenství, obsazené první příčky hitparád devadesátých let, to vše je skupina čtyř českých chlapců – Lunetic.
Narodilo se vám miminko v zimě? A víte, kolik vrstev mu oblékat, aby mu nebylo příliš zima nebo naopak vedro? A kdy s ním můžete ven? Odpovíme vám na sedm nejdůležitějších otázek.

Nepřehlédněte

Madonna, nejslavnější popová ikona od začátku 80. let až do současnosti plní sociální sítě fotografiemi, nad nimiž v poslední době zdravý rozum skutečně žasne. Zpěvačka se zřejmě nehodlá smířit s přirozeným procesem stárnutí a chce si i nadále zachovat svou dokonalou image. Má tohle ale být ještě náš vzor hodný následování?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek