Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Kolik má Dua Lipa dohromady tetování a jak si vydělávala první peníze?

Tato anglická diva se proslavila předně jako zpěvačka, ale zároveň také svým skladatelským nadáním a působností v modelingu. Dua Lipa má původ v samotné Albánii. Mohli byste se domnívat, že její jméno je smyšlené pro zviditelnění ve světě showbyznysu, a že pod ním jen vystupuje, ale není tomu tak. Dua Lipa je skutečně její rodné jméno.
dua lipa
Zpěvačka Dua Lipa je ve svých sedmadvaceti letech známá po celém světě.

15. 11. 2022

YouTube objev

Možná máte pocit, že zpěvačka Dua Lipa je jakousi novinkou. Ale ona se světu do povědomí zaryla již ve čtrnácti letech a to tím, že na platformu YouTube začala nahrávat svá videa. Ta byla předělávkami oblíbených songů. Videa postupem času získávala na sledovanosti a zpěvačka si naklonila řady fanoušků a odběratelů.

Cesta to ale nebyla jednoduchá. Přestože její hlas je oslňující, musela na sobě a svém stylu tvrdě pracovat, aby jednou mohla vydávat svá vlastní alba a písně.

Hudební talent má v rodině

Pěvecké nadání zdědila Dua Lipa po svém otci. V její rodné Albánii taktéž působí jako zpěvák. Otcovou zálibou a jeho hudbou byla ovlivněna již od útlého věku a sama se toužila touto dráhou vydat.

Dua Lipa – New Rules

Studium v Anglii a její první peníze

Ve své domovině zažili nepříjemné časy, proto se na čas přestěhovali do Velké Británie, když ale nepokoje ustaly, vrátili se s rodinou zpět. Mladou dámu ale cesty do Anglie v jejích patnácti letech zavlály studijně zpět. Od mladistvého věku si musela přivydělávat v klubech a restauracích, kde, dle jejích slov, načerpávala inspiraci pro pozdější skladatelskou činnost.

Studování na prestižní škole jí nejen poskytlo vzdělání správného směru, ale současně na sebe začala strhávat pozornost v hudebním světě.

Na určitou chvilku ji oslovily modelingové nabídky. Nebylo jich mnoho, ale Dua Lipa pro ně ani příliš neprahla, vždy ji nejvíce přitahoval zpěv. A poté, co jí bylo doporučeno zhubnout, tuto dráhu zamítla úplně, jelikož nehodlala měnit svou image, na které si zakládala.

Utváření stylu

Zpěvačka si zpočátku nebyla úplně jistá, jaký styl pro ni bude nejvíc vyhovující. Díky nahraným videím se ale začala postupně formovat a utvářet – a nedlouho poté přišla i s kolekcí písní. Její aktuální styl se dá popsat jako směsice disko a pop hudby.

K TÉMATU  Elizabeth Taylor: Báječná žena obklopená špatnými muži
dua lipa
Tahle kráska původem z Albánie dostala celý svět.

Dnes má na svém kontu dvě zásadní alba s názvy Dua Lipa a Future Nostalgia, která obsahují hity, co ji vyšvihly na přední příčky hitparád. Zpěvačka je aktivní i co se celosvětových turné týče a zároveň je držitelkou cen BRIT Awards i Grammy.

Soukromí

I přestože to mnohdy pro celebrity bývá velká výzva, Dua Lipa se stále snaží určité aspekty svého soukromého života držet pro sebe před širokou veřejností. Rodina a přátelé jsou pro ni posvátní, za žádnou cenu je nechce vystavovat jakémukoliv tlaku. Aktuálně by měla být single.

dua lipa
Modeling nikdy nebyl nic pro ni.

Zajímavosti

Některé zajímavosti a fakta ze zpěvaččina soukromí ale přece jen postupně vyplynuly na povrch. Které to jsou?

  • Pouhé tři roky po svém přestěhování do Londýna, tzn. ve svých 18 letech, dostala šanci na podpis kontraktu s Warner Bros., díky čemuž se mohla muzice naplno oddat.
  • Na Spotify dlouhou dobu kralovala jako nejstreamovanější místní zpěvačka. Dokázala získat necelých 38 milionů posluchačů během pouhého měsíce.
  • Její instagramový účet sleduje už téměř 88 milionů uživatelů z celého světa.
  • Na svém těle má dohromady 17 tetování. Jejich sbírku zahájila v roce 2015 a svým fanouškům je ráda vystavuje na odiv. Nemá ani problém s vysvětlením jejich hlubšího pozadí. Mezi ně se řadí například růže, nápis „Angel“, „245“, „Mum and Dad“, „Sunny Hill“, arabsky slovo láska, obrázky palmy, tančícího páru a další. Některá z nich mají hluboký význam kořenící v její rodině a rodné vlasti, jiná zase byla pořízena pouze z toho důvodu, že se jí líbila. Zajisté se od ní fanoušci dočkají nějakého obohacení, co se této sbírky týče.
  • Dua Lipa spolupracovala s mnoha zvučnými jmény, jako jsou Ariana Grande, Elton John, Coldplay, Bruno Mars, Diplo, Pharrell Williams či Miley Cyrus.
  • Je možné, že jste ji zahlédli ve spojitosti s věhlasnou značkou Yves Saint Laurent. A je tomu opravdu tak, Dua Lipa se stala její oficiální tváří a osobností. Nový parfém právě díky ní získal mnohé kupující.
  • Společně se svou rodinou pořádají každoroční kosovský hudební festival.
K TÉMATU  Nejoblíbenější české pohádky, které nesmí na Vánoce chybět
Dua Lipa – Love Again

Jedno je zcela jisté, Dua Lipa toho ve svém mladistvém věku má na kontě opravdu dost a celému světu je jasné, že toto konto se bude nadále dramaticky rozvíjet.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Miley Cyrus aneb zábavná fakta, díky nimž ji budete milovat ještě více

Podivínka v rouše klučičím. Billie Eilish už je 20!

Zdroje článku:
www.capitalfm.com, www.musicinminnesota.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak si představujete ideální Vánoce? Pravděpodobně s rodinou, vašimi blízkými. V pohodě, v obklopení radosti a štěstí. A samozřejmě v obklopení cukroví, které mizí z talíře rychlostí blesku. A kromě her, které budete hrát, svůj čas strávíte i sledováním oblíbených vánočních snímků, které svou kouzelnou atmosférou a nadějí z nich vyplývající umocní onu vánoční atmosféru, která se line domovem. Co si nezapomenout pustit?
Když se začal venku šířit nový typ koronaviru, došlo k nařízené karanténě a v platnost vešla celá řada nouzových opatření. Lidé se uchýlili do svých domovů, odkud řada z nich začala pracovat. Ti, kteří z domu pracovat nemohli, se začali dívat na Netflix.
V prvé řadě je nutno říci, že správný přístup ke svatbě nehledě na všechny trendy a doporučení je následující: udělejte to tak, jak chcete vy. Abyste však pochopili, co si přesně přejete, musíte to zjistit, ale jak? Na internetu je spousta informací a je těžké se v nich orientovat.
Máte v šatníku starší nebo málo využívané kusy oblečení? Tyhle nápadité módní vychytávky vás možná inspirují k tomu jim vdechnout nový život. Starší džínová bunda nebo košile po někom z rodiny, o kterých jste si myslela, že je už nikdy nevezmete na sebe? Přetvořte si je podle sebe.
Nikdo nestojí o takovou bolest, jaká zánět močového měchýře provází. Většinou následuje po prochladnutí a trvá několik dní. Jsou však bylinky, které vám pomohou, aby vás nic z toho nepotkalo. Které?
Mytí vlasů může být stejnou rutinou jako samotná ranní hygiena. I při rutině však můžete dělat několik chyb, kterými kvalitu vlasů ničíte. Abyste takovým problémům předešli, naučte se vnímat nejčastější chyby a vyvarujte se jim. Naučte se správnou techniku mytí vlasů a už nikdy se nebudete trápit kvůli lámavým konečkům nebo mastnotě.
Už dávno je pryč doba, kdy si lidé doma zapalovali parafínové čajové nebo jiné svíčky. Osvěta na téma svíček se šíří světem rychlostí blesku. Pokud ale stále netušíte, proč zainvestovat do sójových svíček, pár důvodů pro vás máme. Ten hlavní je, že parafínové svíčky vážně poškozují naše zdraví.
Každá z nás touží po zdravých a dokonalých vlasech. Získat je však mnohem snazší, než se na první pohled může zdát. Stačí jen vsadit na metodu No poo, která se nejen ve světě blogerek stala trendem. V čem spočívá a jak vám pomůže s vitalitou vašich vlasů?
Zámecké zahrady a parky jsou vynikajícím nápadem na výlet s rodinou nebo romantickou procházku ve dvou. V Čechách máme nemalé množství zámků, které se mohou pyšnit krásně udržovanými parky. Rozkvetlé zahrady jsou tak po prohlídce zámku dalším místem, kam zamíříte. Někde si budete připadat jako v pohádce. Stačí si vybrat, kam vyrazit.
Ještě se stydíte za nedokonalosti svého těla? S pocity, které vás dlouho sužovaly, se můžete vesele rozloučit! Trend body positivity je zde! Frčí modelky kyprých tvarů, dvoubarevné kůže, ženy s příběhem.
Pulty obchodů během zimních měsíců plní exotické ovoce nejrůznějších druhů. Vánoční svátky klepou na dveře a touha po plné štědrovečerní tabuli, ze které je neustále co ujídat, se o to víc násobí. Ta touha bude ostatně silnější než peněženka, která brzy na to zapláče. V případě ovoce se však nezdráhejte, protože řada z rozličných exotických druhů je zdraví velmi prospěšná a co důležitějšího si přát o Vánocích než zdraví.
Rozhodli jste se zhubnout přebytečná kila? Chcete konečně dosáhnout vysněné štíhlé linie? Doporučujeme vsadit na plavání. Jen málokdo si uvědomuje, jak efektivním sportem plavání vlastně je. Pojďme si prozradit, jak dlouho musíme plavat, abychom konečně zhubli.

Výběr článků

Výprodeje jsou pro většinu z nás lákavou záležitostí, která nám umožňuje pořídit řadu stylových modelů téměř za babku. Často se ale stává, že nám výhodné ceny zamotají hlavu natolik, že koupíme něco, s čím pak nejsme spokojené a nastává ponákupní vystřízlivění – radost následně vystřídá hořké zklamání. Proto jsme pro vás sestavili několik zásadních bodů, které vám pomohou vybrat si na poprvé opravdu skvělé módní kousky, kterých ani v budoucnu nebudete litovat.
Pokud mají muž a žena mezi sebou nevyřčené problémy, které se navenek projevují pnutím, hádkami a napjatou atmosférou, je dobré se s někým poradit. Jako první vždy mezi partnery vyvstává otázka: A funguje to vůbec? Pokud s partnerem stále bojujete a nevíte, jak z té zacyklené smyčky ven, zde je vše, co potřebujete vědět o manželském poradenství.
Chystáte se do nové nebo první práce. Prošla jste vítězně pohovorem, máte podepsanou pracovní smlouvu. Co vás bezprostředně po nástupu do zaměstnání čeká? Na co se připravit a na co nepřistupovat, ani kdyby vás nutili?

Nepřehlédněte

Dětská postýlka by nebyla kompletní bez dětské matrace. Jak ale matraci pro dítě vybrat a dopřát mu tak během spánku co nejlepší podmínky a bezpečí? S výběrem nejlepší dětské matrace se pojí celá řada tipů a doporučení, kterými byste se měli řídit.
Chceme-li být i v letošní letní sezóně trendy, bude to chtít i stylové boty. Ty by však neměly být pouze vysoce módní, ale také pohodlné. Na následujících řádcích se dozvíte, podle čeho letní boty vybírat, aby byl váš outfit dokonalost sama. Čtěte a inspirujte se s námi!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek