Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Kateřina (35): Zatajila jsem příteli těhotenství a rozhodla se podle sebe, začal mě ale drsně vydírat

Děti jsem nikdy nechtěla, a to můj přítel dobře věděl. Myslela jsem si, že náš vztah je jasně nastavený, že jsme domluvení a nic to nezmění. Právě i podle toho jsem si partnera vybírala. Dnes je ale všechno jinak, i když jsme si dávali pozor, já otěhotněla a dostala jsem se do nepříjemné situace.
těhotenství
ilustrační obrázek

09. 09. 2022

Děti mít nebudeme

Děti jsem nikdy nechtěla, hlavně je moc nemám ráda, nebojím se to přiznat, i když okolí na tohle reaguje různě. Já jsem si už zvykla a je mi jedno, kdo si co myslí. Když jsem navazovala nějaký vztah, jakmile to začalo být vážné, narovinu jsem si s partnerem promluvila o otázce dětí. Nechtěla jsem někomu slibovat, že budeme mít jednou děti, když jsem věděla, že po tom netoužím. Také jsem nechtěla, aby se kdokoliv kvůli mně vzdával svého snu mít potomka. Roky jsem tak byla sama, což jsem chápala, až jsem potkala Marka, mého posledního přítele.

Spolu jsme byli na stejné vlně, chtěli jsme cestovat, pracovat ve světě, na léto jsme odjížděli vždy jinam, žili v cizích zemích a pak se vraceli domů. Tak to fungovalo čtyři krásné roky, kdy jsme nic neřešili. Já myslela, že ani není co řešit.

Ne vždy jde vše podle plánů

Ono ale opravdu nejde vždycky všechno podle plánů. A i když jsem měla vždy samozřejmě antikoncepci, občas se stalo, že jsem na prášek zapomněla. Dávali jsme si běžně pozor, už jsme to tak měli zavedené, ale nedávno jsme se opili a bohužel jsme přestali být obezřetní. Opravdu jsme ten večer hodně pili, já si zapomněla vzít svou pilulku a ani během sexu jsme se nechránili. Ale že by mě napadlo nějak zvlášť o tom přemýšlet a bát se, to opravdu ne.

Jenže všechno si člověk nenaplánuje a já jsem se o tom záhy sama také přesvědčila. Po šesti týdnech od oné noci jsem zjistila, že se necítím dobře. Měla jsem bolesti v podbřišku, opozdila se mi menstruace a já si pořád myslela, že to je tím. Že ji teprve dostanu a bude to v pohodě, ale když ani po týdnu nepřišla změna, začala jsem se bát.

K TÉMATU  Když naše děti berou drogy. Co všechno se může stát i dobré mámě?

Nemoc, nebo těhotenství?

Myslela jsem si, že mohu být nemocná, že mám nějaký problém. Že bych mohla být těhotná, to mě opravdu nenapadlo. To už mě ale kamarádky varovaly, že i takto se může projevovat těhotenství, já jsem se jim smála, že mně se to stát nemohlo. Že prostě mě se tahle otázka bude celý život vyhýbat, ať už se chráním, nebo ne. Tak naivní jsem byla. Až jsem se konečně odhodlala objednat na gynekologii, kde jsem prozřela. Doktor mi okamžitě potvrdil to, co si myslely moje kamarádky. Nebyla jsem nemocná, ale těhotná.

potrat
Nikdy jsem děti nechtěla, podle toho jsem si vybírala i partnery.

Ještě v ordinaci mě polilo horko, málem jsem šokem zkolabovala. To, co se mi začalo hlavou honit, bych nepřála nikomu. Vím, že řada žen by za můj stav dala cokoliv, ale já to neplánovala, myslím, že bych nebyla nikdy dobrá a milující matka. Prostě tak to vnitřně cítím.

Rozhodnout jsem to chtěla sama

I přesto, že jsem o dítě nestála, jsem nad tím musela přemýšlet. Já chtěla udělat všechno správně. Nejsem úplně necitelný člověk, nejsem zrůda. Stejně jsem se ale nakonec rozhodla, že půjdu na potrat a příteli nic neřeknu. Aby se zbytečně netrápil ještě i on. Ale to mi nevyšlo. Myslela jsem to dobře a vše se obrátilo proti mně. Já žila v tom, že přítel také děti nechce, že by se tedy jen zbytečně nad něčím zamýšlel. Samotnou mě to vnitřně žralo, asi jsem ho chtěla ušetřit.

Kamarádka měla však prořízlou pusu a byla rychlejší. Všechno mu pověděla, a to vyvolalo drsnou reakci. Přítel přišel s tím, že jsem ho podrazila, že dítě nechce dát pryč a že se mi bude snažit zabránit v tom, abych na potrat šla. Nejhorší je, že se mě snaží vydírat. Chce si vzít právníka a žalovat mě, nejen kvůli zatajenému těhotenství, ale hlavně ze mě chce dostat peníze, které do našeho společného života vložil.

K TÉMATU  Ivana (35): Syndrom vyhoření byl i můj problém. Co mne naučil?

Jestli uspět může, netuším. Nad tím ani nepřemýšlím, čas už nemám, a pokud se nerozhodnu hned, bude pozdě. Už to není o tom, zda zničím život sobě, ale co to dítě?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Veronika (31): Čtvrtý potrat mi vzal sílu bojovat. Osobní život je v troskách

Petra (29): O svém těhotenství jsem se dozvěděla až v pátém měsíci! A celou tu dobu jsem brala drogy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kašle a smrká kdekdo. Nachlazení a podzimní virózy se rychle šíří. Navíc opět začínají růst čísla nakažených koronavirem a na dveře klepe pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas pořádně posílit obranyschopnost! Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který naboostuje vaši imunitu.
Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
Vzhledem k neustálému nárůstu cen je obzvláště potřebné přemýšlet, co vše si opravdu nezbytně musíme pořídit a zároveň i kde výhodně nakoupíme. Zdražuje vše, zato výše platů zůstává prakticky stejná, a proto se řada občanů uchyluje k nouzovým řešením. Jedním z nich jsou nákupy v Polsku.
Vánoční dekorace jsou prvkem, který doma vytvoří přesně tu pravou kouzelnou atmosféru. Vlastnoruční výroba má hned několik výhod: ušetříte, budete originální a uděláte si radost. Zkuste se inspirovat jednoduchými nápady a uvidíte, že nejde o nic složitého. O jejich výrobu se můžete podělit i s dětmi.
Hub se letos urodilo poměrně dost, i když je pravdou, že jen na některých místech. Pokud patříte k lidem, kteří se letos vydávali na houby poměrně aktivně, víte, že se dařilo hlavně růstu bedel. Ať už jste ale narazili na tuto nebo zcela jinou houbu, její konzumací jste prospěli svému zdraví. Houby jsou totiž zdravé, zejména tedy některé z nich.  
Svatba se plánuje od začátku do konce. Právě tohle ale přímo volá o to, aby něco nevyšlo podle představ. Někdy je to neškodný trapas, jindy nepříjemný pád. Typickým příkladem je házení kytice nevěsty!
Během pandemie začali lidé trávit o 30 procent více volného času u mobilů a počítačů. Aktuálně to jsou čtyři hodiny a dvanáct minut denně u smartphonu a další čtyři hodiny před monitorem. Tato 'nálož' má své důsledky. Čekárny očních lékařů praskají ve všech. Nechcete-li se k pacientům přidat, neignorujte varovné signály. Naučte se potížím předcházet a řešte je.
Využití zubní pasty se ani zdaleka nemusí týkat jen natolik běžné činnosti, jakou je čištění zubů. Většina z nás má tubu zubní pasty na umyvadle v koupelně, ale koho by napadlo vyčistit s ní například kohoutky?
Zase máte pocuchané nervy, protože nic nestíháte? Ještě dříve, než sáhnete po svém obvyklém sladkém dopingu, zvažte jinou možnost. Máme pro vás hned několik potravin, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!
Domov je místem, kde se chceme cítit bezpečně. Již po staletí je ochrana domova důležitou samozřejmostí napříč různými kulturami. I naši předkové chránili své domovy před kletbami, zlými duchy, bídou či útoky nepřátel.
Modelace prsou představuje chirurgický zákrok, jehož účelem je změnit tvar prsou. Nejčastěji jde o zvednutí prsou, jejich zpevnění, a případně lze operaci kombinovat s vložením implantátů pro zvětšení prsou. Jde o zákrok, který může ženám pomoci nabýt zpět ztracené sebevědomí.

Výběr článků

Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.
Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.
Role psychiky v pohledu na náš zdravotní stav se dříve hodně přehlížela. Dnes již s jistotou můžeme tvrdit, že i klasická medicína zohledňuje psychický stav pacienta v celkovém náhledu na jeho diagnózu a na průběh léčení.

Nepřehlédněte

Na čistotu a minimalismus se zaměřil architekt Matt Watts. Jeho moderní stodola nabízí prostorné a komfortní bydlení. Prosluněnému interiéru vévodí zatočené schodiště. Zaujme i kuchyňský kout, celý laděný do černé barvy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek