Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Vytvořte ze svého venkovního posezení luxusní obývací pokoj pod širým nebem

Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
venkovní pokoj
Jak mít skvělou terasu?

Jaký nábytek se tedy hodí na letní terasu?

Zejména v případech, kdy je vaše letní posezení zastřešené si můžete dovolit vybavit letní terasu nebo pergolu více kusy nábytku. Velmi oblíbené jsou pro odpočinek po náročném dni třeba zahradní postele z polyratanu, rozličná lehátka z různých materiálů, která jsou skvělým doplňkem i k bazénům, ale i zahradní boxy.

Zahradní boxy jsou koncipovány jako tradiční truhly a mohou být z přírodních materiálů či jejich napodobenin. Velmi oblíbené jsou pro ukládání dek, které oceníte zejména při chladnějších večerech, ale i různých polštářků, houpacích sítí apod.

S možnostmi vybavení letních teras se můžete inspirovat třeba na vidaxl zahradní nábytek, kde naleznete kousky v tradičním i moderním designu. Díky tomu můžete vybavení vaší zahrady maximálně přizpůsobit jejímu stylu.

obývací pokoj
Udělejte si zahradu krásnou. Poradíme vám!

Co byste neměli opomenout při zařizovaní posezení na vaší letní terase?

Za slunečných dní se zejména v posledních letech stávají z letních teras obývací pokoje, ale i jídelny. Důležité tak je, aby poskytovaly maximální pohodlí, měli jednoduchou údržbu a zároveň byly prostorné. Tak jako u obývacích pokojů totiž platí, že by tady měl mít každý člen domácnosti místo k sezení a počítat byste měli i s návštěvami.

Nejdůležitější na letní terase tak je kvalitní venkovní posezení. Právě správně zvolený venkovní jídelní set, k vám může návštěvy lákat a v opačném případě je odrazovat. Venkovní jídelní set by měl být stabilní a prostorný. Zároveň by měl být vyroben z přírodních materiálů či jejich imitací, aby do exteriéru krásně ladil.

Při výběru zahradního nábytku nezapomeňte zvážit i náročnost jeho údržby a manipulace s ním. V případě, že si zvolíte lakovaný nábytek z masivu, bude sice úklid velmi jednoduchý, ale děti či senioři mohou mít problém takovou židli odsunout od stolu. S ohledem na tuto skutečnost pak volte nábytek, s nižší váhou.

K TÉMATU  Fixace hypotéky jako věčná otázka. Na jak dlouho úvěr zafixovat?

Pokud se vám líbí modely s poduškami, měli byste volit originální podušky, které se mohou chlubit rychleschnoucími vlastnostmi. Díky tomu si můžete užívat pobyt venku už za pár desítek minut po dešti.

Zvláštní důraz byste měli klást i na design zahradního nábytku, protože by měl ladit nejen s architekturou vašeho domu, ale i architektonickými prvky zahrady. K japonským zahradám se jistě nebude hodit nejmodernější nábytek, a naopak k jemnému stylu francouzského venkova, pak nebudou pasovat mohutné masivní sety.

Tip: Přemýšlíte nad tím, že byste svou terasu změnili více než jen pořízením nového zahradního nábytku? Zvážit můžete novou dlažbu. Zajímavé a praktické řešení představuje cihlová dlažba, která se hodí téměř k jakémukoliv stylu a je velmi odolná.

Zdroje článku:
vidaxl
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Období menstruace nemá ráda asi žádá z nás. Jak si ho tedy zpříjemnit, aby to nebyly dny v pekle? Zkuste pár tipů, aby vám bylo lépe!
Šikana, zejména u dětí, vyžaduje okamžitý zásah. Pokud se vaše dítě najednou rozhodne, že už nechce chodit do školy nebo že chce ukončit kroužek, měla by proběhnout diskuse. Posaďte se se svým dítětem a zeptejte se ho, co se v jeho životě děje. Mějte soucit, porozumění a péči ve svých slovech a tónu hlasu, aby se vaše dítě mohlo otevřít vám.
Některé filmy v nás dokážou vyvolávat radost, štěstí, romantickou náladu a jiné zase třeba strach. A některé filmy jsou natolik sugestivní, že je lepší se jim vyhnout, pokud na ně nejste zrovna správně naladění.
Když začnou bolet dásně, je to velice nepříjemné. Často problém tkví ve vznikajícím zánětu, se kterým je třeba co nejdříve bojovat. Zánět dásní je sice běžné onemocnění, které postihuje dospělé i děti v jakémkoli věku, ale nikdy by se nemělo podceňovat. Pokud vás dásně občas bolí, pojďte se tomu podívat na zoubek, třeba konečně přijdete na to, jak s tímto nepříjemným pocitem zatočit jednou provždy!
Ruku na srdce, které z vás mají kosmetickou taštičku narvanou k prasknutí? Skutečně tam potřebujete mít vše, i když nejde pořádně zapnout? A už jste slyšely o balení, které je určené na cesty? Ušetřete svou taštičku a inspirujte se tipy, díky nimž budete připravené vždy a všude.
Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!
Také umýváte okna léta páně stejně? Máte své vyzkoušené metody, na které nedáte dopustit? Podívali jsme se za vás a vyzkoušeli, co nového lze na trhu najít. Umí toho technologie více než poctivá lidská ruka? Jak probíhal úklid oken?
Tohle svému dítěti dělat nebudu! Takhle moje dítě rozhodně vychované nebude! To si nebude moct dovolit! To jsou časté věty, které člověk vypustí z úst ještě před tím, než se rodičem vůbec stane. Jenže když nastane okamžik a narodí se mu dítě, rázem ke všemu má trochu jiný postoj.
Štědrovečerní večeře u nás už není jen kapr a bramborový salát, přestože tato kombinace dominuje. Češi stále více experimentují. Pokud letos chcete také změnu, nechte se inspirovat tradicemi z jiných zemí světa.
Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Chtěla byste začít meditovat? Láká vás být o samotě jen se svými nejniternějšími myšlenkami a touhami? Ale jak na to? Možná si připadáte jako Liz Gilbertová z románu Jíst, meditovat, milovat, která věděla přesně, jak na to, ale nedokázala se správně naladit. Nebojte, poradíme vám jak a kde s meditací začít krok za krokem.

Výběr článků

Není svíčka jako svíčka. Velmi záleží na tom, z čeho je vyrobená. Věděli jste, že většina těch běžně prodávaných škodí zdraví? I z tohoto důvodu si v posledních pár letech lidé zvykli vyrábět si svíčky sami. Vyjdou je mnohem levněji a přesně vědí, z čeho se skládají. Můžete to zkusit i vy.
Mel B, Melanie C, Emma Bunton, Geri Halliwell a Victoria Beckham. Psal se rok 1996 a hitparádové příčky ovládl hit Wannabe dívčí britské kapely Spice Girls. Kde je holkám dneska konec?
Už vás omrzelo klasické umyvadlo ve vaší koupelně? Letošní trendy podněcují fantazii. Nechte se klidně unést až za hranice svých vlastních představ.

Nepřehlédněte

Hodně lidí si chce užívat neustále krásného a teplého počasí venku. To bohužel není v naší zemi možné. V zimě, na podzim i během léta přijdou ošklivé dny. Musíte proto vědět, jak si zpříjemnit volný čas doma, když nemůžete kvůli počasí jít ven. Poradíme vám, jak si snadno zlepšit život a udělat si z domova nádherné a pohodlné místo.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek