Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

13 tipů, jak na dovolené ušetřit peníze a cestovat levněji

Léto je časem dovolených, ale každá taková sranda něco stojí. Lehké upuštění páry a odjezd ze stereotypního života, nám poskytuje odpočinek a oddech. Jenže kde na něj vzít peníze? Pokud jste letos za dovolenou nechtěně utratili majlant nebo máte tu svou vysněnou teprve před sebou, jistě vám přijdou vhod naše tipy, jak ušetřit na dovolené peníze.
ušetřit
Jak při cestování ušetřit? Poradíme vám!

23. 08. 2022

1. Včasná rezervace

Nejvíce můžete na své cestě do zahraničí ušetřit při rezervaci zájezdu. A my víme, jak snížit náklady. Čím více se blíží doba odletu, tím více se zvyšuje cena letenek. Zřídkakdy se může stát, že lety na poslední chvíli jsou velmi levné, protože letecká společnost neprodala všechna místa, ale na to se nelze spolehnout a nejlepší možností je dostat se do předstihu.

Totéž platí pro spoustu ubytovacích zařízení, hotely i aplikace, jako je AirBnB. Zatímco některé ceny mají pevně stanovené minimum, mnohé z nich budou zlevněné, pokud si je rezervujete dostatečně brzy.

2. Nelétejte v oblíbených termínech 

Pokud si můžete dovolenou zařídit tak, abyste odlétali a vraceli se v neobvyklou dobu, například brzy ráno ve všední den, mohou být lety levnější než například o víkendu. Jeden nebo dva dny mimo přesný termín mohou způsobit obrovské rozdíly v ceně.

3. Buďte flexibilní, pokud jde o destinace

Existují dva přístupy: úplná flexibilita a částečná flexibilita. Pokud jste zcela flexibilní, můžete se podívat, kam letecké společnosti nabízejí nejlevnější lety, a vyrazit tam.

Řecko
Potřebujete ušetřit peníze? Pak vybírejte podle nejlevnějších zájezdu či letenek.

4. Last minute zájezdy

Jestliže spadáte do kolonky velmi flexibilní a v práci si můžete vzít volno prakticky nahned, dívejte se po zájezdech last minute. Jsou klidně i o polovinu levnější, než byste za stejnou dovolenou zaplatili původně. Navíc odpadá sáhodlouhé těšení se na dovolenou. Koupíte zájezd a za pár dní jedete!

5. Poplatky za platbu kartou

Jestliže na cestách rádi platíte kreditní kartou, může narazit na pěkně vysoké poplatky, pokud nemáte kreditní kartu, která zahraniční transakce nezpoplatňuje. Zda se vám zahraniční transakce budou zpoplatňovat, si můžete ověřit u poskytovatele vaší kreditní karty.

A až se vás bankomat zeptá, jestli chcete vybrat s konverzí nebo bez? S tímhle videem už budete vědět, jak na to!

K TÉMATU  Záhady, nad kterými si historici lámou hlavu. Znáte je?

6. Sdílení znamená úsporu

Existuje mnoho způsobů, jak snížit náklady prostřednictvím sdílené ekonomiky. Například BlaBlaCar je služba sdílení jízd, kde si rezervujete místo ve spolujízdě. Na své cestě se setkáte s dalšími lidmi a ušetříte přitom peníze.

7. Pokud to jde, pijte vodu z kohoutku

Poměrně dost ušetříte na tom, když budete pít vodu z kohoutku. Důležité ale je předem si ověřit, zda je pitná. V mnoha částech světa tomu tak není a musíte používat balenou vodu, a to i na takové věci, jako je čištění zubů. Tady je přednější zdraví před šetřením korun.

8. Vyhněte se peněžním pastem

Všude, kde je turistický průmysl, se najde oblast se zvýšenými náklady, například Palais Royale v Paříži, ale i Pražské centrum. Pokud víte, kde se tyto oblasti nacházejí, můžete se vyhnout tomu, abyste v nich utratili více, než chcete. Také si dejte pozor na hotelové minibary, to jsou malé pastičky.

cestování
Na mnoha místech můžete využít sdílených služeb a o náklady se podělit.

9. Stravování 

Jídlo je často velkou součástí kultury. A kultury jsou na svou specifickou kuchyni často právem hrdé. Ať už tedy patříte mezi gurmány, nebo ne, stravování venku je vzrušující a nedílnou součástí cestování. Zaměřte se na podniky, které uspokojí váš hlad po kultuře, a zároveň budou mít rozumné ceny. Takové ty vyvoněné uličky na hlavních třídách to nejsou.

10. Jezte jako místní

Restaurace a kavárny v turistických oblastech mají raketové ceny, takže když máte hlad, držte se mimo hlavní turistická centra. Zjistíte, že jídlo je o kousek dál daleko levnější, a dost možná i chutnější a více autentické pro danou zemi. Nám se v zahraničí na tohle osvědčila třeba aplikace Foursquare.

11. Vařte si sami

Pokud máte zázemí pro přípravu jednoduchého jídla, pak nákupem zásob v supermarketu téměř vždy ušetříte oproti stravování venku.

K TÉMATU  Bylinky na zánět močového měchýře. Které a jak fungují podle bylinkářky Kateřiny Bílkové? Jak si je správně připravit?

12. Jezdit veřejnou dopravou

Když už dorazíte do své cílové destinace, je fajn zjistit si, jak se také v tomto místě levně pohybovat a vidět co nejvíce. Taxi může stát poměrně hodně peněz, zejména pokud cestujete v turisticky oblíbených lokalitách. Veřejná doprava je téměř vždy nejvýhodnějším způsobem cestování.

pár
Po centrech měst se pohybujte pěšky nebo veřejnou dopravou.

13. Využívání slev 

Pokud máte to štěstí, že jste student nebo spadáte do určité věkové kategorie, můžete mít nárok na slevu na cestování veřejnou dopravou a na cestování po městě i po celé zemi. Tyto slevy se často vztahují i na vstupy do muzeí či galerií a tím už se dá pěkně ušetřit. Nebojte se na místě zeptat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se připravit na dlouhý let. Co smíte mít v příručním zavazadle a další tipy pro cestování do exotiky

Střevní potíže při cestování: Jak se jim vyhnout obloukem?

Zdroje článku:
https://www.postoffice.co.uk/travel-insurance/travel-hacks
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.
Kam uschovat všechno zahradní nářadí, sekačku nebo prázdné květináče? Zahradní domek vše vkusně ukryje. Můžete do něj schovávat i jízdní kola, pokud nemáte garáž nebo sklep. Zahradní domek se dá ale postavit i za účelem relaxace na zahrádce, takže to může být takový letní altán. Vyrobit se dá ze dřeva, ale i z plastu nebo plechu. Samozřejmě se nabízejí zahradní domky hotové, nebo si ho můžete nechat postavit na míru pro vás. Inspirujte se!
Ať už jste romantickou duší či nikoliv, pár romantických knižních výtisků byste u sebe v knihovně mít měli. Zaprvé nikdy není na škodu žít alespoň v příběhu více naivně, než ve skutečném životě, a zadruhé nějak potřebujete zaplnit volné chvíle během propršených dní. Otázkou nyní zůstává, jakou knihu si pořídit a přečíst?
Většina klientů center zabývajících se laserovou epilací jsou přirozeně ženy. K návštěvě takového centra je vedou především obecně přijímané standardy ve společnosti – každá z nás chce mít hladkou, upravenou kůži na nohou i pažích. Genetické vlastnosti jsou velmi odlišné, ale jedno máme společné: každá chceme vypadat skvěle. A právě zde přichází na řadu laserová epilace.
Schody ze dřeva vypadají úchvatně! Použít se dá ale jakýkoli materiál, a schodiště může vypadat jako dokonalý šperk vašeho domu či bytu. Kámen, cihla, sklo i beton nebo ocel, to vše vás může vynést nahoru do patra. Máte schodiště levotočivé, pravotočivé nebo přímé? Se zábradlím nebo bez? Zajímavým nasvícením získáte další rozměr. Inspirujte se a pusťte se směle do práce.
Všechny módní přehlídky jaro/léto 2023 jsou nyní za námi. Zaznamenali jsme je a vytáhli jsme klíčové jarní módní trendy v oblasti dámských teplákových souprav, na které byste se letos měly zaměřit. A zatímco návrháři zůstali věrni svému osobnímu stylu, objevilo se několik společných klíčových kousků, od kterých očekáváme, že budou pronikat z kolekcí přímo na trh a do našich šatníků.
Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se po třicátém roce života začne z těla vytrácet. V tomto okamžiku nastupujeme my - naším úkolem je kolagen opětovaně do těla dodat, protože jinak to první, co půjde vidět při setkání s námi, budou vrásky a ochablá pleť.
Filmy, na které se budete těšit. Možná nejsou významné svou hloubkou, ale, dámy, pozor! Ti chlapi v nich jsou prostě neodolatelní! Kdo vám zpříjemní dnešní den?
Vlastnoručně vyrobený módní doplněk? Praktická háčkovaná kabelka vypadá šmrncovně a až jí opatříte zapínáním a crossbody popruhem, nikdo vám neuvěří, že je to vaše práce!
Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.

Výběr článků

Medovina byla kdysi nápojem novomanželů, protože med je prý skvělé afrodiziakum. Samozřejmě, díky vysoké koncentraci cukrů totiž ničí v buňkách bakterie a navíc obsahuje minerály, pyly, proteiny, vitamíny a aminokyseliny, které jsou tělu velmi prospěšné. A takových potravin je mnohem víc. Opravdu vás nabudí na sex?
Léto si každý z nás spojuje s opalováním a všichni se na něj nesmírně těšíme-. Konečně totiž může naše tělo získat bronzový odstín bez toho, aniž bychom museli navštěvovat solárium. Jenže co až léto bude pryč? Co pak? Vyvstává najednou otázka, jak si udržet opálení po co nejdelší dobu. Tento článek obsahuje nejúčinnější tipy na to, jak opálení co nejvíce prodloužit a pyšnit se tak krásným tělem i několik měsíců po dovolené.
Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.

Nepřehlédněte

Často nás trápí už od kolébky. Není ale žádnou výjimkou, že se objeví až v dospělosti. Jeho projevy jsou různorodé, ale pokaždé nepříjemné. Naštěstí se dá s atopickým ekzémem úspěšně bojovat.
Hnízdečka pro miminka jsou důležitou součástí dětské výbavy. V čem tkví benefity dětského hnízdečka, kde kvalitní hnízdečko pro miminka pořídit a jak ho vybrat? Nejlepší řešení přináší obchod JUKKI. Tedy polský výrobce a prodejce produktů péče o děti, v jehož nabídce naleznete vše, co k péči o dítě potřebujete.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek