Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Nezbytnosti do prvního bytu

Našli jste byt, podepsali nájemní smlouvu, zaplatili nájem. Gratulujeme, nyní jste připraveni nastěhovat se do svého prvního bytu.
bytu
Co pořídit do nového bytu?

Bohužel, jen čtyři stěny obvykle nestačí. A i když se říká, že kdo má židli, ten bydlí, ani se samotnou židlí si nevystačíte. Co by tedy ve vašem prvním bytě nemělo chybět? Kompletně vybavený byt není levná záležitost, ale naštěstí můžete spoustu věcí získat z druhé ruky, nebo dokonce jen za odvoz. 

Vstupní prostor

První z věcí, které se vám budou hodit, je rohožka. Oceníte ji zejména za sychravých dní. A proč je důležitá – no minimálně proto, že pokud si otřete boty, nebudete muset tak často vytírat podlahu. Nástěnné háčky na bundy, klíče atd. se rozhodně také hodí. A pokud chcete, doplňte tuto oblasti i malou poličkou. Malý botník nebo lavice pro uložení bot je také užitečná věc. A pokud není u dveří jiný zdroj světla, nezapomeňte na lampu. 

Obývací pokoj

Základem je pohovka, židle nebo jiný nábytek k sezení. Tady oceníte všechny bazarové servery, kde se dá kvalitní nábytek pořídit za hubičku. A pokud chcete do svého prvního bytu nové sedací soupravy či křesla, i nové věci se dají pořídit doslova za pár korun. Další nezbytností je konferenční stolek, který oceníte ve chvíli, kdy potřebujete odložit pití, notebook, rozečtenou knihu, nebo krabici od pizzy. A logicky, neměla by vám v obývacím pokoji chybět ani lampa nebo lustr.. 

Kuchyně

I když nejste zrovna Zdeněk Pohlreich nebo Gordon Ramsey a vaše kuchařské umění se omezuje na kávu a míchaná vajíčka, přeci jen se bez kuchyňského vybavení neobejdete. Základem je úložný prostor, dřez, pracovní deska a lednička. Pak už stačí třeba jen plotýnkový sporák a můžete kouzlit. Úložný prostor oceníte ve chvíli, kdy budete řešit, kam s hrnci, pánvemi, příbory, skleničkami, talíři a dalším kuchyňským vybavením. A nezbývají-li vám prostředky na kuchyňský stůl a židle, nezoufejte. Najíst se dá i v obývacím pokoji. 

K TÉMATU  Jak opravit toaletu

Ložnice

Základem každé ložnice je postel s kvalitní matrací. Pokud se na něčem rozhodnete šetřit, vaše matrace by to být neměla. Raději do ní investujte více peněz a ošiďte třeba vybavení obývacího pokoje. Co se úložného prostoru týče, sáhněte po komodě nebo šatní skříni. Popustit uzdu fantazii můžete třeba na YourHomeStory, kde najdete hromadu inspirace a dostupného nábytku k vybavení bytu.

Koupelna

Koupelna už obvykle základní vybavení obsahuje, ale rozhodně nešlápnete vedle, pokud ji vybavíte v první řadě zrcadlem a regálem na kosmetické potřeby, ručníky a dalšími nezbytnostmi.

První byt vám dává obrovskou svobodu. Můžete být kreativní, odvážní a vybírat si i kousky, které k sobě zdánlivě neladí. Měl by to být prostor, ve kterém se budete cítit skvěle a na který budete i po dlouhých letech rádi vzpomínat. 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ne každému se poštěstí mít velký dům se zahradou. Pokud si chcete dopřát tu samou idylku v prostředí vašeho domova, máme pro vás úžasnou inspiraci. Poradíme vám, jak proměnit balkón nebo terasu v dokonalé místo pro váš odpočinek.
Vitamíny, minerály, bylinky i probiotika. Spousta lidí vsází právě na doplňky stravy ve chvíli, kdy chtějí podpořit své zdraví. Ačkoliv je možné mnohé z nich užívat souběžně, jsou kombinace, které se spolu příliš neshodnou, rovněž také s léky, které případně polykáte. Kterým kombinacím se u doplňků stravy vyplatí vyhnout?
Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení
Každý měsíc je to stejné. Ohlásí se menstruace, která je připravená nám přibližně týden dělat společnost. Ačkoli je menstruace z hlediska přírody naší důležitou součástí, není nám zrovna dvakrát příjemná a to zejména ve chvíli, kdy nám připraví krušné zážitky plné bolesti a nekomfortu. Jak si alespoň trochu takovou část měsíce zpříjemnit a ulevit si od všech nepříjemností.
Toužíte po zahradě? Nebaví vás prázdný a špinavý balkon? Poradíme vám, jak z vašeho balkonu nebo lodžie vykouzlit vlastní soukromou oázu klidu.
Zdravá a svěží pleť, to je bezpochyby priorita Francouzek. Chcete se naučit pár jejich jednoduchých triků a mít pleť krásnou a svěží?
Potřebujete se uklidnit nebo zahnat stres? Ano, můžete si jít zaběhat, ale komu by se chtělo běhat v tom mrazivém vichru venku. Spíše vsaďte na bylinku, která oslní nejen svou vůní, ale i na pohled.
Nespavost (insomnie) není v současné době nic výjimečného. Podle statistik poruchami spánku trpí až 40% populace. Příčin může být mnoho, od vedlejších účinků léků až po stres.
Sváteční atmosféra, radostné děti, a přitom… co s těmi dlouhými vánočními prázdninami? Dnešní článek na Dámské Lize vám přináší hravé rady a tipy, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny. Od kreativních vánočních dílen až po rodinná dobrodružství, přinášíme vám inspiraci, jak si užít tuto časově náročnou, ale zároveň kouzelnou dobu s plným srdcem a lehkostí.
S teenagery to občas nebývá snadné. Začnou být drzí, odmlouvat, prosazovat více své názory a nám najednou připadá, že jsme na ně krátcí. Paradoxní ale je, že právě v těchto dobách vás, vaši lásku a péči váš potomek potřebuje nejvíc. Řekneme vám, jak s ním udržet hezký vztah pomocí každodenních činností.

Výběr článků

Je naprosto přirozené, že jste před první zkušeností s letadlem vystrašení. Nicméně všechno je ve vaší hlavě, proto je čistě na vás, jak svůj první let zvládnete. Existují způsoby, jak si pomoci, abyste nebyli před prvním letem až tak vyplašení, jak se momentálně cítíte a mohli se těšit na svou zahraniční dovolenou.
Chladné počasí už je tady, tak kde se zahřát, abyste zároveň udělaly něco pro své zdraví a kondici? Hot jóga nebo-li cvičení ve 42 stupních by mohlo být přesně ono. Příjemně vyhřátá místnost v kombinaci s jógou. Zkusily jsme, jaké to je!

Nepřehlédněte

Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
Ano, saláty jsou lehké, plné vitamínů a osvěží. Že vás ale nezasytí a máte po nich hlad? Prozradíme vám, jak to udělat, aby vám po salátu nekručelo v žaludku a ještě patřil do dietního jídelníčku. Pak vám hubnutí půjde samo. Zkuste to!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek