Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Nejpodivnější masáže, které můžete při cestování zažít

Jste milovnicí masáží a máte pocit, že znáte už všechny nazpaměť a přesně víte, jak která masáž probíhá? V tom případě vězte, že existují i masáže, které rozhodně neznáte a které jste ještě nikdy v životě nezažili. Jak to víme? Protože jsou natolik neobvyklé, že v našich končinách se téměř nevyskytují. Které to jsou?
masáže
Masáže máme spojené s relaxací a uvolněním. Uvidíme, jak vás uvolní, až se po vás bude plazit had!

10. 06. 2022

Až se vydáte v létě na cesty do exotických krajin, zkuste mrknout do tamního salonu, jaké masáže nabízí. Možná se nestačíte divit, co všechno vám uleví.

Masáž kaktusem

Dokážete si to představit? V Mexiku je tato masáž velmi oblíbená. Že masáž kaktusem musí ošklivě píchat? Ale kdepak! Ostny jsou samozřejmě před masáží odstraněny a lopatky kaktusu se ještě příjemně nahřejí.

kaktus
Masáž kaktusem je zřejmě to poslední, co byste si dokázali představit.

Účinky kaktusové masáže na naši pokožku jsou doslova zázračné. Ještě aby ne, když si ji můžete dopřát ve Four Seasons Resortu Punta Mita v Mexiku za zhruba šest tisíc korun.

Masáž krajtou

Ne, nejde o vtip. Jde o skutečnou relaxační terapii. V zoo na Filipínách přesně takové masáže můžete absolvovat a stačí k ní jen čtyři barmské krajty. Jednoduše si lehnete na bambusový rošt a necháte po sobě plazit tyto přilnavé maséry. Jejich váha dohromady čítá 250 kilogramů a pouhých 15 minut masáže z vás udělá úplně jiného člověka.

Masáž sekáčkem na maso

Nikdo vás samozřejmě rozsekat nechce. Na Tchaj-wanu jde o osvědčenou metodu, jak se zbavit bolesti zad. Masáž probíhá za pomoci ostrých břitů a trvá zhruba deset minut. A výsledek? Naprosto dokonalý! Zlepší se vám průtok krve a ještě vám z těla odplaví škodlivé toxiny.

Masáž sloní nohou

V Thajsku na to jdou zase po svém. Od bolesti zad a beder vám pomůže obří sloní noha. Slon je ovšem vycvičený tak, aby vám neublížil, ale naopak pomohl. Jen musíte najít dostatek odvahy na to, abyste se nechala sloní nohou zašlápnout. Tak co, půjdete do toho?

slon
To už chce jistou dávku odvahy, nechat se zadupnout slonem.

Masáž noži

Je to něco podobného jako masáž sekáčkem na maso, avšak tuto masáž vynalezli lidé ve starověké Číně a používá se již více než 2000 let.

K TÉMATU  Dopřejte si víkend jen sama pro sebe a naplánujte si domácí wellness

Během této relaxační a uvolňující procedury vám masér jezdí ostrými noži po kůži. Ale nebojte se, nijak vás nezraní. Naopak má skvělé detoxikační účinky a zároveň vám vlije novou krev do žil. Že nevěříte? Ale vždyť je ověřená statisíci spokojenými zákazníky, kteří za dobu dvou tisíc let tuto masáž vyzkoušeli.

Šnečí masáž

Možná je to pro někoho poněkud nechutné, ale ve skutečnosti je tato masáž v Rusku, Velké Británii i Japonsku obrovským hitem. Sliz, který šneci vylučují, pomáhá regenerovat kůži a zároveň zabraňuje i vzniku vrásek.

masáže
Masáže se v exotických zemích zdaleka neomezují jen na užití lidského doteku.

Masáž trvá zhruba jednu hodinu a zaplatíte za ni v průměru 5 000 korun. Že byste tolik peněz za tuto kluzkou péči nedali? Ale to byste měli. Šnek totiž na vaší kůži zanechává léčebný sliz, který má doslova blahodárné účinky.

Masáž vařenými vejci

Většinou si vařená vejce dopřáváme v pomazánce nebo na chlebu, ale málokdo ví, že si je můžeme dopřát i při masáži, a to nejenom ve formě pokrmu. Čínští vědci zjistili, že vařená vejce pomáhají léčit modřiny a jiná kožní poranění.

Stačí si jen uvařit vejce natvrdo, opláchnout ho vodou, oloupat a pak si s ním promasírovat bolavou kůži zhruba třikrát denně. Navíc zanechává vaši pokožku jemnou a vyživenou. Zkuste to, nebudete litovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Napjaté svalstvo nebo rýma? Masáže, které vám skutečně pomohou

Porazte konečně stres. Ověřené relaxační techniky, které opravdu pomáhají a uklidňují

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Cílem lymfodrenáže je zlepšit kvalitu lymfatického oběhu, popřípadě odčerpat přebytečnou lymfu z podkoží zpět do oběhu. Postup je nutno znát a bezpodmínečně respektovat, a tak patří jen do rukou zkušených odborníků. Nesmí způsobit žádné bolestivé pocity, nepoužívají se při ní žádné emulze ani oleje.
Obývací pokoj potřebuje něco, kam si odložíte mobil, časopis nebo kávu, když si sednete na sedačku před televizi. Tuhle roli zastávají konferenční stolky. Zaměřili jsme se na ty dřevěné, nebo přímo z masivu. Jsou praktické a s jednoduchým designem, a také si na ně můžete natáhnout nohy! Zkuste si vybrat nějaký originální kousek.
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na sobotu i neděli. Úklid je sice potřeba, ale neberte ho tak vážně a hlavně relaxujte. O tom je přece víkend! Co je možné očekávat a čemu se raději vyhnout?
Diamanty jsou věčné, ale někdy zkrátka přijde čas pro něco barevného, svěžího, šťavnatého. A přesně to splňuje olivín neboli peridot. Často hrál v minulosti druhé housle. Však měl také v kategorii zelených drahokamů velkou konkurenci, a to především v podobě smaragdu. S tím byl také běžně zaměňován. Dokonce se proslýchá, že zelené kameny v Kleopatřině slavné sbírce nebyly smaragdy, ale právě olivíny. Nyní se zdá, že se vše obrací, olivín vystoupil ze stínu a začíná být ceněný pro své jedinečné kvality.
Módní trendy se dotýkají také obuvi. S příchodem podzimu se mění sortiment v obchodech a prodejci mají pro zákazníky připravenou aktuální nabídku. Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem botníku?
Pojďme na skutečnou zábavu. Víte o tom, že existuje 7 typů pánského přirození? Který z tvarů je nejoblíbenější? A který je kuriozitou? Vážené dámy, pohodlně se usaďte, jdeme se podívat na vysoce vědeckou studii o tom, jaké všemožné tvary může mít pánský pinďour!
Móda je tématem, které zajímá především ženy. Samozřejmě že existují i pánové, jež se vyznají v módních trendech, a dokonce je baví je sledovat. Ale spíše je to doménou žen, které na toto téma jsou schopné vést se svými kamarádkami dlouhé dialogy. Největším problémem bývá si vytvořit vlastní šatník. S ním se potýká spousta žen. Tápou a zkoušejí a hledají rady a inspiraci. Řešením by mohl být kapslový šatník. Co je jeho podstatou?
S blížícím se létem se všechny ženy těší na slunečné dny a plážové dovolené. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat sluneční paprsky a přidat trochu barvy našemu životu. Ale abychom si užily sluníčka v plné míře, je důležité chránit naši pokožku a zároveň dosáhnout krásného a přirozeného opálení. V tomto článku vám přinášíme tipy na inovativní produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalého letního vzhledu. Od krému do solária až po samoopalovací krém na obličej - máme pro vás všechno!
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.
Proti chřipce se můžete dát očkovat a v případě, že nemoc propukne, lze vsadit na běžně prodávaná syntetická léčiva. Zkusit ale můžete bylinky i sílu přírody.
Na letošní zimu se opět vyrojila spousta krásného oblečení pro ženy. Hlavním heslem je různorodost. Frčí lesklé, kovové barvy, černá – bílá, žlutá, růžová a samozřejmě i různé barevné kombinace. Kožešinové límce jsou stále módní, ale měly by být vždy odnímatelné.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.

Výběr článků

S hypotečními úvěry se nyní doslova přetrhl pytel. Lidé prahnou po vlastním bydlení, a to z důvodu aktuálně se rozjíždějící inflace. Aby nedošlo k újmě na jejich úsporách, investují a nemovitosti jim přijdou jako to nejlepší východisko ze situace. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí vlastního obydlí, ať už bude určené pro osobní potřebu nebo se bude jednat o nemovitost určenou k pronájmu, prozradíme vám, jak vybrat vhodnou hypotéku.  
Hněv, strach, zklamání. Nepříjemné emoce, které prožívá každý. A každý na ně reaguje trochu jinak. Jak to udělat, abyste se v náročných situacích nenechaly vykolejit a co nejrychleji našly ztracenou rovnováhu?
Je tu jaro a s ním i spoustu změn! Lidé se chystají na sezónu v plavkách a chtějí být na jaře víc plní energie. Po zimě, kdy jsme spíš pasivní a více jíme, tak s jarem přichází odhodlání do různých detoxů a očist! Bohužel to nemusí skončit vždy dobře, protože není detox jako detox. V tomto článku vám prozradím, jak na správnou jarní očistu! Která pročistí vaše tělo i vašeho ducha a zároveň neuškodí vašemu zdraví!

Nepřehlédněte

Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Téměř každý z nás se v rámci rodinných nákupů spoléhá na igelitové sáčky, které nám tak nějak ulehčují pravidelné návštěvy supermarketů. Zatímco nám v jistém ohledu pomáhají, naší přírodě jejich přítomnost zrovna dvakrát nesvědčí. A přitom to jde dost dobře i bez nich. Seznamte se s trendem, který dává sbohem igelitovým sáčkům a dopřává zelenou nákupům takzvaně bez obalu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek