Sobota , 04. 05. 2024

Alexej

Česko Slovenská SuperStar: skandál Knechtové i snaha Bartošové

Psal se rok 2004 když do našich televizí vpadla historicky první řada Česko hledá SuperStar. Pěvecká soutěž lámala rekordy ve sledovanosti a její první vítězkou se stala zpěvačka Aneta Langerová, která se na naší malé hudební scéně slušně uchytila. Od té doby uplynulo hodně vody a řad hudební reality show. Hledali jsme talent a brzy na to i Česko Slovenskou SuperStar.
SuperStar
Jak šel čas s porotou Česko Slovenské SuperStar (foto: instagram.com)

16. 12. 2021

Pak už máme ty další hudební hvězdičky trochu v mlze… Možná si už ani neuvědomujete, kdo všechno za ty roky usedl do křesla hvězdné poroty. A vybavili byste si vůbec první vysílání soutěže Česko Slovenská SuperStar? No tak teď si trochu zavzpomínáme na ženské popravčí hudebních talentů.

1.      Marta Jandová

Marta Jandová zasedla jako úplně první porotkyně v první řadě Česko Slovenská SuperStar v roce 2009. Málokdo by Martu Jandovou tenkrát neznal, kromě toho, že je dcerou slavného frontmana skupiny Olympic Petra Jandy, je Marta také známou zpěvačkou. Mnoho let působí spolu s německou rockovou kapelou Die Happy nebo má na svém kontě hlavní roli v muzikálu Mona Lisa. Martu můžete také vidět jako porotkyni v neméně úspěšné show Česko Slovensko má talent.

2.      Dara Rolins

Jako zástupce za slovenskou stranu působila Dara Rolins v první řadě společně s Martou Jandovou. Dara je slovenská zpěvačka, kterou proslavil duet s Karlem Gottem, když jí bylo pouhých 12 let. Zvonky štěstí zná každý, a právě tato skladba se stala jejím odrazovým můstkem pro sólovou kariéru. Málokdo ví, že o křeslo porotkyně se taktéž ucházela Iveta Bartošová, kterou ale Dara porazila.

3.      Gabriela Osvaldová

Textařka Gabriela Osvaldová nastoupila jako porotkyně druhé řady úspěšné soutěže v roce 2011 místo Marty Jandové. Gabriela Osvaldová už si porotkyni vyzkoušela v roce 2004 v historicky první řadě pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar, kde se křesla ujala se svým manželem Ondřejem Soukupem. S ním se znovu objevila v roce 2008 v porotě X Factoru.

4.      Helena Zeťová

Česká zpěvačka Helena Zeťová se stala porotkyní soutěže ve druhé řadě. Také Helena se svou kariérou začala velmi brzy. Už v 15 letech koncertovala se svou kapelou a v roce 2001 společně s Terezou Kerndlovou a Terezou Černochovou založila kapelu Black Milk, která se však v roce 2005 rozpadla. Helena spoustu let žila v Řecku, kde se jí na sólové dráze dařilo. Svou kariéru nikdy nevzdala, dokonce ji čeká vydání nového alba.

K TÉMATU  Džíny a skvělé vychytávky na jejich úpravu. Přizpůsobte si je na míru snadno a rychle

5.      Ewa Farna

Mladičká česko-polská zpěvačka do křesla porotkyně usedla ve třetí řadě soutěže, a to v roce 2013. Ewa si své místo v porotě poctivě zasloužila. Její velký hit „Měls mě vůbec rád“ se v hitparádách objevil, když jí bylo pouhých 13 let. Od té doby její kariéra jen a jen roste. Nedávno se objevila v reklamě na Times Square v New Yorku s písní Tělo a ve vzkříšené hudební soutěži Zlatý slavík letos pokořila stálici Lucii Bílou a vyhrála první místo. Brzy vydá nové album a v osmadvaceti se stane maminkou v pořadí již druhého dítěte.

6.      Klára Vytisková

Čtvrtá řada soutěže v roce 2015 přivítala v porotě zpěvačku Kláru Vytiskovou. Ta působí i se svým manželem v kapele Toxique a má za sebou (i před sebou určitě) taky slušnou kariéru. V roce 2008 získala cenu Anděl za Objev roku, s Michalem Hrůzou nazpívala duety Duše do vesmíru a Venuše. Kromě pěvecké kariéry zkoušela také prorazit i jako moderátorka, což se jí povedlo. Roku 2010 vystřídala Richarda Krajča v hudební hitparádě Medúza.

7.      Katarína Knechtová

V roce 2018 se na obrazovky vrací pátý ročník soutěže Česko Slovenská SuperStar, kdy do křesla porotce usedá slovenská zpěvačka Katarína Knechtová. Katarína byla součástí několika skupin. Do roku 1997 vystupovala například jako vokalistka se slovenskou skupinou IMT Smile a v roce 1999 dostala ocenění Objev roku se skupinou Peha. Dařilo se jí ale i další roky na hudební scéně. Během svého porotcování se do sebe zamilovali s jednou tak mladším soutěžícím Petrem Borkovcem a nevyhnula se díky tomu menšímu skandálu. Mladý zpěvák propadl alkoholu a jeho maminka za to vinila právě Katarínu.

8.      Monika Bagárová

Česká zpěvačka Monika Bagárová se soutěže Česko Slovenská SuperStar účastnila již roku 2009. Tehdy teprve jako soutěžící a skončila na krásném 5. místě. O jedenáct let později zde zasedla v porotě a nutno podotknout, že základnu fanoušků má opravdu slušnou. V současnosti žije se zápasníkem MMA Makhmudem Muradovem a loni se jim narodila dcera Rumia.

K TÉMATU  Soutěž: Vyhrajte doplňky stravy pro namáhané oči

9.      Patricie Pagáčová

Mezi nejvíce kontroverzní porotkyně celé historie soutěže patří herečka Patricie Pagáčová, kterou proslavila role Aničky v rodinném seriálu Ranč u Zelené sedmy a později role Terezy Jordánové v nekonečném seriálu Ulice. Patricii diváci nazývají kozlem zahradníkem, protože podle nich nemá herečka v pěvecké soutěži co dělat.

Vzpomněli jste si na všechny porotkyně nebo vám nějaká unikla? A která z výše zmíněných žen byla vaší oblíbenkyní? Napište nám v komentářích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Superstar 2021 válcuje sledovanost! Na co se letos těšit?

Jak se mají finalisté prvního ročníku Superstar?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vstávejte s úsměvem! I na dnešní sváteční den pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová horoskop, který poradí, čeho se dnes raději vyvarovat.
O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Vzájemné intimní chvíle soukromí si každý z nás střeží jako oko v hlavě. Jsou ale výjimky, kdy se naše čtenářky rády svěří s tím, jak to u nich doma probíhá – a to jsou prožité trapasy. Pojďte se s námi zasmát u příběhů, co napsal sám život.
Pojďte se v klidu usadit a kroutit hlavou nad příběhy nešťastníků, kterým se rozhodně první rande nepovedlo podle jejich vysněných představ. Kdo si neohlídal zuby, kdo to přehnal s romantikou, kdo ukázal ze svého těla více, než měl původně v plánu a kdo již svou životní lásku nebyl schopen nahradit někým novým?
Stále ještě máte zafixované tenisky jako sportovní obuv, která se nehodí do města nebo do práce?
Kdo by neznal roztomilá dvojčata Annie James a Hallie Parker z filmu Past na rodiče, kde si Lindsay Lohan zahrála dvojroli po boku Dennise Quaida a Natashy Richardson. A právě tento film se stal jejím odrazovým můstkem, který jí navždy změnil život.
Spa Hotel Děvín uprostřed Slavkovského lesa nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou.
Bojíte se, že se můžete stát alkoholičkou, když si dáte každý večer jednu nebo dvě sklenky vína? Někteří odborníci to tvrdí. Jiní zase oponují, že sklenka vína denně, jedno pivo nebo panák tvrdého alkoholu prospívá lidskému organismu.
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Překrásná stavba se nachází na útesech v Cliftonu, bohatém předměstí Kapského města. Černé mramorové stěny, dřevěné podlahy a neuvěřitelné instalace modrého nasvíceného skla. Nettleton 198 nabízí nádherný výhled na Atlantský oceán a spoustu dokonalých architektonických řešení. Jen se podívejte!
Následujete každoroční trendy předních designérů z Česka i celého světa? Pak se letos budete divit. Stříbrné barvě totiž odzvonilo. Co ji nahradí?
Obecně platí, že lidé tapety buď milují, nebo nesnáší. Tapety jsou skvělým řešením nejen z hlediska designu, ale také izolují teplo, hluk a zabraňují vzniku plísní. V devadesátých letech byly tyto textilie v módě a v každé stylové domácnosti se objevovaly stěny se zajímavými prvky. Po delší době se opět vrací do našich moderních bytů. S tím však vyvstává otázka, jaké jsou nyní trendy?

Výběr článků

Co vede vegetariány k jejich rozhodnutí přestat jíst maso? Co toto rozhodnutí do jejich života přinese a jak jsou na tom zdravotně oproti zbytku populace? Podívejte se na rozhovor s veganem a vegetariánkou, kteří se rozhodli ze dne na den přestat jíst maso.
Kyselina hyaluronová je látka, která je přirozeně obsažená v těle. Její kouzelnou vlastností je to, že je schopna vázat vodu, což je klíčové pro hydrataci naší pleti. Pojďme se proto podívat na kyselinu hyaluronovou zblízka.

Nepřehlédněte

Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?
Chorvatsko je nejen pro Čechy velmi oblíbeným místem, kam vyrazit na dovolenou. Ať už hledáte relax u moře, zajímá vás místní kultura a památky, či snad hledáte nějaké dobrodružství, tato země je skvělou volbou. Chorvatsko totiž pro turisty nabízí dokonalé možnosti.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek