Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Podivínka v rouše klučičím. Billie Eilish už je 20!

Je jiná, je svá. Je to Billie Eilish. Do šoubyznysu vplula jako velká voda bez varování a okamžitě z ní začali všichni teenageři šílet. Zlomovým okamžikem byl pro zpěvačku říjen 2015, tedy krátce před dovršením jejích 14 let, když s bratrem Finneasem zveřejnili na SoundCloudu song Ocean Eyes, ze kterého se přes noc stala hudební senzace. A od té doby znal její jméno celý svět.
Billie Eilish
Definovat Billie Eilish několika slovy je těžké. (foto: instagram.com/billieeilish)

17. 12. 2021

Pro mladé se stala ikonou, pro jiné kontroverzní osobností s šíleným módním vkusem a neobvyklým vystupováním. Kdo vlastně je Billie Eilish a co všechno už má za sebou?

Velká umělkyně s mnoha problémy

Celým jménem Billie Eilish Pirate Baird O’Connell se narodila v Los Angeles v Kalifornii 18. prosince 2001. Kromě toho, že zpívá, píše také texty a miluje tanec. Svou první skladbu složila již v jedenácti letech. Dnes ale spolupracuje zejména se svým bratrem, který jí píše většinu písniček, a který má také svou vlastní kapelu.

Oba sourozenci nechodili do školy a měli domácí výuku. Podíl má na tom možná fakt, že od dětství zpěvačka trpí depresemi, spánkovou paralýzou a Tourettovým syndromem. To potvrdila fanouškům po kompilaci videí, kde má tiky. V jednom z rozhovorů se také svěřila, že s odbouráváním stresu jí pomáhá masturbace. Zajímavé děvče což? Ale zpět na začátek.

Oficiální videoklip k písni Ocean Eyes (zdroj: youtube.com/Billie Eilish)

S bratrem Finneasem studovali hudbu – a Billie k tomu milovala i tanec. Již zmiňovaný hit Ocean Eyes, který se roku 2016 dočkal svého znovuvydání spolu s další peckou Six Feet under, napsal právě její bratr. Původně ji chtěl hrát s vlastní kapelou, ale nakonec usoudil, že smutná balada se bude k jeho komplikované sestře hodit víc. A měl pravdu.

Komu by to stále ještě nebylo jasné, Billie Eilish je chodící originál. Je úplně jiná než její vrstevnice ze šoubyznysu, svým vystupováním i texty. Mimochodem, je to veganka. To má s hodně kolegyněmi společné.

Obrovský úspěch ji nezkazil

Billie Eilish začala vydávat písničky jako na běžícím páse, v roce 2020 měla dokonce tu čest nazpívat ústřední píseň k zatím poslední Bondovce s názvem Není čas zemřít. Skladba se samozřejmě (opět) stala obrovským hitem a Billie Eilish zase bořila žebříčky světových hitparád. Na první pohled smutná dívka, která se halí do neforemných a o několik čísel větších outfitů, se začala světu pomalu otevírat.

K TÉMATU  Stylové bydlení v půdní vestavbě. Podkrovní byt charakterizují trámy a romantika. I takhle to může vypadat

Možná i proto, že nevypadala na první pohled jako tuctová kráska, která se touží ze všeho nejvíc proslavit, si získala takovou fanouškovskou základnu v poměrně krátkém čase. Sama o sobě tvrdí, že nesnáší úsměvy, má totiž pocit, že když se na ni někdo začne smát, ona mu to musí automaticky oplatit. I když třeba nechce. Velmi zřídka tak můžeme zpěvačku na fotografiích či videích vidět s úsměvem, ani to však její fanoušky neodrazuje. Ale možná je to součást její image?

Oficiální videoklip k písni Bad Guy (zdroj: youtube.com/Billie Eilish)

Proměna v křehkou krásku

Ano, i na červený koberec chodila Billie Eilish s pochmurným výrazem, barevnými vlasy a v oblečení větším o několik čísel. Libuje si v tom, protože nerada dává na odiv své tělo. O to větší nastal šok, když se obarvila na blond nebo v rámci události Met Gala oblékla na ni až princeznovské šaty a odhaleným dekoltem. Najednou se z ní stala křehká kráska s pěknými ženskými křivkami, ale ukázalo se, že tohle bylo pro mnoho lidí důvodem, aby ji mohli začít urážet. Dnes už je Billie Eilish brunetkou a vrací se i ke svým původním outfitům, ve kterých se očividně cítí nejlíp.

Hvězdné manýry nejsou pro ni

Na Instagramu má Billie Eilish téměř 100 milionů stoupenců, což jí zřejmě nechává naprosto klidnou. I tím se odlišuje od svých slavných kolegyň. Také přiznala, že kolem sebe nepotřebuje mít hromadu asistentů a stylistů. Odmítá si věci usnadňovat a hlavně nechce, aby někdo druhý rozhodoval o tom, co si oblékne a jak bude vypadat. Jako možná jediný teenager na světě nikdy nezkusila drogy ani cigarety. Nebo to aspoň tvrdí. V tom nezkažené Billie naprosto fandíme.

Nepochybujeme, že tahle mladá, a tak trochu tajemná umělkyně s upřímnými a šokujícími texty, nás ještě mnohokrát překvapí. Ale takovou ji milujeme – jinou. Snad jí to ještě nějakou chvíli vydrží. Tak všechno nejlepší k narozeninám Billie!

K TÉMATU  6 celebrit, které věčně trápí kila navíc, anebo se je naučily hrdě nosit!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Miley Cyrus aneb zábavná fakta, díky nimž ji budete milovat ještě více

Lady Gaga zažila znásilnění a šikanu. Svého snu se přesto nikdy nevzdala

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se po třicátém roce života začne z těla vytrácet. V tomto okamžiku nastupujeme my - naším úkolem je kolagen opětovaně do těla dodat, protože jinak to první, co půjde vidět při setkání s námi, budou vrásky a ochablá pleť.
Mikrovlnná trouba je skvělý pomocník v každé domácnosti, ale i v kuchyňkách v zaměstnání. Novější modely dokonce odbourávají tradiční neduhy mikrovlnek, které při ohřívání polévky ohřály jen talíř nebo misku a část pokrmu, zatímco ve středu zůstala úplně studená část. A s trochou cviku v nich ohřejete i knedlíky nebo maso tak, aby jídlo chutnalo jako čerstvě uvaření. Přesto existují potraviny, které do mikrovlnky prostě nepatří. Po ohřátí mohou být dokonce zdraví škodlivé.
Jste vtipní? Přemýšlejte o tom. Myslíte si, že máte dobrý smysl pro humor? Humor je něco, co nás všechny spojuje, od zábavných textových zpráv až po hloupé memy. Svět miluje dobrý smích. Jak jsou na tom jednotlivá znamení s humorem?
Víte, kolik tekutin by měl denně vypít pes a kolik kočka? A jak včas rozpoznáte dehydratované zvíře, kterému jde o život? Naučíme vás to. A poradíme také optimální domácí podmínky, za které vám chlupáč poděkuje!
Svatba se plánuje od začátku do konce. Právě tohle ale přímo volá o to, aby něco nevyšlo podle představ. Někdy je to neškodný trapas, jindy nepříjemný pád. Typickým příkladem je házení kytice nevěsty!
První snímek princezny Kate po její léčbě vyvolává rozruch. Může fotka z oblíbeného obchodu utišit vlnu spekulací a konspirací?
Hnědé uhlí, známé pro své využití v domácích a průmyslových kotlích, je pro mnohé z nás klíčem k útulnému a teplému domovu během chladných měsíců. A výběr správného paliva je důležitý nejen pro váš rodinný rozpočet, ale i pro celkovou efektivitu vytápění a ochranu životního prostředí.
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
Jízda na koni je krásný a dynamický sport, který přitahuje miliony lidí po celém světě. Ať už jezdíme zábavně, rekreačně nebo soutěžně, je důležité mít správné vybavení, které nám umožní dosáhnout nejvyššího výkonu a zároveň nám poskytne pohodlí a bezpečí. Mezi jedno z nejdůležitějších vybavení patří bezpochyby rajtky, což jsou kalhoty speciálně navržené pro jezdce.
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.
Ať už patříte mezi takzvané online podnikatele nebo se mezi ně zanedlouho zařadíte, vyplatí se poslouchat podcasty - hlasové záznamy, které vás mohou posunout vpřed. Samozřejmě nejsou určeny jen pro byznysmeny či ty, kteří se na tomto poli chtějí pohybovat. Jejich motivační síla může pohánět kdekoho. Otázkou je, jaké poslouchat, když je jich dnes tolik!
Osvěžovače vzduchu jsou dnes součástí prakticky každé domácnosti. Vyrobte si je sami, budou mít příznivý vliv na vaši náladu i zdraví.

Výběr článků

V Čechách i ve světě snad neexistuje nikdo, kdo by o francouzských filmech Nezkrotná Angelika alespoň neslyšel. Tato telenovela se stala slavnou především díky své hlavní představitelce, kterou ztvárnila francouzská herečka Michèle Mercier. Tato nezapomenutelná tvář přitom účinkovala ve více jak 50 filmech. V současnosti je jí přes 60 let a ve společnosti se již příliš neukazuje. Zachovala si ovšem svou pověstnou jiskru v oku a na rozdíl od svých kolegyň se rozhodla stárnout přirozeně a grácií.
Opravdu to není problém jen nás, obyčejných smrtelníků. I celebrity mají občas problémy s váhovými výkyvy, jen mají tu smůlu, že jsou všem na očích. A tak se musejí vypořádat nejen se změnou velikosti oblečení, ale i s komentáři fanoušků. A ne vždy je to příjemné.
Kokosový olej může být vynikajícím pomocníkem - nejen pro vaše vlasy, ale ocení ho i pokožka nebo chuťové buňky. Používáte ho opravdu všude tam, kde vám může být ku prospěchu? Vyzkoušejte naše tipy, a třeba se vám kokosový olej natrvalo osvědčí. U něj se totiž dá říct, že vydá určitě ještě za deset dalších výrobků.

Nepřehlédněte

Rozchod může být komplikovaný a emotivní proces, avšak někdy přesto zůstává láska mezi lidmi i po konci vztahu. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje této citlivé situaci, kdy i přes rozhodnutí o rozchodu zůstává mezi bývalými partnery láska. Prozkoumáváme možnosti, jak s tímto paradoxem pracovat, jak najít rovnováhu mezi uzavřením minulosti a udržením vzájemného respektu a lásky.
Silná intuice, opakující se sny nebo déja vu. To vše jsou údajně známky reinkarnace. Tedy toho, že žijete už "několikátý" život. Znamená to, že se vaše duše vrací znovu v jiné životní formě. Věříte nebo nevěříte?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek