Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

5 zábalů pro krásné vlasy. Pyšněte se krásnou hřívou

Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
zábaly pro vlasy
Zábaly, které dostanou vlasy do kondice. (foto: 123RF)

30. 11. 2021

Které zábaly pro vlasy patří k těm nejúčinnějším? Našli jsme pro vás 5 tipů, které se hodí pro všechny typy vlasů, včetně barvených nebo melírovaných.

1. Olejový se žloutkem

Vlasy vyživí, zjemní nepoddajné kudrliny i vlny a jemný vlasům naopak dodá sílu. Deset lžic kvalitního olivového nebo jojobového oleje smíchejte s jedním žloutkem a pořádně rozmíchejte. Rozetřete si masku po celé délce vlasů od kořínků až ke konečkům. Pro větší účinek si můžete vlasy smotat do ručníku nebo jiného kusu látky. Zábal nechte působit patnáct až dvacet minut a pak si umyjte vlasy, jak jste zvyklá.

zábaly pro vlasy olej vajíčka
Olej a vajíčka – kombinace, která je léty prověřená. (foto: 123RF)

2. Jogurtový s medem

Mezi nejúčinnější zábaly pro vlasy patří kombinace jogurtu a medu. Jeden menší kelímek plnotučného jogurtu smíchejte s vrchovatou polévkovou lžicí medu. Opět promíchejte a masku si vetřete rukou nebo pomocí širšího štětce do vlasů. Vlasy přikryjte igelitovým sáčkem nebo ručníkem. Zábal nechejte působit alespoň dvacet minut. Jogurt s medem je ideální kombinací pro namáhané a suché vlasy bez lesku.

jogurt med
Jogurt a med uleví namáhaným vlasům. (Foto: 123RF)

3. Banánový

Rozmačkejte si jeden velký přezrálý banán (klidně může být už trochu hnědý) a přidejte jednu lžičku medu. Pro větší efekt můžete přidat pár kapek citrónové nebo limetkové šťávy. Pokud vám banán nejde rozmačkat, všechny ingredience rozmixujte. Banán dodá vašim vlasům sílu, citrón či limetka je povzbudí a med jim dodá lesk. Zábal nechte na vlasech působit aspoň dvacet až dvacet pět minut.

banán zábaly na vlasy
Banán navrátí vlasům jejich původní vzhled. (Foto: 123RF)

4. Kávový s vejcem

Melete si čerstvou kávu a použitá namletá zrna rovnou vyhazujete? To je ale velká chyba. Schovejte si je třeba právě na vlasovou masku. Dvě polévkové lžíce jemně namleté kávy smíchejte s jedním nebo dvěma žloutky. Ještě přidejte dvě čajové lžičky olivového nebo jojobového oleje a promíchejte. Masku si rozetřete do vlasů a ty si následně zabalte do osušky nebo ručníku.

K TÉMATU  Avokádo jinak než na talíři: 7 způsobů, jak ho úplně celé využít

Zábal si ponechejte dvacet minut a pak si umyjte vlasy tak, jak jste zvyklá. Káva obsahuje kofein a díky tomu snižuje vypadávání vlasů a také podporuje jejich růst. Rovněž dokáže navrátit poškozeným a polámaným vlasům jejich někdejší pevnost a sílu.

káva vejce
Spojení kávy a vajíčka navrací vlasům prvotní sílu. (Foto: 123RF)

5. Avokádový

Avokádo obsahuje spoustu vitamínu a minerálů, které našim vlasům prospívají. Rozmixujte jedno velké a měkké avokádo, přidejte dvě polévkové lžíce oleje a půl vymačkané limety nebo citrónu. Opět dobře promíchejte a naneste na vlasy. Zábal si na hlavě ponechejte patnáct až dvacet minut.

Aby byly zábaly skutečně účinné, je zapotřebí opakovat proceduru minimálně jednou týdně.

avokádo
Avokádo je ideální nejen do snídaní. (foto: 123RF)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Přírodní maska na vlasy pro kvalitní péči

Obličejová maska aneb 7 způsobů, jak si ji jednoduše vytvořit doma

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zná to nejspíš každá z vás. Někdy během svého života jste si určitě ve vztahu prošla fází žárlivosti. Pokud byla oprávněná, a váš partner vám byl opravdu nevěrný, chápeme, že jste ostražitá. Pokud ale byla nemístná, a vy se nacházíte ve zdravém a spokojeném vztahu založeném na důvěře, není se čeho obávat. Jestliže jste si totiž partnerovou oddaností jistá a víte, že má oči jen pro vás, žárlivost vás akorát zbytečně vyčerpává. Proto pro vás máme několik tipů, jak se žárlivostí zatočit.
Tinnitus je nemoc, která přichází zcela nečekaně, ale nezřídka s námi zůstává po celý život. Často se o ní hovoří jako o civilizační chorobě. Jenže tinnitus není nemoc jako taková, spíše jde o příznak něčeho jiného, jen lékaři stále nevypátrali čeho.
Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.
Vánoční přání potěší každého. Proč si neudělat vlastní? Nedá to mnoho práce, a přesto způsobí velkou radost. Překvapí i potěší vaše okolí a vaše snaha i výsledek zase vás. Podívejte se na video a pusťte se do vystřihování a lepení. Bude vás to bavit!
Tento DIY návod ukáže, jak jednoduché je vyrobit vlastní dámské psaníčko. Jako základ postačí kus kůže/umělé kůže, případně starší batoh nebo kabelka. Pak už potřebujeme jen nůžky, tavnou pistoli a nějaký kus tkaniny na vnitřek psaníčka. Výsledek překvapí!
Uklízet nepomáhá, vařit nepomáhá a cvičit vás nikdo nedonutí ani za živého Boha? Pak je na čase vyzkoušet něco, co vás dozajista nejenom chytne, ale také přivede na jiné myšlenky. Představujeme vám antistresové činnosti, které vám zlepší náladu.
Správné sezení na záchodě je stejně důležité, jako například sezení u pracovního stolu s počítačem. I když je vyprazdňování naprosto přirozený jev, většina z nás ho provádí špatně. Představíme vám ty největší chyby, kterých se na toaletě při vykonávání potřeby dopouští každý z nás. O jaké se jedná?
Tak ještě asi před deseti lety mělo vyhledávání partnera na internetu špatnou pověst. Ženy se bály, že inzeráty na seznamkách zadávají pouze zoufalci nebo muži, kteří touží po nezávazném sexuálním vztahu. Doba se však změnila. Internetové seznamky jsou dnes uznávaným seriózním způsobem, jak najít toho pravého. Šance je tedy vysoká.
Přemýšlíte o pořízení AKU nářadí? Třeba taková AKU sekačka na baterie. To není jen zodpovědný ekologický plán. Je to dobrá volba ve všech směrech. Už jen využití moderních technologií, kdy se potkávají výhody elektrických a benzínových strojů, je toho důkazem. Žádné kabely, maximální pohodlí, perfektní výkon, spolehlivost. Jedna baterie pro všechno. Není to sen?
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.
Originalitě se meze nekladou, a to ani v případě takových detailů, jako jsou kuchyňské baterie. Díky různým barevným provedením můžete z té vaší učinit moderní doplněk, který bude v kuchyni třešničkou na dortu. Objevte krásu barev a dopřejte tak interiéru proměnu!

Výběr článků

Nákup vánočních dárků se často mění v noční můru, každý z členů rodiny totiž obvykle všechno má, nic nepotřebuje a zejména starší lidé zkrátka nic nechtějí a je velmi těžké se jim zavděčit. Také každý rok řešíte tohle dilema? Nevíte, čím potěšit a obdarovat své nejbližší a docházejí vám nápady? Podle čeho vlastně dárky vybírat a opravdu se trefit? Nikdo nechce dát dárek, který nepotěší. Jděte na to letos chytře.
Džíny jsou základním kouskem každého šatníku. A dalo by se říct, že se jedná také o jeden z kousků, který se vybírá opravdu stěží. Žádná žena nechce, aby džíny tlačily, škrtily nebo se v nich nedalo ani pohnout, proto je ideální vybírat si je podle typu postavy.
Sérioví vrazi jsou psychicky narušení lidé, kterým ostatní neřeknou jinak než lidské zrůdy. Jejich hlavním povahovým rysem bývá nulová lítost nad lidskými osudy, ačkoliv někteří z nich mohou navenek působit jako velmi spořádaní občané.

Nepřehlédněte

Žena a kariéra? Ve vedení státních firem v Česku bylo podle údajů z roku 2018 pouze patnáct vrcholových manažerek. Manažerů oproti tomu ve stejném období pracovalo v těchto firmách 174. Má to několik důvodů. Jedním z nich jsou i předsudky, které musíte jako top manažerka překonávat.
Nevzhledné vypouklé bříško, potíže s trávením a jiné problémy mohou být příčinou rozestupu břišních svalů. Mylnou představou jsou také klasické obyčejné cviky, které by měly s diastázou pomoct. Co diastáza přesně znamená a co na ni zaručeně zabírá?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek