Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

7 tipů, jak připravit dětskou narozeninovou párty

Blíží se narozeniny vašeho dítka a vy nemáte žádnou představu, jak zorganizovat oslavu? Máme pro vás pár tipů, které zaručí, že si narozeninovou párty děti užijí a vy z ní vyjdete bez újmy na zdraví. 
jak připravit dětskou party
Oslavte narozeniny svých dětí stylově! (Foto: 123RF)

07. 10. 2021

07. 10. 2021

Jak připravit dětskou párty? Trend narozeninových oslav v prostorách dětských koutků či zábavních center s profesionálně připraveným programem a horou nezdravého jídla pochybného původu už je díky bohu minulostí.

Dnešní rodiče často a rádi investují svůj čas i energii do přípravy narozeninového dne svých dětí, a snaží se, aby jejich oslava byla výjimečná ve všech směrech. Podívejte se spolu s námi na jednotlivé kroky přípravy, které jsou klíčem k úspěchu. 

Udělejte si plán

Jak je všeobecně známo, tak štěstí přeje připraveným a v souvislosti s plánováním narozeninové párty pro děti to platí dvojnásob. S přípravami je dobré začít nejpozději tři týdny předem. Říkáte si, že nejde o naplánování svatby, tak proč začít s přípravou tak brzy?

Důvod je prostý. Musíte mít dostatek času nejen na promyšlení detailů, nakoupení všech potřebných dekorací a potravin, ale musíte dát i dostatek času všem pozvaným, aby se mohli na oslavu i oni dobře připravit. 

Den, čas a místo

Nejdříve vyberte místo a čas konání. Zvolte takový den, který se nekryje s žádnou jinou významnou akcí ve vašem okolí a nejlépe jeden z víkendových dnů, kdy děti nemusí vstávat do školy a školky a rodiče nejsou zavalení prací. Pokud máte ideální datum, zbývá určit ještě konkrétní hodinu.

Pro pohodlné dokončení posledních příprav a doladění detailů zvolte odpolední čas zahájení dětské párty. Další důležité rozhodnutí se bude týkat místa. Ideální je, pokud máte možnost naplánovat oslavu venku. K tomu skvěle poslouží zahrada, louka blízko vašeho bydliště nebo třeba městský park. V takovém případě si ověřte, zda není třeba povolení. Ani narozeninová párty doma nemusí představovat problém. Domácí oslavě přizpůsobte jak celý program, tak zohledněte i počet hostů.

Téma oslavy

Hlavním vodítkem, jak zvolit dokonalé téma oslavy, je věk a pohlaví dítěte. Hodně vám napoví jeho zájmy a záliby, které určí i následný motiv dekorací, podobu narozeninového dortu i samotné aktivity. Abyste zachovali to pravé narozeninové překvapení, nechte si detaily narozeninové párty pro sebe, nicméně k výběru tématu či motivu dortu určitě své dítko přizvěte a poslechněte si jeho návrhy. 

K TÉMATU  Peter Nagy oslavil 65 let! Plánuje velký koncert v pražské Lucerně

Nákupní seznam

Bez něj se jednoduše neobejdete. Nemělo by vám na něm chybět zejména občerstvení v podobě pití a různých dětmi oblíbených dobrůtek, jakými jsou například křupky a tyčinky. Ačkoliv nepatří tento druh mezi “zdravé” potraviny, jde o narozeninovou párty, a pro jednou se kvůli malým prohřeškům svět nezbortí.

Máte-li v plánu podávat i jednohubky nebo třeba upéct dětem muffiny, připište si na seznam i potřebné suroviny na jejich výrobu. Další položkou nákupního seznamu budou kelímky a papírové talířky, které vám usnadní následný úklid. Mezi nejdůležitější položky na nákupní seznam dozajista patří také narozeninový dárek.

Seznam hostů a pozvánky

Stejně jako při volbě tématu si k vytvoření seznamu hostů přizvěte na pomoc malého oslavence. Přeci jen jde o jeho narozeninovou párty a měl by mít tedy při sestavování hostů hlavní slovo. Na vás bude určit konečný počet pozvaných, přičemž berte v úvahu fakt, pro kolik dětí je ve vašich silách oslavu zorganizovat. Až se společně doberete k finálnímu seznamu hostů, můžete se pustit do pozvánek.

Zde se vám nabízí několik možností. Buď se můžete poohlédnout po již předem natištěných pozvánkách, nebo si může navrhnout originální pozvánky v některém dostupném online designovém editoru. Vhodné je zakomponovat téma, v jehož duchu se narozeninová párty ponese.

Na pozvánku nezapomeňte kromě místa, data a času také uvést svůj kontakt pro rodiče pozvaných kamarádů. To proto, aby vám mohli účast svých dětí potvrdit. Pak už jen stačí pozvánky roznést hostům, a to nejlépe alespoň týden před oslavou

Dort

Patříte-li mezi odvážné a kreativní maminky, nemusíte se bát upéct krásný narozeninový dort ve své vlastní kuchyni. Počítejte s tím, že vám to zabere jeden až dva dny příprav navíc. Návodů a rad na to, jak vykouzlit úžasný narozeninový dort pro svá dítka, je na internetu nespočet a o inspiraci není nouze.

V případě, že narozeninový dort svěříte raději do rukou odborníka, je nutné učinit objednávku alespoň měsíc, před samotnou oslavou. S cukrářem si budete muset ujasnit nejen velikost dortu, která se odvíjí od počtu pozvaných, ale také motiv, příchutě, typ korpusu a další detaily. Pokud budete dort objednávat u odborníka, nezapomeňte si objednávku raději týden před oslavou ověřit.

K TÉMATU  Jak se bránit agresivnímu chování

Výzdoba

Výzdoba tvoří celkovou atmosféru narozeninové oslavy. Samozřejmostí by měly být balónky a stužky. Velkým pomocníkem při výzdobě vám bude také barevný krepový papír, kterým můžete ozdobit keře, stromy, ale i místnosti. Mezi další oblíbené narozeninové dekorace patří také lampiony, girlandy a narozeninové čepičky. Vše se snažte ladit do podobných tónů barev či samotného tématu oslavy.

Klíčem k úspěchu je promyšlený program

K tomu, aby se narozeninová oslava povedla a nestalo se z ní jen setkání řvoucí a chaoticky pobíhající tlupy dětí, zorganizujte celou oslavu. Jak všechny zkušené mámy i tátové dobře vědí: nudící se dítě je zlobivé a otravné dítě. A představte si, že takových nudících se dětí máte na jednom prostoru najednou deset. To je zaručená cesta k pohromě v podobě nepořádku, křiku a chaosu.

Možností, jak zabavit děti na narozeninové párty, je nespočet. Aktivity se samozřejmě odvíjejí nejen od tématu oslavy, ale také od místa jejího konání. V případě, že plánujete domácí oslavu, vyhledejte na internetu zábavné hry. Nebo činnosti, které je možné provozovat s dětmi v interiéru. V případě venkovní narozeninové párty bude pro vás organizace zábavného odpoledne o něco snazší. 

Tipy na venkovní zábavu na narozeninové párty: 

  • Skákání v pytlích
  • Hod na kuželky
  • Přetahování lanem
  • Hod míčkem na cíl 
  • Běh s vajíčkem
  • Bitva vodních pistolí
  • Závod v nafukování balónků

Ačkoliv je plánování dětské oslavy mnohdy časově i fyzicky náročné, odměnou vám budou nezaměnitelné vzpomínky, které si vy i vaše děti budete dlouhá léta s radostí připomínat. Pokud se vám navíc podaří vrátit všechny děti těm správným rodičům a neporušené, je to známka toho, že jste odvedli skvělou práci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

5. narozeniny Zábavního Parku Mirakulum. Na co se můžete těšit?

Běh s dítětem? Ano, ale vyberte ten správný kočárek

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přestože si to každoročně mnoho z nás nechce připustit, letní dny se blíží ke konci a podoba zahrad se začne měnit. Jedním si můžeme být jistí, práce na ní bude hodně. Podzim je čas sklizně, nové výsadby a dalšího opečovávání. V tomto období lze zasadit jak květiny, stromy, tak i zeleninu. Nejen jaro je časem pro nový život.
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.
Přejete si, aby se ve vaší ložnici nebo obýváku vyjímal originální lapač snů? Tento kouzelný bytový doplněk má podle starých indiánů dokonce magickou moc. Už se těšíte, až si vyrobíte ten svůj?
Pro mnoho žen je přechod velkým strašákem kvůli jeho nepříjemným symptomům. K nim patří návaly horka, noční pocení, výkyvy nálad a únava. Jenže menopauza patří k životu a je jeho přirozenou součástí. Projde jí každá žena. Ovšem existují přípravky, které vám pomohou její příznaky zmírnit a toto období zvládnout s grácií. Soutěžte s námi a vyhrajte doplňky stravy Naturevia PerfectDay a Magnesium 1!
Téměř každá žena touží po ideální postavě. Rad, jak zaručeně zhubnout, jsou v časopisech i na internetu tisíce. Daň v podobě jojo-efektu nebo zdravotních problémů, kterou platí za drastické shazování kilogramů nebo nepochopené hubnoucí praktiky, je ovšem příliš veliká. Co takhle začít jednou pro vždy správně? Poradíme vám, jak na to!
Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Narodilo se vám miminko v zimě? A víte, kolik vrstev mu oblékat, aby mu nebylo příliš zima nebo naopak vedro? A kdy s ním můžete ven? Odpovíme vám na sedm nejdůležitějších otázek.
První rande, to máte sevřené hrdlo a trému. Někdo se začne o druhé pohlaví zajímat později, ale tenhle malý Casanova ještě nosí dudlík a pleny!
Mnoho z nás pěstuje pokojové květiny ve svých bytech. A mnoho z těchto bytů má balkon (i když největším luxusem pro pěstitele je slunná lodžie, kterou lze proměnit v rozkvetlou zahradu). Nicméně pěstování květin na balkoně (tzv. balkónovek) se poněkud liší od běžného pěstování květin uvnitř bytů a domů. V čem konkrétně a jak se o balkónovky starat se dočtete v článku.
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!
Podle studií však déčko chybí 60 až 75 % české populace. Bez něho je obranyschopnost oslabená a lidé snáze onemocní. Situace je teď o to vážnější, že druhá vlna pandemie stále není na ústupu a nastává doba podzimních respiračních infekcí. Lékaři proto bijí na poplach a na riziko spojené s nedostatkem vitaminu D opakovaně upozorňují.
V každém vztahu jsou okamžiky štěstí a nikdo si nepřipouští, že by něco mohlo být v budoucnu jinak. Proč taky? Proč řešit možné budoucí konflikty, když je teď vše zalité sluncem. Bohužel, rozchody patří ke vztahům i k životu.

Výběr článků

V restauraci, v kavárně i v každodenním životě. Kdo, za koho a kdy platí, to je dobré si s partnerem vyjasnit předem. Jinak může dojít k nepříjemnému trapasu.
Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 

Nepřehlédněte

Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
Působení na sociálních sítích je dnes prakticky nutností. Právě zde se totiž celé dění světa odehrává. Lidé sdílí své dny, zážitky, také pracovní nabídky. Firmy prezentují své služby a produkty. Zkrátka a dobře kdo není na Instagramu, jako kdyby nebyl. Proto se snažte vyladit svůj profil k dokonalosti natolik, aby se z něj stala podoba pasivního příjmu. Jaké aplikace vám k dosažení kýženého množství sledujících pomůžou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek