Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak poznat, že jste ve správném vztahu?

Pohádky a romantické komedie nás již dlouho přesvědčují o tom, že ve vesmíru žije jedna jediná osoba, která je vám skutečně předurčena. Prostě ten „Pan Božský“, spřízněná duše, někdo naprosto dokonalý. Asi vás zklameme, každý terapeut by vám řekl, že je to pěkná blbost, že záleží na tom, jak se k sobě lidé chovají a ne na jakémsi předurčení.
vztah
Najít partnera na celý život je ta největší životní výhra. (foto: 123rf.com)

15. 12. 2021

Hledání perfektního muže není jednoduché a už vůbec není jednoduché si ho potom udržet. Jak tedy poznáte, že máte vedle sebe partnera, se kterým jste si souzeni a s nímž jste takříkajíc ve správném vztahu? Je to partner na celý život? Tomu se věnujeme v našem článku.

Jak probíhají vaše hádky?

Nevěřte tomu, že existuje „dokonalý pár“, který se nikdy nehádá. Každý se hádá. A kdo říká, že ne, hádá se možná ještě víc. Zaměřte se ale na to, jakým způsobem se se svým partnerem hádáte. Samozřejmě není dobré, když jsou hádky na denním pořádku, ale jednou za čas je pro vztah dobré, když se trochu pročistí vzduch nějakou konfrontací. Nic nezametáte pod kobereček a všechno řešíte, a právě tady často přichází na řadu hádka. Pokud se v průběhu hádky dokážete shodnout na kompromisu a netrváte si jednoznačně na svém, jste na dobré cestě k dlouhodobému vztahu. No a samozřejmě to následné usmiřování – to vás jenom stmelí.

Dejte na svůj vnitřní pocit

Pocit vnitřního klidu je prostě k nezaplacení. Vnímejte, jak se cítíte, když se svým partnerem jste. Ne, nemyslíme právě pocit zamilovanosti, ale ten uvolňující pocit, že když jste spolu, je všechno v pořádku, cítíte se chráněná a vnitřně naprosto klidná. To je právě to, co byste měla cítit se skutečně perspektivním partnerem. V dnešní době je pocit klidu jedna z nejdůležitějších věcí, proto hledejte partnera, který vám jej dopřeje a tak poznáte, že jste ve správném vztahu.

Neskrýváte své emoce

Pokud se se svým partnerem cítíte klidná, je to jen krůček k tomu, abyste byla tak uvolněná, že před ním ukážete všechny své emoce. Křičte, smějte se, rozčilujte se, plačte, ale hlavně mluvte otevřeně a přímě. Pokud jste ve zdravém vztahu, oba dva jste schopni napřímo mluvit a naslouchat sami sobě navzájem. Pokud si nejste jista, že je váš partner ten pravý, dejte s ním otevřenou konverzaci. Svěřte se mu, jak se cítíte a sledujte jak zareaguje. Když se přidá, můžete být klidná. Když nad vašimi pocity mávne rukou, rychle od něj pryč.

K TÉMATU  Berete se z lásky, ale co potom? Existuje zaručený recept, jak prožít šťastné manželství? Nějaké tipy bychom měli!

Zvládáte své chyby

Ne nadarmo se říká – chybami se člověk učí. Pokud jste ve správném vztahu, žádná chyba vám nedovolí, abyste to prostě zabalili a šli o dům dál. Naopak. Každá chyba vás někam posune a vy se z ní poučíte. S každou takovou další chybou bude váš vztah silnější a silnější. A o to právě jde. Jedině silný vztah překoná i ty největší chyby v životě. Jenže to stojí úsilí, které občas bolí, krůček po krůčku – jednoduše chybou po chybě.

Nemáte přehnané očekávání

Pokud jste oba nohama na zemi a nemalujete si všechno narůžovo, je to nejlepší krok k vědomí, že opravdu jste ve správném vztahu. Samozřejmě nějaké to plutí na obláčku si ze začátku dopřejte a užijte si ho, v tom je kouzlo zamilovanosti. Ale oba jednou slezete z obláčku a uvidíte svůj vztah v reálných barvách. Tím začíná ta pravá zkouška odolnosti a síly. Vztah, na němž se musí pracovat a neustále jej budovat. Nečekejte, že bude všechno neustále zalité sluncem. Tak poznáte, že jste oba schopni fungovat ve zdravém vztahu, co vydrží celý život.

Týmová práce

K lásce nikoho nedonutíte. Takže pokud vidíte, že váš partner nesplňuje předchozí body, je potřeba, abyste se zamyslela a hlavně s ním probrala všechny své obavy. Třeba je jen nesmělý a nerad projevuje city a emoce, ale uvnitř si nepřeje nic jiného, než aby to mezi vámi fungovalo celý život. Pokud to tak nemá, neztrácejte čas a hledejte někoho, s kým budete kompatibilní a spokojená celý život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak překonat žárlivost ve vztahu? Máme pro vás pár tipů

Jak udržet žhavý sex v dlouhodobém vztahu. Zbavte se starých programů a zkuste třeba hry nebo hotel

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Vlastnoručně vyrobený módní doplněk? Praktická háčkovaná kabelka vypadá šmrncovně a až jí opatříte zapínáním a crossbody popruhem, nikdo vám neuvěří, že je to vaše práce!
Také někdy nerozumíte tomu, kde se ve vás vzaly negativní pocity? Jak je možné, že se najednou cítíte špatně a podrážděně? Co kdybych vám prozradila, že za to může dokonce i to, co jíte! Možná je to pro vás novinka. Každopádně pojďme si o tom povědět více. V tomto článku pochopíte, jak je to vůbec možné a jak to můžete změnit k lepšímu. Takže určitě pokračujte ve čtení, aby vaše nálada byla už jen lepší a lepší!
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Japonská zahrada je působivý způsob úpravy okrasné zahrady. V Japonsku bývala zahrada dlouhodobě otázkou prestiže více, než kdekoli jinde ve světě. V Evropských zemích se nachází parky i zahrady, které si berou inspiraci právě v této zahradní architektuře. Jejich vzhled byl ale přizpůsoben našemu trendu úpravy zahrad. Nic to nemění na tom, že krásně upravená idealizovaná příroda v duchu japonské zahrady je prostě pastvou pro oči.
Máte v sedmdesáti nárok být zamilovaná a mít sex? Samozřejmě máte. Zamilování je stejné ve dvaceti, jako v sedmdesáti. Jen je lidé na veřejnosti projevují méně okázale. Možná vám vaše děti řeknou, že jste trapná. A ony nejsou právě tím, že takhle uvažují? Milovat někoho není nikdy trapné. Je to ta nejdůležitější součást života každého člověka.
Někdo se pyšní hustou a dlouhou hřívou, někdo se zase trápí se svými řídkými vlasy, které sotva dorostou po ramena. Naštěstí existuje možnost prodloužení vlasů, díky níž si řada z nás splní svůj sen – mít krásné a dlouhé vlasy. Jaké jsou metody prodloužení a na co si dát pozor?
Stačila vteřina navíc nebo kousek vedle a dopadlo by to špatně. Dechberoucí momenty, při kterých zrovna někdo natáčel. Možná na něj nevěříte, ale jak se říká - tihle lidé měli z pekla štěstí.
Zimní dny přímo vybízejí naši fantazii, aby si tak trochu popustila uzdu a koukla se po nádherných a charismatických mužích, kteří se okolo nás vyskytují. Teď se podíváme na ty, kteří jsou nejen slavní, ale také naprosto nedostupní. Dali totiž přednost jiným mužům! Gayové, a přitom takoví krasavci! Fňuk!
Jsou lidé, kteří ho prostě nemohou vystát a nemohou se dočkat, až rychle pomine, a ti, kteří ho naopak zbožňují, navzdory chladu, mlze a všemu, co k němu patří. Zima je pro nás obdobím, které má kouzelný nádech, možná kvůli Vánocům, možná proto, že mráz v určitých obdobích jako by všechno zmrazil a zastavil čas. A když sněží? Rozhodně to neusnadňuje pohyb, ale bílý plášť jako by všechno zkrášloval a tlumil, zkrátka kouzelný svět! Zima je však také synonymem pro méně času stráveného venku, a to z pochopitelných důvodů souvisejících s nižšími teplotami, a pro děti se nuda může stát krutou realitou. Když se nad tím ale zamyslíte, s trochou fantazie a organizace se dá s dětmi podnikat spousta aktivit, a to jak uvnitř, tak venku.
Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.

Výběr článků

Kočka cejlonská je nejmenší kočka na světě. Tento ohrožený druh žije pouze na jihu Indie a ostrově Srí Lanka. Kvůli náročnosti chovu můžete tohle zvířátko spatřit u nás pouze v Zoo Liberec a Zoo Ostrava. Malý noční predátor je ztělesněná roztomilost! Posuďte samy.
Nikdy jsem neuznávala ten klasický model, kdy musí před dívkou pokleknout muž a s pugétem růží ji požádat o ruku. Na romantiku obecně moc nejsem, asi ani neumím tolik vyjadřovat pocity. I když svého přítele moc miluji, neumím to ani někdy otevřeně říct.
Čeká vás zařizování nového bytu nebo snad rekonstrukce toho stávajícího? Inspirujte se trendy v bydlení pro rok 2022. Cílem pro nadcházejících dvanáct měsíců je vytvořit ze svého domova místo, kde se budete cítit příjemně, v klidu a bezpečí.

Nepřehlédněte

Máte potíže s vysokým cholesterolem? Trápí vás kožní vyrážky nebo ekzémy? S tím vám může pomoci strava, která je sice bez barvy, ale to jí na účinnosti vůbec neubírá. Co si tedy servírovat pravidelně?
Je tu léto a společně s ním také naše snaha zhubnout. Mnoho žen před příchodem plavkové sezony začne držet dietu s vidinou ztracených kilogramů. Co když ale během diety zažíváte nepříjemné pocity na zvracení? Co stojí za nevolností, plynatostí či nervozitou během naší snahy zhubnout?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek