Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak zabavit děti během karantény

Současná komplikovaná doba COVIDU-19 přinesla s sebou mnohé změny, se kterými se musíme ve svých životech poprat. Jednou z těchto změn je i karanténa. Obzvláště náročná je v případě rodin s dětmi. Přinášíme vám několik tipů, jak děti během karantény zabavit.
děti
Lámete si hlavu, co dělat, aby se vaše děti nenudili? Čtěte dále!

Domácí práce, vaření a pečení

I během karantény musí rodiče zajistit běžné nezbytné činnosti, jakými jsou jídlo a řád. Tak proč do těchto aktivit nezapojit i děti? Úkoly pro děti v tomto případě přizpůsobte jejich věku. Nejmenší děti vám mohou podávat hrnce či různé ingredience na vaření, jako jsou zelenina, mouka a podobně. Starší děti zapojte například do čištění, krájení či ukládání potravin. Malé děti přitom můžete učit názvy různých druhů zelenin a ovoce a ty větší se zas přidávají postupu, jak si i samy připraví jednodušší jídla.

I při úklidu se vždy hodí pomocné ruky navíc. Nejlepší je, když z úklidu uděláte zároveň hru nebo soutěž. Starší děti mohou soutěžit, kdo si rychleji uloží vyprané a vyžehlené věci do skříně. Mladší děti vám zas rady pomohou s tříděním barevného prádla na praní. Případně vyhlaste soutěž, kdo najde více špinavého prádla na praní, kdo se trefí z různé vzdálenosti do koše s prádlem a podobně. Fantazii se meze nekladoU.

Sport a pohyb

Pohyb je pro děti velmi přirozený a v čase karantény mohou děti pociťovat jeho deficit. Děti mají množství energie, kterou je nejlépe využít právě při sportu a pohybu.

Pro nejmenší děti můžete vymyslet zajímavou překážkovou dráhu. Použijte například židle, které budou podlézat jako v tunelu či přelézat. Postavte na zem níže překážky, které musí přeskočit nebo soutěžit v běžeckém slalomu. Děti mohou soutěžit v skákání v pytli na odpad nebo předjíždět se lžičkou, na které přenášejí pingpongové míčky po zvolené překážkové dráze.

Při starších dětem můžete využít velké množství cvičení na internetu, které se věnují výběru vhodných cviků pro rodiče a děti v domácím prostředí. Udělejte si plán na tabuli, kde si vepíšete, které dny cvičíte a jak se postupně zlepšujete. Zaznamenejte si počet dřepů, stopněte si, jak dlouho udržíte plank nebo jak rychle dokážete udělat deset dřepů.

K TÉMATU  Tepláková souprava jako nezbytnost této sezóny

Hry a tvůrčí aktivity

K dětem neodmyslitelně patří hry. Po společně stráveném čase, ať už učením nebo jinými výše zmíněnými aktivitami, se budete těšit, pokud se děti chvilku zahrají i samy. Vybírejte jim takové hry, které děti zabaví delší dobu a rozvíjejí jejich fantazii. Mimořádně vhodné pro tyto účely jsou různé stavebnice.

Děti velmi rádi i kreslí, malují, modelují a hrají si s plastelínou či kinetickým pískem. Ozvláštněte tyto aktivity například tím, že budete malovat společně na velké plátno či obrovský papír. Použít můžete nejen štětce, ale i ruce či jiné domácí pomůcky – poslouží vám houbička na nádobí, váleček a podobně. Vyrobte si vlastní plastelínu či modelovací hmotu. Postupy a návody, jak na to, najdete na internetu.

Náš tip: Podívejte se na různé zajímavé pomůcky na tvůrčí aktivity či hračky na stránce Ševt.cz. Při jejich nákupu vás čeká příjemné překvapení v podobě slevy, pokud využijete Ševt slevový kupón.

Knihy, filmy, internet

Sledování televize či filmu nebo čtení zajímavé knihy je stejně vhodná aktivita pro všechny věkové kategorie. Vždyť po cvičení, uvařeném obědě a namalovaná společném obraze můžete zrelaxovat i takovýmto způsobem. Ať už se budete dívat na rodinné filmy a pohádky společně s dětmi nebo si zvolíte každý jiný žánr, hlavně si to užijte bez výčitek. I rodič má přece právo na odpočinek.

Náš tip: Vyberte si zajímavé knihy nebo filmy pro děti na webové stránce 4kids.cz. A jako bonus při nákupu je pro vás připravena speciální 4kids sleva.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sexuální potěšení je součástí péče o vlastní zdraví, které bývá často přehlíženo. Stimulátory klitorisu jsou proto navrženy s jediným cílem, a to poskytnout tělu potěšení a intenzivní prožitky. Tyto často malé a diskrétní pomůcky se specializují na cílenou stimulaci a masáž klitorisu, což je důležitá oblast pro sexuální potěšení žen. Díky nim mohou i ty, které mají problémy dosáhnout orgasmu, nalézt svou cestu k vzrušujícím zážitkům snáze než kdy dříve.
Kreativitě při balení dárků se žádné meze nekladou. Taštička vám sice ušetří čas, na druhou stranu, pěkný balíček v balícím papíru se stuhou nic nenahradí. Když se na balení trochu vyřádíte a přijdete s něčím originálním, vždycky to bude úspěch, a navíc do vaší práce s balením otisknete i svou snahu, a to se vždycky cení. Inspirujte se nápady na balení dárků ve videu.
Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
V posledním roce je u nás velmi populární, proto jste o něm nejspíš už slyšela. Ale co skutečně CBD umí, to možná ještě nevíte. Až ale konopný olej poznáte, věřte, že ho budete chtít také vyzkoušet.
Celosvětově uznávaný kanadský kytarista, skladatel a producent Jesse Cook, jež ve své tvorbě dokonale kombinuje prvky jazzu a flamenca, se na začátku nového roku poprvé představí českému publiku. Vystoupí za doprovodu svého bandu ve čtvrtek 20. února v pražském Lucerna Music Baru. V roli předskokana se objeví slovenské uskupení Blue Zodiac. Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut.
Je tomu už dvacet let, co byla v Česku uvedená premiéra prvního dílu nejslavnější čarodějnické ságy na světě. Snímek Harry Potter a Kámen mudrců bořil rekordy v návštěvnosti českých kin, a nejinak tomu bylo i při dalších dílech, které tvůrci natočili.
Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy podporujících správné fungování imunity. Znáte to, viry na nás číhají na každém rohu a do toho se denně potýkáme s až příliš mnoho stresovými situacemi. Proč tedy nepodpořit svoje jediné zdraví? Jste přípraveni?
Lidé to dělají pořád. Nestačí jim obyčejné koupání, u bazénu nebo na břehu rybníka prostě blbnou, a to se často neobejde bez střemhlavého pádu. Pokud se ale nikomu nic nestane, nakonec je z toho zdroj smíchu pro celé okolí.
Přirozené světlo nesmí v interiéru chybět, ale má ho být tak akorát. Někdy se však sluníčko zblázní a nezbývá, než ho vrátit do patřičných mezí. Slouží k tomu stínící technika, která má navíc dekorační funkci. Typickými zástupci interiérového stínění jsou vnitřní rolety a žaluzie. Ale co když se vám okoukaly nebo jen toužíte po designové lahůdce? Pak se vám budou líbit rolety typu den a noc. .
Úspěšným se člověk nerodí, úspěšným se stává. Je to pravda, anebo si to vymysleli jen lidé, aby si mezi sebou nezáviděli? Peníze, zdraví, hodnoty, štěstí, sláva. Ten, kdo má tohle všechno, je jistě úspěšný. I to, v jakém znamení horoskopu jsme se narodili, nám může mnohé napovědět.
Když se blíží vánoční svátky, v obchodních centrech se setkáváme s obrovskými frontami. Ty však nevedou nikam jinam než do malého krámku s názvem Pandora. Zejména pánové, kteří zapomněli svým nejdražším koupit něco hezkého se snaží na poslední chvíli ulovit alespoň přívěsek na náramek, po kterém ženy doslova touží, i když se tedy razantně plácnou přes kapsu. To se však změní.

Výběr článků

Kdo by nemiloval nakládané kyselé okurky. Jsou výborné k masitému pokrmu, nebo jen tak, když máme chuť. Legendární „kvašáky“ se zkrátka těší velké oblibě. Pokud ale chcete mít ve špajzu dostatečné zásoby zavařených okurek na zimu, je zapotřebí mít dobrou úrodu
Polyamorie během posledních několika let přestává být tabu a začíná se k ní hlásit čím dál tím více lidí, a to včetně osob pohybujících se v showbyznysu. Co to povídáme, vlastně především celebrity polyamorii zpopularizovaly.
Možná trápí i vás, jen o tom nevíte, nebo jste si toho ještě nevšimli. Ačkoliv jsou sklivcové zákalky považované za projev ”stáří” a zhoršujícího se vidění, ve skutečnosti se mohou objevit už kolem třicátého roku života.

Nepřehlédněte

Tetování je stále módní záležitostí. Citáty, postavy z komiksů nebo vzory květin mohou být vašemu srdci blízké, zaměstnavatel pro ně ale pochopení mít nemusí. Při hledání nového zaměstnání tak může být tetování na viditelném místě překážkou pro přijetí. Kde bude nejspíš vadit a kde naopak ne?
Československá pohádka Hodinářův učeň vypráví příběh o daleké cestě za láskou. Dětem ukazuje, že problémy může překonat statečnost a dobré srdce.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek