Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Co dělat v karanténě? Aneb ať aktuální období netrvá dlouho!

Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!
co dělat v karanténě
Zkraťte si dobu karanténní. (foto: 123rf.com)

08. 03. 2021

Stres, strach, úzkosti

Tato situace bohužel vystavuje spoustu lidí do negativních emocí. Kolektivně se šíří strach a to se promítá do nás všech. Slyšíme všude myšlenky o tom, co se ve světě děje a máme pocit, že nám z toho jednou bouchne hlava, že ano? A jelikož jsme nuceni být doma, nabízí se stále otázka, co dělat v karanténě?

První krokem tedy je odprostit se od těchto neustálých informací o tom, co se děje ve světě! Přestaňte se dívat každý den na televizi a poslouchat, co všechno se zase událo. Ano, je super vědět různé aktuality. Ale to neznamená, že musíte televizi sledovat neustále. Stačí se podívat na internet, kde najdete aktuální opatření.

Doporučujeme se také vyvarovat sociálním sítím, které z karanténní nudy plodí různé nesmyslné výzvy.

Zároveň se o tom přestaňte dokola bavit s ostatními. Nedávejte tomu pozornost a vaši energii. Tu radši věnujte do věcí, které vám v životě něco přinesou! Bavte se s lidmi o vašich snech, o vašich plánech, smějte se, radujte se!

Také se zabavte něčím, co vás bude v životě posouvat. Místo strachování, co se aktuálně děje, si vezměte do rukou nějakou krásnou knihu, která vám přinese krásnější myšlenky.

Meditujte

Věřte, že když do toho nebudete dávat tolik pozornost, tak se budete cítit mnohem klidnější. A vnitřní klid je něco, co potřebuje každý z nás. Proto takovým dalším tipem je MEDITACE. Díky meditaci zklidníte vaše myšlenky, ale nejen to.

Zároveň se přestanete zaměřovat do vnějších okolností, a naopak dáte pozornost vašemu nitru. Pocítíte větší klid, radost a také se vám bude lépe usínat.

Stačí si vyhradit hned po ránu pár minut času a najít si prostor pro krátkou meditaci, která vás do nového dne nabije pozitivní energií. Anebo si můžete na sebe najít čas večer před spaním a místo toho, abyste byli na mobilu a sledovali aktuální dění, tak si sednete či lehnete a zameditujete si.

K TÉMATU  Hyperandrogenismus: Když máte víc mužských hormonů, než je zdrávo

Můžete meditovat o samotě a v klidu nebo s vedenou meditací, která vás možná ještě více zklidní díky příjemné hudbě, která je v těchto meditacích použita. Více o benefitech meditování najdete v jednom z našich článků na našem webu!

co dělat v karanténě meditujte
Jednou z možností je uklidňující meditace. (foto: 123rf.com)

Zacvičte si

Nemusíte to být jen klidná forma jako je čtení knih či meditace. Zabavte se tím, že začnete cvičit nebo vykonávat nějaký pohyb, který vám bude dodávat energii, elán a zbavovat vás stresu!

Při jakékoli fyzické aktivitě přestanete myslet na aktuální dění, protože se budete soustředit na danou aktivitu. Z toho důvodu je super si jít raději zacvičit nebo se projít do přírody, namísto sezení u mobilu či televize.

Hlavně teď, když máte tolik času, tak toho můžete využít! Využijte toho a začněte doma cvičit. Každý z nás má teď více času, když je téměř vše zavřené. Proto si vyhraďte čas na cvičení, které jste tak dlouho odkládali. Anebo na jógu, tanec či procházku v přírodě!

zacvičte si
Díky domácímu cvičení se můžete udržet fit. (foto: 123rf.com)

Zabavte se

Je něco, co jste chtěli vždy zkusit? Něco, pro co vaše srdce vždy bilo, ale vy jste to neustále odkládali? Teď je ten správný čas, kdy je super začít! Čas strávený doma využijte k tomu, že se pustíte do něčeho, co vás už dlouho lákalo. Může to být cokoliv!

Třeba jste si vždy přáli kreslit či zpívat, tak se do toho pusťte. Anebo vás lákalo něco vyrábět – například náramky z minerálů, tak to určitě zkuste. Za zkoušku nic nedáte.

Lidé zbytečně odkládají jejich sny. Nyní na to máte krásný prostor. Začít s tím, co jste si vždy tak moc přáli. A nevadí, že třeba nevíte, jak přesně s tím začít. Jen se pro to rozhodněte a intuice vás sama povede postupnými krůčky. Například najdete stránku, ze které si objednáte minerály a do tvoření náramků se pustíte.

zabavte se
Nyní máte prostor pro veškeré aktivity, na které jste doposud neměli čas. (foto: 123rf.com)

Hlavu vzhůru

Ano, aktuální období je pro nás všechny náročné. Ale vždy máme každý z nás na VÝBĚR. Buď si budeme stěžovat, jak je všechno hrozné a smutné. Anebo si budeme tvořit náš život s větší radostí. Zaměříme se na to, co nám během dne dělá radost. Budeme děkovat za maličkosti v našich životech.

K TÉMATU  Trápí vás bolestivá menstruace? Zkuste zmírnit její obtíže vynecháím kofeinu, pupalkou, roibosem a dalšími triky! Co ještě vám uleví?

Opravdu to máme všichni ve svých rukou, jak se teď cítíme. Zařaďte tyto kroky do vašeho života a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe. A také pamatujte – Náš život se odvíjí od toho, jací jsme my sami. Jak myslíme, jak se cítíme a co děláme. Proto začněte sami u sebe a začne se zlepšovat i váš život!

hlavu vzhůru
A hlavně neklesejte na mysli. (foto: 123rf.com)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Karanténa aneb jak doma zabavit děti a nezbláznit se z toho?

Jak zabavit děti během karantény

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Se slovem umělec se často pojí různé výstřednosti, z nichž některé plní stránky novin a o jiných se zase tak moc neví. Pojďme se podívat na to, v čem zvláštním vynikají některé známé osobnosti.
Sebevědomí dítěte je ve značné míře ovlivněno tím, jak k němu přistupují jeho rodiče a lidé, kteří jsou s ním v pravidelném kontaktu. Jen stěží si představíte, že by vyrostl zdravě sebevědomý člověk z dítěte, které denně slyší věty ve stylu: „Jsi úplně k ničemu.“ „Z tebe nikdy nic nebude.“ „Jak můžeš být sakra tak nešikovný?“ Takových podobných vět můžeme najít mnoho. Naopak, sami jistě víte, jak vás zahřeje na duši, když si od někoho vyslechnete:“ Tobě to ale dneska sluší!“ nebo „Jsi moc šikovná.“
Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
I nastávající maminky se chtějí líbit. Stejně jako u běžné módy musí být i těhotenské oblečení zároveň komfortní a praktické, a to po celou dobu těhotenství. Kde a jak ale takové oděvy vlastně vybrat?
V dřívějších dobách bylo soužití generace s generací naprostou samozřejmostí. Dnes se do toho už mnoha lidem nechce. Příčiny jsou jasné – vznikají třecí plochy, o které nikdo nestojí. Když je však dokážete zvládnout, můžete si naplno vychutnávat pozitiva: například mít možnost hlídání a péče o dům, děti, zvířata a květiny, i když jste pryč.
Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
Problematika nakládání s odpady je v naší společnosti důležitým tématem. Rostoucí objem produkovaného odpadu a jeho dopady na životní prostředí nás nutí hledat efektivní řešení, mezi které patří především třídění a recyklace. Jedním z často využívaných obalů, jehož recyklace je vysoce přínosná, jsou nápojové kartony.
Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Pohyb v těhotenství nepřispívá pouze k udržování optimální hmotnosti maminky. Mnohem důležitějším faktem je to, že jde o významný faktor pro udržení celkové tělesné kondice, dále podporuje srdeční funkci, zachovává pružnost cév a navíc je důležitý pro zachování správného držení těla.
Jste milovnicí masáží a máte pocit, že znáte už všechny nazpaměť a přesně víte, jak která masáž probíhá? V tom případě vězte, že existují i masáže, které rozhodně neznáte a které jste ještě nikdy v životě nezažili. Jak to víme? Protože jsou natolik neobvyklé, že v našich končinách se téměř nevyskytují. Které to jsou?
Jít na první schůzku s celou řadou očekávání, která musí partner splňovat, je velmi kontraproduktivní. Jestliže se chcete seznámit, nemůžete čekat, že protějšek splní vaše představy během krátkého setkání v kavárně. Rychlé soudy jsou špatné soudy.

Výběr článků

Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Trendem poslední doby, zejména mezi mladými lidmi na různých sociálních platformách, je pojem zvaný body count. Možná už jste o něm slyšeli, možná vás úplně minul. Co to ten body count vlastně je? Proč se najednou tolik řeší? A co o nás vypovídá?
Od 21. dubna, tedy počínaje dneškem, bude vládnout horoskopu až do 21. května znamení Býka. Tito lidé jsou známí svou vášnivostí, spolehlivostí, elegancí a někdy jsou považováni za nejpřitažlivější děti zvěrokruhu. Zároveň jsou čestní a milující. Nechybí jim jistá dávka extravagantnosti, nicméně pokud se rozzuří, často z nich jde i strach. Pokud někdy odhalí, že jste je podvedli, nebudou s vámi mít slitování, jsou totiž opravdu čestní.

Nepřehlédněte

Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.
Není snad člověk, který by je neznal. Zvláště v poslední době o nich média psala téměř neustále. Tato nepřehlédnutelná dvojice si získala srdce mnohých, ale řadu svých fanoušků také ztratila, a to právě kvůli stěží pochopitelným krokům, které provedla. Harry a Meghan jsou pár, který bude přitahovat pozornost médií neustále. Jaké byli jejich největší výstřelky? Pojďme si je připomenout!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek