Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Proč mi v životě nic nevychází? Aneb nikdy se nevzdávej

Taky jste si někdy připadali jako v noční můře? Nic vám nevychází, cítíte se pod psa a máte chuť všechno vzdát! Proč tomu tak vlastně je? Proč se vám nedaří a ostatním ano? Jde to vůbec změnit? Mohou vám věci konečně začít vycházet? Já říkám ANO! Pojďme se na to společně podívat...
proč v životě nic nevychází
Také vám v životě nic nevychází? (foto: 123RF.com)

26. 03. 2021

Proč se to děje?

Proč v životě nic nevychází? Mnohdy se v životě odehrávají situace, které prostě nechápeme. Nevychází nám to, co jsme si přáli. Nevěříme si. Nemáme dobré vztahy s ostatními. Naše cíle se neplní. Tohle všechno je možné změnit. Důležité je vědět PŘÍČINU. Tou příčinou bývá naše mentální nastavení, naše sebeláska, naše sebevědomí.

Všechno, co si od dětství a během dospívání prožíváme, na co myslíme, co nám říkají ostatní lidé od malička, to nás formuje. Do cca 8 let věku jsme doslova v ,,hypnóze”. Dítě ještě nemá vytvořený svůj vlastní rozum, jeho mozkové vlny jsou na nižší frekvenci než u dospělých.

Z toho důvodu dítě v tomto stavu přijímá vše, co slyší, vidí a cítí za pravdu! Proto jestli jste od dětství byli nastaveni na neúspěch, kritizování místo chvály, zažívali jste nedostatek lásky, tak to všechno vás zformovalo a nyní se to projektuje i do vašeho současného života.

Jak to změnit?

Klíčem ke změně je uvědomění. Uvědomit si, co se vám honí hlavou. Co jste slýchávali v dětství. Jestli jste totiž zažívali neustálou kritiku místo chvály, tak je jasné, že se i nyní v dospělosti stále kritizujete, a proto vám nic nevychází. Také není divu, pokud zažíváte ve vztazích samé zklamání, pokud jste v dětství doma měli podobný vzor. Například mezi vašimi rodiči nebyla láska.

Jen to, že si tohle uvědomíte, tak je PRVNÍ KROK k posunu. Pochopíte, proč se vám co dělo. A také pochopíte, že abyste mohli změnit vaše okolnosti, tak první budete muset změnit SAMI SEBE. Jaké máte myšlení, jak se v životě cítíte, jestli si věříte a zda se máte rádi. Na tomto všem se dá postupně pracovat a dosahovat v životě tak velkých pokroků!

K TÉMATU  Budujete kariéru a zapomínáte na lásku a vztahy. U těchto povolání buďte obezřetní, pokud nechcete zůstat sami

Opakující se situace

Právě ty situace, které se vám neustále opakují a vám dokola nic nevychází, se dějí z toho důvodu, abyste otevřeli oči a začali řešit danou situaci jinak. Daná situace se opakuje, aby vám dala najevo, že se opakovat bude, dokud něco ve svém životě nezměníte.

A to především sami sebe, jak už jsme si řekli. Když se začnete na onu situaci dívat z jiného úhlu pohledu a jinak se v ní zachováte, tak máte z části vyhráno. Jakmile na sobě začnete pracovat a budete si tak vědomi svých myšlenek, tak pochopíte, že je to jen a jen o vás.

Vy si kdykoli můžete vybrat, jak budete přemýšlet. Jestli se z té situace poučíte a zachováte se v ní poté už jinak. Anebo jestli si budete dokola stěžovat a kritizovat sami sebe, že jste to opět nezvládli. Pamatujte, že máte vždy na VÝBĚR… A já vám radím, abyste si vybírali tu první variantu.

Proč v životě nic nevychází? Hlavně to nevzdávejte

Občas se dějí hlubší věci, kterým prostě nerozumíme. I přesto, že na sobě pracujeme, věříme si a jsme úspěšní, tak se někdy stanou překážky, které nás opravdu zasáhnou. Čím to je? Tyto překážky nám většinou ukazují, že je taky pro nás něco mnohem lepšího.

Učí nás být silnějšími, poučit se z toho a jít dál. A věřte mi, že když budete žít s nastavením: ,,Nevadí mi, že se tohle stalo, čeká mě určitě ještě něco lepšího.”, tak váš život bude mnohem krásnější!

Nebudete panikařit kvůli každé překážce nebo chybě ve vašem životě. Pochopíte, že vše má nějaký vyšší smysl. A že jestli se nepovedlo to první, tak se povede to druhé nebo třetí. Hlavní je mít svou VIZI neustále před očima! A když nevyjde jedna cesta, tak vyjdou zkrátka ty další.

K TÉMATU  Superpotraviny jako výživový hit. Nejezte exotiku, využijte domácí zdroje

Jak můžu začít?

Prvním krokem je tedy uvědomění. Pak je ale klíčové na sobě pracovat. Osobnostně se rozvíjet, přemýšlet lépe sám o sobě i o svém životě, klidně se nechat i koučovat či mentorovat pro lepší a rychlejší posun. Těch možností je opravdu spoustu.

Můžete začít příjemnou knihou o osobním rozvoji anebo můžete hned začít s koučováním. Dá se na tom pracovat ale i sám a bez pomoci. A to díky knihám a různým informacím na internetu, kde je toho v dnešní době o myšlení a osobním rozvoji hodně. Každopádně na hlubší problémy je určitě super nechat se koučovat.

Věřím, že vám tento článek přinesl motivaci do vašich životů. Věřte, že vše má nějaký smysl a nic se neděje náhodou. Proto se nevzdávejte a pracujte na sobě. Jakmile začnete pracovat se svým mentálním nastavením, tak uvidíte první změny ve vašem životě. Vaše okolí se začne příjemně měnit. Protože jste se začali měnit i VY sami. Vždy začínejte sami u sebe, vytrvejte a do vašich cílů dorazíte…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Co je to meditace? A jak vám může změnit život?

Sebeláska je klíčem ke spokojenému životu. Naučte se to!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jestli pracujete denně s počítačem, zřejmě je vám jasné, o čem je řeč. Při dlouhodobé neměnné pozici ruky se pak často objevuje její bolest. Ruka vás může pálit, mravenčit nebo v ní ztrácíte citlivost. To vše lze shrnout pod označení syndrom karpálního tunelu.
V restauraci, v kavárně i v každodenním životě. Kdo, za koho a kdy platí, to je dobré si s partnerem vyjasnit předem. Jinak může dojít k nepříjemnému trapasu.
Už jste o něm slyšeli? Pro někoho možná lákadlo, pro jiného naprostý strašák a nikdy by do toho nešel. Víte, co metoda holotropního dýchání obnáší, a k čemu může být dobrá? Pojďme se na to podívat, třeba vás to osloví a jednou ji vyzkoušíte.
Nikdy jsem neuznávala ten klasický model, kdy musí před dívkou pokleknout muž a s pugétem růží ji požádat o ruku. Na romantiku obecně moc nejsem, asi ani neumím tolik vyjadřovat pocity. I když svého přítele moc miluji, neumím to ani někdy otevřeně říct.
Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?
V dnešním uspěchaném a konzumním světě hledají lidé stále efektivnější způsoby, jak uspořádat svůj život. Jedním z trendů, který se v poslední době stává stále populárnějším, je koncept kapsulového šatníku. Tento minimalistický směr v oblasti módy nabízí mnoho výhod a může výrazně usnadnit život každému, kdo se rozhodne ji vyzkoušet. O co jde a jak kapsulového šatníku docílit?
Také vám někdy připadá, že se všechny každodenní povinnosti nedají skloubit dohromady? Chodíte spát pozdě a ráno brzy vstáváte, a přesto jste každý den ve skluzu? Nejspíš něco děláte špatně.
Adventní věnce se dají koupit, ale opravdovou hodnotu má váš vlastnoruční výrobek. Inspirujte se úchvatnými nápady naoriginální adventní věnce z rozličných materiálů a vyzdobte jídelní stůl na letošní svátky nějakým novým kouskem.
Rohy stěn bývají jednou z nejvíce zanedbávaných oblastí v domácnostech, pokud jde o styling a nebo výzdobu interiéru. I když přemýšlíte o tom, jak byste si roh upravili, většinou to stejně skončí tak, že do něj dáte buď nějakou pěknou lampu, nebo velkou pokojovou rostlinu. Existuje však mnoho dalších způsobů, jak si tento kousek domova můžete zajímavě ozdobit. A věřte nám, že některé z nich by vás možná ani nenapadly.
Mít krásné a upravené nehty je pro většinu z nás samozřejmostí. Ovšem pokud občas hledáte nápady, jak své nehty pro tentokrát ozdobit, určitě vám přijde vhod náš nový článek, který vám prozradí, jak sladit design svých nehtů s aktuálními trendy. A že bude z čeho vybírat!
Párů, kterým se nedaří otěhotnět „přirozeně“ je spousta. Dneska se nepodíváme co je příčinou, ale když už postupujete IVF, tak jak vše zvládnout co nejlépe.
Všechny to známe. Místo toho, abychom si užívaly adventní čas, sháníme dárky, uklízíme, pečeme cukroví, v práci doháníme resty a nemáme ani čas si zapálit adventní svíčky. O Vánocích jsme pak ve stresu z toho, že jsme na něco zapomněly, jestli se budou dárky líbit, cukroví chutnat a zdali máme skutečně pořádně naklizeno. Co takhle to letos udělat jinak?

Výběr článků

Horoskop astroložky Nadi Šmídové vám napoví, čemu se následující pracovní týden raději vyhnout, co můžete očekávat, a který den je nejvhodnější odpočívat. Kdy budete plodné v práci, a kdy naopak vypustit a dopřát si masáž? A který den probrat s partnerem váš intimní život?
Může sýr přivolat noční můry? A jak je to s kořeněnými jídly? Dejte si pozor na to, co jíte. Váš spánek i sny totiž může ovlivnit nevhodná strava. Pokud se v noci převalujete nebo máte problém zabrat, vina může být i v jídle.
Že jste několikrát vzpomínaly na své rodiče kvůli tomu, že vám dali nevhodná křestní jména? Až si pročtete náš článek, budete jim s láskou děkovat. Rozhodně si můžete pogratulovat, že jste ještě dopadly dobře. Jdeme na přehled zajímavých a kuriózních křestních jmen, která se skutečně v naší zemi vyskytují.

Nepřehlédněte

Trendem posledních měsíců je pracovat z domova. Ano, plno věcí dokážeme zařídit i online – ono taky, co jiného nám nyní zbývá. Odpadá nutnost chvátat ráno do práce, dodržet přesnou dobu na oběd i mít připravené adekvátní oblečení do kanceláře. Zároveň zmizel každodenní stres, jak co nejrychleji dostat děti do školy, odpoledne je vyzvednout a dopravit na kroužky. Mohlo by se to zdát vlastně o mnoho snadnější, ale naše zdraví to nemusí vždy příliš ocenit. Jaké následky na něm může náš pohodový home office napáchat?
Zázrak moderní kosmetiky nebo prastará síla přírodních kamenů? Odhalte spolu s námi účinky malého kosmetického pomocníka jménem roller, kterého si zamilujete už po prvním použití.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek