Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Křivé zuby, nedokonalost, kterou můžete vyřešit!

Nikdo není dokonalý… S tím se buď můžete smířit, nebo se rozhodnout s nedokonalostí bojovat. K dokonalé postavě vám pomůže dieta a osobní trenér a k dokonalému úsměvu zase rovnátka. Pojďte se podívat, jaké problémy vám pomohou vyřešit.
rovnátka
Mezi nejčastější důvody pro nošení rovnátek patří stěsnané zuby nebo hluboký skus. (zdroj foto: shutterstock.com)

K tomu, aby léčba rovnátky byla účinná, je potřeba nejprve vědět, co se bude léčit. Mezi nejčastější vady, které se rovnátky řeší, jsou stěsnané zuby nebo hluboký skus.

Stěsnané zuby

Stěsnání vzniká kvůli nedostatku místa v zubním oblouku při prořezávání druhých zubů. Stěsnání může způsobit dědičnost, předčasná ztráta dočasných bočních zubů či stárnutí chrupu.

Stěsnání zubů se může postupem doby zhoršovat a způsobit tak závažnou křivost zubů. To může vést k hromadění zubního plaku, vzniku zubního kazu a zvýšené pravděpodobnosti paradontitidy.

Hluboký skus

Přední zuby horního oblouku překrývají přední dolní zuby. To může způsobit nákus dolních předních zubů do horního patra, a tím porušit sliznici a způsobit bolest.

Hluboký skus vede často k problémům s dásněmi, jejich podráždění nebo dokonce může způsobit rychlejší opotřebení dolních zubů. To je spojené s vysokou citlivostí a náchylností na problémy s čelistním kloubem.

Otevřený skus

Horní a spodní zuby se při skousnutí nedotýkají a je mezi nimi mezera. Tato vada působí problémy při jídle, neumožňuje správně ukusovat sousta. Může docházet ke vzniku nechtěných návyků, jako je protlačování jazyka skrz mezeru.

V konečném důsledku může způsobit nepříjemné nebo nedostatečné kousání jídla, které může vyústit v problémy s trávením. Kromě toho také může způsobit i problémy s řečí.

Zkřížený skus

O zkříženém skusu hovoříme v případě, že jeden nebo více horních zubů kouše na vnitřní stranu dolních zubů. Pokud se vada neléčí, může to vést k rychlému opotřebení zubů či dokonce k úbytku kosti. Tato vada negativně ovlivňuje růst čelisti a způsobuje asymetrii obličeje a potíže s čelistním kloubem.

Obrácený skus

Přední zuby dolního oblouku jsou předsunuty před zuby horní. Obrácený skus zabraňuje normálnímu fungování předních zubů nebo stoliček, a proto vede k opotřebování zubů. Může způsobovat bolestivé problémy s čelistí a čelistním kloubem.

K TÉMATU  Jsou Češi chytřejší než realitní makléři? Otestujte se v nejrozsáhlejším online testu

Mezery mezi zuby

Mezery způsobují chybějící zuby např. v důsledku jejich zadržení v kosti nebo nezaložení zárodku stálých zubů. Kromě toho, že to nevypadá dobře, nejde pouze o kosmetickou vadu. Mezery mezi zuby mohou vést k problémům s dásněmi a zvýšenému riziku paradontitidy.

Vady jsou ve většině případů sice vrozené, ale není dáno, že se problémy se skusem nemusí projevit až během života. I v dospělosti se vám mohou zuby zkřivit. Ať už delší dobu některou z vad přehlížíte, nebo se objeví teprve později, můžete ji snadno vyřešit. Stačí zajít za specialistou, který zhodnotí stav vašeho chrupu a rozhodne o způsobu léčby.

Pokud bude nutné nasadit léčbu rovnátky, můžete si vybrat neviditelná rovnátka, která kromě toho, že nejsou vidět, nabídnou i pohodlnou a bezbolestnou léčbu.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sérioví vrazi jsou psychicky narušení lidé, kterým ostatní neřeknou jinak než lidské zrůdy. Jejich hlavním povahovým rysem bývá nulová lítost nad lidskými osudy, ačkoliv někteří z nich mohou navenek působit jako velmi spořádaní občané.
Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Výběrem svatebních šatů stráví mnoho nevěst i několik týdnů. Patříte k těm, které se nemohou rozhodnout? Nechte se inspirovat módními trendy roku 2022 a možná najdete, co hledáte.
Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Když Jeff Moody narazil na starý srub v horské vesnici Telluride, věděl, že našel ideální rekreační místo pro svou rodinu. Obrovský srub se šesti ložnicemi se nachází daleko od ruchu Toronta, odkud Moody pochází. V zimě se dají nazout lyže takřka od dveří. Skvělý výhled, dobrý přístup a slunné místo v kombinaci s moderní přestavbou udělalo z Moody Residence skvost!
Hnízdečka pro miminka jsou důležitou součástí dětské výbavy. V čem tkví benefity dětského hnízdečka, kde kvalitní hnízdečko pro miminka pořídit a jak ho vybrat? Nejlepší řešení přináší obchod JUKKI. Tedy polský výrobce a prodejce produktů péče o děti, v jehož nabídce naleznete vše, co k péči o dítě potřebujete.
Plavky již dlouho nejsou brány jen jako nutné zakrytí těla při pobytu o vody. Naopak, i toto oblečení provází vývoj a plavková móda snad nikdy nebyla tak různorodá, jako je právě teď. Jaké plavky tedy ale budou letošní sezonu in?
Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…
Zatímco o jiných záležitostech se dokážete bavit dlouhé hodiny, na téma sex ještě jaksi nepřišla řada? Proč je dobré spolu otevřeně mluvit na téma sex, a co získáte, když to zvládnete? Na závěr pro vás máme peprný tip, který rozhodně vyzkoušejte!
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.

Výběr článků

Vinný sklípek vyžaduje podzemní prostor, kde si budete moci naplno vychutnat tu pravou atmosféru posezení s přáteli nad sklenkou vína. Pokud sklepní prostory nemáte, můžete originální způsob uskladnění vína vymyslet i v kuchyni nebo obýváku.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
V rámci České republiky se můžeme setkat se školskými a neškolskými předškolními zařízeními, která jsou určena pro děti předškolního věku. Přičemž předškolní vzdělávání je dobrovolné a (vyjma dětí od 5 let, které jsou z pohledu současného vzdělávacího systému již povinné se předškolního vzdělávání účastnit) zaměřuje se na vzdělávání, rozvoj schopností i dovedností, podporu v osvojování kulturních, hygienických a sociálních návyků dítěte a oporu ve výchově.

Nepřehlédněte

Nalíčit se do práce je jedna věc. Do divadla už to zabere trochu více času, ale tohle? Kompletní make-up změní vaši visáž tak, že vás nikdo nepozná! Těchto pět příkladů vám ukáže, že se dá z každé ženy vyrobit kráska.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek