Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

4 tipy, jak vybrat chytré hodinky. Nemusí jen ukazovat čas

Rozhodli jste se sobě nebo svým blízkým udělat radost a koupit jim chytré hodinky? Dalo by se říct, že chytré hodinky jsou výkřikem módy a že je to trend, který je budoucností. I proto je každý chce mít. Zvyšující poptávka vede ke zvyšující se nabídce a rázem není tak snadné vybrat si jedny, které nám budou dělat společnost. Pojďme si tedy prozradit, jak vybrat chytré hodinky, které budou tím nejlepším parťákem v každodenním životě.
jak vybrat chytré hodinky
Jak vybrat chytré hodinky? (foto: 123RF.com)

24. 03. 2021

Jak vybrat chytré hodinky? Mýlí se ten, kdo se domnívá, že hodinky mají jenom ukazovat čas. Rozhodně tomu už tak dávno není. Hodinky dnes v sobě mohou mít zabudovaný krokoměr, integrovaný přehrávač hudby, mohou být spárovány s mobilním telefonem a mohou připomenout událost nebo oznámit příchozí zprávu či hovor.

Zkrátka a dobře – funkcí můžou mít hodinky víc než dost. A právě funkce jsou to, co při výběru chytrých hodinek hraje velkou roli.  

Jaké funkce od hodinek očekáváte? 

Jak již bylo zmíněno, funkce jsou to, co hraje při výběru chytrých hodinek roli. Na to, jaké funkce od tohoto chytrého zařízení očekáváte, si však musíte odpovědět sami. Každý člověk (a budoucí uživatel chytrých hodinek) sám ví, jaké funkce od hodinek očekává, jaké bude využívat a proč vlastně hodinky kupuje.

Zatímco někdo je má ryze ke sportovním účelům čili potřebuje krokoměr či funkci zaznamenávání fyzického výkonu a evidování sportovních aktivit, jiný je potřebuje k pracovním věcem, tudíž od hodinek očekává, že budou oznamovat hovory nebo příchozí zprávy.  

I design hraje jistou roli 

Funkce jsou samozřejmě důležité, ale není to jediné kritérium, na základě kterého se rozhodujete. Co je taktéž důležité, tak vzhled, respektive design hodinek. Hledáte jenom sportovní typ nebo chcete, aby byly hodinky i dokonalým módním doplňkem?

V obou případech máte na vybranou. Jak již bylo zmíněno, s rostoucí poptávkou roste také nabídka hodinek a pulty obchodů se začínají plnit nejrůznějšími typy.  

Nejvíce oblíbené jsou asi hodinky s kulatým displejem, které jsou většinou i elegantní. Lidé s užší rukou však volí hodinky s hranatým displejem, které jsou mnohdy menší velikosti. Opět však záleží na vás a vašem vkusu, pro jaký typ hodinek se rozhodnete.  

K TÉMATU  Keto-dieta, hloupý výmysl, nebo super fígl jak zhubnout?

Jaký mají hodinky displej? 

Rozhodl jste se, že si pořídíte chytré hodinky? Jednou z odpovědí, jak vybrat chytré hodinky, je i podle displeje. Design i funkce hrají roli, ovšem to další, na co se musíte dívat, je displej a jeho uspořádání. Ne všechny hodinky mají přehledný displej.

V současné době je na výběr ze dvou variant, a to z IPS displeje a (AM)OLED displeje. První varianta je ta levnější a má horší podání barev. Druhá je zase ta dražší a je k očím šetrnější.  

Některé hodinky mají v sobě zabudovanou i funkci Always-on. Jedná se o funkci, která udržuje displej neustále zapnutý. Chytré hodinky tak fungují a ukazují vám čas i ve chvíli, kdy je nemáte nasazené na ruce. 

Ovládání jde s displejem ruku v ruce 

Jak již bylo zmíněno, na displej byste měli upnout svou pozornost. S displejem však jde ruku v ruce ovládání. Dnes už většina chytrých hodinek disponuje dotykovým ovládáním, což řada lidí oceňuje, ale levnější modely mohou mít ještě postranní tlačítka. Najdou se však lidé, kterým tlačítka vyhovují více.  

Například oblíbené Apple Watch mají ikonické kolečko na straně displeje, což je také jedna z možností, jak se chytré hodinky ovládají. Otázkou nyní je, jaké ovládání vyhovuje vám? 

Co také ještě může hrát roli při výběru hodinek, je jejich cena. Doporučujeme si už dopředu stanovit cenovou hranici, přes kterou nejede vlak. Tím se vám výběr rapidně zúží a při výběru ideálního společníka nestrávíte celé mládí. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vlastníte Apple Watch? Funkce, o kterých jste možná neměli ani ponětí

Mobilní aplikace na hubnutí. Které pomůžou shodit přebytečné kilogramy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.
Je jiná, je svá. Je to Billie Eilish. Do šoubyznysu vplula jako velká voda bez varování a okamžitě z ní začali všichni teenageři šílet. Zlomovým okamžikem byl pro zpěvačku říjen 2015, tedy krátce před dovršením jejích 14 let, když s bratrem Finneasem zveřejnili na SoundCloudu song Ocean Eyes, ze kterého se přes noc stala hudební senzace. A od té doby znal její jméno celý svět.
Hledáte čtivo, které vás zabaví při dlouhých propršených nebo prosněžených zimních večerech? Uvařte si čaj nebo kávu nebo si nalijte sklenku vína a nechte se pohltit stránkami knih, které vás dozajista nadchnou. Na své si přijdou milovnice romantiky, napětí, mezilidských vztahů, dobrodružství i hororu.
Zůstala byste i v zimě ráda věrná svým oblíbeným roztrhaným džínům, (plisovaným) sukním a společenským sakům? Jde to, pokud ovládáte jedno kouzlo.
Přemýšlíte nad různými formami pracovních poměrů a přemýšlíte, zda by práce na poloviční úvazek byla pro vás výhodná? Náš článek "Druhy pracovního poměru: Vyplatí se pracovat na poloviční úvazek?" se věnuje této otázce s důrazem na různé druhy pracovních poměrů a výhody či nevýhody práce na částečný úvazek. Přinášíme vám ucelený pohled na možnosti, které máte k dispozici, a zaměřujeme se na to, zda flexibilní pracovní doba může přinést vyváženější životní styl. Připojte se k nám a najděte odpovědi na otázky ohledně pracovního nasazení a jeho vlivu na váš každodenní život.
Začít žít zdravěji - cíl, který si stanovila celá spousta z nás po zjištění, že jsme během doby covidové v průměru přibrali sedm kilogramů. Do svého jídelníčku proto přidáváme vícero zeleniny, hodně ovoce, naopak omezujeme sladkosti a snažíme se vyhnout se smaženému. Když už olej, tak pouze ten olivový, který je mnohými nutričními specialisty schválený. Mimochodem, věděli jste, že by se měl pít na lačný žaludek?
Nechcete mít na svém břiše navždy důkaz toho, že jste se stala matkou? Zvolte účinnou prevenci v podobě každodenního mazání mandlovým či slunečnicovým olejem. A proč byste měla do jídelníčku zahrnout otruby a lněná semínka?
Spodní prádlo je nedílnou součástí každodenního života. Kromě toho bývá také důležitým prvkem v tom intimním kontextu. A to zejména z pohledu mužů. Hezké spodní prádlo totiž dokáže muže naladit na tu správnou náladu, umocnit v něm nejrůznější fantazie a představy. Které je ale láká úplně nejvíc a jak na jednotlivé kousky reagují?
Trend na TikToku #lazygirljob mění stojaté vody kariéry. A za vším hledejme influencerku Gabrielle Judge. Ne všichni, ale s tímhle trendem souhlasí a hlavně starší generace mluví o rozmazlenosti dnešní generace. Ale jak se ukazuje, ženy, které se daly na cestu a vystoupily z karierního kolotoče si umí své rozhodnutí hravě obhájit!
Už dlouho toužíte po víkendu ve wellness, ale jak časové, tak finanční důvody vám to neumožňují? Nezoufejte, máme pro vás hned několik rad, jak si udělat wellness víkend doma.
V dnešní době je velmi jednoduché zajít do obchodu a koupit si síťku pomerančů nebo citronů. Je to samozřejmě skvělé řešení vitaminu C, rozhodně lepší než polykání tabletek, které kromě vitaminu C obsahují celou řadu dalších nepotřebných látek.
Když byly salóny krásy zavřené, vyvstala najednou mezi ženami otázka, jak se správně starat o své obočí. Každá z nás se chce o něj naučit správně starat tak, aby své pokožce nezpůsobovala zbytečnou újmu. Správně vytvarované obočí navíc dodá vašemu obličeji šmrnc, rozhodně to tedy není zanedbatelný prvek vedoucí k vnější kráse. Opravdu víte o postupu vytrhávání všechno?

Výběr článků

Hot jóga není bikram jóga. Mezi těmito jógovými praktikami je několik rozdílů, mnohé ale naopak mají společné. Proč hot či bikram jógu zkusit? Důvodů máte mnoho.
Zimní dny přímo vybízejí naši fantazii, aby si tak trochu popustila uzdu a koukla se po nádherných a charismatických mužích, kteří se okolo nás vyskytují. Teď se podíváme na ty, kteří jsou nejen slavní, ale také naprosto nedostupní. Dali totiž přednost jiným mužům! Gayové, a přitom takoví krasavci! Fňuk!
Dámy, máte v plánu se svými kamarádkami prožít opravdu skvělou dámskou jízdu? I když jsou kavárny i restaurace otevřeny, neznamená to, že musíte nutně utrácet. Stále se ještě můžete uchýlit do pohodlí domovů a podívat se na nějaké skvělé romantické (a nejen romantické) seriály, které vás doslova vtáhnou do děje.

Nepřehlédněte

Není radno si s ní zahrávat, protože vám může pořádně znepříjemnit život. Někteří lidé ji bohužel ale ignorují a pak si také nesou následky. Co je alergie na slunce, jak se projevuje a co se s ní dá dělat? Sluneční alergii nebagatelizujte a snažte se nad ní vyzrát co nejrychleji.
Způsobů uchovávání potravin a úrody je několik – vedle klasického zmrazování v mrazáku můžete také své plodiny zavařit a vychutnat si tak jejich skvělou chuť i několik měsíců poté. Vyzkoušejte tyto snadné tipy a zavařujte v pohodlí domova.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek