Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Tipy, jak si dokonale oholit nohy. Pozor na základní chyby

Krásně a hladce oholené nohy bez jediného pořezání - to se zdá být nesplnitelným snem pro řadu žen. Je to ale opravdu tak náročné, jak se to jeví? Nebo je to jenom o několika tricích či dodržování zásad, které vedou k dokonalému oholení? Pojďme si prozradit, jak si dokonale oholit nohy. Vždyť hladká pokožka vede k vyšším sebevědomí.
jak si oholit nohy
Holení nohou má svá pravidla. (foto: 123RF)

12. 05. 2021

Jak již bylo zmíněno, pro mnohé ženy je naprosto nereálné oholit si nohy tak, aby nedošlo k žádnému pořezání, zarudnutí, suché kůži nebo k zarůstajícím chloupkům. Navíc na mnoha místech i po důkladném oholení chloupky zbydou. Ženy si tak pokládají otázku, jak si dokonale oholit nohy, abychom se jimi chlubili a pyšnili před celým světem? 

Je to hlavně o kvalitní žiletce 

Je třeba si uvědomit, že krásně a hladce oholené nohy, to je otázka jenom kvalitní žiletky, respektive především kvalitní žiletky. Jen málokterá žena si pořizuje speciální strojky, za to se jim nechce moc utrácet. Obyčejné žiletky však nejsou ničím špatným, právě naopak – jsou dobrou volbou, pokud si je zakoupíme v dostatečné kvalitě.  

Na žiletkách se podobně jako na elektronice nevyplatí šetřit. Ženy by se měly vyhnout hlavně těm jednorázovým žiletkám, které mají tendenci způsobovat podráždění pokožky nebo které ji většinou vysušují.  

Nohy se holí až po “odmočení” 

Jak dosáhnout toho, aby na nohách nezbyl ani jediný chloupek? Důležitá je jedna věc, a sice odmočení nohou. Zní to možná nelíbivě, ale je to jenom o delším “rochnění se” ve vaně nebo o delším pobytu ve sprše. Nohy by se měly holit až po deseti či patnácti minutách, co se umýváme. Chloupky totiž během té doby změknou a snadněji se oholí u samotného kořínku, čehož ostatně chcete dosáhnout.  

Po zmiňovaném “odmočení se” je třeba chytit žiletku do rukou a holit po směru růstu chloupků. Většina žen se holí proti směru, čemuž se nelze divit, přece jenom to vypadá účinněji, ale je to chyba. Daleko efektivnější je holení po směru růstu chloupků, a to za pomocí pěny nebo gelu na holení. Holení nohou na sucho se nedoporučuje, protože to vede k podráždění pokožky. k jejímu vysušení.  

K TÉMATU  Pleťové masky zajistí nejlepší letní péči o pokožku. Máme pro vás pár tipů

Chyby, kterých se ženy dopouští při holení nohou 

Holení nohou je trochu věda, ale díky dodržování výše uvedených zásad na ni vyzrajete. Společně s nimi byste se neměli dopouštět několika chyb, a to konkrétně těchto: 

Absence pěny 

Jak již bylo zmíněno, pěna nebo gel na holení je váš nepostradatelný pomocník. Pokud se chcete vyvarovat podrážděné kůži nebo vyrážce, nezapomínejte na něj. Bohužel řada žen na něj zapomíná a potom toho velmi lituje.  

Nevyměňujeme žiletku 

Stejně velkou chybou, jako je používání holítek na jedno použití, je nevyměňování žiletek v nástroji. Pokud se holíte tupou žiletkou, nejen, že nedojde k dokonalému oholení, ale kromě jiného si opět podráždíte pokožku.  

Nepoužívání peelingu 

Co také řada žen nedělá, je používání peelingu. Na peeling se zkrátka zapomíná, a to je opět velká chyba. S jeho pomocí totiž můžete bojovat proti zarůstání chloupků, navíc se zbavíte odumřelých buněk a vaše nohy budou hladší, krásnější a bez celulitidy.  

Jak jinak si oholit nohy než s pomocí žiletky 

Abyste dosáhli hladkých nohou bez jediného chloupku, nemusíte nutně používat žiletku. Způsobů, jak si oholit nohy, je vícero. Oblíbená se stala hlavně cukrová pasta, která zaručuje dlouhodobé odstranění chloupků. Také se stále používají voskové pásky nebo depilační krémy, ovšem u těch chvilku trvá, než si najdeme produkt, který pokožce stoprocentně vyhovuje.

U výběru voskových pásků klaďte důraz hlavně na takové, které obsahují zjemňující a zklidňující látky, díky čemuž se vyvarujete podráždění nebo nepříjemné svědivosti pokožky. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pleťové masky zajistí nejlepší letní péči o pokožku. Máme pro vás pár tipů

Péče o pleť vyžaduje stále změnu. Oblíbená kosmetika v chladném počasí nebude stačit

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!
Křečové žíly trápí obrovskou část populace a každý chceme mít o nich co nejdříve pokoj. Jak s nimi ale zatočit, když se někdy může zdá, že nám prostě nechtějí dát pokoj? Léčit je musíte nejen zavedenými lidovými prostředky, ale je třeba k tomu dodržovat i další pravidla. Tělo je složitý organismus a vše je provázáno. Proto zároveň s léčbou dodržujte správný pohyb, jídlo i odpočinek. Jak na to vám poradíme v článku.
Tento pracovní týden si dejte pozor zejména na nemoci, které poletují vzduchem, a také na všechny ty, kteří nehrají fér a mažou vám med kolem pusy. Tentokrát je snadno odhalíte! Horoskop krásy a duševního zdraví přináší astroložka Naďa Šmídová.
Kdo by je neznal. Kdo by je nemiloval. Pouze 4 chlapci a tolik slávy. 4 hezouni a každá fanynka v devadesátých letech šla při jejich vystoupení do kolen. Dívčí dětské pokoje, polepené plakáty této hudební skupiny, davové šílenství, obsazené první příčky hitparád devadesátých let, to vše je skupina čtyř českých chlapců – Lunetic.
Spodní prádlo, lyžařské oblečení, sportovní bundy, mikiny, kalhoty. To jsou oděvy z různých materiálů, uzpůsobené tak, aby vyhověly nárokům na sportovní disciplíny i rozmarům počasí. Dříve prostě prádlo a oblečení. Dnes se dělí na funkční – a to ostatní. V čem je jeho výhoda?
Strach z pavouků, strach z uzavřených prostor, strach ze tmy. Na tom není vůbec nic neobvyklého. Ale existují mezi námi tací, kteří trpí strachem ze skutečně roztodivných věcí.
Používáte doma tuhé mýdlo? Pak nás nechte hádat: jen si s ním myjete ruce a o dalších možnostech jeho využití nemáte ani tušení, že? My vám ukážeme, že tuhé mýdlo rozhodně nemusí sloužit jen k tomuto účelu, ale že má v domácnosti daleko rozsáhlejší využití.
Na okenních parapetech každé druhé domácnosti najdete rostlinu, která má zvláštní aroma. Její lístky jsou malinko chlupaté, menší jsou dužinaté. Řeč je konkrétně o rostlině zvané rýmovník, která se stala oblíbenou hlavně díky svému umu odpudit nepříjemný hmyz, který do interiéru zpravidla v létě přilétá.
Být lepší verzí sebe samých. Snažíme se o to každý den. A když se o to nesnažíme my, chtějí to po nás druzí. V současné době jsou na nás kladené obrovské nároky, během nichž jsme vystavováni nesmírnému tlaku. Co kdybychom vám ale řekli, že každá životní situace se dá zvládnout s nadhledem a lehkostí. Jen potřebujete člověka, který vás pošťouchne tím správným směrem.
Rádi utrácíte, ale kolikrát si říkáte, že už máte tolik věcí, až je není kam dávat? V tom případě se zamyslete nad tím, za co utrácíte a jestli náhodou není lepší místo utrácení investovat do něčeho, co se vám skutečně vyplatí.
Vaginální mykóza nebo také kvasinková infekce. To je problém, který je ženám moc dobře známý. Štěstí má žena, která se s nepříjemným pocitem pálení, svědění a nepříjemnou bolestí intimních partií ještě nesetkala. Statistiky však říkají, že se s mykózou alespoň jednou za život setkala snad každá z nich. Proto lze logicky říct, že každá žena se ptala na to, jak s mykózou bojovat.

Výběr článků

Skáčou, plavou, dovádějí. Tučňáci jsou nelétaví ptáci, které v zoo nezapomene navštívit nikdo. Ve volné přírodě ale předvádějí větší kousky!
Lidé to dělají pořád. Nestačí jim obyčejné koupání, u bazénu nebo na břehu rybníka prostě blbnou, a to se často neobejde bez střemhlavého pádu. Pokud se ale nikomu nic nestane, nakonec je z toho zdroj smíchu pro celé okolí.
S jarem je mimo stoupajících teplot neodmyslitelně spojena obměna šatníku za vzdušnější a pestřejší oblečení. Prostor dostávají kousky s vypasovanějšími střihy podtrhujícími ženskost a jemnost. Konec konců, kterou z žen by nepotěšila mužská pozornost, kterou vyvolá právě dobře padnoucí sukně různého střihu a délky? Víte, jaký střih se k vaší postavě hodí nejvíce?

Nepřehlédněte

Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Pracujete doma? Potom dobře víte, že potřebujete pracovní stůl, tedy místo, které je určené přímo pro vaši práci. Ten může mít spoustu podob a tvarů, ale hlavním je styl, jakým zapadá do vašeho interiéru. Někdo dá přednost jednoduché čisté desce, jiný si zase představuje klasické masivní dřevo s šuplíky nebo poličkami. Stačí si vybrat ten svůj, u kterého vám vše půjde jako po másle.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek