Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Co vše o vás prozradí vzhled tváře?

Myslíte si, že podle prvotního pohledu na tvář člověka můžete usuzovat na jeho charakter? Podle fyziognomie tomu tak opravdu je. Roli hraje vzhled očí, nosu, úst, čela, ale i jejich vzájemné rozložení v obličeji. Pojďme si říct aspoň některé indicie, které vám mohou poskytnout důležité informace o druhém člověku. Je ale samozřejmě jen na vás, jak velkou váhu tomu budete přikládat...
vzhled tváře
Co o nás prozradí vzhled naší tváře? (foto: 123RF)

07. 05. 2021

Zadívejte se na čelo

Co o vás prozradí vzhled tváře? Pojďme postupovat pěkně odshora obličeje. Podle vysokého čela můžete usuzovat, že se jedná o velmi inteligentního člověka. Dvě nebo tři vodorovné vrásky na čele bývají chápány jako znak štěstí. Široké čelo pak svědčí o cílevědomosti.

Pokud vám okraj vlasů na čele vytváří písmenko M, může to být u žen znakem něžnosti a bohaté fantazie. Kolmá silná vráska uprostřed čela se označuje jako Damoklův meč. Takový člověk mívá hodně přátel, ale i krutých nepřátel.

A co takové uši?

Když kouknete zepředu na obličej, o inteligenci člověka můžete usuzovat podle vzájemného postavení špiček uší vzhledem k obočí. Čím jsou špičky uší výš než linie obočí, tím inteligentnějšího člověka před sebou máte. Naopak pokud uši do výšky obočí nedosahují vůbec, intelektem vás dotyčný zřejmě neokouzlí.

Velikost ušního lalůčku odpovídá moudrosti, ale také bohatství daného člověka. Pokud tedy máte zájem nalézt si k sobě finančně zajištěného partnera, můžete zkusit vybrat podle uší. Odstáté uši často patří lidem, kteří měli nešťastné dětství, nebo jejich matka v těhotenství řešila nějaké potíže. Špičaté uši bývají vnímány jako znak vychytralosti.

uši vzhled tváře
Už jste se někdy dívali na své uši? (Foto: 123RF)

Oči – brána do duše  

Velikost očí svědčí o tom, jak hluboko je člověk schopný prožívat emoce. Užší oči mají lidé uzavření. Koutky očí směrem nahoru patří lidem šarmantním, ale velmi nestálým ve vztazích. Oči posazené blízko sebe hovoří o zahleděnosti jedním směrem. Pokud má někdo obočí velmi nízko nad očima, může se jednat o člověka netrpělivého.

oči
Oči jsou bránou do duše. (foto: 123RF)

Orlí nos nebo pršáček?

Čím větší nos člověk má, tím víc dokáže být v životě průbojný. Pokud má někdo nos hodně špičatý, rád ho do věcí strká – je až nadmíru zvědavý. Pršáčky ukazují na lehkomyslnost, ale také velký půvab. Lidé s orlím nosem bývají rození vůdci, často jdou i velmi tvrdě za svým cílem. Pokud máte nos ve tvaru háku, vypovídá to o vaší kreativitě a nekonvenčnosti. Pravděpodobně vám nedělá potíže riskovat.

nos vzhled tváře
Čím větší nos, tím větší průbojnost. (foto: 123RF)

Souměrnost a šíře rtů

U rtů se můžeme zaměřit na to, jestli je horní i spodní zhruba stejně velký. Horní ret vypovídá o schopnosti vydávat city, dolní naopak o potřebě je přijímat. Lidé s plnými rty bývají empatičtí, jsou pro ně v životě velmi důležité vztahy. Naopak lidé s úzkými rty bývají častěji samotáři, v životě potřebují především dostatek svobody. Výrazné vykrojení horního rtu značí kreativitu, ale také vznětlivost.

rty
Jak široké máte rty? (foto: 123RF)

Co o vás vzhled tváře prozrazuje?

K TÉMATU  Jak na správné rozmrazování masa? Klíčem je studená voda

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Napařování obličeje. Jak v zimě na zdravou pleť s pomocí bylinek a parní lázně

Mýty v péči o pleť, kterým dodnes ženy věří. Možná mezi ně patříte i vy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vyvážení kariéry a rodinného života je pro moderní rodiče neustálou výzvou. V dnešní uspěchané době je těžké najít správnou rovnováhu mezi pracovními povinnostmi a časem stráveným s rodinou. Nicméně, s pomocí správných strategií a přístupů je možné dosáhnout uspokojivého životního stylu, který ctí obě tyto důležité oblasti. Zde jsou některé tipy, které vám pomohou v cestě za vyváženým kariérním a rodinným životem:
Všichni jsme někdy v životě emocionálně vyčerpaní. Je normální zažít předávkování jednou nebo druhou emocí a vypořádat se s jejich těžkostí a bojem. A pouze prostřednictvím této zkušenosti můžeme skutečně vidět krásu života. Ale když se emoční vyčerpání promění v neustálý zážitek negativních emocí, už to není zdravé.
Když vám píská v uších, pravděpodobně první, co uděláte, je, že začnete takzvaně googlit. Jenže to není nejlepší nápad. Dozvíte se totiž to, co vědět rozhodně nechcete. Máte tinnitus. A to buď na nějaký čas, nebo na celý život. Jenže ne vždy je to pravda.
V dnešním světě se dá najít spousta způsobů, jak pracovat sám se sebou, a jedním takovým lifestylovým trendem je i biohacking, který je takovou filosofií budoucnosti a mluví se o něm jako o způsobu, jak využít v průběhu života svůj tělesný potenciál a užít si spoustu let v dobré duševní i fyzické kondici.
Spa Hotel Děvín uprostřed Slavkovského lesa nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou.
Mít krásné a upravené nehty je pro většinu z nás samozřejmostí. Ovšem pokud občas hledáte nápady, jak své nehty pro tentokrát ozdobit, určitě vám přijde vhod náš nový článek, který vám prozradí, jak sladit design svých nehtů s aktuálními trendy. A že bude z čeho vybírat!
Máte v sedmdesáti nárok být zamilovaná a mít sex? Samozřejmě máte. Zamilování je stejné ve dvaceti, jako v sedmdesáti. Jen je lidé na veřejnosti projevují méně okázale. Možná vám vaše děti řeknou, že jste trapná. A ony nejsou právě tím, že takhle uvažují? Milovat někoho není nikdy trapné. Je to ta nejdůležitější součást života každého člověka.
Kůže je krásná na pohled, na omak, a dokonce i nádherně voní. Problém je v tom, že kvůli ní umírají zvířata. Už brzy ale může být kůže všude kolem nás, a to ve svých alternativních a ekologických podobách. Znáte je všechny?
Kuchyňský kout je plný nejrůznějších spotřebičů, bez kterých bychom se při vaření prakticky neobešli. V případě, že vám chybí mikrovlnná trouba, pojďme si prozradit, jak ji vybrat. I tento společník se vybírá na základě několika kritérií.
Měsíček lékařský je letnička, která dorůstá právě teď až do půlmetrové výšky. Sbírá se od poloviny června do konce srpna nebo počátku září a je to všestranná léčivá bylina. Využijte jejích účinků i vy a přidejte ji do domácí lékárničky nebo své kosmetické výbavy.
Sexuální potěšení je součástí péče o vlastní zdraví, které bývá často přehlíženo. Stimulátory klitorisu jsou proto navrženy s jediným cílem, a to poskytnout tělu potěšení a intenzivní prožitky. Tyto často malé a diskrétní pomůcky se specializují na cílenou stimulaci a masáž klitorisu, což je důležitá oblast pro sexuální potěšení žen. Díky nim mohou i ty, které mají problémy dosáhnout orgasmu, nalézt svou cestu k vzrušujícím zážitkům snáze než kdy dříve.

Výběr článků

Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Kdo by neznal milou Rachel ze seriálu Přátelé? Jennifer Aniston tato role jednoznačně proslavila. Od té doby ale natočila spoustu filmů, kde jsme mohli obdivovat její herecký talent a nestárnoucí krásu. Na hollywoodském výsluní tak zůstává nadále, a nevypadá to, že by se chystala odejít. Ale i ona má občas dny jako „pouhý smrtelník“. Co jste o ní určitě nevěděli?
Brzy se již začne oteplovat a zimní bundy tak budou definitivně out. Pokud chcete i svůj jarní šatník svézt na vlně aktuálních trendů, měli byste se držet několika základních doporučení. Vždy samozřejmě volte kabát vyrobený z lehkého a prodyšného materiálu, jako je bavlna, plátno nebo polyester, aby se vám v kabátu pohodlně chodilo i v teplejším počasí.

Nepřehlédněte

Pro podklady na tento článek nemusíme sahat hluboko do kapsy, vždyť přece katastrofické filmy se často natáčejí právě na základě skutečných událostí. Ke každé události se pak přirozeně přidá malé nebo velké množství fikce a divák se může těšit na fascinující a zároveň strašidelný koktejl. Hollywoodští filmaři jsou na takové trháky přímo odborníci, a proto se nechte strhnout ojedinělými snímky, které by za žádnou cenu neměly ujít vaší pozornosti!
Pokud sledujete televizní pořady, pak jistě znáte reklamní spot, ve kterém se hádá, jestli daný člověk trpí lupy nebo seboreou. V obou případech mluvíme o problémech, které umí člověka potrápit. A v obou případech mluvíme o potíži, která se projevuje svěděním pokožky hlavy. Že vás taky svědění pokožky trápí? Pak je načase zjistit, jestli je vaším problémem právě seborea nebo klasické lupy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek