Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Zářivé zuby nemusí být jen snem! Tipy, jak efektivně vybělit zuby

Sebevědomí je klíčem k úspěchu, a to ať už mluvíme o úspěchu v osobním či profesním životě. K jeho snížení přispívá kupříkladu akné nebo jiné kosmetické vady, ale také zažloutlý chrup. Že vás právě žluté zuby trápí a denně snižují zmiňované sebevědomí? Pojďme si zmínit několik tipů, jak efektivně vybělit zuby.
zuby
Kdo by netoužil po bílých zubech? (zdroj foto: 123rf.com)

Možností je návštěva odborníka i LED sada na bělení zubů. Tím však seznam ani náhodou nekončí.

Návštěva odborníka jako první (ale ne jediné) řešení

Pokud bojujete se zažloutlými zuby, nejdříve vás napadne zavítat k odborníkovi. Je to logické, bělení přímo v ordinaci přichází jako první vhod. Pro vás jakožto klienta je to bezstarostné, bezbolestné, odborník navíc přizpůsobí bělení zubů citlivosti vašeho chrupu. Efekt bělení však v tomto případě nebývá vždycky zaručený. Jedná se spíše o individuální záležitost.

Proto vsaďte na některou z jiných možností. Způsobů, jak vybělit zuby je vícero. Co vyzkoušíte nejdříve?

LED sada na bělení zubů má mnoho výhod

Levnější a komfortnější metodou je LED sada na bělení zubů. V současné době, kdy má zavřeno lecjaká ordinace, je to poměrně žádané řešení problému nazvaného “žlutý chrup”. S pomocí LED sady je bělení zubů z domova velmi snadné – hotovo je za pár minut.

Pohodlnost, jednoduchost a také bezpečnost – to jsou další přednosti sady, která dokáže vybělit chrup až o osm odstínů, aniž by došlo k poškození zubní skloviny.

S kořením to jde taky

Jak již bylo zmíněno, návštěva odborníka nebo LED sada na domácí bělení zubů nejsou jedinými způsoby, jak opětovaně navrátit zubům jejich bělost. Další možností je koření. A paradoxně to, do kterého byste to vůbec neřekli. Při pohledu na něj vám totiž přijde, že zuby spíše zabarvuje. Řeč je o kurkumě, což je koření považované za přírodní barvivo. V kombinaci s kokosovým olejem má i takto barevné koření na chrup zcela opačný efekt. Navíc umí pomoct při zánětech dásní, říká se.

Jablečný ocet taky pomáhá

Za přírodní zázrak by se dal považovat i jablečný ocet, který taktéž pomáhá navrátit bělost lidskému chrupu. Je však třeba konstatovat, že ho musíte používat s mírou. Konkrétně je zapotřebí omezit dobu, po kterou jablečný ocet přichází se zuby do kontaktu. V ideálním případě se používá jako ústní voda (jen se před použitím smíchá s čistou vodou z kohoutku). Je to nejen čistící prostředek, ale také prostředek dezinfekční.

K TÉMATU  Co by mělo obsahovat komplexní krmivo pro psy?

Další tipy, jak vybělit zuby

  • S pomocí černého uhlí
  • S pomocí kokosového oleje
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už na gymnáziu jsem věděla, co chci dělat. Chtěla jsem se stát fyzioterapeutkou, pracovat s lidmi a pomáhat jim od bolesti. Jenže to nebylo tak snadné, na vysokou jsem se nedostala, ani napoprvé, ani napodruhé, a tak jsem to vzdala a rozhodla jsem se, že se stanu masérkou. A pak přišla hodně lákavá nabídka.
Kdo by nechtěl zůstat stále mladý? Zpívá o tom i Karel Gott v jedné ze svých převzatých písní. Pravdou však je, že stárneme a nikdo se tomu nevyhne. Naštěstí tu máme úspěšný obor estetické medicíny, který zažívá nebývalý boom. S botoxovými injekcemi ale možná ještě raději počkejte, výsledky lékařských experimentů varují.
Moderní doba si žádá neustálý vývoj v péči o pleť a každá moderní žena pravidelně sleduje nejnovější trendy v oblasti kosmetiky. Je ultrazvuková špachtle vážně takový zázrak, který představuje revoluci v péči o pleť, nebo se z ní stane jen lapač prachu na dně nočního stolku?
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.
Každý člověk má nějaké zlozvyky, a zatímco některé vadí spíše okolí, jiné mohou vadit člověku samotnému. Jedním z nich jsou pocuchané nervy, které lze definovat jako neustálé vytáčení se kvůli každé drobnosti. Jelikož tato nemilá vlastnost ničí vzájemné vztahy, je dobré vědět, jak s problémem zatočit. Možností je víc než dost.
Máte před sebou první rande a hned jdete společně na večeři? Gratulujeme k takové odvážnosti. Přemýšlela jste někdy nad tím, co všechno se ale při takové obyčejné večeři může stát?
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?
Vyrazit na túru či pořádně šlápnout do pedálů chce během léta nejeden z nás. Jenže mnohdy plány zůstanou jen v hlavě, protože po prvním dni a zvýšené pohybové aktivitě se dostaví bolesti svalů, nepříjemné křeče a únava. Přitom všechny tyto potíže mají často společného původce. Tím je nedostatek hořčíku. Jde-li o dlouhodobý problém, mohou být následky mnohem závažnější.
Na co Nela díky našemu letnímu koučinku přišla? Co jí "seplo" a kde máme ještě na čem pracovat?
Dopravní nehody opravdu nejsou tou nejčastější příčinou smrti, i když to z televizních reportáží často tak vypadá. Jsou až na pátém místě žebříčku nejčastějších příčin úmrtí u nás. Jaký důvod smrti obsadil první příčku?
Jen málokdo si dovede představit léto bez zmrzliny. Proč ale do sebe sypat zmrzliny, které tu hlavní přísadu viděly jen zdálky, a oproti tomu jsou plné tuků a bůhví čeho ještě? To chce poctivou zmrzlinu, a čím originálnější, tím lepší. A kam vyrazit za úžasnou zmrzkou, na to se právě teď podíváme.

Výběr článků

Dětství strávila v městečku na Vysočině, dospělost v Libanonu uprostřed války. Blanka Matragi je světově uznávaná módní návrhářka, která šije modely pro ženy z vyšších vrstev v Evropě i na Středním východě. Navrhla také uniformy pro policejní a vojenské složky Abú Dhabí. Čím ji okouzlil svět módy a jak válka v Libanonu ovlivnila její podnikání? Pojďme si společně zrekapitulovat pestrý život této energické rudovlásky.
V posledních letech jsou stále populárnější hesla jako speed hiking nebo fast hiking. Oblečení, obuv a vybavení určené pro tyto aktivity se objevují v kolekcích nejznámějších výrobců. Co to ale je a co to obnáší? Zveme vás k přečtení krátkého článku na toto téma.
Jak šetřit s vodou? Běžná otázka, na kterou chce znát tolik lidí odpověď. Úspěch ale tkví ve dvou věcech, a sice ve změně svých návyků a v investování do spotřebičů, které s vodou zachází opatrně. A jedním z těchto spotřebičů je myčka na nádobí. Pokud ještě ve vaší kuchyni nedominuje, prozraďme si, jak takovou myčku na nádobí vybrat?

Nepřehlédněte

Svou domácnost můžete zpestřit různými věcmi. Zatímco někdo sází na bytový textil, jiný si raději pořizuje pokojové rostliny, které dokážou vdechnout interiéru život. Pakliže patříte také mezi pěstitele, kteří touží po jedinečném prvku ve svém domově, naučte se pěstovat amarylis. Působivou pokojovou rostlinu, která je stokrát hezčí než barevný povlak na polštář.  
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek