Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Seznamování aneb jak najít toho pravého prince a nenaletět podvodníkům

V současné době často slýcháme, jak některé ženy zasílají peníze lidem, které ani neviděli. Jednoduše proto, že chtějí najít nějakou spřízněnou duši. Seznamování není jednoduché a má svá pravidla. Štěstí většinou nečeká na každém kroku.
seznamování jak nenaletět
Nenaleťte při seznamování! (zdroj foto: www.123rf.com)

29. 01. 2021

Seznámit se lze prakticky kdekoliv

Najít osudového partnera může být složité, nicméně dnes je poměrně hodně možností, kterých lze využít. Některé jsou bezpečné více, jiné zase méně. Podívejte se, jak se lze seznámit a na co si dát při seznamování pozor.

Lehkomyslnost se velmi často nevyplácí, na druhou stranu, když někoho potkáte třeba v restauraci, neznamená to, že dotyčný je důvěryhodný. Kde tedy můžeme najít toho pravého partnera?

  • V kavárně, restauraci, diskotéce,
  • na sociálních sítích,
  • na seznamkách,
  • náhodou (přátelé, známí atd.).

Restaurace může být zárukou alespoň nějaké jistoty

V době, kdy nebyly sociální sítě, byl tento způsob poměrně oblíbený. Na druhou stranu není tak anonymní, jako je způsob přes Facebook nebo třeba Instagram. Jenže on to mnohdy dnes už nikdo neumí a raději se lidé skrývají za písmenka.

Na restauraci nebo třeba kino často dochází až v pozdějších fázích. Seznamování mimo sociální sítě má ale také své klady. Spočívají zejména v tom, že muž, se kým se setkáte, si nemůže filtrovat či jinak upravit fotku.

Seznámení na sociálních sítích může být velmi rizikové

Sociální sítě jsou, co si budeme povídat, fenoménem. Na druhou stranu lidé přišli na to, že ne všechno se může na tu zeď „pověsit“ a je potřeba si dávat pozor na to, jaké informace zveřejňujeme. Někdy však může být sociální síť až nemile anonymní, a to zejména pro ty, kteří za svým profilem skrývají někoho, kdo cíleně vyhledává určité osoby.

  • Osoby s dostatečnými financemi,
  • zranitelné osoby,
  • dětské oběti.

Na co si dát při seznamování na sociálních sítích pozor

Podívejme se, která pravidla je opravdu dobré dodržovat. V první řadě byste neměli hned na počátku někomu sdělovat osobní údaje. To znamená adresu, telefonní číslo, rodné číslo, případně datum narození. Není také dobré hned zasílat své fotografie.

K TÉMATU  Ex neunesel rozchod. Co dělat, když na vás začne házet špínu?

Pro vás, jako uživatele sociálních sítí, by mělo být jasné, že pokud má někdo založený profil jen pár hodin, asi to nebude úplně v pořádku. Uvědomte si, že se někdy lidé poznávají několik let a kontakt přes sociální síť je daleko ošemetnější než přímé setkání.

Za jak dlouho můžeme poskytnout osobní informace

Pokud si myslíte, že dotyčného znáte velmi dobře, pak se můžete třeba i osobně sejít, nicméně věci, jako rodné číslo, je pouze vaše osobní věc. Co se týče fotek, není dobré je prostřednictvím sociálních sítí posílat, a to v žádném případě.

A co když dojde na osobní seznamování?

Ani při setkání „face to face“, neboli z očí do očí, si nemůžete být jisti, že jste se nesetkali s podvodníkem. Lepším případem může být, pokud se s tajným neznámým seznámíte na doporučení důvěryhodné osoby.

Pravidla pro seznamování s neznámým

Pojďme se podívat na několik pravidel, pokud se sejdete s úplně neznámým člověkem osobně. Jedna z důležitých věcí je, že byste měli vybrat místo, kde je dostatečný prostor a dostatek lidí. Nikdy se nesetkávejte s neznámým mužem na místě, kde není vůbec nikdo.

Opakovaně platí to, že byste nikomu neměly sdělovat osobní informace, a to ani osobně, ani nikde jinde.  Vhodným ukazatelem může být, že se krásný neznámý zajímá pouze o vás. To sice může být lichotivé, nicméně byste se měly dozvědět něco o té druhé straně, která se vás při prvním seznámení na něco vyptává. Při seznamování na seznamkách platí stejná pravidla.

Jak jste se se svým vyvoleným seznámila vy? Náhoda? Nebo naplánovaný postup a sled událostí?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se úspěšně seznámit. Nesuďte protějšek na první schůzce

K TÉMATU  Autoerotika je klíčem k poznání vlastního těla. Odhalte schopnost vnímat sebe a vylaďte si tím i vlastní život!

Internetové seznamky: I ženy dokážou podvádět

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Malý pokoj má jistě své výhody – je útulný a příjemný, snadno se v něm udržuje pořádek a nemusíte se obtěžovat s tolika kusy nábytku. Přesto se zde cítíte příjemněji, když vypadá opticky větší, než ve skutečnosti je. Nemusíte hned myslet na náročnou přestavbu, stačí pár jednoduchých triků. Nechte se inspirovat.
Předpokládá se, že do roku 2025 budou ženy ovládat dvě třetiny majetku v USA. Zde je několik skvělých investičních tipů šitých na míru ženám.
Blíží se narozeniny vašeho dítka a vy nemáte žádnou představu, jak zorganizovat oslavu? Máme pro vás pár tipů, které zaručí, že si narozeninovou párty děti užijí a vy z ní vyjdete bez újmy na zdraví. 
O botoxu a jeho účincích se hojně mluví, kosmetické úpravy botoxem jsou skloňovány v médiích a zejména celebrity si v těchto úpravách libují. Ale už zdaleka nejen slavné tváře jeho magii podlehly. Ovšem i když se díky botoxovým injekcím můžete zbavit vrásek, čímž jistě alespoň na chvíli vizuálně zastavíte stárnutí, ne vždy je to výhra.
Prospívají zdraví, prodlužují věk. Prostě dělají dobře našemu tělu, mozku i kondici. Opravdová definice pro superpotraviny ale neexistuje. Do této kategorie se zařazují potraviny, které mají ve srovnání s podobnými podstatně vyšší obsah zdraví prospěšných látek. Které to jsou?
Oblíbená kulinářská show MasterChef si získala své publikum hned v prvopočátku. Soutěžící jsou vystavení velkému tlaku, je třeba předvést excelentní výkony v krátkém čase, které musí jak vypadat, tak také skvěle chutnat. Pamatujete si ještě na její první řady, soutěžící a porotce?
Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.
Filosof Jean-Paul Sartre kdysi napsal, že každý má jiný koeficient neštěstí. Zatímco někteří lidé procházejí životem jako nůž máslem, jiným jakoby osud házel klacky pod nohy. Mnozí se přesto dokázali svému handicapu postavit.
Nezáleží na tom, jestli je vám třicet nebo padesát. Bolesti zad a s tím přidružené obtíže se mohou týkat kohokoli, vždy v jiné podobě či intenzitě. Ať už za to může genetika, špatné zlozvyky, nedostatek pohybu a nezdravý životní styl či dokonce úraz, v každém případně je to něco, co dokáže ukrást kvalitu života. A rada nad zlato – když bolí záda, začněte cvičit. Jenže jaké cvičení vybrat, aniž bychom si ublížili a opravdu si pomohli? Jednoznačně SM systém od doktora Richarda Smíška, který s vadami páteře dokáže doslova zázraky.
Menstruační kalíšek rozdělil ženy na dva tábory – ty, co si bez něho menstruaci nedokáží představit a ty, které jsou jeho zarytými odpůrkyněmi. Ať tak, či onak, menstruační kalíšky jsou pomůckou, která ženám v mnohém uleví. V článku se dozvíte vše o menstruačním kalíšku i o jeho výhodách a nevýhodách.
Jste-li rodič odrostlejšího dítěte, jistě už jste řešili otázku, kdy je ten správný čas, aby dítě spalo v pokojíčku zcela samo. Pokud máte doma čerstvě narozené miminko, toto nelehké rozhodování vás teprve čeká. Čím se řídit a jak postupovat, aby to nezanechalo stopy na vzájemném vztahu?
Udržet svou mysl i tělo zdravé je v dnešní době trochu těžké, nemyslíte? Ze všech stran se na nás valí negativní zprávy a vybudovat si napříč jim celkovou psychickou a fyzickou pohodu může být ošemetné.

Výběr článků

Probouzíte se každé ráno s pocitem, že nadcházející den nebude stát za nic? Nemáte sílu na běžné denní činnosti, natož na práci či vaše koníčky? Pak je třeba s tím něco dělat. Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den.
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.

Nepřehlédněte

Pálení čarodějnic se tradičně slaví v noci ze 30. dubna na 1. května. To znamená, že i letos se čas oslav, opékání špekáčků a zapalování hranic blíží. Víte ale, kde se tento svátek vzal a jaká je jeho historie?
Když se blíží vánoční svátky, v obchodních centrech se setkáváme s obrovskými frontami. Ty však nevedou nikam jinam než do malého krámku s názvem Pandora. Zejména pánové, kteří zapomněli svým nejdražším koupit něco hezkého se snaží na poslední chvíli ulovit alespoň přívěsek na náramek, po kterém ženy doslova touží, i když se tedy razantně plácnou přes kapsu. To se však změní.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek