Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak probíhá energetický úklid bytových prostor? Budete žasnout, co lze změnit

Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.
Energetický úklid
Jak probíhá energetický úklid? (zdroj foto: www.123rf.com)

06. 11. 2020

Bylo nám skvěle kdekoliv, jen ne tam. Kamarádi nám tenkrát kromě odborné stavební firmy, která na domě nenašla žádnou závadu, doporučili člověka se schopnostmi vnímat energie. A tak jsme se dostali k tomu, co znamená energetický úklid a co vše může změnit.

Běžný úklid, nic zvláštního  

Přijel k nám člověk, který rozhodně nijak nevyčníval z davu. Krásně oblečená paní s příjemným pohledem i hlasem nám vysvětlila, co se bude dít. Řekla nám, že se jedná o naprosto běžný úklid – a není třeba se nad tím jakkoliv zamýšlet.

„Vyčistit byt od negativních energií by lidé měli pokaždé, když se někam přistěhují. Tak dokážou z bytu „vymést“ to, co tam nechali dělníci a další lidé před nimi,“ vysvětlovala nám paní a přirovnala tento úkon k běžnému zametání a vytírání, které následuje po každých pracích na bytě.

Proč se cítíme doma zle?

„Bytový prostor je jako každý z nás. Když je svědkem lidských starostí a trápení, změní ho to. Proto je potřeba všechny tyto negativní emoce a další energie odvést z bytu a pozemku pryč,“ řekla nám paní, která energie vnímá a vidí.

Přímo v bytě jsme měli jedno zákoutí, kde jsme se necítili dobře. Na tom jsme se s manželem shodli. Dále existovalo místo v obývacím pokoji, kde nám bylo nepříjemně obzvláště ve večerních hodinách. Nevěděli jsme ale proč. Když si paní celý prostor prošla, právě tyto dvě místa určila jako něco, s čím bude nejvíce pracovat a jak energetický úklid provede.

V minulosti to bylo běžné

Dnes se k energetickému úklidu lidé staví všelijak. Například si myslí, že je to něco nadpřirozeného. Jedná se ale o úkon, který lidé dělávali vždy před velkým svátkem, tedy minimálně před Vánoci a Velikonocemi. Nikdo se nad tím nezamýšlel. Lidé to zvládali sami, nebo za pomoci faráře či dalších lidí, kteří se přišli na prostor podívat.

K TÉMATU  Tipy a triky, jak se zbavit potravinových molů krok za krokem

Energetický úklid – jak to probíhalo?

Paní si sedla ke stolu a zapálila si svíčku. Poté nám vysvětlovala, co v jednotlivých částech domu viděla za potíže. U nás konkrétně se jednalo o starý rodinný spor, kdy se dříve o dům hádali dva sourozenci. To jsem mohla potvrdit, protože takto k domu přišli mí rodiče.

Poté nám paní vysvětlila, že jeden z dělníků měl osobní potíže, a že je zde ve zdech „nechal“ právě v tom místě, kde nám bylo nepříjemně.

Jsme skeptici – ale pomohlo to

Energetickou očistu paní provedla tak, že podle svých slov vynesla z prostor vše, co tam nepatřilo, a nahradila to emocí, která byla danému prostoru vlastní – láskou, klidem a harmonií. I když patříme ke skeptikům a mysleli jsme si své, musíme uznat, že se prostor po jejím příchodu skutečně nějak změnil. Změřit to nelze, ale pocitově to oba s manželem cítíme.

Energetický úklid a jaké jsou jeho metody?

Energetickou očistu bytových prostor provádějí různí lidé. Rozhodně bychom v tom neviděli nic zvláštního a slyšeli jsme i o lidech, kteří používají severoamerické šamanské techniky vykuřování bílou šalvějí nebo vonné esence, které mají proniknout do všech koutů bytu.

Čištění pomocí soli je další způsob, jak si pomoci. Sůl nejen, že pomáhá odstranit například skvrny na koberci, ale dokáže absorbovat i negativní energie. S její pomocí se dá provádět několik dalších rituálů, které doma zvládnete klidně i sami.

Vyčistit si svůj příbytek od negativních energií dokážete určitě i vy. Klidě úplně sami za pomocí kadidla, speciálních svíček, šalvěje nebo soli. Pokud si na tuto špinavou práci sami netroufáte, třeba natrefíte na někoho, kdo to udělá za vás. Existuje mnoho senzitivních lidí, co s tím umí pracovat. Troufli byste si na energetický úklid i vy?

K TÉMATU  Každá koruna se počítá: Na čem všem se dá ušetřit?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Úklid ve skříni. Udělejte si pořádek, přišel čas svetrů a kabátů

Úklid jako cesta k duševní pohodě. Zlepší vám náladu, soustředění i soužití s partnerem

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Migréna - každá žena ví, jak může onemocnění vyřadit ze života. Většinou člověka popadne ve chvíli, kdy na pár dní nastoupila do vlaku života také menstruace. Zatímco někoho provází celým tímto obdobím, u jiného nepobude déle než den. Aby vás nemocnění příště minulo, prozradíme vám, jak jí předcházet.
Tváří se jako svatoušci, ale přitom se ve volných chvílích dívají na porno videa. O kom je řeč? No přeci o většině naší mužské populace.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Firemní večírky, svatby, narozeninové oslavy nebo rande. Vybrat správné oblečení pro tu kterou příležitost, je samo o sobě dost obtížné.
Bohužel to vypadá, že roušky hned tak neodložíme. Budou s námi minimálně celou zimu a nezbývá než doufat, že s příchodem jarního sluníčka koronavirus oslabí. I pak však asi budou povinné ve vnitřních prostorách, nebo třeba v hromadné dopravě. Cena jednorázové roušky není nijak závratná, ale když máte čtyřčlennou rodinu, v peněžence už to poznáte. Roušky si však naštěstí můžete ušít také doma. A nepotřebujete k tomu ani šicí stroj. V našem dnešním článku prozradíme, jak na to.
Práce na počítači, hraní her či sledování televize mají společné jedno a tím je enormní zátěž na oči. Displeje digitálních přístrojů totiž vyzařují modré světlo, které představuje obrovské množství energie, s níž se musejí oči vypořádat. To, co se ze začátku může projevovat jako podráždění, únava či zarudnutí, může mít časem nepříjemné následky v podobě zhoršení zraku.
Pokojové rostliny jsou pro mnoho zahradnic a zahradníků velké téma, hlavně teď v zimě. Běžně totiž pěstujeme i květiny, které pocházejí z úplně jiného podnebného pásu, a tak jim české podmínky příliš nesvědčí. Tím spíše, že jsou pěstovány v interiéru, kde je obvykle stálá teplota kolem dvaceti stupňů bez ohledu na roční období. Ani vlhkost v bytě obvykle není taková, jakou by různé druhy rostlin potřebovaly.
Každý nenávidí uklízení, ale každý miluje čistý dům. Existuje nejlepší způsob, jak rychle vyčistit dům? Většina nováčků v uklízení si není jistá, zda by měli nejprve vysát prach nebo vysát. Mají nejdříve uklidit kuchyň, nebo koupelnu? Je spoustu nezodpovězených otázek, co se úklidu týče.
Můžete si nastavit také vyhřívání na chatě nebo chalupě a nikdy se vám tak už nestane, že přijedete do nepříjemné zimy. Zároveň v době nepřítomnosti můžete ušetřit náklady na topení.
Plastická operace, která pomůže vyřešit problém nebo zvýšit sebevědomí, je v moderním světě dobrá věc. Ovšem jen tehdy, pokud se to s ní zkrátka nepřežene a výsledek vypadá řekněme opravdu reprezentativně. Bohužel ve světě slavných občas neplatí rčení, že v nejlepším se má přestat, proto se v záři reflektorů objevuje řada celebrit, které si na plastikách vybudovaly doslova závislost. Které z nich jsou opravdu odstrašujícím případem?
Když se řekne jóga, můžeme si představit mnoho jejích variant. Může jít o pomalé protažení celého těla, dynamickou power jógu, ale třeba i o jógu hormonální. Právě s její pomocí můžete vyřešit mnoho nepříjemností plynoucích z nevhodné hladiny hormonů v těle.
Právě je ten pravý čas promyslet si, čím si vaši zahradu zkrášlíte. Přinášíme několik tipů na zahradní nábytek, díky kterému bude vaše zahrada nádherná, zabydlená a útulná.

Výběr článků

Aktuální trendy bydlení pro podzim 2019, které představil Hornbach. Pokud hledáte inspiraci na nové nápady pro váš interiér, stačí si vybrat svůj styl.
V obláčku zamilovanosti se vám to možná nezdálo. Nebo jste měla pocit, že je normální pro něj udělat první poslední. Splnit mu každé přání. Jenže po čase si připadáte jako zahnaná do kouta. Přestáváte být sama sebou. A najednou si uvědomíte, že váš partner je zdatný manipulátor. Jak z toho ven?
Chladná rána i večery nepřidají na náladě nikomu. Známe ale potraviny, které vás dokáží zahřát a zpříjemnit vám den. Už tím, že vám nebudete po těle chladno. Kterými obohatit podzimní jídelníček?

Nepřehlédněte

Spa Hotel Děvín uprostřed Slavkovského lesa nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou.
„Zhasni a na nic se neptej!“ Vypadá to ve vaší ložnici nějak takhle? Neumíte prodat svoje ženství, charisma ani chlípné dovednosti, protože se pořád jen stydíte? Na to existuje medicína, kterou ovšem v lékárně nekoupíte. Kam se pro ni chodí?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek