Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Adriana (34): Přítel se se mnou po diagnóze rakoviny rozešel, nyní se chce vrátit

Poslední dva roky pro mne byly velkou životní zkouškou. Přišla jsem o spoustu přátel a iluzí. Ale našla jsem samu sebe. Největší rána pro mě byla, když se se mnou rozešel můj přítel krátce po tom, co jsem se začala léčit s rakovinou. Nyní se mi začal opět ozývat a chce, abychom se k sobě opět vrátili.
přítel
Diagnózu rakoviny neunesl a rozešel se se mnou. (zdroj foto: www.123rf.com)

03. 02. 2021

Domácnost jsem financovala já

Po dlouhých letech, kdy se mi stále nedařilo najít slušnou práci, jsem se před dvěma lety konečně usadila v solidní firmě a začala pracovat jako prodavačka v drogerii. Konečně jsem měla dostatek financí nejen na základní potřeby, ale mohla jsem vyrážet na výlety s mým přítelem. Ten byl v té době v posledním ročníku vysoké.

Celou domácnost jsem táhla finančně sama a byla jsem hrdá, že to zvládám. Bylo mi s ním opravdu krásně. Těšila jsem se, že až dostuduje, budeme se mít zase lépe. Přítel byl o 5 let mladší, a tak jsem nehleděla na to, že momentálně nemá peníze.

Přítel myslel na založení rodiny

Přítel věděl, že by už byla vhodná doba pro založení rodiny. Nepotřebovala jsem, ať si mě bere, jen jsme se bavili o tom, že až dostuduje a najde si práci, nebudeme už na nic čekat a chceme mít miminko. Já už si prošla mnoha zaměstnáními a věděla jsem, že i po mateřské se budu umět postarat.

Navíc když už bude vydělávat i on, nebude v ničem problém. Začala jsem se ohromně těšit na tu dobu, kdy už bude mít po státnicích. Spolu s novou prací to bylo vyloženě skvělé životní období.

Pak přišla krutá diagnóza

Při zkoušení nové podprsenky jsem si v obchodě všimnula, že je mé levé prso jiné, než bývalo. Nechtěla jsem zbytečně panikařit, ale raději jsem se objednala na vyšetření. Čekala jsem ale, že to bude jen planý poplach.

Na sdělení diagnózy jsem nebyla absolutně připravená. Měla jsem nádor na prsu a čekalo mě ozařování. Už za tři týdny poté jsem měla s kamarádkou dámský večer, kdy mi oholila vlasy.

K TÉMATU  Rozešli jste se. Jak připravit dítě na novou partnerku jeho otce?

Zvládala jsem to vcelku dobře

Vážná nemoc rozhodně nebylo něco, s čím jsem ve svém životě počítala. Snažila jsem se pracovat a myslet na budoucnost se svým přítelem, těšila jsem se na společné miminko. Logicky se mnou tahle vážná chvíle na nějakou dobu zametla.

Už za chvíli jsem se ale naučila nosit šátky a prostě jsem se rozhodla, že to bude jen krátká zastávka na mé cestě za štěstím. Samozřejmě jsem přišla o spoustu přátel, protože jsem najednou nemohla žít jako dřív. Stále mi ale zůstala dobrá kamarádka a můj přítel.

Přítel se se mnou rozešel – bylo tojako blesk z čistého nebe

Přítel se ale ke mně začal chovat stále chladněji. Musím se přiznat, že jsem trpěla silnými nevolnostmi. Stále jsem se ale snažila, abych působila co nejpozitivněji. On si začal stěžovat, že mu můj stav vadí při zkouškovém období. Abych pravdu řekla, nikdy se mě nezastal nebo mě nepodpořil.

Ale já po něm nic nechtěla a těšila jsem se, až bude mít školu za sebou. Pak ale přišel den, kdy mi oznámil, že odchází. Zůstala jsem stát jako opařená. Naprosto jsem to nečekala. Byla to pro mě obrovská zrada.

Dokázala jsem se ze všeho vymotat sama

Když odešel, týden jsem jen brečela. Naprosto jsem nechápala jeho přístup a zradu. Bylo ale na čase s tím něco dělat, musela jsem se totiž přestěhovat do menšího bytu kvůli nájmu. Už jsem nepotřebovala byt pro dva.

Nakonec jsem s pomocí kamarádky vše přestěhovala do spolubydlení. Nová spolubydlící mě dokonce podpořila při léčbě a byla velmi chápavá. Za čas jsem nemoc porazila a mohla jsem jít v životě dál.

K TÉMATU  Chlapi přes inzerát jsou legrační! Ale nakonec jsem tam i já našla svého vysněného muže

Můj bývalý přítel se mi poslední dva týdny začal ozývat s tím, že se mu po mně stýská. Já ale moc dobře vím, že někdo, kdo se ke mně otočil zády v mých nejhorších časech, si nezaslouží druhou šanci. Věřím, že ten pravý teprve přijde. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Irena (47): Pochovala jsem své vlastní dítě. Nikdy mi nebylo hůř

Nikola (37): „Stalker mě málem připravil o rozum.“

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dnešní den věnujte své pleti. Je třeba si také chránit kolena. Večer si dopřejte aromaterapii. Co radí astroložka Naďa Šmídová pro dnešní den?
Zboží z Německa a Německé potraviny - slova, která vyvolávají v mysli mnoha lidí asociace na vynikající kvalitu a špičkové produkty. Pro moderní ženy, které dbají na svůj životní styl a chtějí nakupovat inteligentně, je Německo vynikajícím zdrojem kvalitních výrobků a příležitostí k úsporám. V tomto článku vám přinášíme praktické tipy, jak se stát mistrkou nakupování a získat ty nejlepší produkty z Německa, aniž byste zbytečně utrácely.
Tvůrci nazvali tuhle povedenou reklamu bitva pohlaví. Scéna je jako vystřižená z filmu Gladiátor. Obě strany proti sobě neváhají použít všechny své zbraně! Tohle vás zaručeně rozesměje!
Spálit přebytečné kilogramy, které nám stojí před pocitem maximální spokojenosti. I to je cíl nejednoho člověka. Jenže pokud ani sebevětší snaha vynaložená v posilovně neukazuje výsledky, po kterých tak prahneme, musíme se poohlédnout po něčem jiném. Co třeba po spalovačích tuků, které z nás dokáží dostat naprosté maximum? Nemusíte sahat hned po obrovských pilulkách. Existují přírodní spalovače, jež stačí jen zařadit do svého jídelníčku.
Lidé dávají na první dojem. Pokud není zrovna dobrý, automaticky člověka přesouvají do škatulky - s ním se bavit nechci. Velkou měrou se na dobrém prvním dojmu podílí i náš úsměv. Pokud jsou zuby plné kazů, druhého to spíše jenom odpudí. Ano, stáváme se možná trochu povrchními, ale většinou za zkaženými zuby stojí nedostatečná dentální hygiena a to o člověku něco naznačuje.
Býti potomkem slavného rodiče nebo rovnou obou rodičů se může jevit jako nelehká pozice. Od takovýchto jedinců se mnohé očekává, ať už zdědění krásy nebo talentu. Někteří se rozhodnou jít ve šlépějích svých rodičů, jiní zvolí o něco jiný směr a další se zase světu popularity snaží co nejvíce vyhnout a žít si svůj život mimo vědomí veřejnosti.
Prach a nepořádek má rád asi málokdo. A jelikož se vysávání většinou neřadí mezi nejoblíbenější činnosti, můžete úklid výrazně zrychlit a zefektivnit, pokud se vyvarujete následujících chyb.
Přirozené světlo nesmí v interiéru chybět, ale má ho být tak akorát. Někdy se však sluníčko zblázní a nezbývá, než ho vrátit do patřičných mezí. Slouží k tomu stínící technika, která má navíc dekorační funkci. Typickými zástupci interiérového stínění jsou vnitřní rolety a žaluzie. Ale co když se vám okoukaly nebo jen toužíte po designové lahůdce? Pak se vám budou líbit rolety typu den a noc. .
Muži a ženy, to jsou podle odborníků a psychologů dva různé světy, které si v podstatě nikdy neporozumí, ale neumějí bez sebe žít. Existují vůbec nějaké základní komunikační principy nebo vlastnosti, díky kterým se lze naučit porozumět svému protějšku? Zajímavé rady a podněty ze své praxe nám prozradila lektorka a koučka Hana Drahoňovská.
Neustále si něco píšou na mobilu, navštěvují se, a rozhodně si nejste jistá, že jste schopná se na to dále dívat? Poradíme vám, jak vyzrát na situaci, kdy se váš přítel stýká se svou ex.
Představte si nezapomenutelný únik od každodenního shonu a vydáte se s celou rodinou na dobrodružnou jarní dovolenou. V našem článku "Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?" vám přinášíme inspirativní tipy na rodinné výlety a aktivity. Od přírodních krás až po kouzelná města, pojďte s námi objevit zajímavá místa, která poskytnou všem členům rodiny nezapomenutelné zážitky. Vyzvěte svou rodinu k dobrodružství a společně objevujte nové obzory v tomto jarním období. Kam se vydáte vy?

Výběr článků

I při svatebním dni se můžeme chovat šetrně k přírodě. Stačí pár správných organizačních kroků. Nevěříte? Trend ekologických svateb je tu a v roce 2020 bude rozhodně frčet.
Diamanty jsou věčné, ale někdy zkrátka přijde čas pro něco barevného, svěžího, šťavnatého. A přesně to splňuje olivín neboli peridot. Často hrál v minulosti druhé housle. Však měl také v kategorii zelených drahokamů velkou konkurenci, a to především v podobě smaragdu. S tím byl také běžně zaměňován. Dokonce se proslýchá, že zelené kameny v Kleopatřině slavné sbírce nebyly smaragdy, ale právě olivíny. Nyní se zdá, že se vše obrací, olivín vystoupil ze stínu a začíná být ceněný pro své jedinečné kvality.
Možná jste zůstali neplánovaně doma a už nevíte, jak svým dětem a sobě zpestřit nucený pobyt v karanténě. Staré koníčky i nové zájmy čekají na znovuobjevení.

Nepřehlédněte

Svícny a svíčky nemusíte zapálit, jen když něco slavíte nebo když se blíží advent. Vytváří útulnou atmosféru, která zahřeje a pohladí. Obzvlášť, když je za okny nevlídné počasí nebo večerní tma, je plamen svíčky doslova relaxačním prvkem. Inspirujte se krásnými kousky!
Jestliže pracujete doma stále, máte již nastavená pravidla, jak home office zvládat. Ale možná s home office začínáte, třeba právě díky povinné karanténě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek