Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Módní pravidla, díky kterým zazáříte! Co pořídit do šatníku?

Každá z nás neustále hledáme osvědčený recept na to, jak být krásná, výjimečná a atraktivní. Představa je to samozřejmě příjemná, ale jak toho vlastně nejsnáze dosáhnout? Snad nejlepší věc, kterou pro to můžeme udělat, je načerpat inspiraci od žen, které se takové už naučily být. Co takové ženy radí ostatním ženám?
módní pravidla
Módní pravidla pro stylově se oblékající ženy. (zdroj foto: 123rf.com)

01. 12. 2020

01. 12. 2020

1) Pečlivě vybírejte spodní prádlo

Není žádným tajemstvím, že spodní prádlo je základ všeho. Vždy je dobré vědět, že podle toho, jaké prádlo si zvolíte, bude vypadat i celkový dojem. Proto pečlivý výběr spodního prádla patří mezi módní pravidla.

Vždy si pořizujte spodní prádlo ve své přesné velikosti, která ideálně kopíruje a podtrhuje vaše křivky. Určitě se shodneme na tom, že přetékající špíčky ze zařízlých kalhotek nebo poprsí, které vám z podprsenky divže nevypadne, zrovna nenabízí hezkou podívanou.

2) Plánujte si své outfity

Pokud chcete být za každých okolností stylová, určitě se vyplatí stát se svou osobní módní manažerkou a začít si plánovat své ouftity. Ať už půjdete na rande, na setkání s kamarádkou nebo třeba na osobní pohovor, vždy je dobré s předstihem vědět, v čem půjdete oblečená.

Nejenže si ušetříte spoustu stresu, ale především budete mít možnost podchytit případné nedostatky a utvořit si do puntíku vyladěný ouftit, který zkrátka nebude mít chybu.

3) Pořizujte si jen lichotivé oblečení

V rámci nákupní horečky mnohdy podléháme svodům módních kousků, které jsou sice moc pěkné, ale bohužel nám nesluší tak, jak by v ideálním případě měly.

Ačkoli je někdy těžké odolat, jednoznačně radíme jediné – pro své dobro si raději nechte zajít chuť a poohlížejte se pouze po oblečení, které vám bude stoprocentně sedět. Zní to trochu tvrdě, ale pokud chcete vypadat skutečně dobře, nic jiného v podstatě nezbývá.

4) Mějte na sebe dostatek času

Všechno chce svůj čas a příprava celého looku nevyjímaje. Pokud chcete získat oslnivý vzhled, určitě byste si pro sebe měla vyšetřit časový úsek, během nějž stihnete nachystat stylovou kombinaci a vyladit zbylé detaily. Tento způsob je ostatně nejlepší prevencí proti všem módním přešlapům. Sice kvůli tomu budete muset obětovat pár minut navíc, ale to za ten úžasný vzhled přeci stojí.

K TÉMATU  Jak pečovat (nejen v létě) o vlasy, abyste je měly krásné jako modelky z reklamy?

5) Vybudujte si osobitý styl

Základem úspěchu je bezpochyby mít svůj vlastní styl, který budete neustále rozvíjet a posunovat směrem kupředu. Najít v módě sama sebe ale samozřejmě není jen tak. Pokud se sama teprve hledáte, určitě nejlépe uděláte, když se budete zpočátku zaměřovat spíše na nadčasové, kvalitní a klasické módní kousky.

K nim poté budete postupně přidávat to, co vám během nakupování padne do oka. Určitě se ale vyvarujte tomu, aby váš styl byl diktátem pouze módních trendů. Ty mají především inspirovat a rozšiřovat vaše obzory, nikoli být hlavním velitelem vašeho šatníku.

Módní tip: Pokud chcete patřit do klubu moderních a dobře se oblékajících žen, určitě byste se měla naučit ještě jednu nutnou věc – nemít problém se přizpůsobit různým příležitostem a umět dodržovat odpovídající dress code.

6) Inspirujte se od jiných

V časopisech, módních blozích, na ulici či sociálních sítích,… Zde a samozřejmě i na mnoha dalších místech můžete získat pestrou inspiraci, která pozitivním způsobem ovlivní váš osobitý styl. Určitě není nutné okamžitě někoho kopírovat, stačí si jen vypůjčit pár originálních nápadů a snažit se je po svém využít ve svůj prospěch.

7) Snažte se nic nepřehánět

Někdy méně znamená více – to je sice poněkud ohraná písnička, nicméně naprosto pravdivá. Právě tohle heslo byste si měla opakovat pokaždé, když začnete kompletovat outfit včetně módních doplňků. Více efektní je mnohdy přítomnost jen jednoho výrazného, klidně i draze vypadajícího módního doplňku, než být vizuálně překombinovaná vším možným a vypadat jak ověšený vánoční stromek.

8) Pravidelně kontrolujte předpovědi počasí

Pokud chcete vypadat za každých okolností opravdu perfektně a rozhodně nestojíte o to, aby váš pečlivě sestavený outfit pokazily vlivy počasí, určitě byste měla pravidelně sledovat aktuální předpovědi, které vám alespoň trochu napoví, jak se ideálně obléknout.

K TÉMATU  Proč a kdy je oblečení toxické. Důvodem jsou nevhodné materiály a chemikálie z výroby

Pravda, málokdy je předpověď přesná jak hodinky, nicméně alespoň orientační představu určitě získáte a podle toho si vyberete vyhovující oblečení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Móda pro zimní počasí. Jak vypadat dobře, když venku mrzne?

Móda baretů pokračuje. Kupte si francouzský baret nebo si vytvořte svůj originál

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Starat se o jedno malé dítě může dát pěkně zabrat. Dvě potrápí ještě víc, ale co teprve šest prcků? Tahle kočičí máma to nemá jednoduché, ale rozhodně ví, že nemá smysl se zbytečně stresovat!
Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
Spodní prádlo - většina z nás ho bere jako samozřejmost. A není to špatně. Jen je nutné si alespoň někdy uvědomit, že i taková maličkost ukrývající se pod oblečením se nám výraznou měrou podílí na zdravotní kondici. Například špatně zvolená podprsenka způsobuje bolesti zad a zvyšuje riziko vzniku zánětů a bulek. A kalhotky? Pokud jsou malé, nevhodného střihu nebo z nepříjemného materiálu, vede to ke vzniku vaginálních mykóz.
Většina klientů center zabývajících se laserovou epilací jsou přirozeně ženy. K návštěvě takového centra je vedou především obecně přijímané standardy ve společnosti – každá z nás chce mít hladkou, upravenou kůži na nohou i pažích. Genetické vlastnosti jsou velmi odlišné, ale jedno máme společné: každá chceme vypadat skvěle. A právě zde přichází na řadu laserová epilace.
Pravý deštivý a sychravý podzim se pomalu začíná hlásit o slovo, a tak není divu, že v tomto zrádném počasí více stonáme my i naše děti. S nižšími venkovními teplotami a nedostatkem sluníčka se navíc zvyšuje riziko nachlazení, chřipky a v dnešní době bohužel i dalších virových onemocnění. Právě v tomto období je tedy více, než kdykoliv jindy v roce důležité myslet na posílení imunity, která hraje zásadní roli v naší přirozené obranyschopnosti a odolnosti proti bacilům. Efektivním způsobem, jak můžeme posílit imunitu sobě i svým blízkým, je za pomoci pěti přírodních pomocníků. Jaké to jsou?
Začalo to jednou ve sprše. Asi po páté jsem si kontrolovala prsa. Měla bych to samozřejmě dělat častěji, když vím, že prababička měla ve svých 82 letech diagnostikovaný nádor, ale není čas. A taky jsem kojila, takže jsem ve skupině žen, které jsou proti rakovině prstu více chráněné. Tak to aspoň píšou na internetu. Bohužel jsem si ten den nahmatala bulku v prsu. Co teď? Mám to řešit? Nebo ne?
Domácí kosmetika vznikne během chvilky! Oční linky, stíny, tvářenka, rtěnka a lesk v jednom, make-up i pudr. Šest receptů, které překvapí svou jednoduchostí a plně nahradí kupované produkty. Nevěříte?
Mít home office a dělat doma má svoje nesporné výhody. Potom přijde vhod pracovna. Nejdříve musíte zvážit, jestli do ní budete zvát hosty nebo klienty, jestli děláte spíše přes den nebo večer, nebo jestli v ní budete trávit většinu času. Bude to ryze pracovní prostor nebo také místo pro relax. Pracovna uzpůsobená pro ženský element bude ale vypadat jinak, než pánská pracovna. Tady je trocha inspirace a nápadů na tu druhou z nich.
Vždycky jsem si myslela, že rodiče mohou mít jednání svých dětí pod kontrolou a dokážou je ochránit před nebezpečím. Vždy, když jsem slyšela nějaký příběh k tomuto tématu, tak jsem byla paní chytrá, prý mně by se to stát nemohlo, já bych to poznala, moje dítě je poučeno, blá, blá, blá…. No, nikdy neříkej nikdy a to mé určité povyšování, že já jsem lepší matkou rychle vzalo za své. Setkala jsem se s tím tak z blízka, že bych to opravdu nikomu nepřála.
Vychutnejte si nejzábavnější kompilaci ze společného života s domácími mazlíčky. Psi a kočky jsou úžasní, a i přes jejich rozdíly mají spoustu společného. Patří mezi zvířátka, která máme doma nejčastěji. A umí tropit pěkné vylomeniny!
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Schody ze dřeva vypadají úchvatně! Použít se dá ale jakýkoli materiál, a schodiště může vypadat jako dokonalý šperk vašeho domu či bytu. Kámen, cihla, sklo i beton nebo ocel, to vše vás může vynést nahoru do patra. Máte schodiště levotočivé, pravotočivé nebo přímé? Se zábradlím nebo bez? Zajímavým nasvícením získáte další rozměr. Inspirujte se a pusťte se směle do práce.

Výběr článků

V sobotu si dopřejte nějakou aktivitu a pohyb, v neděli potom relaxujte. Co dalšího se objeví o víkendu? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Agresivita zahrnuje komplex jednání, které patří do lidské společnosti. Nelze ji ze života vyloučit, protože má nejen své negativní, ale také pozitivní stránky. Pomáhá nám přežít i překonat různé překážky. Pokud se však projevuje ve formě destrukce a násilí, do společnosti nepatří.
Krásné, silné a dlouhé vlasy jsou bezesporu symbolem ženství a vysoké atraktivity. Jsou jednoduše sexy a to nejen pro muže, ale i pro ženy. Každá to ale s vlasy máme trochu jinak. Zatímco některé ženy by se prodejem takových vlasů snad mohly i živit, je spousta žen, které marně čekají na každý centimetr. Pokud právě vy patříte ke krátkovláskám anebo s vámi bůh jednoduše odmítl diskutovat ve chvíli, kdy jste vlasů chtěla víc, zajisté jste někdy uvažovala o možnosti prodloužení a zhuštění vlasů. Proč ne. Víte ale, která z metod je tou nejlepší cestou? Inspirujte se.

Nepřehlédněte

Historie napsala mnoho příběhů. Inkoustová story z Mexika působí dojmem zábavné kuriozity, ale její podtext je spíše tragický.
Život ve volné přírodě pěkně zblízka. Ptáci se střídají přímo před vámi tak, jak je venku nikdy neuvidíte. Pro něco na zub si přijdou i zvědavé veverky. Stačí chytře umístit kameru a můžete si natočit podobný dokument o životě zvířat na vaší zahradě. Možná vás překvapí, kolik se jich tam vystřídá.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek