Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Robotický vysavač: vyzkoušeli jsme. V čem je skvělý a co naopak nezvládá?

Také přemýšlíte, že by se vaší domácností proháněl robotický vysavač? My to vyzkoušeli, abychom se přesvědčili, zda je třeba jej chválit, nebo zda si ještě počkáme na pokrok. Proč jsme byli nadšeni, a co jediné vysavači nemůžeme odpustit?
robotický vysavač
Také přemýšlíte, že by se vaší domácností proháněl robotický vysavač? My to vyzkoušeli, abychom se přesvědčili, zda je třeba jej chválit, nebo zda si ještě počkáme na pokrok. Proč jsme byli nadšeni, a co jediné vysavači nemůžeme odpustit? (zdroj foto: www.pixabay.com

12. 01. 2021

Příprava prostoru

Před tím, než jsme si domů pozvali robotický vysavač, jsme se porozhlídli po domácnosti. Ze zkušenosti našich známých víme, že vysavače střední třídy narážejí do předmětů nebo jim občas v chřtánu uvízne nějaký kabel od telefonu a podobně.

Proto jsme se pořádně podívali, jak to u nás vypadá a co by se muselo s příchodem nového pomocníka změnit. Zjistili jsme pár drobností, a ty jsme odstranili. Nezbývalo než se pustit do ostré zkoušky.

Robot na zkoušku byla super volba

V internetovém obchodě s robotickými vysavači jsme si vyhlédli možnost robota zdarma půjčit. Nemohli jsme se rozhodnout mezi kulatým robotem a vysavačem, který má tvar písmene – jejich cena nebyla rozlišná. Nakonec jsme si půjčili tři roboty – dva nejprodávanější typy kulatého, ve kterých byl drobný rozdíl, a jeden ve tvaru písmene D. Druhý den zazvonil kurýr a dovezl nové pomocníky.

Stále v síti

Robotické vysavače, které jsme měli půjčené, musí být (mimo vysávání samozřejmě) stále na své nabíjecí stanici. Proto se hned po příjezdu našlo místo pro tři krasavce a jejich závodní depa. Když je vysavač dlouhodobě umístěn mimo depo, jeho baterie ztrácí životnost. Prakticky ihned jsme je podrobili ostré zkoušce.

Robotický vysavač v akci

Schválně jsme tři dny před jejich příjezdem nevysávali, abychom poznali výsledek. A musíme přiznat, že jsme byli velmi pozitivně překvapeni! Všechny tři přístroje obstály výborně! Nejdříve jsme je vyzkoušeli na koberci s vyšším chlupem, který je přes celý obrovský obývák. Tam si robot poradil skvěle.

Poté se odebral do kuchyně, kde je linoleum. I zde vymetli každé smítko. Pouze velmi těžké kousky, jako byla mince, nevysál. Libovali jsme si, když se flotila prohnala koupelnou a dokonale vysála spáry, které jsme jinak pracně čistili. A největší radost nastala v dětském pokoji. Tam se ale objevil také zádrhel.

K TÉMATU  Poradíme Vám, jak vybrat prostěradlo pro lepší kvalitu spánku

Dětský pokoj

Pokojíček dětí, který po třech dnech bez vysávání vypadal vskutku nevábně, byl velká zkouška. Rozlehlý pokoj plný zákoutí a nábytku, na jehož podlaze leží teplý koberec s vysokým chlupem – no, moc jsme těm třem našampónovaným frajírkům nevěřili. Obstáli ale všichni tři, a to na výbornou!

Pouze jeden z nich se setkal s potíží. Namotal na sebe vodicí šňůrku dřevěného pejska na provázku. Chvíli si omotaného psa na krátkém vodítku s sebou vozil, ale pak vyhodnotil, že nic nevysaje a začal hlásit chybu. Poté se zastavil. Bylo super, že jsme mu nemuseli nijak pomáhat, prostě se zastavil a vypnul sám. Po odmotání provázku opět jezdil.

Podtrženo sečteno

Když shrneme celodenní zábavu rodiny při pozorování robotů v akci, musíme uznat, že jsou to skutečně hodnotní pomocníci. Podobně, jako si již neumíme představit život bez pračky a myčky, je robot další velký pomocník. Byli jsme ale naštvaní, když se zakousnul do kusového pleteného koberečku, co je v ložnici.

Ten už proto raději vytřepeme a pro vysávání odklízíme. Jiná překážka nenalezena. Rohy obstojně vymetou i vysavače kulaté, protože mají na boku postranní kartáč. Žádnou výhodu oproti hranatějšímu kolegovi jsme tak nezaznamenali.

Pak už je na nás, zda si přejeme připlatit si za virtuální zeď, přes kterou robotický vysavač nepřejede, nebo zda máme doma dveře, které mu řeknou, kde je jeho momentální úkol. Další příplatky jsou za programování úklidu v jednotlivé dny, nebo za ovládání na dálku. My už svého krasavce doma máme. Skvělá volba! Jezdí denně a doma je čisto!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Robotický vysavač jako nepostradatelný pomocník. Podle čeho ho vybrat?

Úklid ve skříni. Udělejte si pořádek, přišel čas svetrů a kabátů

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Po delší odmlce se nám opět otevírají hrady a zámky. Pokud tedy nemáte program na následující víkend, vyberte si z našeho seznamu ty nejatraktivnější památky, jež se vám vryly do paměti třeba díky nestárnoucím pohádkám, které se pravidelně vysílají v televizi během vánočních svátků.
Když jsem někdy před třiceti lety dostala od tety z Německa plavky s našitou sukýnkou, byla jsem naštvaná a styděla se v nich jít s kamarády k vodě. A vida, přešlo pár desítek let a je to hit sezóny. Retro je prostě tady. Jaká bude plážová móda pro rok 2019?
Kdo by nechtěl být lepší, výkonnější, šťastnější? Existují různé metody, které učí, jak na to. Jednou je to pozitivní myšlení, jež by mělo být tou správnou cestou. Jindy zase mindfulness meditace, co vám pomůže se soustředit na přítomný okamžik a zbaví vás nahromaděného stresu. Za vyzkoušení stojí také služby osobního kouče. Už jste se někdy setkali s termínem neurokoučink? Víte, co se pod ním schovává?
Máte problém s neustále se mastícími vlasy? Vadí vám, že vlasy nevydrží fresh po dobu delší než dvou dnů? Možná děláte několik chyb, kvůli kterým se vlasy mastí až abnormálně. Nemyjete je příliš často?
Efektivní komunikace je základem každého silného vztahu. Naučte se, jak otevřeně a s respektem vyjadřovat své potřeby a přání, což je klíčem k hlubšímu porozumění a větší harmonii mezi partnery.
Paraván u vás doma vytvoří útulné zázemí s motivem dle vašeho gusta a dodá tak pokoji dokonalou atmosféru. Můžete ho použít v ložnici, v obývacím pokoji nebo pro oddělení pracovního stolu. Váš vybraný motiv na laminovaném tvrzeném skle originálně doplní interiér. Vyberte si ten, který vám sedí nejlépe!
Zůstala byste i v zimě ráda věrná svým oblíbeným roztrhaným džínům, (plisovaným) sukním a společenským sakům? Jde to, pokud ovládáte jedno kouzlo.
Každou noc se nám během spánku může zdát třeba i 5 snů, jejichž délka je nejčastěji 15 až 40 minut. Odborníci na sny vysvětlují, že naše sny odrážejí základní vzorce lidského chování. Odráží to, kdo jsme, co potřebujeme a v co věříme. Jaké jsou nejčastější sny a jaký je psychologický pohled na to, co znamenají?
Pohodlně se usaďte a pojďte si projít komiks, který u vás doma způsobí změnu. Je váš protějšek vaším skutečným partnerem?
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Patříte k těm ženám, co o své ruce pečují se železnou pravidelností, a přesto ne a ne docílit toho, aby byly dokonele pevné? Možná někde přeci jen děláte chybu.
Tohle se stalo téměř každému. Na chvilku nedáváte pozor, rychle sáhnete pro propisku nebo telefon a jedním nekontrolovaným pohybem převrátíte sklenku s vodou – v horším případě se sladkou limonádou, čajem, nebo dokonce kávou. Nevěšte hlavu, máme pro vás sedm kroků, jak můžete svůj notebook zachránit.

Výběr článků

Mít pevné nohy bez celulitidy – to je sen nejedné ženy. Mezi námi se najde jen malé procento těch, které jsou se svými dolními končetinami spokojené.
Tato 25letá hvězda v podstatě předělala celý svůj styl hudby, módy, děl, ale stále je to stejná Miley Cyrus, kterou jsme znali a milovali od jejích dnů Hannah Montany. Přestože je Miley sama o sobě slavná již více než deset let, existuje spousta faktů, které někteří z vás možná neví.
Kyselina hyaluronová je látka, která je přirozeně obsažená v těle. Její kouzelnou vlastností je to, že je schopna vázat vodu, což je klíčové pro hydrataci naší pleti. Pojďme se proto podívat na kyselinu hyaluronovou zblízka.

Nepřehlédněte

V posledních letech jsou stále populárnější hesla jako speed hiking nebo fast hiking. Oblečení, obuv a vybavení určené pro tyto aktivity se objevují v kolekcích nejznámějších výrobců. Co to ale je a co to obnáší? Zveme vás k přečtení krátkého článku na toto téma.
Jedna z nejznámějších rolí, kterou proslula anglická herečka Kate Beckinsale, je upírka Selene. Skoro to ale vypadá, že recept na věčné mládí objevila i ve skutečném životě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek