Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Single život aneb výhody, které máte, když jste sama

Vaše kamarádky mají děti nebo setrvávají ve vztazích, které jsou naprosto nefunkční. A vy přemýšlíte, proč je vlastně člověk ve vztahu, když být sám taky není k zahození. Pojďme si to shrnout a podívat se na výhody single života.
žena
Vaše kamarádky mají děti nebo setrvávají ve vztazích, které jsou naprosto nefunkční. A vy přemýšlíte, proč je vlastně člověk ve vztahu, když být sám taky není k zahození. Pojďme si to shrnout a podívat se na výhody single života. (zdroj foto: pixabay.com)

02. 09. 2020

Když se rozhodnete s někým žít v partnerském vztahu, ztrácíte svou svobodu. Přestáváte být paní svého času, svého prostoru i svých peněz. Najednou se kromě krásného období objevují i velké černé mraky, které musíte sdílet s někým, kdo se během společného žití proměnil v lenocha, dlužníka nebo dokonce v nesnesitelného protivu. Když jste single, hlídáte sama sebe, abyste nezvlčela. A dál nic. Žijete si naprosto v pohodě a děláte si, co vám přijde morální a správné. Nikdo vám tuto krásnou jízdu nekazí.

Úklid? Hotovo!

Jedním z věčných témat v soužití s muži je jejich neschopnost se o sebe postarat. Neumí si po sobě uklidit. Stále čekají, až jim někdo řekne, co mají dělat. A to prostě člověka baví chvíli. Po pár letech už rozhodně ne. Když jste single, máte uklizeno. Staráte se o domácnost s láskou a rozhodně se nedíváte, jak se někdo povaluje na gauči, zatímco vy vytíráte, vaříte nebo uklízíte. Máte doma útulno a krásně. A když se rozhodnete si domů kdykoliv někoho pozvat, není to na ostudu, jako v případě, když vám přijde kamarádka do bytu, ve kterém je chlap v trenýrkách obložený jídlem.

Harmonie

Ženy, co se rozhodly pro single život, se shodují na jednom. V jejich životě vládne harmonie. Je jasné, že všichni občas toužíme žít jinak, a díváme se, že by to šlo lépe. Ale jedno je jasné – když se s nikým nemusíte neustále dohadovat o své místo na slunci, je vám blaženě. Chcete si pozvat mužskou návštěvu? Klidně. Ale nemusíte rozhodně řešit kdo kdy a jak má vařit oběd, řídit auto nebo jak se oblékat. Máte svou volnost a jste v harmonii sama se sebou. Boží!

Bez remcání

Chcete si dnes do práce vzít šaty s výstřihem? Klidně! Máte v plánu jet na víkend s kamarádkou do wellness? Žádný problém! Rozhodla jste se, že budete dva dny v týdnu cvičit jógu, kickbox nebo třeba navštěvovat kurzy malování, jak jste si vždy přála? Není v tom nejmenší problém. Když žijete sama, do vašich koníčků nikomu nic není. Své vydělané peníze vkládáte do aktivit, které jsou vašemu srdci blízké. Oblékáte se podle svého. A je vám báječně. Neslyšíte žádné nepříjemné remcání a tuny řečí. Nemusíte bojovat o chvíli aktivního času pro sebe.

K TÉMATU  Komiks, který vám otevře oči a způsobí u vás doma revoluci

Konečně se vyspím!

Ženy, které začaly žít single, jako další výhodu svorně uvádějí, že se konečně vyspí. Není to myšleno tak, že se proměnily v jeptišky, a nezažijí probdělou noc plnou sexu, to v žádném případě. Ale s muži tráví čas, když chtějí. V ostatních případech nemusí několikrát v noci vstávat, aby utišily chrápajícího muže. Chrápání je prostě nepříjemné a omezující. Tohle při single životě trpět rozhodně nemusíte! A že si chcete dnes pořádně přispat? Není problém, můžete se válet třeba další hodiny!

Mám prostor pro sebepoznání

Teprve když žijete sama, objevíte, co za skryté vlohy ve vás vězí. Můžete je v sobě naplno objevit a věnovat se jim. Že jste dříve žila osaměle jen proto, že byl váš partner introvert? Nyní máte možnost trávit svůj čas kreativně a s lidmi, kteří jsou vám blízcí! Vydejte se prozkoumávat bylinky, dejte se na filmovou školu animace, zajděte si na workshop o základech fotografování, nebo se vzdělávejte v marketingu. Dopřejte si čas sama pro sebe, a využijte ho k poznání nových věcí, i sebe sama.

Během single života nemusíte na nikoho dělat dojem, takže se oblékáte a líčíte pro radost sama sobě. Ušetříte spoustu peněz, času i nervů. Jste zrovna single? Pořádně si toto období života užijte!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Cítíte náklonnost k ženám? Jak poznat, že jde o chvilkové zmatení, nebo zda jste lesbička?

Je mi 35, ale chlap pořád nikde. Co je dobré vědět?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jaké si odnesla Nela vědomosti a pocity z třetího sezení s Marcelou Hlaváčkovou v rámci koučování Emočních rovnic?
Viber, jedna z předních světových aplikací pro zasílání zpráv, se spojila s útulkem Bouchalka, který pomáhá psům, kteří čekají na nové majitele nebo kteří se ztatili. Viber nedávno představil lokalizovaný balíček samolepek určený právě pro milovníky psů a pokud i vy chcete přispět pejskům v Bouchalce.
Kvasinky zlepšují vstřebávání živin a podporují správné trávení. Dojde-li ale v organismu k jejich přemnožení, projeví se to řadou nepříjemných příznaků.
Alkohol je obecně velmi kalorický, proto ho výživoví poradci v rámci hubnutí moc nedoporučují. Jak moc může občasná sklenka vína ovlivnit vaše snažení? Co na to říkají odbornice na hubnutí a zdravý životní styl?
Důvodů pro sledování tohoto žánru bývá několik. Romantické filmy nás na emoční rovině dokážou pozvednout. Ostatně – kdo z nás by nechtěl věřit, že tam někde se skrývá ta pravá a nepodmíněná láska? Že tam někde je náš dvojplamen, spřízněná duše, která je nám souzená?
Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 
Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?
Pokud jste se rozhodli, že regál je skvělým způsobem, jak dosáhnout úspory místa i zpřehlednění uskladněných věcí (může jít o potraviny, nářadí, nástroje, kanystry, přístroje a další), nyní stojíte před rozhodnutím, jaký regál si vlastně vybrat. V úvahu je třeba vzít hned několik parametrů.
Přivydělat si z pohodlí domova nikdy nebylo jednodušší než teď. Pokud prahnete po tom, přispívat do rodinného rozpočtu něco navíc, nemusíte nutně chodit z jednoho zaměstnání do druhého, ale můžete se u oblíbeného televizního pořadu pustit do ručních prací. Možností je víc než dost.
Blíží se narozeniny vašeho dítka a vy nemáte žádnou představu, jak zorganizovat oslavu? Máme pro vás pár tipů, které zaručí, že si narozeninovou párty děti užijí a vy z ní vyjdete bez újmy na zdraví. 
Začínáte se při dlouhých zimních večerech nudit? Není přece nic lepšího, než se po náročném dnu zachumlat do peřin s dobrou kávou nebo čajem a pustit si jedny z nejlepších zahraničních komediálních seriálů.

Výběr článků

Koření je nedílnou součástí každé kuchyně - dává výjimečnou chuť jednotlivým pokrmům a dotahuje jeho tóny k dokonalosti. A kromě toho, že dokáže patřičně potěšit naše chuťové buňky, je přínosem i z hlediska zdraví. Samozřejmě v závislosti na použitých bylinkách. Proč ale koření kupovat, když si mnohem kvalitnější můžete vyrobit snadno v pohodlí doma?
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Mluví se o tom hodně. Pozitivně i negativně. A my už se také rozhodly, že nasedneme na elektrooře. Výsledek je naprosto úžasný. I za dodržení stanovených pravidel jsme se staly královnami a užily si volnost, kterou cyklistika nabízí. Elektrokolo je prostě super!

Nepřehlédněte

Miminka jsou zvědavá, smějí se, hrají si, zlobí, pošťuchují se navzájem a vyžadují pozornost. Tady se můžete podívat na všechno v jednom. Tyhle sladké děti vám možná vylepší den.
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek