Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Nejlepší pleťové masky pro suchou pleť. Hydratujte ji

Aby vaše pleť vypadala zdravě, svěže a odpočatě, nemusíte vydávat horentní sumy za drahé pleťové krémy. I díky běžně dostupným surovinám bude vaše pleť zářivě krásná. Domácí pleťové masky na suchou pleť dodají pleti tolik potřebnou hydrataci a pro jejich přípravu stačí zajít jen do lednice.
pleťové masky pro suchou pleť
Jaké pleťové masky jsou vhodné pro suchou pleť? (zdroj foto: www.123rf.com)

24. 11. 2020

24. 11. 2020

Jak poznat suchou pleť

Se suchou pletí se potýká mnoho žen po třicítce. Jde o pleť, která je náchylnější k tvorbě vrásek, je na pohled vysušená s drobnými šupinkami, působí napjatě po omytí vodou a místy je hrubá. Pro její hydrataci je třeba používat pleťové masky pro suchou pleť.

Suchá pleť postrádá zdravou barvu a je nehezky našedlá. Celkově pak působí poněkud nezdravým dojmem. Jak dodat suché pleti zdravý vzhled? Pomoci mohou zmiňované pleťové masky, které hydratují, vyživují a dodají svěží vzhled.

Pleťové masky pro suchou pleť lze připravit z mnoha surovin, které máme doma běžně k dispozici. Oblíbené jsou zejména med, droždí, bílý jogurt, tvaroh, smetana, ovesné vločky, vaječný žloutek, olivový či kokosový olej, ale také ovoce či zelenina, z nichž prim zaujímá banán a okurka.

Jak správně aplikovat masku

Pleťové masky, a to nejen ty doma vyrobené a pro suchou pleť, je doporučeno aplikovat vždy na dokonale vyčištěnou pleť. Pleťovou masku je doporučeno nanášet rovnoměrně, postačí jen tenká vrstva. Je třeba se ale vyhnout okolí očí. Vhodné je k nanášení použití speciálního štětce na pleťové masky, ale dobře poslouží i jiný štětec na obličej.

Poté, co na tvář pleťovou masku naneseme, je ideální dopřát si krátkou relaxaci. Masku necháme působit cca 20-30 minut a poté ji důkladně omyjeme teplou či vlažnou vodou. Masku nejlépe odstraníme vodou krouživými pohyby. Není třeba na pleť nijak tlačit, aby nedošlo k podráždění. Poté je vhodné aplikovat oblíbený pleťový krém. A jaké jsou ty top home made pleťové masky?

Pleťové masky pro suchou pleť

Zázračná maska z avokáda

Jedna z nejoblíbenějších pleťových masek, které se suchou pletí udělají doslova zázraky, je maska s avokádem. Potřebovat budete polovinu avokáda a lžíci olivového oleje. Avokádo s olejem utřete do hladké směsi, kterou nanesete na pokožku a necháte působit 20 minut. Pokožku poté důkladně omyjte a naneste pleťový krém.

K TÉMATU  Vyrobte si vlastní pleťový krém nebo samoopalovací krém. Ideální a rychlé recepty pro vaši zdravou pleť

Medová maska s tvarohem

Med je skvělým pomocníkem nejen pro suchou pleť, ale i pro pleť mastnou. Med je známý svými antibakteriálními vlastnostmi, a tak podporuje proces hojení různých drobných ranek a rozškrábaných pupínků. Med má také omlazující a zklidňující účinky, díky kterým bude vaše pleť působit svěže a zdravě.

Potřebovat budete lžíci medu, dvě lžíce tvarohu, 1 vaječný žloutek a pár kapek olivového oleje. Všechny ingredience utřete do hladké směsi, kterou aplikujte na čistý obličej a vyhněte se oblastí kolem očí. Nechte působit 20 minut a poté smyjte vlažnou vodou.

Vyživující banánová maska

Banán je skvělý nejen k jídlu, ale také na pleť. Jeden banán rozmixujte s jedním vaječným žloutkem a přidejte pár kapek olivového oleje. Hladkou směs aplikujte na pleť a nechte působit 20 minut a důkladně omyjte.

Banánová maska s ovesnými vločkami

Banán zajistí dokonalou hydrataci a výživu, ovesné vločky mají antioxidační a protizánětlivé účinky, jogurt sjednotí pleť a působí na ni jako balzám. Potřebovat budete polovinu zralého banánu, dvě lžičky bílého jogurtu a lžičku rozemletých ovesných vloček. Vše smíchejte do hladké směsi, kterou nechte na pleti působit cca 20 minut. Poté důkladně omyjte.

Maska z droždí

Pleťová maska z droždí je oblíbenou a léty prověřenou klasikou. Droždí pleť dokonale hydratuje a vyživuje. Potřebovat budete droždí, pár kapek olivového oleje a bílý jogurt. Vše smíchejte do hladké směsi a aplikujte na obličej. Vyhněte se oblasti kolem očí. Masku nechte na obličeji působit do doby, než droždí zaschne a poté důkladně omyjte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jdeme zatočit s kruhy pod očima. Co zabralo?

Roušky stojí za problémem jménem maskné. Co to je a jak tomu předejít?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jaká je optimální délka spánku? Všechny vědecké výzkumy, které byly uskutečněné v posledních několika letech, se shodují na tom, že tím jediným správným počtem je osm hodin. Proč? Protože jedině díky osmihodinovému spánku může naše tělo fungovat tak, jak má.
S hypotečními úvěry se nyní doslova přetrhl pytel. Lidé prahnou po vlastním bydlení, a to z důvodu aktuálně se rozjíždějící inflace. Aby nedošlo k újmě na jejich úsporách, investují a nemovitosti jim přijdou jako to nejlepší východisko ze situace. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí vlastního obydlí, ať už bude určené pro osobní potřebu nebo se bude jednat o nemovitost určenou k pronájmu, prozradíme vám, jak vybrat vhodnou hypotéku.  
Leden je ideálním obdobím, kdy byste si měli naordinovat očistu. Zbavíte se při ní všech škodlivých látek a zároveň posílíte imunitu. Přece jen játra, a nejen ta, dostala v závěru roku pořádně zabrat. Chcete-li jim ulevit, zapojte se do soutěže o balíček doplňků stravy Naturevia, který vám pomůže při detoxikaci organizmu a navíc podpoří vaši obranyschopnost.
Chlupaté mazlíčky si pořizujeme, aby nám dělali radost. Pro tahle malá roztomilá koťátka je všechno kolem hra. Podívejte se, jak se seznamují s okolním světem.
Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Pokud chcete být letos in, můžete vsadit na dámské černé pantofle. Jestliže netušíte, jak je vkusně zakomponovat do outfitu, nemusíte si zoufat. My vám to na následujících řádcích předvedeme. Prozradíme si, jak černé pantofle stylizovat do elegantního, do volnočasového i do sportovně laděného outfitu. Proto čtěte a inspirujte se!
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Drogerie jsou plné různých šamponů, kondicionérů, zábalů a masek, které mají ženám pomoci ke kráse. Většina z nich ale nakonec stejně zjistí, že nejlépe zabírá síla přírody.
Tenhle neobvyklý dům v přírodě je snem snad každého malého kluka. Pokud zůstanete sami na pustém ostrově, už víte, jak se tam zařídit, než dorazí pomoc. Ze své smůly uděláte prázdninový pobyt v ráji.
Poruchy příjmu potravy se nestarají o to, kolik peněz vyděláváte nebo jaký máte společenský status. Kdokoli, a to od princezny po chudáka, se může stát obětí mentálního onemocnění jménem bulimie, které mění a ohrožuje život. A celebrity pochopitelně nejsou výjimkou. Některé z nich málem zemřely!
Dámy, máte v plánu se svými kamarádkami prožít opravdu skvělou dámskou jízdu? I když jsou kavárny i restaurace otevřeny, neznamená to, že musíte nutně utrácet. Stále se ještě můžete uchýlit do pohodlí domovů a podívat se na nějaké skvělé romantické (a nejen romantické) seriály, které vás doslova vtáhnou do děje.

Výběr článků

Lidé jsou různí a někteří mají prostě potřebu se zviditelňovat za každou cenu. Uznání široké veřejnosti si lze získat různými způsoby, na světě je velká spousta lidí, co udělá téměř všechno jen pro to, aby se o nich psalo či mluvilo. Zápis do Guinessovy knihy rekordů jistě jistým úspěchem je, stačí vlastně jen vyniknout a být nejlepší. A je docela jedno v čem.
Mít dokonalou postavu bez špíčků je snem snad každé ženy. Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo navíc, jistě jste už někdy přemýšlela o možnosti liposukce. Zatímco některé ženy se nebrání operativnímu zákroku, jiné ženy by raději upřednostnily bezbolestnou metodu hubnutí. A právě v tu chvíli se nabízí možnost využití kryolipolýzy, laserové liposukce nebo kavitace. O jaké metody se jedná a fungují vůbec?
Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.

Nepřehlédněte

Celosvětově uznávaný kanadský kytarista, skladatel a producent Jesse Cook, jež ve své tvorbě dokonale kombinuje prvky jazzu a flamenca, se na začátku nového roku poprvé představí českému publiku. Vystoupí za doprovodu svého bandu ve čtvrtek 20. února v pražském Lucerna Music Baru. V roli předskokana se objeví slovenské uskupení Blue Zodiac. Vstupenky jsou k zakoupení v síti GoOut.
Trávíte-li pracovní dobu z velké části přikováni k monitoru či displeji mobilu, může to mít negativní vliv na váš zrak. Zvláště pokud i volný čas vyplňujete sledováním sociálních sítí, surfováním po internetu nebo sledováním televize, vaše oči příliš často ostří na blízkou vzdálenost, což pro ně není přirozené. Může to vést k různým komplikacím od svědění a podráždění očí přes rozmazané vidění až po akomodační křeč. Na otázky odpovídá MUDr. Lucie Valešová, primářka Oční kliniky DuoVize Praha.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek