Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Dítě po čtyřicítce! Tyhle hvězdy to zvládly

Matkou se můžete stát i po čtyřicítce. A to s přehledem. Které celebrity jdou příkladem? Podívejte se.
rodina
Matkou se můžete stát i po čtyřicítce. A to s přehledem. Které celebrity jdou příkladem? Podívejte se. zdroj foto: thetimes.co.uk

24. 06. 2020

Mít dítě po čtyřicítce je stále společenské stigma. Přeci by se mělo rodit do třiceti. Jenže okolnosti tomu tak někdy chtějí, že jaksi není s kým zakládat rodinu, nebo se prostě žena necítí na dítě dost zralá. O to víc si možná matky, které přivádějí na svět děti až po dovršení čtyřicítky, svou novou životní roli užívají.Tyto slavné mamky to rozhodně zvládají, i když jim dvacet dávno není. Tady jsou.

Veronika Žilková

Herečka se nikdy netajila tím, že touží po velké rodině. Nakonec se jí podařilo mít více dětí díky různým životním partnerům. Dceru Agátu má s bývalým manželem Jiřím Hanychem. Syny Vincenta a Cyrila má pak z druhého manželství, s Markem Navrátilem. I se současným manželem, Martinem Stropnickým, se kterým jsou ve svazku manželském od roku 2008, zatoužili po společných dětech.

Nejdříve se jim narodil syn Melichar, ten ale bohužel v půl roce života zemřel. Manželé si však sen o společném dítěti přesto splnili. V roce 2005, tedy v době, kdy bylo Veronice 43 let, se jim narodila dcera Kordula. Výchovu mnoha dětí, mezi nimiž je velký věkový rozdíl a které nepocházejí z jednoho vztahu, zvládá rodina výborně.

Meryl Streep

Jedna z nejoblíbenějších hollywoodských hereček, oscarová Meryl Streep, se také stala matkou až po čtyřicítce. Svou nejmladší dceru Louisu přivedla na svět těsně před svými 42. narozeninami. Nutno podotknout, že se nejednalo o prvního potomka slavné herečky. S jejím manželem, Donem Gummerem, tvoří jeden z nejstabilnějších párů showbusinessu. Vzali se již v roce 1978, tedy rok poté, co Meryl začala svou hereckou kariéru. Z jejich svazku vzešly čtyři děti: Mamie Gummer, Henry Wolfe Gummer, Grace Gummer a Louisa Gummer. Právě nejmladší Louise je letos 28 let. Jejich rodinné vztahy patří mezi inspirativní.

rodina
Herečka Meryl Streep se svou rodinou
(zdroj foto: closerweekly.com)

Madonna

„Královna popu,“ jak jí bylo během jejích nejslavnějších let přezdíváno, je matkou dvou dětí. Dceru Lourdes má se svým osobním trenérem, a syn Rocco se jí narodil do vztahu s britským režisérem Guyem Ritchiem. Další dvě děti si popová diva adoptovala. Každopádně mladší syn Rocco se jí narodil ve 42 letech.

K TÉMATU  Ať žije mlíko aneb největší trapasy čerstvých matek. Pobavte se

Cameron Diaz

Slavná herečka a křehká blondýnka to s chlapama neměla nikdy jednoduché. Usadit se jí podařilo až po boku jejího současného manžela, hudebníka Benjiho Maddena. Vzali se 17 dní od zasnoubení. Letos v lednu se jim narodila dcera Raddix Madden. Cameron Diaz bylo v den narození dítěte 47 let. Své soukromí si přísně střeží, snímky jejich dítěte tedy na sociálních sítích rozhodně nenaleznete.

Brigitte Nielsen

A věkovou hranici posuneme ještě o kousek výš. Slavná herečka a představitelka Rudé Sonji z filmu z osmdesátek se stala popáté matkou ve svých 55 letech. Je také popáté vdaná, a otcem posledního dítěte je mladší barman Mattia Dessi, kterému bylo v den narození dítěte 39 let. Už během těhotenství Brigitte publikovala na sociálních sítích jednu těhotenskou fotografii za druhou, podobný trend dodržela i po narození dítěte.

matka
Představitelka Rudé Sonji Brigitte Nielsen se svou pátou ratolestí
(zdroj foto: dailymail.co.uk)

Janet Jackson

Sestra slavného krále popu Michaela Jacksona, popová zpěvačka Janet Jackson, byla od roku 2012 provdaná za katarského miliardáře Wissama Al Mana. Na své první dítě si však počkala až do padesátky! V lednu roku 2017 se jí narodil chlapec, který dostal jméno Eissa. Zpěvačka se několikrát nechala slyšet, že mateřství není procházka růžovým sadem. „Být pracující matkou je opravdu náročné. Vychovávat malé dítě je navíc po padesátce dost těžké. Nemám chůvu, o vše se starám sama.“ Uvedla také, že hlídání pro syna zajišťuje jen po dobu svého vystoupení.

I slavné matky zvládly mateřství po čtyřicítce, některé dokonce až po padesátce. Pokud tedy osobně přemýšlíte, zda to zvládnete, není na co čekat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Navzdory nástrahám showbyznysu mají pevná manželství. České i zahraniční páry, kterým manželství opravdu klape

Celebrity, kterým drastické hubnutí pomohlo!

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Milujete hořkou čokoládu ve všech jejích podobách? K této vášni si můžete jen gratulovat. S každým soustem této sladkosti si totiž snižujete pravděpodobnost několika druhů rakovin. Ale i vaše srdce si přijde na své!
Karel Gott vždy byl, je a bude fenomén. Ačkoliv v Karlově životě hrály ženy důležitou roli, málokdo by řekl, že jen ta jedna jediná bude láska jeho života. Karel byl celý svůj život obklopen ženami. On miloval ženy a ženy milovaly jeho.
Své zdraví můžeme potěšit různými způsoby. Můžeme začít konečně sportovat nebo se více hýbat. Můžeme si svůj jídelníček zpestřit a dodat do něj potraviny či suroviny, za které nám naše tělo poděkuje. V ideálním případě bychom měli do jídelníčku zakomponovat lněný olej, což je superpotravina výjimečná svými zdravotními benefity. Už jste slyšeli o tělu prospěšných účincích lněného oleje?
Definice sendvičové generace je jasná. Je to jak šunka a sýr v sendviči, stlačeni mezi péči o děti a rodiče či prarodiče. Děti, které jsou na nás ještě závislé a zároveň je nutné pečovat o stárnoucí rodiče a prarodiče jednoho z manželů, v horších případech dokonce obou. A práci za vás také nikdo neudělá. Jak si zachovat zdravý rozum, klid a v této psychicky i finančně náročné situaci?
Slyšeli jste již někdy pojem hypermobilita? Hypermobilitou mnohem častěji trpí ženy než muži a jde o nadměrnou pohyblivost, která se týká zejména kloubů. Při pohybu pak dochází k uvolnění kloubů nad hranici normální fyziologické meze. Jak vlastně vzniká a jak se s ní dá žít v běžném životě? Existuje nějaká léčba?
Každý, kdo umí perfektně druhý jazyk, vám řekne, že nejlepší metodou, jak se ho naučit, je cestovat a žít v zahraničí. Ne každý k tomu má však vytvořené podmínky. Někomu chybí odvaha, jinému peníze a někdo zkrátka hledá jiné cesty.
Podle studií však déčko chybí 60 až 75 % české populace. Bez něho je obranyschopnost oslabená a lidé snáze onemocní. Situace je teď o to vážnější, že druhá vlna pandemie stále není na ústupu a nastává doba podzimních respiračních infekcí. Lékaři proto bijí na poplach a na riziko spojené s nedostatkem vitaminu D opakovaně upozorňují.
Pokud jste majitelem čtyřnohého mazlíčka, pak víte, že ve své podstatě je jako dítě. Potřebuje vaši péči, zájem i láskyplnou výchovu, zrovna tak trénink, který ho učí dobrému chování a skvělé disciplíně.
Vstupte do světa, kde síla, odhodlání a vzájemná podpora tvoří základ pro dosažení kariérních výšin v roce 2024. Náš článek "Jak naplánovat a dosáhnout kariérních cílů v roce 2024" vám přináší inspiraci a konkrétní kroky, jak postavit stabilní základ pro váš profesní růst. Od strategického plánování k osobnímu rozvoji, podíváme se na klíčové aspekty, které vám pomohou vytvořit úspěšný kariérní rok. Připravte se na podporu a motivaci od Dámské Ligy a objevte cestu ke svým kariérním cílům v roce 2024.
Každý rodič má vůči svému potomkovi vyživovací povinnost. A tato povinnost nemizí ani v případě rozvodu. Spousta rodičů tak přispívá na své dítě, i přesto, že spolu již nesdílí jednu domácnost a dítě je ve střídavé, nebo výhradní péči druhého rodiče. Jenomže co dělat, když bývalý partner přestane posílat alimenty? Zjistili jsme to pro vás.
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!
Čekáte na to, až špinavé hrnky od kávy, které se hromadí ve dřezu, umyje váš partner? Jestli nechcete čelit riziku rozchodu i úzkostným pocitům beznaděje, raději to vezměte do vlastních rukou. V sázce je až příliš mnoho!

Výběr článků

Krásná čokoládová barva si jednoho dne vyberete svou daň. Nejenže sluneční paprsky zapříčiňují stárnutí naší pokožky, ale ke všemu mohou způsobovat rakovinu kůže.
Důvodem, proč máte svou zahrádku, je to, abyste mohli jíst zdravě. Proto je třeba vyhnout se chemii i v souvislosti s hnojením.
Pohádky a romantické komedie nás již dlouho přesvědčují o tom, že ve vesmíru žije jedna jediná osoba, která je vám skutečně předurčena. Prostě ten „Pan Božský“, spřízněná duše, někdo naprosto dokonalý. Asi vás zklameme, každý terapeut by vám řekl, že je to pěkná blbost, že záleží na tom, jak se k sobě lidé chovají a ne na jakémsi předurčení.

Nepřehlédněte

Alternativní způsoby bydlení si lze představit různě, možností je skutečně celá řada. Nemusíte se přitom cítit nepohodlně nebo se vzdát svého komfortu. Alternativní bydlení ale dnes již nepředstavuje jen způsob, jak ušetřit finance. Jde také o udržitelný způsob bydlení, který šetří naši planetu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek