Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Komiks, který vám otevře oči a způsobí u vás doma revoluci

Pohodlně se usaďte a pojďte si projít komiks, který u vás doma způsobí změnu. Je váš protějšek vaším skutečným partnerem?
komiks
Kde se stala chyba? Proč leží všechno na bedrech ženy? Tento komiks vám otevře oči! (zdroj foto: a2larm.cz)

13. 05. 2020

Jste oba na stejné lodi? Nebo je potřeba, aby se váš vztah ještě vyladil? Komiks francouzské umělkyně má za cíl zamyslet se nad dnešní situací přepracovaných žen.

Rovnoprávnost? Ani omylem!

Možná jste si všimli malé drobnůstky u vás v domácnosti – a to faktu, že se o veškeré plánování všeho stará v drtivé většině případů žena. Přitom toto plánování mělo své opodstatnění v dobách dávno minulých, kdy ženy měly na starost výchovu dětí a domácnost. Nechodily do práce.

Pohledem dnešní moderní společnosti, kdy žena i muž musí do práce, oba řídí auto, oba nakupují, oba přinášejí peníze do domácnosti – se starý model chování mužů v mnoha domácnostech prostě neshoduje s každodenní realitou. Výsledek?

Přepracované matky, které mají celou řadu zdravotních potíží způsobenou jednoduchým faktem – nemají čas samy na sebe. Nemají čas na nic. Neustále se starají o ostatní. Chod domácnosti zůstal na jejich bedrech. I přes to, že již dávno řídíme auta, chodíme do práce, nakupujeme a vyděláváme peníze.

Pojďme se podívat na komiks francouzské kreslířky Emmy, jejíž komiksový strip vysvětluje, proč není ničí povinností být „manažerkou“ celé domácnosti.

komiks
Komiks francouzské kreslířky Emmy může způsobit domácí revoluci. (zdroj foto: a2larm.cz)

Kde se stala chyba?

Za stav současné společnosti nemůže nikdo, a vlastně všichni. Prostě jedeme v zajetých kolejích, ze kterých se musí nejdříve prošlapat malá odbočka. Malý úspěch v podobě změny v jedné domácnosti způsobí, že se na podobnou cestu bude vydávat stále více rodin, až nakonec stará cesta úplně zanikne.

Nevychovávejme naše děti podle staletí starých modelů. Buďme k sobě upřímní a nalejme si čistého vína. Něco v našich domácnostech není zcela v pořádku. Máme jedinečnou možnost to změnit, aby naše děti přirozeně následovaly náš vzor. Partnerství je tehdy, kdy děláme vše společně. Tahat někoho za ručičku není partnerství, to je mateřství. A my, dospělé ženy, rozhodně nepotřebujeme našim partnerům dělat maminku.

K TÉMATU  Konec mamahotelu. Kdy je ten pravý čas na stěhování do svého a jak to budete snášet?

Komiks, který vám pomůže ke změně

Komiks, který vše krásně a přátelsky vysvětluje, dokáže způsobit velkou změnu i ve vaší domácnosti. Pojďme změnit staré a nefunkční vzorce chování, které nám brání ve skutečném partnerském štěstí. Dopřejme našim dětem, aby žily ve funkční společnosti. Máme možnost změny, pojďme ji využít.

Díky tomu, že přestaneme být manažerkami veškerého chodu domácnosti, se v našem domově opět objeví spokojená žena. Vždyť kdyby partner bydlel sám, také by se o vše dokázal postarat, nemyslíte? Dělení práce je samozřejmé a opravdu není vhodné, abychom zastávaly všechny funkce zcela samy.

Komiks si přečtěte zde: https://a2larm.cz/2017/06/mela-jsi-mi-to-rict-feministicky-komix/

Tak co, milé dámy? Jak je to u vás doma? Je tam prostor pro malou změnu?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Emancipace se obrátila proti ženám. Feminismus jim přímo škodí!

10 nejčastějších chlapských výmluv. Jak se s nimi vypořádat s grácií?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V roce 1998 spatřila světlo světa argentinská telenovela „Divoký anděl“, která přinesla světovou popularitu zejména představitelce hlavní role, Natalii Oreiro.
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
Napadlo vás někdy, že když partnerovi řeknete, jak roztomile vypadá třeba při opravě sekačky, že mu vlastně nelichotíte? Ba naopak, že mu to může velmi vadit? Prozradíme vám 10 komplimentů, po kterých váš partner opravdu netouží.
Není pravdou, že dítě zaostává, pakliže tráví svůj čas na mobilním telefonu nebo tabletu. Vždy totiž záleží na tom, co na daném zařízení hraje. Pokud to jsou agresivní hry, pak ano - dítěti to neprospívá. Ale pokud to jsou aplikace vzdělávací, není na tom nic špatného.
Tato 25letá hvězda v podstatě předělala celý svůj styl hudby, módy, děl, ale stále je to stejná Miley Cyrus, kterou jsme znali a milovali od jejích dnů Hannah Montany. Přestože je Miley sama o sobě slavná již více než deset let, existuje spousta faktů, které někteří z vás možná neví.
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.
Osmadvacetiletá Zoraya ter Beeková, která bojuje s těžkými depresemi a hraniční poruchou osobnosti, se rozhodla pro eutanazii. Přes svůj mladý věk a fyzické zdraví jí lékaři sdělili, že její psychický stav se již nezlepší. Podle Daily Mail podstoupí tento krok již na začátku května.
Výraz plovoucí podlaha je tu s námi zhruba už od 90. let minulého století, od té doby se začaly objevovat ve více a více domácnostech. Jejich slávě však ještě zdaleka neodzvonilo. Majitelé bytů a domů jsou si vědomi jejich výhod, a proto výběr typu podlahy padne často zrovna na ně.
Jsou krásní, slavní a bohatí a díky jejich neúnavné píli ve svém oboru mají tolik peněz, že si mohou dovolit koupit doslova cokoli. Jednou z velmi oblíbených investic jsou luxusní rezidence na těch nejprestižnějších adresách.
Pětatřicítka je pro ženy zvláštní mezník. I když nechceme, začneme se zamýšlet, zda je náš život v pořádku, a zda směřujeme správným směrem.
Mladých a talentovaných autorů nebo autorek není nikdy dost. Jednou z nich je i Kristýna Freiová, která je absolventkou Literární akademie. Ta na sebe nedávno upozornila vydáním své již druhé knihy. Ta se jmenuje Nesmrtelný hrabě a je volným pokračováním jejího debutu knihy Galilejec. Kniha je plná fantastických příběhů, ale zamýšlí se také nad podstatnými životními otázkami.

Výběr článků

Obyčejný dřevěný žebřík se může doma proměnit v krásný doplněk interiéru a praktickou polici nebo odkládací prostor. I moderní styl si může dovolit nějaký ten rustikální prvek. A pokud se vám starý žebřík se svojí patinou nehodí, můžete využít policové žebříky, které jsou aktuálně trendem.
Chcete se pyšnit originálním zdrojem osvětlení? Instalujte doma designové osvětlení a udělejte z něj dominantu interiéru. Najděte svojí inspiraci v galerii.
Kdy začít a na co si dát pozor, aby z vašeho dítěte vyrostl člověk, který nemá zbytečnou vadu řeči?

Nepřehlédněte

O tom, že smartphony a sociální média posunuly fotografii na novou úroveň, není pochyb. Dnes už můžete mít krásné fotky, aniž byste znali všechny fígle profesionálního fotografa. Přesto, že se vám podaří zachynit pěknou fotku, originalitu ji jednoduše dodáte s pomocí filtru. Jak se s nimi pracuje?
Způsobů uchovávání potravin a úrody je několik – vedle klasického zmrazování v mrazáku můžete také své plodiny zavařit a vychutnat si tak jejich skvělou chuť i několik měsíců poté. Vyzkoušejte tyto snadné tipy a zavařujte v pohodlí domova.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek