Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Body positivity trend je nová černá. Rozlučte se s pocity, které vás dlouho sužovaly

Ještě se stydíte za nedokonalosti svého těla? S pocity, které vás dlouho sužovaly, se můžete vesele rozloučit! Trend body positivity je zde! Frčí modelky kyprých tvarů, dvoubarevné kůže, ženy s příběhem.
Buďte hrdá na své špíčky! Trend body positivity je tu!

09. 03. 2020

Módní značky jedou na nové vlně a obsazují modelky všech věkových kategorií. Trend body positivity je nová černá – prostě něco, co musíte mít! Jdeme na to!

Andílci už netáhnou

Ještě s příchodem nového milénia jste si mohli být jisti, že nejlepší topmodelky byly vybrány společností Victoria´s Secret, aby chodily přehlídky spodního prádla. Okázalá show byla vrcholem sezóny a celý svět bedlivě sledoval kdo předvede tu nejkrásnější podprsenku s diamanty. Máme tady ale rok 2020 a s příchodem nové dekády je vše jinak.

Vyzáblé modelky nelidských tvarů mnohdy promlouvají o tom, jak jim hladovění zničilo zdraví. Ženy už nechtějí následovat nereálný trend. Firmě se od loňských Vánoc nedaří, a její zisky rychle klesají. Vychrtlí andílci už zkrátka netáhnou.

Kdo naopak zaujal a válí?

Trend body positivity propaguje například značka Lindex. Schválně se mrkněte na jejich propagace – uvidíte tam skutečné ženy! Ženy všech tvarů, věku a barvy pleti. V kampani na spodní prádlo najdete vedle sebe zralou ženu, těhotnou, ženu s faldíky i celulitidou. Přiznejme si – to je skutečný obrázek toho, co vidíme v převlékárně.

Není třeba se stydět, konečně se svět začíná vzpamatovávat a ukazuje nám skutečnost. Tento trend pomůže především dospívajícím dívkám, které se často stydí za své nedokonalosti… A také firmě Lindex, jejíž prodeje začaly raketově stoupat.

Body positivity - trend, který přeje ženám větších tvarů
Krásné ženy kyprých tvarů (zdroj foto: freepik.com)

Body positivity přinesl nové TOP modelky

V devadesátkách jste na přehlídkových molech prestižních značek mohli potkat dlouhonohé gazely bez gramu tuku. Kdo by neznal jména jako Heidi Klum, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista nebo Naomi Campbell! Ale s tím je konec. Samozřejmě netvrdíme, že současné topmodelky jako jsou Gigi a Bella Hadid přijdou o práci, ale rozhodně se na přehlídkách budou potkávat se stále rozmanitější skvadrou spolupracovnic. Možná již některé nové tváře znáte.

K TÉMATU  Trendy barva vlasů letošního podzimu? Medová!

Winnie Harlow

Kanadská modelka, která si prošla šikanou a vyrůstala v době, kdy být odlišné znamenalo problém, by mohla mluvit dlouhé hodiny o proplakaných nocích. Ve čtyřech letech jí diagnostikovali kožní nemoc zvanou vitiligo, během které dochází ke ztrátě kožního pigmentu. Její kůže je tedy dvoubarevná, a ještě k tomu dost nepravidelně. Když jí došlo, je že její originalita je místo handicapu předností, vydala se do TV soutěže Amerika hledá topmodelku. Od té doby se vypracovala v jednu z nejlépe placených modelek světa.

Ashley Graham

Máte celulitidu? Nějaké to kilčo navíc? V létě přemýšlíte, zda je vhodné, abyste se vydala na plovárnu? V tom případě si rozhodně vezměte za vzor Ashley Graham. Tato rodačka z Nebrasky je v současné době nejznámější modelkou spodního prádla a módy nadměrných velikostí – plus size.

Je jednou z žen, které do světa nahlas a sebevědomě hlásají, že pozitivní přístup k vlastnímu tělu je nezbytný. Její Instagram je plný reálných fotek, kterými inspiruje k sebelásce i další ženy – a to i nyní, když se stala novopečenou matkou a trápí ji strie a poporodní kila. „Vaše tělo vypovídá krásný příběh. Je jedinečné.

Body positivity - trend, který přeje ženám větších tvarů
Zdroj foto: etonline.com

Konec dobytčího trhu?

Všímáte si, že ani soutěže krásy již nejsou tvořeny v konceptu dobytkářského trhu, kde rozhoduje vzhled, věk a váha? Například letošní miss Velké Británie Jen Atkin má 26 let, a její snoubenec ji těsně před svatbou opustil kvůli její nadváze. Přebytečná kila shodila, má zdravé ženské tvary. A vyhrála celou soutěž! Svým příběhem, přístupem k životu. Že by se blýskalo na lepší časy?

Říká se, že 21. století je stoletím žen. Pokud je to myšleno tak, že se konečně můžeme přestat stydět za své nedostatky a namísto toho být hrdé na to, co jsme dokázaly, a obrátit nevýhodu v přednost, souhlasíme! A co vy? Trend body positivity je prostě top!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vytoužené jaro už klepe na dveře. Dny se oteplují a prodlužují, příroda a květiny se probouzejí k životu a my se pomalu vzpamatováváme ze zimního spánku. S příchodem jara přichází nejen obměna šatníku, ale také období častějšího zkrášlování, změna stravovacích návyků a získání nové energie. Řada z nás se začíná stresovat tím, že je na čase začít hubnout do plavek, zpevnit křivky, získat lepší kondici a celkově pročistit organismus. Hlavně klid! Tyto změny můžeme nastartovat za pomoci přírodních bylinek. Proč tělu nedopřát to, co potřebuje?
Statistiky uvádějí, že novoroční předsevzetí si dá až 72 % lidí. Z toho pouhá čtvrtina vydrží déle, než tři měsíce. Podle psychologů je lepší dávat sám sobě úkoly kdykoli jindy, než na Nový rok. Hromadná novoroční euforie z toho, že máme "to zlé" za sebou a "to dobré" před námi, svádí k tomu, že na sebe naložíte víc, než unesete.
Ranní sex rozhodně má něco do sebe. Většina z nás se mu ale vyhýbá a to je velká škoda. Věděli jste, že sex po ránu má podobné účinky jako třeba ranní káva?
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
Někdo se pyšní hustou a dlouhou hřívou, někdo se zase trápí se svými řídkými vlasy, které sotva dorostou po ramena. Naštěstí existuje možnost prodloužení vlasů, díky níž si řada z nás splní svůj sen – mít krásné a dlouhé vlasy. Jaké jsou metody prodloužení a na co si dát pozor?
Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Tahle kočka si užívá víkendový relax a v klidu sleduje video s ptáky na chytrém zařízení. Rušit se od lenošení ale rozhodně nenechá a svůj oblíbený tablet jen tak nepustí.
Kdysi se mělo za to, že Země je středem vesmíru nebo že žárovku vynalezl Thomas Alva Edison. Omyly lidstva jsou zřejmě nevyčerpatelné, a v některých mnoho let setrvávali třeba právě i významní vědci. Ani dnes tomu není jinak, a některé zavedené mýty a omyly přetrvávají desetiletí. Podívejme se na některé z nich.
Horký dech v polštářích se někdy může proměnit v nudný čas u televize. Nenechte to dojít až takhle daleko a i po letech vztahu plujte na jiskřivé vlně plné šibalských úsměvů. Zábavu, vášeň a věrnost si můžete pojistit s těmito tipy! Už sundávejte podprsenku…
Všichni majitelé koček vědí, že kočky mají vrozenou potřebu škrábat. Ovšem není to pouze jejich záliba. Jedná se o životně důležitou součást jejich fyzické a emocionální pohody. Pokud tedy chcete zabránit tomu, aby se z vašeho nábytku stalo škrabadlo vašeho mazlíčka, je nezbytné investovat do vysoce kvalitního škrabacího válce pro kočky. Ptáte se, jak vybrat ten nejlepší druh válce? Máme pro vás hned několik tipů.
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Lidé by si vzájemně v nouzi měli pomáhat, i přesto však je na světě mnoho případů, kdy člověku či zvířeti v ohrožení života nikdo pomoc neposkytnul. Doba je čím dál hektičtější a lidé si již méně všímají toho, co se okolo nich děje. Často bývají i lhostejní vůči negativním situacím, do kterých raději nechtějí zasahovat, aby sami nebyli ohroženi.

Výběr článků

Solární světélka, zapíchaná podél chodníčku, udělají také příjemnou atmosféru. Ale noční osvětlení zahrady, jako je tohle, vás přenese rovnou do pohádky. Světla zavěšená v koruně stromu nebo naopak umístěná u kmene menších stromků vytváří ve tmě přímo čarovnou náladu.
Realitní makléři u nás nemají nejlepší pověst. V posledních letech se vnímání jejich práce v očích prodávajících i kupujících poněkud zlepšilo, ale přesto přibývá Čechů, kteří se rozhodnout pro dobrodružství v neprobádaném světě realit bez ostříleného průvodce. Určitý podíl viny na tom mají autoři článků ve stylu „jak prodat nemovitost ve třech krocích“. Možná jste podobný návod četli a došli k závěru, že realitku vůbec nepotřebujete. Třeba to tak skutečně bude – můžete to zjistit v rámci jedinečného online kurzu, který připravila MAXIMA REALITY.
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.

Nepřehlédněte

Suchý šampon, to je pomocník mnoha z nás, o kterém jste už jistě slyšely. Jak s ním ale pracovat, aby se skutečně stal vaším přítelem do nepohody? Naučte se to!
Možná jste zůstali neplánovaně doma a už nevíte, jak svým dětem a sobě zpestřit nucený pobyt v karanténě. Staré koníčky i nové zájmy čekají na znovuobjevení.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek