Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Móda pro zimní počasí. Jak vypadat dobře, když venku mrzne?

Zimní móda má svá specifika. Když venku sněží a teploty jsou na bodu mrazu, je třeba se podle toho oblékat. Vzít si péřovku, na nohy plátěnky a na hlavu nic, vypadá stejně, jako když si v létě obujete k plavkám sněhule. Zkuste experimentovat. Určitě najdete, co vám bude nejen slušet, ale hlavně vás zahřeje.
Móda pro zimní počasí. Jak vypadat dobře, když venku mrzne?
zdroj: 123RF.com

30. 01. 2020

Prevence proti nachlazení? První jsou hlava a nohy

Ne nadarmo měly už naše babičky přísloví, že v teple musí být především hlava a nohy. Když si na tělo obléknete o vrstvu méně, přežijete to ve zdraví. Tedy pokud budete mít teplé boty a čepici. Že vám žádná nesluší? Každá si určitě najde takovou, která slušet bude. Zimní čepice, barety a klobouky, je toho nepřeberné množství. Podívejte se na své oblíbené herečky a modelky. Nebojí se dát si na hlavu cokoli a kombinovat to s čímkoli. Sejděte se s kamarádkami, sneste na hromadu haldu čepic a šál. Nechte se inspirovat módními časopisy. Vybírejte, zkoušejte, kombinujte. Vytvořte si svůj vlastní styl. Díky letošní mírné zimě máte mnohem širší výběr, co na nohy. Nemusíte se nazouvat do sněhulí, jako když jsou metrové závěje. Stačí trochu vyteplené vysoké kozačky, kotníčkové boty či tenisky s kožešinou.

Oversize kombinujte a vrstvěte

Také letošní zima je ve znamení oversize. Ovšem všeho s mírou. Jestliže máte oversize bundu nebo kabát, doplňte ji spíš normální šálou nebo rolákem. Některé outfity pak vypadají “přeoversizované”. Na sociálních sítích kolují ukázky, jak si na mnoho způsobů uvázat šálu nebo šátek. Zkuste něco jiného, než jen klasické omotání kolem krku. Ať nevypadáte jako venkovská babka z minulého století. Naopak, když si vezmete pořádnou širokou šálu a zkombinujete ji s krátkou kožíškovou bundou nebo křivákem, máte základ skvělého outfitu. Umělé kožešiny totiž letí. Mohou z nich být celé bundy nebo kabáty, ale také jen lemy, ozdoby na kapsách, vestách, čepicích či rukavicích.

Na tělo vrstvy. Vedou pletené svetry a vesty

Pletené šaty, ručně pletené svetry, čepice, šály, a hlavně vesty. To je základ letošní zimní módy. A je podstatné, aby vždy alespoň jedna vrstva byla hřejivá. Jestliže pracujete ve vytopených budovách, musíte vrstvit, abyste měla v práci co odkládat. Pletené vesty jsou hitem sezóny a nosí se na všechno. Na tenčí svetry, halenky, ale třeba i na úpletové šaty. Když si vestu nebo oversize svetr navléknete na lehčí šaty, které jste nosila v létě či na podzim, vytvoříte velice módní outfit. Kombinace pletenin s plisovanými sukněmi, hedvábím, voály a dalšími lehčími materiály je totiž úžasně zajímavá. A když si přes to navléknete péřovou bundu, získáte další zajímavý model.
Když se ochladí ještě víc, navlečete pod vestu pletené šaty s teplými punčochami nebo kamašemi. Ty se také hodí ke kratším šatům nebo delším svetrům. A k tomu doladíte buď vysoké kozačky nebo rebelské vojenské kanady. V tom stylu zvolte i pokrývku hlavy. Elegantní baret, klobouk ke kozačkám, ke kanadám třeba skotskou kšiltovku nebo kožešinovou beranici.

K TÉMATU  Tenisky nevycházejí z módy – dámská móda pro různá roční období

Nepodceňujte význam čepice a termoprádla

Venku se prostě bez čepice neobejdete, i kdyby bylo deset stupňů nad nulou. Je zajímavé, že pocitově je totiž tahle teplota naprosto jiná v zimní měsce a jiná třeba v dubnu. Stačí trocha studeného větru a nachlazení je tu. Nepodceňujte proto oblečení na procházky, na víkendy či přímo na hory. Nejlepší spodní vrstvou je termoprádlo. To není jen pro lyžaře, ba naopak. Jestliže půjdete na procházku, pak si dáte drink u baru na sjezdovce, můžete prochladnout dřív, než aktivní lyžař. Takže na tělo oblečte termoprádlo a džíny vyměňte za termolegíny nebo jiné zateplené kalhoty. Na to navlečete metalickou péřovku a módní kožešinovou čepici nebo kulicha s pořádnou bambulí. Jejich obliba také trvá už několik let a zřejmě ještě chvíli vydrží.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Někdo se pyšní hustou a dlouhou hřívou, někdo se zase trápí se svými řídkými vlasy, které sotva dorostou po ramena. Naštěstí existuje možnost prodloužení vlasů, díky níž si řada z nás splní svůj sen – mít krásné a dlouhé vlasy. Jaké jsou metody prodloužení a na co si dát pozor?
Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
Pod pojmem detox si nepředstavujte plán na zhubnutí. Mělo by jít spíš o odlehčení po období, kdy jste hřešily a pochutnávaly si na potravinách, které nejsou pro tělo ideální. Čekat na jaro nemusíte. Detox můžete spustit kdykoli. Jen je potřeba přizpůsobit výběr potravin ročnímu období.
Milán – mekka módy, kam se dostanete prakticky za pár korun. Dopravu můžete zvolit leteckou, ale ve hře je i jízda osobním autem (vždyť leží sotva 800 kilometrů daleko). Ať už se však do italského města dostanete jakýmkoli způsobem, nezapomeňte zde navštívit řadu nádherných míst. Tahle jsou ta nejdůležitější, abyste skutečně mohli říct, že jste viděli Milán po všech jeho stránkách.
Cambridge dieta se skládá ze šesti kroků. Zaručuje rychlé hubnutí a těší se velké popularitě. Navíc vám po celou dobu bude k dispozici speciální nutriční poradce. Zní to až neuvěřitelně dobře? Pojďme se na tuto zázračnou dietu podívat zblízka!
Vzhledem k neustálému nárůstu cen je obzvláště potřebné přemýšlet, co vše si opravdu nezbytně musíme pořídit a zároveň i kde výhodně nakoupíme. Zdražuje vše, zato výše platů zůstává prakticky stejná, a proto se řada občanů uchyluje k nouzovým řešením. Jedním z nich jsou nákupy v Polsku.
V dnešní době si již neumíme představit náš každodenní život bez přítomnosti smartphonů, internetu a neustálého chatování. Vždy tomu tak ale nebylo a tyto formy komunikace se staly našimi každodenními partnery až na konci 20. století. Představte si ale, jak by se historie odvíjela, kdyby tyto technologie byly dostupné před stovkami nebo dokonce tisíci let? Jak by mohly změnit život známých hrdinů z minulosti a populárních literárních postav? Pokud by známé literární postavy používaly Viber, jednu z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, jejich příběhy by se třeba odvíjely zcela jinak.
Dnes a denně je naše pleť zatěžovaná nepříznivými vlivy. Ať už se jedná o nánosy make-upu nebo nečistoty z ovzduší, to vše naší pokožce příliš neprospívá. A to nejen v jejím jádru, ale i zvenčí. Dost často pak dochází ke zhrubění pokožky, která získává našedlý tón, ovšem nechybí ani vydatně ucpané póry.
Chcete-li si koupit pohodlné a zároveň trendy boty, určitě vsaďte na kožené kousky. Ty mají mnoho předností. Na následujících řádcích si na koženou obuv posvítíme pěkně zblízka. Povíme si jak ji vybrat a i to, s jakými módními doplňky ji kombinovat. Proto pojďte číst dále a nechte se inspirovat společně s námi.
Sladkou chuť miluje většina z nás už odmalička. Ostatně kdo by neměl rád chutné bonbónky, dortíčky nebo třeba sušenky. Ale upřímně – cukr je jed, a přestože nám chutná, ve finále nám škodí. A představa, že se za pár let budeme bahnit v obezitě, trpět srdečním onemocněním nebo si píchat inzulín, není zrovna lahoda. O důvod víc, proč si navyknout na život bez cukru. Jenže, jak na to?
Vlasy jsou korunou krásy - a tak na ně i řada žen pohlíží. Ve chvíli, kdy začnou padat a jejich lesk se ztrácí, začínají panikařit a ptát se, jak proti těmto dopadům mohou bojovat, jak jim mohou čelit. Pokud by se zeptaly svých kadeřníků, ti by jim odpověděli jedno - vše začíná u správné péče.  
Kam uschovat všechno zahradní nářadí, sekačku nebo prázdné květináče? Zahradní domek vše vkusně ukryje. Můžete do něj schovávat i jízdní kola, pokud nemáte garáž nebo sklep. Zahradní domek se dá ale postavit i za účelem relaxace na zahrádce, takže to může být takový letní altán. Vyrobit se dá ze dřeva, ale i z plastu nebo plechu. Samozřejmě se nabízejí zahradní domky hotové, nebo si ho můžete nechat postavit na míru pro vás. Inspirujte se!

Výběr článků

Proč nakupovat nové, když lze kreativně použít věci, které se nám již nelíbí. Pojďte se povídat na dokonalé tipy, jak si váš domov zkrášlit pomocí upcyklovaných věcí. Jdeme starým věcem dát nový život. Budete zírat, co vše se dá vytvořit! Do upcykle!
V době, kdy se digitální svět neustále vyvíjí, přinášíme inspirativní příběhy žen, které si vyšlapaly cestu k úspěchu ve světě technologií. Přečtěte si o výzvách, které překonaly, a inovacích, které přinesly. Tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že technologický sektor není jen doménou mužů.
Krásné, silné a dlouhé vlasy jsou bezesporu symbolem ženství a vysoké atraktivity. Jsou jednoduše sexy a to nejen pro muže, ale i pro ženy. Každá to ale s vlasy máme trochu jinak. Zatímco některé ženy by se prodejem takových vlasů snad mohly i živit, je spousta žen, které marně čekají na každý centimetr. Pokud právě vy patříte ke krátkovláskám anebo s vámi bůh jednoduše odmítl diskutovat ve chvíli, kdy jste vlasů chtěla víc, zajisté jste někdy uvažovala o možnosti prodloužení a zhuštění vlasů. Proč ne. Víte ale, která z metod je tou nejlepší cestou? Inspirujte se.

Nepřehlédněte

Chcete-li vaší ratolesti pořídit pohodlné a zároveň vysoce módní boty, zkuste se porozhlédnout po dětských teniskách. Na následujících řádcích vám prozradíme, podle jakých kritérií vybírat tenisky pro chlapce, abychom nešláply vedle. Čtěte a nechte se inspirovat s námi!
Rozhodli jste se zhubnout přebytečná kila? Chcete konečně dosáhnout vysněné štíhlé linie? Doporučujeme vsadit na plavání. Jen málokdo si uvědomuje, jak efektivním sportem plavání vlastně je. Pojďme si prozradit, jak dlouho musíme plavat, abychom konečně zhubli.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek