Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Patrik Hartl o svém filmu: „Jsem přesvědčený, že bude lepší než knížka. Na reakce diváků se těším jak malej kluk”

Nejúspěšnější český autor současnosti Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. V den první klapky prozradil režisér i herecké obsazení filmu.
Patrik Hartl
Patrik Hartl

Patrik Hartl: „Mám herecké obsazení snů!”

Jsem dokonale šťastnej. Mám herecké obsazení snů. Kluci jsou napěchovaní talentem. Známe se už roky, takže moc dobře vím, co dokážou. Na jejich výkony se strašně těším. Dokud jsme nezačali točit, pořád jsem měl obavy, aby se nám je podařilo dát dohromady. Každý z nich je zavalený prací a postavit natáčecí plán tak, aby se sešli, byl fakt oříšek. Ale stal se zázrak a podařilo se to! Hurá!“ neskrýval své nadšení režisér Patrik Hartl, když padla první klapka natáčení.

Kdo si zahraje hlavní role?

V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková.

Patrik Hartl a jeho herci
Patrik Hartl a jeho herci

Pechlát stál u zrodu knihy

Aniž by to sám tušil, Martin Pechlát stál podle Hartla u samotného zrodu knihy. „Když jsem před lety knížku psal, představoval jsem si Prvoka jako Martina Pechláta. Je zvláštní vidět ho teď před kamerou. Mám pocit, že mi právě vylezl z hlavy. To je paráda,“ prozradil Hartl. Nadšený je ale i z dalšího hereckého obsazení svého filmu.

„Martin Hofmann je už dvacet let mým životním souputníkem. Pracovali jsme spolu na těžkých divadelních rolích a hluboce spolu souzníme. Je fascinující, že na sídlišti v pražských Bohnicích vyrostla taková herecká perla. Hynek Čermák mě vždycky přitahoval kombinací testosteronové tvrdosti a překvapivě křehké citovosti. Jeho komediální talent a něha pod tvrdou slupkou jsou pro roli Tečky požehnáním. A David Švehlík je prostě idol. Snoubí se v něm přirozený sex appeal s těžko definovatelným oduševnělým tajemstvím. Jeho inteligentní jemné herectví mi připomíná dávné filmové výkony mladého Jana Kačera. Už když jsem ho kdysi viděl hrát na Divadelní fakultě múzických umění Dona Quijota, věděl jsem, že bude hvězda.“

K TÉMATU  Patrik Hartl o svém připravovaném filmu podle vlastní knihy

Co se už natočilo?

První klapka filmu padla poslední říjnový víkend, mezi scénami pro úvodní dny byla i zásadní část společného rozhodnutí a závazku čtyř kamarádů plnit odvážné úkoly a změnit své životy. Hned na začátek tak museli herci i štáb absolvovat náročné natáčení přes noc. Film se bude točit převážně v Praze až do poloviny prosince, pro několik dotáček se herci a štáb sejdou i na jaře 2020. Premiéra v kinech je v plánu na prosinec 2020.

Patrik Hartl a jeho herci
Patrik Hartl a jeho herci

Přípravy trvaly rok a půl

Film jsem připravoval rok a půl. Šlo to celkem hladce, protože jsem jasně věděl, jak by měl vypadat. Po první verzi scénáře mi s vylepšením ještě pomohla dramaturgyně Iva Jestřábová. To byla šťastná spolupráce. Posledních šest měsíců jsem ryl držkou v zemi, abych našel ideální prostředí k natáčení a nezanedbal žádný z předrealizačních úkolů. Sestavil jsem si detailní technický scénář s fotkami lokací a nákresy všech záběrů. Je to tlustá bichle se spoustou barevných poznámek a vzkazů, které jsem sám pro sebe poznamenal, abych ve zběsilém proudu natáčení nezapomněl na nic podstatného. Snad nezapomenu. Během prvního natáčecího dne jsem rovnou zjistil, že vůbec nemusím ten scénář otevírat. Znám film nazpaměť, i když ještě neexistuje,“ popisuje Hartl.

Kdo knihu nečetl…

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi dvacet let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se s tím něco udělat. Je možné řešit krizi středního věku provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly? Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Najde ještě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada? Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí? Kdo splní úkol, není sráč.. .

K TÉMATU  Kostarika: Země adrenalinu a zážitků. Co zde navštívit a podniknout?

„Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Láká mě filmové vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje Hartl. Coby autor předlohy snímek nejen natočí jako režisér, k filmové podobě napsal i scénář a připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení.

My se rozhodně těšíme!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Výběr kontaktních čoček je pro každého jejich nositele klíčovým. V dnešní době existuje celá řada variant kontaktních čoček, které mohou vyhovovat jednomu a druhému naopak méně, či vůbec. Jak tedy správně vybrat a nesáhnout vedle? Existuje několik možností, ale nejlépe vám pomůže váš oční specialista
Umělé květiny jsou velmi oblíbené v kancelářích, obchodech, různých salonech, protože si zachovávají svůj původní vzhled a nevyžadují údržbu. Existuje mnoho pověr týkajících se domu a věcí v něm. Lidé se zajímají o správné uspořádání zrcadel, nábytku a vůbec o vlastně to platí o spoustě věcí, které si domů kupují. Jednou z otázek, které je trápí je to, zda stojí za to, domů kupovat umělé květiny.
Péče o sebe je v dnešní době pro mnoho lidí synonymem nákupních horeček, drahých lázeňských procedur, brunchů či kosmetiky. Stalo se to jakýmsi symbolem pro kosmetický a fitness průmysl. Mnoho lidí ale zapomíná investovat také do zcela jiné formy péče o sebe. A to do péče o své duševní a emocionální zdraví o které je rovněž třeba se starat. V tomto článku si řekneme, jak na to.
Současná hygienická situace si žádá kooperaci nás všech. Je potřeba, abychom se chránili podle hesla, které bylo vytvořeno: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ Roušku si můžete vyrobit mnoha způsoby.
Každý den se na nás valí plno informací, mnohdy zažíváme stres v práci, aktuálně třeba také těžkosti při distanční výuce dětí nebo různá omezení, která člověku komplikují život. Pak se snadno stane, že večer máte už prostě jen touhu zalézt ke knížce a přepnout své myšlenky na něco úplně jiného.
Laformela je duo, které před lety založil český designér Antonín Soukup a slovenská návrhářka Miroslava Kohutiarová. A s každou svojí novou kolekcí jsou důkazem, že pracovat se svým životním partnerem může fungovat.
Ve zdravém těle zdravý duch. Mnohokrát připomínaná moudrost irského dramatika George Bernarda Shawa je, byla a bude pro lidstvo aktuální. S neustálým rozvojem přísunu informací se každý den dozvídáme o nových metodách cvičení, možnostech sestavení zdravého jídelníčku a korekce životního stylu tak, aby člověk dosáhl co možná nejlepšího pocitu sama ze sebe. Takový pocit vám dodá tolik potřebnou sebedůvěru, která se odráží při každodenních činnostech.
Jídlo, zdroj energie, ale také droga, na které je závislá celá planeta. Jídlo řešíme prakticky celý život a ne nadarmo se říká, že jsme tím, co jíme. Potraviny ovlivňují nejen to, zda budeme mít nadváhu, ale také mají vliv na nemoci orgánů v našem těle a působí na náladu, imunitu, kvalitu našeho spánku a celkovou psychickou pohodu.
Období Vánoc je časem klidu a pohody, to však neplatí pro oslavy na Silvestra. Vedle zábavy, velkého množství alkoholu a hudby vás nejspíš neminou ani petardy, ohňostroje a rachejtle. Ale tato zábavní pyrotechnika s sebou nese mnohá nebezpečí úrazu, kterým je dobré se vyvarovat. Připravte se na komplikace a buďte nachystaní zasáhnout ve chvíli, kdy dojde k úrazu.
Vánoce a tradice jdou ruku v ruce. Nejedna z nás jich mnoho z nich dodržuje nebo si děláme vlastní. Jednou z takových poměrně zaběhnutých, je hladovění, neboli půst. Podle této tradice by se měl držet během Štědrého dne půst až do večeře, aby se nám zjevilo zlaté prasátko. Co na to říká naše tělo?
Mel B, Melanie C, Emma Bunton, Geri Halliwell a Victoria Beckham. Psal se rok 1996 a hitparádové příčky ovládl hit Wannabe dívčí britské kapely Spice Girls. Kde je holkám dneska konec?
Kočka cejlonská je nejmenší kočka na světě. Tento ohrožený druh žije pouze na jihu Indie a ostrově Srí Lanka. Kvůli náročnosti chovu můžete tohle zvířátko spatřit u nás pouze v Zoo Liberec a Zoo Ostrava. Malý noční predátor je ztělesněná roztomilost! Posuďte samy.

Výběr článků

V zimě je asi víc než kdy jindy pozornost okolí soutředěna na náš obličej. Koneckonců, nic jiného ani téměř vidět nejde. Jaké máme tipy pro to, aby vám v něm ubylo vrásek a ne naopak?
Všichni majitelé koček vědí, že kočky mají vrozenou potřebu škrábat. Ovšem není to pouze jejich záliba. Jedná se o životně důležitou součást jejich fyzické a emocionální pohody. Pokud tedy chcete zabránit tomu, aby se z vašeho nábytku stalo škrabadlo vašeho mazlíčka, je nezbytné investovat do vysoce kvalitního škrabacího válce pro kočky. Ptáte se, jak vybrat ten nejlepší druh válce? Máme pro vás hned několik tipů.
Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.

Nepřehlédněte

Ano, řeč bude tentokrát o mužském přechodu. O tom, co se děje v tuto dobu u žen se mluví hodně, ale téma mužské andropauzy je stále tak trochu opomíjenou záležitostí. I muži však mohou toto období vnímat jako velmi náročné a přináší jim celou řadu nepříjemností. Co se v jejich těle děje, a jak se s těmito změnami co nejlépe vyrovnat?
Miminka a domácí mazlíčci mají něco společného. Rádi o ně pečujeme a jsou roztomilí. Podívejte se na kočky, které se mazlí a hrají si s malinkými dětmi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek