Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Náš redaktor radí: tyhle věty chlapovi raději neříkejte. Přinesou více škody než užitku

Komunikace je základ dobrého vztahu, ale existují některé výroky, které mají zbytečně negativní dopad. Tady jsou ty, které chlapovi raději neříkejte. Možná vám přijdou v pořádku, ale jejich použití může mít trochu jiný efekt, než očekáváte.
Deset vět, které chlapovi raději neříkejte. Přinesou více škody než užitku
zdroj: 123RF.com

29. 10. 2019

29. 10. 2019

Následující výroky nepatří mezi nic neobvyklého, ale právě proto je dobré se nad nimi zamyslet. Některé se vám budou zdát nevinné, zatímco on si je zapíše po svém. Jako chlap o tom vím své. Co tedy chlapovi raději neříkejte?

Karla jsem tehdy podváděla

Možná už je to dlouho a máte na to báječné vzpomínky, ale přiznávat před přítelem, že jste bývala ve vztahu nevěrná, to není šťastný nápad. Jakmile se od vás takovou informaci dozví, vždycky už bude mít někde vzadu v hlavě ukrytou myšlenku, že vás napadne něco podobného. Žárlivější jedinci nemusí kvůli tomu dobře spát. “Co asi dělá za zády mě?” Kdo to zažil, jistě ví, o čem mluvím. Nezřídka se stane, že tuhle větu ještě někdy k vašemu údivu uslyšíte.

Ten Petr je vážně idiot

Tím samozřejmě myslím kamarád Petr. Pokud se ale jedná o opravdu dobrého kamaráda, zbytečně mezi vás a partnera zasekáváte klín. Můžete si myslet, že je Petr idiot kvůli tomu, jak se zachoval ke své bývalé nebo že má přihlouplé sexuální narážky, ale váš chlap se s ním přátelí z nějakého jiného důvodu a vy se s ním stýkat nemusíte. Nemá tak smysl ho kritizovat.

Dříve ses snažil víc

Úplně chápeme, že máte chuť tuhle větu vyslovit. Jenže bude mít spíše opačný výsledek, než byste čekaly. Možná vám nenadbíhá tak jako kdysi, nesnaží se být ve vašich očích rytíř, klidně před vámi prdí a koupit kytku ho nenapadne. Ale bylo by dobré si o ty věci říci jinak, než způsobem, který popohání k tomu se spíše stáhnout. Možná i vy už se malujete jen do práce a sex vám stačí jen dvakrát za měsíc místo za týden

Tak ta Martina Jardovi zahýbá

Vrátila jste se z posezení s kamarádkou Martinou, která s vámi probrala, že má milence. Doma to pak vyložíte svému muži, což je sice zajímavé téma k hovoru, ale pokud se s Martinou vídáte častěji, uvrhnete ho do podezření. Nepodvádíte ho náhodou taky? Není i on jako chudák Jarda? Nebude vás Martina inspirovat k podobným myšlenkám? Zcela určitě by ani Martina nebyla nadšená, že se o tomhle bavíte se svým partnerem. Není to věc k běžné konverzaci, potřebovala se svěřit vám, nikoli vašemu partnerovi.

K TÉMATU  Návrat do školy po prázdninách: Jak podporovat děti v návratu do škol?

Potkala jsem spolužáka Tomáše. Vypadá výborně a pozval mě na kafe

Tuhle informaci můžete předat, ale nějak citlivě. Nad Tomášem můžete básnit kamarádce, ale pokud to podobně předhodíte příteli, líbit se mu to nebude. Protože je očividné, že ho tím uvrhnete v pochyby, jestli by se vám nezamlouval víc Tomáš, než on sám, bude si nejspíš myslet, že ho popichujete naschvál a něco tím sledujete. Ani vám by se nelíbilo, že potkal Lucii, se kterou kdysi zažili skvělý sex v kanceláři na stole, a dali si “kamarádské” kafe.

Ty nedokážeš nic zařídit

Říct někomu, že je neschopný, to vždycky zabolí. Pokud to řeknete příteli nebo manželovi, dostáváte ho do velice nepříjemné frustrace. Na tuhle větu neexistuje odpověď a způsobuje muži jen stres, který vaši situaci, ať už jste tím chtěla dosáhnout čehokoliv, rozhodně nezlepší. Možná mu dělá problém vyplňování papírů nebo potřetí zapomene, že se měl stavit na poště, ale vy také nejste dokonalá. A jestli je opravdu tak příšerný, tak s ním prostě nebuďte ve vztahu.

Kdybys mě miloval, tak bys…

Tohle je prostě špatně. Ale jedná se o ryze ženskou větu, protože chlap by ji prostě v opačném gardu nepoužil. Je to takový druh citového vydírání, které akorát způsobí, že jeho nálada dopadne na bod mrazu. Nemůžete mluvit za něj, za jeho city k vám, jeho vnitřní pocity. A už vůbec ho tímhle způsobem vydírat. Pokud máte pocit, že jeho láska k vám nějak opadla, příčinu musíte hledat jinde a jinak, než jasným verdiktem na základě vašeho pocitu nebo vzteku.

Kdybys byl chlap, tak bys…

Zamyslete se nad tímhle výrokem. Je to možná to nejvíce ponižující, co mu můžete říct. Navíc je to stejně manipulativní obrat, jako ten předchozí. Jako byste naznačovala, že pokud něco neudělá, tak nebude ve vašich očích dost mužný. Přitom ten pocit jeho vlastního mužství je důvod, proč se ve vztahu k vám chová například tak, jak se vám to na něm líbí. Takhle v podstatě bouráte vaši společnou spokojenost. Navíc tenhle výrok nedává smysl. Vážně znamená chovat se jako chlap udělat konkrétně tohle? Nebo to znamená, že si to stejně udělá po svém?

K TÉMATU  Cítíte náklonnost k ženám? Jak poznat, že jde o chvilkové zmatení, nebo zda jste lesbička?

To byl báječný orgasmus

Dobře, takhle to asi nikdy neřeknete. Ale v podstatě to znamená jediné – v tomhle mu nelžete. Když to uděláte jednou, i kdyby z milosrdenství nebo abyste si ulehčila jeho další snahu, dostanete se do začarovaného kruhu. Budete se přetvářet už neustále, a najednou nebude prostor pro to jednoduše přiznat, že to dnes nebylo. Zároveň si tím ale podřezáváte pod sebou větev, protože tím znemožníte snahu nebo experimentování, abyste s ním ten orgasmus skutečně zažívala. Postupem času navíc získá podezření, že to jen hrajete, a to určitě nechcete. A on stoprocentně ne.

Nějak jsi zhubnul

Taková zajímavost. Tuhle větu slyší rády ženy, ale muži většinou ne. Obzvláště ne ti, kteří se zabývají nějakým silovým sportem nebo chodí dřít do posilovny. Pokud má ten váš podobný zájem, moc dobře si je vědomý toho, že nějak polevil nebo už není tak důsledný. Tato nevinná věta se ho dotkne, ale jestli to chcete úplně pohnojit, proneste ji mezi jeho kamarády nebo lidmi, kteří mají stejný zájem. Bude se cítit stejně, jako kdybyste na něj v mateřské školce práskla vychovatelce, že se v poobědové pauze počural do postele. Nedělejte to!

A ještě jedna důležitá rada na závěr: neřiďte se žádnými pravidly, sama byste měla vycítit, co tomu svému říci a co ne. Neuškodí si ale připomenout výroky, kterými tnete do živého, a přitom jste to tak určitě ani nemyslela.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Pálení čarodějnic se tradičně slaví v noci ze 30. dubna na 1. května. To znamená, že i letos se čas oslav, opékání špekáčků a zapalování hranic blíží. Víte ale, kde se tento svátek vzal a jaká je jeho historie?
Lékaři vám často promlouvají do duše, abyste se lépe starali o srdce a mozek. Na jeden orgán ale často zapomínají. Přitom jde o ten největší v těle, který je zároveň nejdůležitější pro naši obranyschopnost. Sídlí v něm až 80 % buněk imunitního systému. Jedná se o střeva a je důležité je mít v dobré kondici. Jedině tak budete připraveni na případný střet s koronavirem.
Víme všechny dobře, že s dítětem v letadle to není vždy úplně jednoduché. Není třeba se ale ničeho obávat, pokud jste na to připravené. Jak vše zvládnout, aby byl let klidný pro vás, vaše dítě, ale také pro ostatní cestující?
Častou chybou nás žen je, že si oblíbíme určitý typ kosmetiky a používáme ji po celý rok. Ale nežijeme v zemi, kde je počasí stálé. Proto je třeba kosmetiku obměňovat podle ročního období. Nejinak je tomu právě nyní s příchodem podzimu. Vaše pleť bude potřebovat jinou péči.
Single Vánoce. Také máte pocit, že o Vánocích jsou singles něco jako zvláštní druh? Všichni kolem mají pocit, že vás musí začlenit do společného veselí. Zvláště citlivý je Štědrý den. Ovšem ne vždy musí být taková snaha příjemná. Jak to přečkat se ctí a užít si to?
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Nejvyšší čas promyslet letní dovolenou. Přinášíme vám tipy na ty nejkrásnější evropské ostrovy, kde prožijete nejenom chvíle klidu a relaxace, ale hlavně poznáte nová a neotřelá místa. Ke všemu se na většinu ostrovů dostanete z České republiky i po vlastní ose, tedy autem a trajektem.
Připravit vše potřebné pro dítě na dva týdny do malého kufříku je velmi složitá věc. Proto bychom se měli při balení snažit, aby dítěti nic nechybělo, ale aby v kufru nemělo ani zbytečně moc nepotřebných věcí. Existují seznamy věcí, které si na letní tábor má dítě vzít, ale co opravdu potřebuje a bez čeho se neobejde? Vezměte si papír a tužku a sepište si seznam.
Vlastnímu dýchání obvykle nevěnujeme pozornost. Pravdou však je, že bez něj by naše tělo fungovalo jen několik minut, a že jeho kvalita v mnoha ohledech ovlivňuje naše zdraví i celkové rozpoložení.

Výběr článků

Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
Sotva začalo jaro, už tady máme kolekci oblékání pro podzim a zimu. Tahle módní přehlídka vás hodně pobaví, a přitom je k nerozeznání od těch oficiálních! Stejně jako modely předních návrhářů, ani tohle oblečení byste si na sebe prostě nikdy nevzaly.
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.

Nepřehlédněte

Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.
Všichni víme, že současná doba není zrovna dvakrát příhodná. Všechno kolem nás zdražuje, najednou zaplatíme víc nejen na jídle, ale i na energiích či pohonných hmotách, ale výplata zůstává stejná. Doba utrácení tak pomalu mizí v nedohlednu a nám nezbývá nic jiného, než si prostě utáhnout opasky. Na čem se dá alespoň trochu ušetřit? Mrkněte na pár tipů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek