Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Dovolená s partnerem. Jak se během ní nepohádat a vrátit se domů v klidu

Konečně přišla rodinná dovolená. Očekáváte, že si odpočinete od všech starostí. Chcete si přece pořádně užít zasloužené volno! Těšíte se, že si budete užívat, jenže všechno může dopadnout jinak. Jak se nepohádat na dovolené? A jak se po dovolené nerozejít?
Přišla dovolená a čekáte, že si budete užívat. Hodně lidí se ale na dovolené pohádá
zdroj: 123RF.com

09. 07. 2019

Nevraživé mlčení při návratu domů

Podle nejnovějšího výzkumu se 30 % párů pohádá už při výběru dovolené. A až 66 % párů se vrací domů rozhádaných. Výzkumu se zúčastnilo 2000 dospělých a z nich 25 % uvedlo, že se pohádali už před třetím dnem dovolené. Dovolená je prostě prověrkou vztahu, a pokud jste ve vztahu na začátku, je to dobrá zkouška. Tam se ukáže, koho co baví a jestli jste schopni se dohodnout alespoň na základních věcech.

Když máte ráda hotely a pláže a on malý stan, je otázkou, zda dokážete udělat kompromis. On s vámi bude chvíli na pláži, vy s ním jeden den přespíte v lese. Ale položte si zásadní otázku: chcete to tak po celý život? Dobrý vztah je sice otázkou kompromisu, ale naprosto rozdílný životní styl se ve většině případů nesloučí s dlouhodobým kvalitním partnerstvím.

Nejčastější příčinou hádek jsou peníze, následuje alkohol a flirt

Společně strávený čas nemusí být vždycky požehnáním. Kolik času spolu strávíte v běžném životě? Zaměstnání, cesta tam a zpět, koníčky, cvičení, péče o děti, čas s přítelkyněmi. Trávíte spolu víkendy, ale to je pár dnů nebo hodin, to není týden i víc v naprosto jiné realitě. Ale právě ta jiná realita by měla vašemu vztahu přece svědčit. Zlepšit ho. Tak proč to tak není?

Nemějte přehnaná očekávání

A to ani na dovolené. Ostatně, koukněte třeba na Účastníky zájezdu. Eva Holubová a Bob Klepl to tam předvádějí naprosto skvěle. Třeba jste si představovala, jak si budete na pláži lebedit a číst, partner na lehátku vedle vás. Pozorně donese pití, namaže záda a vezme vás za ruku. Pak společně skáčete do vln při západu slunce. Jaká romantika! Jenže on místo toho sedí na baru, pije jeden koktejl za druhým a flirtuje s tou prsatou zrzkou!

K TÉMATU  V čem vyrazit letos k vodě a dodržet trendy. Tohle je plážová móda pro rok 2019

Co asi uděláte? Naštvete se a odkráčíte do hotelu. Tam se pěkně nažhavíte a až přijde, zcela nevinně a mírně v náladě, tak to tedy schytá. Jenže on vlastně neví proč. Dělal jen to, co se mu chtělo, a to se přece na dovolené má. Maximálně vám odpoví, že vás nechtěl rušit od knížky a že jeho válení na pláži nebaví. Raději si už při příjezdu naplánujte, které činnosti budete dělat společně a které každý zvlášť.

Dovolená není levná

Dopřát si exotickou večeři, navštívit klub, jet na výlet stojí dost peněz. A tak s koncem dovolené může být vyprázdněná peněženka a vymydlená kreditní karta. Zdroj konfliktu je na světě. Jestliže byste měli za dovolenou vydat poslední úspory, raději na ni nejezděte. Můžete si dopředu říct, že pokud nebudete mít nejen na pěkný hotel, ale také na to, si na dovolené užít, raději nikam nepojedete. Můžete prostě zůstat doma ve městě a vyjíždět na výlety. Jeden den Prachovské skály, druhý Konopiště, třetí den koupání na přehradě. I to bude moc fajn.

Vztah se na dovolené nespraví

Jestliže máte problémy ve vztahu delší dobu, na dovolené to nebude jiné. Spíš ještě vybublají na povrch. Stačí trocha nepohody, špatná postel, nepřipravený pokoj, řvoucí dítě, a už se vytahují kostlivci ze skříně a je co vyčítat. Nepamatuji si, že by dovolená někomu zachránila vztah. Třeba někdo takový existuje. Pokud o něm víte, dejte mi vědět.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věcí, které máme doma a jsou potenciálně životu nebezpečné, je bezpočet. Od různých chemikálií v koupelně až po ostré rohy nábytku. A jakmile si pořídíte malé dítě ukáže se, že vlastně celý váš dům je jedno velké nebezpečí.
Chlapík se promění v ženu poté, co si u výdeje zavazadel na letišti otevře svůj kufr. Zřejmě má opravdu na spěch, protože na nic nečeká a začne se svlékat přímo v hale. Ostatní lidé kolem nevěřícně koukají! Tohle se může stát jen v Las Vegas.
Dřevěné, proutěné, skleněné, na řetězu nebo dokonce samozavlažovací, takové mohou být závěsné květináče. Záleží na vás, jestli si rostlinky pověsíte doma v interiéru nebo venku na zahradě.
Úspěšné složení závěrečných zkoušet se musí oslavit. Promoce je jedinečnou možností, kam uzavřít jednu kapitolu života a otevřít další. Všichni chceme absolventa překvapit krásným dárkem, který se mu bude líbit. Poradíme vám, co pořídit pro ženy i muže. Uvidíte, že nakonec ten nejlepší dárek vyberete.
Flirtování je bezesporu jedna z nejžhavějších a zároveň nejzábavnějších věcí, které si můžeme ve vztazích do sytosti užívat. Rozhodně neplatí, že flirt patří jen do seznamovací fáze vztahu, rozhodně lze flirtovat i v dlouhodobém vztahu. Pokud se chystáte na rande, bude se vám flirtování hodit. Poradíme vám, jak se v tom stát mistryní!
Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
I když se to mnohým bude zdát nepravděpodobné, melouny lze pěstovat prakticky kdekoliv. Poslední dobou se najdou dokonce i ti, kteří tuto šťavnatou typicky letní pochoutku pěstují na balkóně či na terase v květináčích a jiných nádobách. Chcete-li si svůj vlastní meloun vypěstovat, je nejvyšší čas vyrazit pro sazenice. A máte-li opravdu malý balkón, zkuste meloun pepino gold.
Nezapomínejte, že víkend je hlavně o odpočinku! Co vám přinesou volné dny napoví horoskop, který připravila astroložka Naďa Šmídová.
Naše manželství jsem vždy brala jako ideální soužití muže a ženy. Všichni naši známí nás měli jako vzor toho, jak by to v dlouhodobém vztahu mělo vypadat. Byla jsem do manžela zamilovaná od svých dvaceti let, po několika letech mě požádal o ruku. Jak jsem se ale mýlila v tom nejbližším člověku, kterého mám, to si ani nedokážete představit! Než se objevila jeho nemanželská dcera...
V obláčku zamilovanosti se vám to možná nezdálo. Nebo jste měla pocit, že je normální pro něj udělat první poslední. Splnit mu každé přání. Jenže po čase si připadáte jako zahnaná do kouta. Přestáváte být sama sebou. A najednou si uvědomíte, že váš partner je zdatný manipulátor. Jak z toho ven?
Zázvor je v podstatě všelék. Jakmile cítíme příznaky nachlazení, je dobré po něm sáhnout a uvařit si z něj čaj, zlepšuje také trávení a využívá se v orientální kuchyni, kde se cení zase jeho výrazná chuť. Snad všichni známe zázvor čerstvý, ale i sušený nebo ve formě koření. I když nám zcela jistě prospívá, nic se nemá přehánět, a i zázvor může být někdy nebezpečný. Kdo by si na něj měl dávat pozor a v jakých případech skutečně škodí?
Nezajímá vás politika? Měla by. Nenechte rozhodovat o své budoucnosti jiné a jděte k urnám. Proč? Politici se přetahují o moc, kterou můžeme dělit na lokální a globální. Uvědomte si, že je důležité, jaký člověk stojí v čele. Manipulátor, nebo někdo rozumný?

Výběr článků

Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.
Chcete být trendy i na podzim, tak musíte mít odstín vlasů medový. Tato barva nejenže rozzáří vaše vlasy, ale také perfektně ladí s atmosférou sklonku roku. Zahalte se do medové!
Už odmalička nám rodiče vštěpovali, jak důležitá je osobní hygiena. Díky dobré výchově jsme se tak naučili, že si musíme pravidelně čistit zuby, aby se nám nekazily, že se musíme pravidelně mýt, abychom byli čistí, hezky vypadali a nezapáchali. A když se jednoho dne objevila influencerka Aella, která bez ostychu přiznala, že se ročně vykoupe jen 37x, vzbudila s tím velké a opravdu šokující pozdvižení. Čím se obhajuje a je ve skutečnosti opravdu taková čunča, jak se zdá?

Nepřehlédněte

Pohyb v těhotenství nepřispívá pouze k udržování optimální hmotnosti maminky. Mnohem důležitějším faktem je to, že jde o významný faktor pro udržení celkové tělesné kondice, dále podporuje srdeční funkci, zachovává pružnost cév a navíc je důležitý pro zachování správného držení těla.
Meditace pod palmami, za zvuku vln oceánu a s pohledem na sluncem zalitou hladinu. Láká vás jóga v tropech? Máme tipy, kam vyrazit!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek