Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Letní péče o vlasy. Jak se ostříhat, chránit před sluncem, chlórem i solí z moře

Letní péče o vlasy je nevyhnutelná, pokud toužíte po zdravé kštici. Letní počasí může vlasy poškodit víc, než zima a mráz. Ostré slunce, slaná nebo chlorovaná voda jsou nebezpečím pro vlasy i pokožku hlavy. Vlasy se vyšisují a hodně vysuší. Roztřepí se konečky, ztratí lesk a mohly by působit matně a neupraveně. Péče o vlasy je ve vedrech náročnější a abyste měly svou hřívu pěknou i v létě, dodržte několik zásad.
Péče o vlasy v létě
Zdroj:123RF.com

12. 06. 2019

Letní péče o vlasy začíná stříháním

Než se dostaneme k jádru věci, je dobré v rámci letní péče o vlasy zajít ke kadeřníkovi. Tedy pokud to nezvládnete samy. Pokud si necháte dobarvovat odrosty, činíte tak zřejmě po celý rok a kadeřnice vám vždycky barvu zároveň trochu oživí. Pokračujte stejným způsobem.

Jestliže se však rozhodujete pro radikální změnu barvy nebo proužky, nechte to na podzim. Peníze, které do své vizáže vložíte na začátku léta, by byly na konci pryč. Ať totiž budete pobývat kdekoli, pokud to bude jen trochu na sluníčku, vlasy se vyšisují a barva nebude taková, jak jste si přála. Před létem odborníci doporučují nechat si vlasy zastřihnout, aby nebyly roztřepené a lépe odolaly letním rozmarům počasí a působení vody. Jestliže máte vlasy hodně husté, nechte si je prostříhat.

Chraňte vlasy před sluncem

Mějte doma několik pokrývek hlavy pro různé příležitosti, jako jsou klobouky nebo lehké letní čepice. Noste je nejen na dovolené, ale i ve městě, a pokud děláte venku, tak i v práci.

Nad hlavou vám stále svítí slunce a v poslední době bývá UV index velmi vysoký.  UV záření působí na vlasy negativně, odčerpává z nich důležité proteiny. Vlas se působením záření otevře a poškodí. Používejte sprej s UV filtrem každý den, než vyjdete. Jestliže jste dlouhovlasá, stáčejte vlasy do drdolu, uchráníte si konečky, které jsou nejcitlivější na poškození.

Na dovolené splachujte chlór a sůl

Vlasy obsahují až 15 % vody. Působením slunce se voda odpařuje a vlasy jsou náchylnější k poškození. Mimo spreje s UV filtrem existují i hydratační spreje, které vlasy ochrání před vysoušením. Na pláži můžete jako ochranu do vody použít voděodolné oleje. Ty vydrží ve vlasech i po plavání. Především se ale nezapomeňte po každém vykoupání osprchovat. Sprchy jsou na plážích a koupalištích běžné. Po návratu domů si každý den umyjte vlasy hydratačním šamponem a použijte pro váš typ vlasů vhodný kondicionér. Alespoň jednou týdně použijte masku, která vaše vlasy posílí.

K TÉMATU  Domácí recepty z růže: vyrobte si pleťovou vodu na omlazení pokožky, masku nebo salát z růží

Vyrobte si masku na vlasy

Domácí masky nestojí moc peněz a skvěle fungují. Po každé masce vlasy řádně umyjte, aby v nich nezůstaly zbytky. Pomalu s vysoušením. Když můžete, tak je v létě nefénujte, nebo použijte nižší teplotu.

Olivový zábal
Zahřejte 100 ml olivového oleje, aby byl příjemně teplý. Vetřete do suchých vlasů. Vlasy zabalte do igelitové folie a do ručníku a nechte 30 minut působit. Umyjte šamponem.

Avokádová a banánová maska
Rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte 1 zralé avokádo nebo 1 banán, přidejte 1 lžičku olivového oleje a 1 lžičku medu. Dobře promíchejte a naneste na vlhké vlasy. Část vmasírujte do pokožky hlavy. Vlasy rozčešte, zabalte do igelitu a nechte 30 minut působit.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Džíny patří mezi základ každého dámského šatníku, proto by každá žena měla mít dokonale padnoucí kousek ve své skříni. Vybrat perfektně padnoucí džíny ale není jen tak.
Blíží se den lásky, a s ním přichází otázka – jak letos udělat Valentýna nezapomenutelným? Připravte se na článek plný kreativních nápadů a romantických tipů, které vám pomohou zlomit stereotypy a přinést do vašeho vztahu novou jiskru. Od originálních malých gest až po velká překvapení – vstupte do světa lásky a vášně s jedinečnými nápady na Valentýnské překvapení pro vašeho milovaného. Zaručeno nezapomenutelné chvíle plné radosti a lásky!
Ano! I povlečení podléhá trendům. Nejde ani tak o vzory, ale o materiály. Nechte se inspirovat tím, co je v kurzu.
Tinktury se v oblasti léčitelství používají už stovky let. Zájem o ně však v souvislosti s nástupem moderní léčby trochu ochladl. Dnes je tomu opět jinak. Naopak se znovu vracíme k přírodě, které mnohdy věříme víc než chemii, do níž vlastně nevidíme. Léčivé tinktury se proto čím dál hlasitěji hlásí o slovo a jedině dobře. Rozhodně mají co nabídnout.
Jeden by se ze všech těch vědeckých studií zbláznil. Co platí dnes, za pár týdnů už se zase shazuje ze stolu. Jak se to tedy má s vodou s citronem, kterou jsme měli pít každé ráno? Pomůže nebo naopak? Možná vás fakta překvapí.
V prvním květnovém koučinku se Nela otevřela své koučce Marcele na maximum. Napsala pro vás, jak sezení vnímala, co si díky němu uvědomila a jaké má vlivem koučinku Emočních rovnic výsledky.
Život ve volné přírodě pěkně zblízka. Ptáci se střídají přímo před vámi tak, jak je venku nikdy neuvidíte. Pro něco na zub si přijdou i zvědavé veverky. Stačí chytře umístit kameru a můžete si natočit podobný dokument o životě zvířat na vaší zahradě. Možná vás překvapí, kolik se jich tam vystřídá.
Úsměv se podílí na dobrém prvním dojmu. Pakliže máte zuby zažloutlé a nehezké, nemůžeme se divit tomu, když lidé odvrací zrak při rozhovoru s námi. Pokud chcete mít zuby krásně bílé jako perličky, je načase zjistit, díky čemu bílého chrupu dosáhnete.
Kdo by dnes neznal zlatý devadesátkový hit jménem ledvinky. Během devadesátých let se jednalo o velice stylový kousek, který se nejčastěji kombinoval s batikovanými tričky a zvonovými kalhoty, případně se stejnými kalhotami a halenkou se zvonovými rukávy. Když se však ledvinky najednou stáhly z trhu, mnohé ženy to sice oplakaly, ale nakonec se se skutečností smířily - ledvinky už zkrátka nejsou v módě. Jejich žhavé kousky byly odhozeny do koše nebo zapadly hluboko do skříně. Jenže to je škoda. Každý módní trend totiž jednou ožije a ledvinky opravdu nejsou výjimkou.
Už nevíte, co pít, abyste si pitný režim co nejvíce zpříjemnily? Pak vám doporučujeme vložit do odšťavňovače několik jablek a připravit si nápoj, co vám prospěje ve všech směrech. Proč s jeho výrobou neotálet?
Zima už mnohé začíná deprimovat, proto se snaží vnést si první střípky jara alespoň k sobě do šatníků. Svetry tak stále zůstávají v popředí, ale pomalu začínají být vytěsňování kousky nejmódnějších stylů přicházejícího teplejšího ročního období. Víte, co se bude nosit?
Když spolu jedou dospělé holky na dovolenou, neznamená to, že jsou ve vztahu nešťastné. I když spolu často jezdí právě ty, které jsou singl. Proč si dát pozor na to, s kým a kam jedete?

Výběr článků

Zná to nejspíš každá z vás. Někdy během svého života jste si určitě ve vztahu prošla fází žárlivosti. Pokud byla oprávněná, a váš partner vám byl opravdu nevěrný, chápeme, že jste ostražitá. Pokud ale byla nemístná, a vy se nacházíte ve zdravém a spokojeném vztahu založeném na důvěře, není se čeho obávat. Jestliže jste si totiž partnerovou oddaností jistá a víte, že má oči jen pro vás, žárlivost vás akorát zbytečně vyčerpává. Proto pro vás máme několik tipů, jak se žárlivostí zatočit.
Všichni jsme někdy v životě emocionálně vyčerpaní. Je normální zažít předávkování jednou nebo druhou emocí a vypořádat se s jejich těžkostí a bojem. A pouze prostřednictvím této zkušenosti můžeme skutečně vidět krásu života. Ale když se emoční vyčerpání promění v neustálý zážitek negativních emocí, už to není zdravé.

Nepřehlédněte

Návštěva kadeřnice není zrovna levnou záležitostí a málokdo si může dovolit ji navštěvovat pravidelně, jakmile se objeví odrosty nebo šediny. Naštěstí existují barvy na domácí užití, díky nimž se snadno obarvíte sama. Jak ale na to a čemu se vyhnout? Poradíme vám.
Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek