Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Zima pomalu odchází a sněhu na horách ubývá. Kam si v březnu a dubnu vyrazit zalyžovat na dobrém sněhu?

V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.
Kam si v březnu a dubnu vyrazit zalyžovat na dobrém sněhu?
zdroj: 123RF.com

28. 02. 2019

Lyžování v březnu a v dubnu má své výhody. Můžete spolehnout na nádherné slunečné počasí, delší otevírací dobu vleků a levnější skipasy. Navíc mnoho středisek nabízí další zajímavé výhody a slevy.

Česko

V mnoha zimních střediscích jsou moderní technologie zasněžování, které garantují provoz vleků minimálně do 31. 3. To slibuje i Monínec, který dává k pobytům velké slevy na skipasy. Nejvíce sněhu je na Pradědu (210–250 cm). Na severních svazích Petrových Kamenů  si určitě celý březen zalyžujete v nejvýše položeném středisku v ČR (1235 – 1445 m n.m.).

Slovensko

Slovenské hory jsou v průměru vyšší než české. Skvěle se lyžuje na Chopku, Solisku a v Tatranské Lomnici, kde je hlavním lákadlem nejvýše položená a nejprudší sjezdovka na Slovensku (č. 7). Vede z Lomnického sedla ve výšce 2190 m. n m., je dlouhá 5,5 kilometru a na její trase překonáte převýšení 1300 metrů. Ve zdejší lokalitě je atraktivní spojit lyžování s využitím termálů. Nejlepší to je v okolí Liptovského Mikuláše, kde najdete Tatralandii a Bešeňovou, a přitom máte v dojezdové vzdálenosti nejvýznamnější lyžařská centra, jako Jasná, Ružomberok, Donovaly nebo Štrbské Pleso.

Německo

Oblast Nebelhorn  patřící do lyžařského areálu Oberstdorf je nejvyšším položeným lyžařským střediskem Allgäuských Alp. Je zde nejdelší sjezdovka v Německu, dlouhá 7,5 km. Garmisch-Partenkirchen je z Prahy jedním z časově nejlépe dostupných alpských středisek (za 4,5 h). Lyžařské terény využívají ledovce, horských plání i zalesněných svahů nad městem a mají nesmírně pestrý profil se sportovními i pohodovými rodinnými tratěmi.

Rakousko

Podobný čas jako do německých středisek strávíte na cestě do Dachstein West nebo Flachau, kde najdete stabilní sněhové podmínky až do Velikonoc. St. Anton v regionu Arlberg je hodnocen jako jedno ze tří nejlepších středisek Rakouska. Lyžovat se dá od konce listopadu do konce dubna. Sjezdovky v Ischglu jsou také otevřené až do začátku května. A to především díky tomu, že většina jich leží v nadmořské výšce nad 2000 metrů.

K TÉMATU  Živé vstupy televizních komentátorů, které se tak trochu nepovedly. Jaké překvapení dokáže pokazit záběr

Itálie

Některá střediska garantují lyžování až do prvních dnů v květnu.  A čeká vás především dobrá cena, pokud si tedy nevyberete období Velikonoc. Hotely a penziony v rámci boje o zákazníky často snižují cenu pobytu nebo nabízejí zajímavé balíčky obsahující kromě stravy také skipasy v ceně. Další výhodou je menší počet lyžařů na svazích. Takové jsou například Bormio,  Livigno, Marmolada, Schnalstal (malý areál s ledovcem, v březnu obvykle liduprázdný), nebo Santa Catarina, kde mají i české instruktory a animátory.

Francie

Lyžařské oblasti Espace Killy nebo Val Thorens jsou otevřené až do začátku května a z hlediska výšky sněhové pokrývky na konci sezóny jedním z nejjistějších míst. Výhodou Val d’Isère jsou severní svahy. V Tignes je zase požitkářským lyžařům k dispozici ledovec Grande Motte (3400 m.n.m.), který umožňuje středisku až devět měsíců trvající sezónu.

Stíháte letos ještě zalyžovat?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ložnice je místo pro váš odpočinek, relax a spánek. Zařiďte si ji v jednotném stylu a obklopte se nábytkem podle vašeho gusta. Udělejte si ložnici snů.
Čekáte na to, až špinavé hrnky od kávy, které se hromadí ve dřezu, umyje váš partner? Jestli nechcete čelit riziku rozchodu i úzkostným pocitům beznaděje, raději to vezměte do vlastních rukou. V sázce je až příliš mnoho!
V první řadě je dobré si říct, že v malém množství rozhodně neuškodí pivo ani víno. Dokonce má obojí pro náš organismus velmi pozitivní účinky. Čemu tedy dáte přednost vy?
Stále ještě pracujete na svém novoročním předsevzetí a usilujete o shození posledních vánočních kilogramů? Pak patříte mezi posledních pár statečných. Většina to už dávno vzdala, tudíž už nyní si můžete pogratulovat. Vy se však místo gratulací ptáte sami sebe, jak poslední povánoční kilogramy shodit. Těch posledních pár kilo jde totiž dolů opravdu stěží.
Jedna z největších tuzemských událostí, Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, pořádaná od roku 1946, byla tento rok opět tradičně počátkem července. A jako každý rok se stala ostře sledovanou, ať v pozitivním slova smyslu, tak i v tom negativním.
Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!
Nedělení atmosféra bude uvolněná a veselá, říká astroložka Naďa Šmídová. Co dalšího přináší její horoskop na dnešní víkendový den?
Každý romantický film je zpravidla doplněný svou hudbou, která nejenže podtrhne celou atmosféru, ale hlavně ve všech sentimentálních duších zanechá nepopsatelný pocit, ze kterého v příjemném slova smyslu naskakuje husí kůže. Vzbudí v nás rozmanité emoce a vtáhne nás do děje hlavních hrdinů. A zatímco některá hudba kolem nás propluje bez většího pocitu vzrušení, určité love songy jsou prostě legendy všech legend, při jejichž poslechu i po letech tajeme jak zmrzliny na slunci. Které patří mezi ty top?
Svatební den bývá pro mnoho lidí tím nejkrásnějším. Když žena dostane zásnubní prstýnek, začne se jí v hlavě točit milion věcí, které by na svatbě chtěla mít. Důležité je, se z toho nezbláznit. Pokud si můžete dovolit zaplatit společnost, která se organizací svateb zabývá, ušetříte si určitě mnoho starostí a nervů, ale z finanční stránky to asi nebude žádný med. Pokud děláte svatbu na vlastní pěst, nejlepší bude, pokud si všechny důležité věci budete sepisovat do deníčku. A to nejen množství hostů, velikost dortu, místo konání svatby, ale také samotný rozpočet, který se za svatbu chystáte utratit.
Trápí vás posledních několik kilogramů, které chcete ještě do léta zhubnout? Pak je načase požádat o pomoc bylinky. Právě ty jsou zelenými pomocníky, kteří při hubnutí zaručeně pomůžou. Otázkou zůstává, jaké konkrétní bylinky podporují hubnutí a ze kterých si tedy udělat čaj?
Někdy není času nazbyt – v práci fofr, doma lítačka, člověk si pomalu ani nesedne. Ale jíst se musí, zvlášť když nechcete zbytečně utrácet za oběd v restauraci. Nechte si poradit a odložte při tom předsudky stranou. Rychlý oběd totiž může být i velmi zdravý a plnohodnotný. Dokonce se může stát, že rychlé recepty se ve vaší kuchyni usadí už napořád. Pusťte se s námi do vaření a uvidíte, že manžela a děti už ani nebudete muset přesvědčovat. Tak co, už zapínáte plotnu?
Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!

Výběr článků

Když je hezky, chcete se posadit ven na zahrádku. K obědu o víkendu, s návštěvou nebo na večerní grilování, krytý přístřešek je skvělá věc. Můžete v něm i jen tak lenošit, číst knížku nebo trávit čas s rodinou. Zahradní altány mohou mít mnoho podob, a dají se koupit jako skládačka nebo postavit přímo na míru. Prohlédněte si galerii.
O nemocech se většinou nevtipkuje, ovšem výjimkou je nemoc zvaná Alzheimer, o které se mluví v mnoha starších i novějších vtipech. Dalo by se říct, že lidé o Alzheimerově nemoci vtipkují do chvíle, dokud se s chorobou nesetkají tváří v tvář. To pak jdou žerty stranou, jelikož se pochopí, že se jedná o závažnou nemoc a že to opravdu není legrace.
Před časem jsme se s partnerem rozhodli, že po svatbě a pořízení bytu bychom rádi měli miminko. To jsem ale netušila, jaké utrpení mě bude čekat.

Nepřehlédněte

Bradavky patří mezi nejcitlivější části ženského těla. Většinou jsou bodem, který při správné stimulaci dokáže u ženy vyvolat vzrušení, ovšem někdy mohou dost bolet. Co může být příčinou bolesti bradavek?
Hormonální dieta rozhodně neslibuje instantní zázrak v podobě drastické diety a následného jojo efektu. Naopak. Principem je především pochopení fungování těla a jeho správné naladění pomocí stravy. Hubnutí je až bonusový efekt.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek