Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Hry na mobil nejsou jen doménou dětí. Zkuste ty, které vás pobaví i procvičí váš mozek!

Kromě relaxu mohou pomoci zdokonalit váš mozek, tělo nebo třeba i spánek. Hry na mobil už nejsou jen pro děti, tak neváhejte a zkuste si nějakou spolu.
zdroj: 123RF.com

22. 01. 2019

Procvičte mozkové závity

Čeština a matematika, to není jen učivo ze školy. V oblasti jazyka můžete rozšiřovat svou slovní zásobu a z vybraných písmen skládat slova. Využijte hru Slovo Mistr nebo Slovo Křížek nebo její varianty. A nejen v češtině. Na výběr máte spoustu her, které procvičí slovní zásobu i gramatiku třeba v angličtině nebo němčině. Můžete řešit i početní příklady, jakkoliv to zní nudně, přesto to může být zábava. Ve hře 2048 procvičíte násobilku i logické myšlení, hra Matemág zase přibližuje matematiku Hejného stylem.

Logika a postřeh, to jsou dovednosti, které potřebujete ke hrám i v běžném životě. A právě hrou je můžete ještě potrénovat a zdokonalit. Vybírejte hry podobné piškvorkám. Na základě této dětské hry a spojování podobných tvarů do obrazců, linek, vzniklo velké množství her. Nejsou samozřejmě tak jednoduché, musíte plnit určité úkoly. Zkuste Logické hádanky, Tic Tac Toe, Threes, Mekorama, Unblok King a další. Na postřeh jsou zase ideální rychlé hry, ať už z prostředí kuchyně, kde jednotlivým hostům servírujete jídlo dle jejich objednávky (třeba Cooking Fever), tak i různé závody nebo třeba jen chytejte kuličku, která se po displeji pohybuje stále rychleji. A koho baví klasika, může využít šachy nebo adaptované klasické deskové hry (Hadi a žebříky, Člověče nezlob se, Logik a další).

Vědomosti procvičíte a i rozšíříte pomocí aplikací podobným televizním kvízovým pořadům. I když nevíte správnou odpověď, vždy se něco nového dozvíte a upřímně, občas je to fuška, dolovat z hlavy odpovědi na otázky, které už dávno zavál prach. Třeba vyjmenujte všechny opery Bedřicha Smetany. Vzpomenete si? Potrénujte i paměť, stačí si zadat memory trainig nebo brain trainig do vyhledávače a budete mít zaručeno mnoho zábavy pro váš mozek. Her s tímto názvem je hned několik a tak si můžete vybrat, jaká vám bude vyhovovat.

K TÉMATU  Silvestr a děti? Kde trávit s dětmi Silvestr?

Pohybové aplikace pro zdraví

Spousta aplikací již dnes nabízí cvičební programy. Můžete si vybrat přesně podle toho jaké cvičení hledáte. Od relaxačních cvičení, jógy, cvičení pro bolavá záda, tak i třeba 30 denní programy pro vytvarování pasu nebo jiných částí těla. Zkuste zadat 30 days do vyhledávače a překvapí vás množství aplikací na výběr. Je jen na vás, jakou si zvolíte, která vyhovuje vašemu naturelu. U většiny aplikací si můžete i nastavit upozornění, které vám bude hlásit, kolik dní jste vynechaly a povzbuzují vás tak k dalšímu pohybu. Kromě pohybu je dnes na trhu nepřeberné množství aplikací, které hlídají vaše stravování. Ať už aplikace s recepty v určitém stravovacím režimu jako je třeba keto, dietní plán nebo low carb (přímo aplikace Low carb recepty nebo Paleo snadno, Kalorické tabulky a další). Jsou i aplikace, které po zadání jednotlivých pokrmů sledují váš denní příjem, množství přijatých sacharidů, tuků a bílkovin.

Hry pro odpočinek a relax

Každý potřebuje pro odpočinek trochu něco jiného, někdo hudbu z vesmíru nebo zpěv velryb, jiný zase bílý šum, který mimo jiné pomáhá v usínání malým dětem. Kromě hudebních aplikací si i můžete ve spojení s chytrými hodinkami nastavit svůj denní biorytmus. Aplikace za vás pohlídá ideální čas k usínání i ke vstávání. Také doporučí, kdy se věnovat pohybu nebo pohlídá, kolik jste vypily denně vody. Další skupinou aplikací pro odpočinek může být relaxační cvičení nebo třeba přehrávač audio knih.

Hrajte společně s dětmi

Ale neměly byste si na mobilu hrát jen samy, ukažte dětem, že můžete čas trávit zábavnými hrami společně. Je asi zbytečné hrát společné deskové hry na mobilu, když si je můžete rozložit po stole, nicméně lodě, piškvorky, pexeso a další hry vám ukrátí čas nejen na dovolené.

K TÉMATU  Zahrňte do pitného režimu jablečný džus. Posílí vám imunitu a podpoří srdeční kondici

I přes to, že je mnoho her a aplikací přínosem, měly byste věnovat také pozornost času, který na mobilu trávíte. I když i vědci ze Severokarolínské státní univerzity prokázali, že hry mají pozitivní účinek především na psychologické funkce, je třeba si čas dávkovat. Přeci jen by ho nemělo být příliš.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ano, saláty jsou lehké, plné vitamínů a osvěží. Že vás ale nezasytí a máte po nich hlad? Prozradíme vám, jak to udělat, aby vám po salátu nekručelo v žaludku a ještě patřil do dietního jídelníčku. Pak vám hubnutí půjde samo. Zkuste to!
Známe to všechny. Potkáme nového partnera, nechybí tomu jiskra ani sexuální náboj. Na sex s ním myslíme prakticky neustále. Nejraději bychom z pod peřiny vůbec nevylezly. Ale dejte tomu tři čtyři roky a téměř všechen sexuální apetit vyprchá. Ne však nenávratně.
Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Zimní dny přímo vybízejí naši fantazii, aby si tak trochu popustila uzdu a koukla se po nádherných a charismatických mužích, kteří se okolo nás vyskytují. Teď se podíváme na ty, kteří jsou nejen slavní, ale také naprosto nedostupní. Dali totiž přednost jiným mužům! Gayové, a přitom takoví krasavci! Fňuk!
Překrásný Olea All Suite Hotel je celý postavený z přírodních materiálů a zaujme atmosférou naprosté pohody. Pětihvězdičkový resort vyniká luxusem a personál je tu k dispozici nonstop. Bazény prolínají skrz všechny části hotelu a zajímavostí je, že do se do vody můžete ponořit přímo z vašeho pokoje. Tohle je prostě nádhera!
Potřebujete trochu rozveselit? Leze na vás jarní deprese, nebo naopak podzimní splín? V tom případě není nic lepšího, než zasednout k televizi a pustit si něco třeskutě vtipného. Které komediální filmy a seriály jsou pro tento účel jako stvořené?
Kdo by nechtěl být lepší, výkonnější, šťastnější? Existují různé metody, které učí, jak na to. Jednou je to pozitivní myšlení, jež by mělo být tou správnou cestou. Jindy zase mindfulness meditace, co vám pomůže se soustředit na přítomný okamžik a zbaví vás nahromaděného stresu. Za vyzkoušení stojí také služby osobního kouče. Už jste se někdy setkali s termínem neurokoučink? Víte, co se pod ním schovává?
Jsou konečně vidět výsledky po dlouhých týdnech strávených v posilovně? Konečně se ukazují buchtičky na břiše, kvůli kterým jste poslední měsíce nejedli sladkosti a drželi si zdravý jídelníček? Nezmařte svou dlouhou snahu a vyhněte se několika věcem, po kterých se tloustne, a to extrémně rychle.
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Byla jsem vychovávaná v tom, že člověk může mít jen to, na co si sám vydělá. Držím se toho a nikdy jsem si nechtěla život zjednodušovat. Mám jen to, co si sama koupím za vlastní vydělané peníze, a když chci něco víc, než na co mi nestačí plat, jdu na brigádu.
Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!

Výběr článků

Léto se rychle blíží a s ním přichází i doba infekcí močových cest, které trápí nejednu ženu. Jakmile se objeví první nepříjemné příznaky, začněte okamžitě jednat. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle i následnými recidivami. Máte-li k těmto potížím sklony, předcházejte jim!
Anorexia nervosa tzv. anorexie je zahalená velkým množstvím stigmat, a třeba právě vás zajímá pravda. Jak nepříjemné je žít v těle anorektika, na kterého se okolí dívá skrz prsty? Uvažování člověka s mentální poruchou není jednoduché, a to včetně člověka trpícího anorexií.
Lepek je rostlinný protein, který se nachází ve všech odrůdách ječmene, žita a pšenice, a tak ho můžete najít v produktech denního stravování jako je typicky chléb, rohlíky, těstoviny apod. Jsou to ale i tak lahodné potraviny jako sušenky, müsli, nebo třeba preclíky a jiné dobroty z pekárny. Navíc se lepek do mnoha potravin dostává také během jejich zpracování nebo je do nich přidáván jako pojivo. Co když vás v životě potká alergie na lepek nebo se mu z nějakého důvodu chcete vyhnout?

Nepřehlédněte

Přemýšlíte nad tím, do jakého stylu zařídíte své bydlení? Možností je spousta! Ovšem k těm nejoblíbenějším patří skandinávské bydlení, které je nejen vzdušné, ale také jednoduché a spojené s přírodou, což je dnes velmi důležité.
Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek