Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Naučné aplikace pro děti spojí jejich zájem o smartphony s něčím užitečným. Budou bavit děti i vás!

Děti dnes vyrůstají mezi chytrými telefony a tablety, a jejich zájem o ně musíte mít pod kontrolou. Vaše ratolesti vás vidí chytrou elektroniku používat, a není třeba se snažit jim zájem o ni odpírat. Nemyslíme tím, aby vaše dítě místo stavebnice nebo panenky žmoulalo telefon, ale existují hry, které se snaží zábavnou formou něčemu přiučit. Jaké aplikace budou užitečné pro ty nejmenší?
Naučné aplikace pro děti
zdroj: 123RF.com

28. 11. 2018

28. 11. 2018

Všechny následující aplikace fungují pouze v iOS a jsou k nalezení v AppStore.

Pohádka – animovaná Červená Karkulka

Známá pohádka o Červené Karkulce zpracována do zábavné a interaktivní aplikace. Můžete si vybrat, jestli bude pohádku předčítat vypravěč, nebo ji budete číst dětem vy. Děti mohou prozkoumávat prostředí lesa i babiččiny světnice, kde se příběh odehrává, a aplikace obsahuje celkem sto interaktivních prvků.

zdroj: itunes.apple.com

Veršované rozcvičky pro děti

Tato aplikace je určena dětem od čtyř let, a obsahuje sadu cviků, které jsou spojeny s jednoduchou básničkou. Rytmické verše vedou dítě při pohybu u jednotlivých cviků, a zároveň pomáhají zdokonalovat mluvený projev. Aplikace se hlavně snaží dítě přivést zábavnou formou k pohybu.

zdroj: itunes.apple.com

Ekontíci II

Nikdy není dost brzo začít ratolesti vzdělávat v oblasti třídění odpadu. Kam se sklem a kam s PET lahví? Děti procvičíte, kam s jakým odpadem, a to vše zábavnou formou, kdy je třeba kontejnery včas vysypávat. Cílem je tak udržení čistoty, a za správný postup se získávají body. Okolní krajina i kolemjdoucí zvířátka se mění k horšímu, pokud nestíháte a odpadky se hromadí.

zdroj: itunes.apple.com

Tobík uklízí

Tobík uklízí je další hra pro děti, která mluví kompletně v češtině. Je pro ty nejmenší, od jednoho do tří let. Principem hry je úklid rozházených hraček a dalších předmětů na své místo. Potraviny patří do lednice, oblečení do skříně, a za každou správně uklizenou věc hra dítě pochválí, a naopak, když je to špatně. Aplikace obsahuje šest místností. Jsou to dětský pokoj, obývací pokoj, kuchyň, koupelna, pracovna a chodba.

zdroj: itunes.apple.com

Logopedie – hezky česky

Aplikace má za úkol pomoci naučit vaše dítě správně vyslovovat všechny problematické hlásky abecedy. Jejich pořadí je podle obtížnosti, tedy od nejlehčího písmene po nejtěžší, kterým je samozřejmě prokleté Ř. Najdete zde přes 800 namluvených slov, která jsou doplněna ilustracemi. Pokud zvládnete slova, můžete přejít na jejich užití ve větách. Aplikace nabízí také možnost vlastního cvičení, kdy můžete trénovat jen ty hlásky, které dělají vaší ratolesti problémy.

K TÉMATU  Silvestr slavíme všichni. Ale víte, kde a jaký má původ?
zdroj: itunes.apple.com

Autor: Eduard Havel

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tmavý režim mobilních aplikací je dnes velmi oblíbený. Zejména uživateli je velmi vyzdvihovaný. Jejich spokojenost míří rovnou do vesmíru a četnost používání appek se díky tomu znatelně zvyšuje. Do svých systémů je postupně zařazují i technologičtí giganti. Není tedy pochyb ani sporu o tom, že mluvíme o trendu dnešní doby. A jelikož s dobou jde i oblíbený Bazoš, i on začal svým uživatelům nabízet exkluzivní tmavou novinku.
Věděli jste, že pokožka může díky dobré stravě vypadat zdravěji? Pleť je jednou z prvních věcí, kterých si lidé všimnou a její zdraví hodně prozradí o tom, co kdo jí. Stravovací návyky se ve stavu pokožky doslova zrcadlí. Jak? Nahlédněte do našeho průvodce krásnou pletí.
Zábava a práce v jednom? Sen, který se stává skutečností díky event managementu. Budujte kariéru v tomto oboru. Ukažte svůj manažerský talent a kreativitu organizováním firemních akcí. Toužíte po profesním růstu a dokonalé firemní kultuře?
Když se lísáme ke zvířatům, jejich nenadálý pohyb nebo zvukový projev nás pěkně vyděsí. Někdy tak trochu zapomínáme, že zvířata nemusí brát tulení jako něco příjemného. Zajímá je vaše jídlo, a jdou po něm hlava nehlava. Reakce dětí i dospělých je vždy leknutí, jen ti malí se trochu víc bojí. I takový roztomilý tuleň umí pěkně vyděsit!
Hubnutí s sebou nese řadu mýtů. Lidé, kteří se cvičením a zdravým životním stylem zabývají, je posléze snaží mýtit. Stále se totiž mezi námi nachází jedinci, kteří jim urputně věří. Pojďme si zmínit ty nejčastější mýty o hubnutí, které nám spíše stěžují cestu za vysněnou figurou.
Podzim je tradiční období v roce, kdy bilancujeme. Dny se zkracují, počasí zhoršuje, nálada prostě není. Odtud je už jen krůček k nepříjemným pocitům a sešupu nálady směrem strmě dolů. Když se to stane jednou, je to v pořádku. Podzimní deprese by se ale neměly opakovat často.
Miloš Zeman brzy sesedne z pozice hlavy státu. 8. března 2023 tomu bude 10 let od složení prvního prezidentského slibu Milošem Zemanem. Byl zvolen, jako první, přímou volbou a svůj mandát po pěti letech obhájil. Třetí kandidaturu Ústava nepovoluje, a tak teď Česko hledá nového prezidenta. Nebo historicky první prezidentku? Po čem volá naše společnost?
O botoxu a jeho účincích se hojně mluví, kosmetické úpravy botoxem jsou skloňovány v médiích a zejména celebrity si v těchto úpravách libují. Ale už zdaleka nejen slavné tváře jeho magii podlehly. Ovšem i když se díky botoxovým injekcím můžete zbavit vrásek, čímž jistě alespoň na chvíli vizuálně zastavíte stárnutí, ne vždy je to výhra.
Moderní koupelny, to je hlavně čistota a jednoduchost, vkusně sladěné barvy a imitace dřeva nebo kamene. Přednost mají zemité tóny, jako hnědá, béžová nebo šedá. Skvěle vypadají i prosklené sprchové kouty. Je pravda, že v koupelně netrávíme tolik času, jako v obývacím pokoji nebo kuchyni, je ale nepostradatelným místem, kde chceme relaxovat a užít si klid. I proto by měla být koupelna pěkně útulná.
S příchodem chladnějšího ročního období se pulty supermarketů začínají plnit exotickými druhy ovoce. A vedle tradičního kaki, pomela a dalších podobných vynikajících kousků, nám svou střapatou hlavičku ukazuje také ananas. Věděli jste, že se jedná o spalovač tuků? Zejména po svátcích by proto neměl chybět ve vašem jídelníčku.

Výběr článků

Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
Přemýšlíte už nyní nad tím, kam se letos pojedete podívat? Zahraniční dovolená může být naplánovaná s předstihem, ale klidně i rozhodnutím na poslední chvíli. Dovolená v Itálii je mezi Čechy každým rokem velice oblíbená.
Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.

Nepřehlédněte

Mílovou rychlostí se k nám blíží léto – a to znamená hlavně prázdniny pro naše děti. Pokud si lámete hlavu, čím je v tomto období zabavit, věřte, že voda je to nejlepší, co můžete vymyslet. Děti přece milují rochnění se na koupališti! Tak si udělejte příjemný výlet a vydejte se na celý den do jednoho z našich nejoblíbenějších aquaparků. Které to jsou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek