Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Adventní kalendář: odkud se vzal? Jak si vytvořit vlastní a co by v něm mělo nebo mohlo být ukryto? Vyberte si z našich tipů!

Nebojte se, nechceme vás nijak strašit, je už je čas na vánoční přípravy. Ale co si budeme povídat, doma vyrobený adventní kalendář zabere nějaký čas a v době, kdy bude aktuální, budete mít jistě dost jiné práce. Co si to tedy letos trochu ulehčit a připravit se. Užijete si i samotnou výrobu kalendáře třeba v rodinném kruhu.
adventni kalendar
Zdroj:123RF.com

Historie adventního kalendáře

Víte, že adventní kalendář se 24 okénky, ve kterých se skrývají drobná překvapení, vznikl už v roce 1851?  Možná vás to překvapí, ale nebyla v něm čokoláda ani žádné jiné pamlsky. Jeho cílem bylo přiblížit dětem křesťanské tradice, a proto obsahoval výjevy z bible.

První tištěný kalendář byl později

První tištěný kalendář s malými barevnými obrázky přilepenými na lepence vznikl mnohem později. V roce 1908 jej vyrobil mnichovský tiskař Gerhard Lang z Maulbronnu. Svůj vystřihovací kalendář nazval „V zemi Ježíškově“. Tento „Mnichovský vánoční kalendář” neměl ještě otevírací okénka, ale na počátku 20. století už Lang vydal první adventní kalendář s malými otevíracími dvířky.

A právě adventní kalendář si můžete zkusit vyrobit sami a naplnit ho vlastnoručně připravenými dobrotami nebo čímkoli, co vás nebo vaše děti potěší.:)

Láhev a kouzelné obálky

Chcete si rovnou udělat pěknou dekoraci na stůl? Pak si vytvořte lahev plnou dárečků. Oživte ji led světélky a kouzelná atmosféra je na světě. Čím vyplníte obálky, necháme na vás.

domácí adventní kalendář
Zdroj: Pinterest

 

Kalendář z pekáče

Děti jistě potěší adventní kalendář vyrobený z pekáčku. Nemusí nutně obsahovat jen dobroty. 🙂

domácí adventní kalendář

Nápaditá dekorace na zeď

Opravdu nádherně vypadá na zdi ozdobená větev, kterou můžete najít cestou při podzimní procházce. Stačí pár stužek a mašliček a dárky balené do čehokoli, co vás zrovna napadne. Čísla ani nejsou potřeba. Každý den se jednoduše rozbalí jeden dárek.

domácí adventní kalendář

Kalendář ze sirek

Máte doma krabičky od sirek? Pak není co řešit. Udělejte z nich řetěz a ozdobte je barevným papírem ve svátečních barvách. Budete se divit, co všechno se do takové krabičky vejde. A pokud vám nestačí, pořiďte krabičky větší. Na trhu je seženete za pár korun.

K TÉMATU  Noční stolek vedle postele je důležitý prvek vaší ložnice! Kam si odkládat mobil, knihu, brýle, hrnek nebo léky?

domácí adventní kalendář

 

Obálky a zase obálky

Proč ne, i do těch se dá vložit ledasco. Od obrázku až po zajímavý poukaz i nějaká ta dobrota se do nich vejde. Nazdobit je můžete podle vlastní fantazie. A barevná kombinace záleží jen na tom, kam svůj kalendář umístíte. Bílá se hodí všude.
domácí adventní kalendář

Pro taťku pivní kalendář

Má ten váš rád pivo? To byste se divily, kolik druhů na trhu je. Na jeden kalendář to ani nevystačí. Udělejte mu radost a naservírujte mu nápoj trochu jinak. Uvidíte, jak se bude blaženě tvářit.:)

domácí adventní kalendář

 

Máte nějaké vlastní nápady? Pošlete nám je do redakce. Rádi je uveřejníme.:) Krásný a barevný podzim!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sváteční atmosféra je o víc než jen vánočním stromečku a dárcích. Jak vykouzlit tu pravou vánoční pohodu? Dnešní článek na Dámské Lize přináší osvědčené tipy, které vám pomohou vytvořit nezapomenutelnou atmosféru na Štědrý den. Od kouzelného osvětlení po voňavé lahůdky, zjistěte, co by nemělo chybět ve vašem vánočním repertoáru a jak si užít tento magický čas s rodinou a přáteli.
Banány patří mezi rychlou svačinku, ale také mezi potraviny, které pozitivně ovlivňují nervový systém a zlepšují náladu. V Japonsku na banány nedají dopustit především ženy, protože díky banánům si udržují štíhlou postavu. Už jste slyšeli o banánové dietě?
Výběr a nákup plavek je pro milovnice plážových slunných dnů jedna z nejoblíbenějších aktivit. Všelijaké barvy, kombinace, vzory a střihy vám umožní popustit uzdu své fantazii způsobem, k němuž se za celý rok nedostanete.
Jak poznat menopauzu? Otázka, kterou si po čtyřicítce začne klást mnoho žen. Menopauza, klimakterium či přechod, je přirozené období v životě každé ženy, kdy dochází útlumu funkce vaječníků a v důsledku toho k vymizení menstruace.
V rámci jarní edice letošního týdne módy se konala rovněž tradiční soutěž VAN GRAAF Junior Talent, která mezi ostřílenými designérskými esy nabízí neméně zajímavou podívanou. Vítězem tohoto ročníku se stal Tomáš Němec.
Krásný podzim, který nás čeká, přímo láká na výlety do přírody. Stromy začnou hrát všemi barvami, a tak pokud není venku zrovna lijavec, stačí se teple obléknout a hned můžete vyrazit. Ať už sami, v páru nebo s rodinou, podzimní přírodu si zamilujete.
Může být klíčem ke štěstí a trvalému vztahu astrologie? Ať už hledáte spřízněnou duši, nebo hodnotíte stav současného vztahu, vaše znamení zvěrokruhu vám může poskytnout užitečné informace o vašem milostném životě. Takže, jak je důležité souznění horoskopu?
Během chladných měsíců je pro mnoho z nás v malých bytech naprostou samozřejmostí sušit prádlo doma. Pokud nedisponujete sušičkou nebo sušárnou, možná tento problém řešíte sušákem postaveným doma u radiátoru. Najdou se ale i tací, kteří dávají prádlo přímo na topení. My však víme, že to není zrovna dobrý nápad a v dnešním článku vám povíme proč.
Toužíte po pevné a pružné pleti bez jakékoliv chybičky? Chcete mít účes jako ze salonu? Svěřte se do rukou speciální kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové, jejíž účinky vás ohromí. Pleťové krémy, séra a další produkty se díky jejímu obsahu postarají o zlepšení stavu vaší pokožky.
Říká vám něco jméno Wirginia Szmyt? Jedná se o pravděpodobně nejstarší DJku všech dob, která si v seniorském věku plní sen. Někteří ji obdivují, jiní možná kroutí nevěřícně hlavou, ale jedno se jí upřít nedá – odhodlání, nadšení a láska k hudbě. S mícháním muziky začala Wirginia již před dvaceti lety a nikdo ji neučil a postupně na vše přicházela sama. Dnes patří v Polsku mezi poměrně známou a oblíbenou umělkyni.
Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Říká se, že pořádek dělá přátele. Najednou chápu, jak moc je tohle přísloví pravdivé. Když za mnou moje dlouholetá kamarádka přišla s prosbou o pomoc, neváhala jsem a udělala jsem pro ni všechno, co jsem mohla.

Výběr článků

Pandemie se rychle šíří. Čísla nemocných stoupají, proto byste neměli na nic čekat a podpořit svou imunitu. Nikdy totiž nevíte, kdy a kde se s nemocným můžete setkat. Abyste měli dobře fungující obranyschopnost, musíte mít ve formě střeva. K tomu vám pomohou probiotika. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček doplňků stravy Naturevia, ve kterém najdete kvalitní přípravky pro celou rodinu.
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!
Dnes je ten správný den se rozhodnout, s kým chcete trávit svůj drahocenný čas, a komu ho naopak nedávat! Dejte na svůj vnitřní hlas.

Nepřehlédněte

Sebere mi děti – to patří mezi nejčastější obavy rodičů, kteří se rozvádějí. Často tato věta totiž bývá předmětem zastrašování ze strany některého z rodičů nebo nástrojem vydírání, aby rodič dosáhl v bitvě zvané „rozvod” svého. A obvykle to funguje.
Pelargonie, známější spíše jako muškáty, patří mezi nejoblíbenější květiny do truhlíků či jiných nádob. Pelargonie vodopádem svých barevných květů zdobí nejeden balkón či terasu. Pelargonie jsou velmi dekorativní, nenáročné na pěstování, odolné vůči chorobám a škůdcům, a proto jejich pěstování zvládne i naprostý začátečník.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek