Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Barevná dieta. Jak zhubnout díky barvám? Jak mohou barvy pozitivně ovlivnit vaše křivky? Zkuste barevný jídelníček!

Většina z nás už minimálně jednou držela nějakou tu dietu. Dobře víte, jak je to složité. Možná by vám více vyhovovalo řídit se barvami. Jak to? Barvy totiž mohou přímo souviset s hubnutím a dost možná vás shazování přebytečných kilogramů bude konečně bavit.
barevna dieta
Zdroj: 123RF.com

Barevná dieta: Jak to funguje?

V podstatě a zjednodušeně řečeno jde o sledování barev v rámci vašeho jídelníčku. Autoři diety slibují, že se budete cítit lehčí a plní energie. Je třeba začít tím, že se zbavíte stresu z jakéhokoli snězeného jídla. Následně se budete soustředit na jídelníček, který bude obsahovat všechno, co si povíme, zařadíte trochu pohybu a kila půjdou dolů jako o závod. Jak v tom hrají roli barvy? To je jednoduché, hlavní zásadou této diety je pojídání ovoce a zeleniny různých barev. Pro začátek vám budou stačit asi tři dny. Tento způsob stravování můžete jakkoli prodloužit.

V čem tkví tajemství barev? A co jíst, abyste byly štíhlé?

Jezte hlavně čerstvé červené, zelené a žluté nebo oranžové plody. Dodržujte ovšem jedno důležité pravidlo: U každého jídla vybírejte vždy pouze jednu barvu. To se netýká bylinek, citronu a chilli. To jsou potraviny, které se smí jíst při barevné dietě kdykoli bez omezení. Výsledek by se měl dostavit už za pár dní, kdy můžete být lehčí až o 1.5 kilogramu.

Jak fungují barvy na vaše tělo?

Červená  – povzbudí látkovou výměnu. Červená barviva (lykopen, antokyany) působí proti stárnutí buněk, snižují hodnoty špatného cholesterolu a napínají vaziva. Jezte ředkvičky, lilek, červenou papriku, rajčata, červenou řepu, červené zelí, chilli papričky, švestky, meloun, granátové jablko, nebo červené hroznové víno atd.

Žlutá barviva (karotenoidy) – má protistárnoucí efekt a vliv na urychlení látkové výměny. Jezte hlavně citrusy, které jsou také bohaté na vitamin C. Můžete zkusit i žlutou papriku, dýni, mrkev, banán, kukuřici, ananas či mango.

Zelená  – podporuje regeneraci, protože chlorofyl a železo zlepšují kvalitu krve a zásobování těla kyslíkem. Do jídelníčku zařaďte zelenou papriku, fazole, salátovou okurku, celer, cuketu, brokolici, jablko, špenát, cibuli, kiwi a bylinky.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vinný sklípek vyžaduje podzemní prostor, kde si budete moci naplno vychutnat tu pravou atmosféru posezení s přáteli nad sklenkou vína. Pokud sklepní prostory nemáte, můžete originální způsob uskladnění vína vymyslet i v kuchyni nebo obýváku.
Domluvily jste se na letní dámské jízdě v zahraničí? Pak je nejvyšší čas vše naplánovat. Máme pro vás seznam 5 věcí, díky kterým se dovolená vydaří na jedničku.
Ráda darujete, nebo naopak dostáváte květiny? Pak vás jistě bude zajímat, jaký význam jednotlivé květiny mají. Někdy se může dokonce stát, že obdarovaná osoba ví, jakou má která květina symboliku, a může ji tak váš výběr dokonce i urazit. Ptáte se proč? Pak čtěte dál.
Člověku to nedá, aby si toho nevšiml – je to tu už od začátku října, kdy se v obchodech objevuje první vánoční výzdoba, prohnaně proložená figurkami Mikulášů, čertů a andělů. V trafice se začínají objevovat svépomocné kuchařské časopisy, ze kterých se na člověka smějí pusinky, úly a kuličky, a než se nadějeme, máme tady plný frontální útok na peněženku a první signální soustavu. A co uděláme?
Astroložka Naďa Šmídová přináší horoskop na sobotu i neděli. Úklid je sice potřeba, ale neberte ho tak vážně a hlavně relaxujte. O tom je přece víkend! Co je možné očekávat a čemu se raději vyhnout?
Podle statistik zradí srdce téměř každého třetího z nás. Jedná se o nejčastější příčinu úmrtí v Česku. Jen vloni si vyžádaly ischemická choroba srdeční, selhání srdce a infarkt myokardu přes 38 tisíc životů. Nechcete-li být mezi nimi, začněte o to své více dbát. Je totiž spousta věcí, které pro něj můžete udělat.
Přemýšlíte o soukromé školce pro vaše dítě? Dnes se podíváme na výhody a nevýhody soukromých školek. Prozkoumáme výhody jako individuální přístup a zaměření na specifické potřeby dítěte, stejně jako možné překážky, které mohou v soukromých školkách vzniknout. Čemu dáte nakonec přednost státní školce, nebo soukromé? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Je to tady! Společnost Warner Media oznámila, že hrdinové oblíbeného sitcomu z devadesátek se již v květnu objeví na stanici HBO Max. Co o comebacku legendárních Přátel víme, jak se k němu samotní aktéři vyjádřili, a jak se k tomu postavili tvůrci? Nový projekt je na spadnutí!
Pokud se chystáte na pohovor, mohou se vás zeptat, jaký si představujete měsíční plat. Odpoví jim to na skrytý dotaz, jak si ceníte svých znalostí a vědomostí. Jestliže pracujete na živnostenský list, často navrhujete klientovi cenu za svou práci, výrobek, službu. Podívejte se kolem sebe a nebojte se říct si o peníze.
Kolagen je jedna z nejdůležitějších bílkovin ve vašem těle. Je hlavní složkou pojivových tkání, které tvoří několik částí těla, včetně šlach, vazů, kůže a svalů. Kolagen má mnoho důležitých funkcí, včetně zajištění struktury pokožky a posílení kostí.

Výběr článků

Už je to pár týdnů, co se v naší domácnosti zabydlela nádherná kudlanka. Velký zelený brouk, který je v Česku stále běžnější. I my ho na konci léta na své zahradě našli a jelikož děti byly naprosto nadšené, umístili jsme kudlanku do velkého akvária. Dodnes nás nepřestává fascinovat.
Krásný den všem dámám v naší lize! S blížícím se jarem je nyní ideální čas připravit své tělo na novou sezónu. A co je lepšího než začít s osvědčeným jarním detoxem? V tomto článku se podělíme o jednoduché tipy na přípravu zeleninového smoothie a připravíme si detoxikační polévku. A v neposlední řadě, prozradíme 4 kroky, jak s detoxikací začít jež v únoru.
Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?

Nepřehlédněte

Termín letní láska je s trochou nadsázky jen další pojmenování záletů. Jde zpravidla o krátkodobý vztah mezi dvěma lidmi. Zahrnuje tak mnohem méně složitostí a odpovědnosti než vážný vztah. V létě jsou románky častější, letní láska je navíc stejně krátká a proměnlivá jako roční období.
Všichni jsme někdy v životě emocionálně vyčerpaní. Je normální zažít předávkování jednou nebo druhou emocí a vypořádat se s jejich těžkostí a bojem. A pouze prostřednictvím této zkušenosti můžeme skutečně vidět krásu života. Ale když se emoční vyčerpání promění v neustálý zážitek negativních emocí, už to není zdravé.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek