Životní styl

Barevná dieta. Jak zhubnout díky barvám? Jak mohou barvy pozitivně ovlivnit vaše křivky? Zkuste barevný jídelníček!

barevna dieta
Zdroj: 123RF.com
Většina z nás už minimálně jednou držela nějakou tu dietu. Dobře víte, jak je to složité. Možná by vám více vyhovovalo řídit se barvami. Jak to? Barvy totiž mohou přímo souviset s hubnutím a dost možná vás shazování přebytečných kilogramů bude konečně bavit.

Barevná dieta: Jak to funguje?

V podstatě a zjednodušeně řečeno jde o sledování barev v rámci vašeho jídelníčku. Autoři diety slibují, že se budete cítit lehčí a plní energie. Je třeba začít tím, že se zbavíte stresu z jakéhokoli snězeného jídla. Následně se budete soustředit na jídelníček, který bude obsahovat všechno, co si povíme, zařadíte trochu pohybu a kila půjdou dolů jako o závod. Jak v tom hrají roli barvy? To je jednoduché, hlavní zásadou této diety je pojídání ovoce a zeleniny různých barev. Pro začátek vám budou stačit asi tři dny. Tento způsob stravování můžete jakkoli prodloužit.

V čem tkví tajemství barev? A co jíst, abyste byly štíhlé?

Jezte hlavně čerstvé červené, zelené a žluté nebo oranžové plody. Dodržujte ovšem jedno důležité pravidlo: U každého jídla vybírejte vždy pouze jednu barvu. To se netýká bylinek, citronu a chilli. To jsou potraviny, které se smí jíst při barevné dietě kdykoli bez omezení. Výsledek by se měl dostavit už za pár dní, kdy můžete být lehčí až o 1.5 kilogramu.

Jak fungují barvy na vaše tělo?

Červená  – povzbudí látkovou výměnu. Červená barviva (lykopen, antokyany) působí proti stárnutí buněk, snižují hodnoty špatného cholesterolu a napínají vaziva. Jezte ředkvičky, lilek, červenou papriku, rajčata, červenou řepu, červené zelí, chilli papričky, švestky, meloun, granátové jablko, nebo červené hroznové víno atd.

Žlutá barviva (karotenoidy) – má protistárnoucí efekt a vliv na urychlení látkové výměny. Jezte hlavně citrusy, které jsou také bohaté na vitamin C. Můžete zkusit i žlutou papriku, dýni, mrkev, banán, kukuřici, ananas či mango.

Zelená  – podporuje regeneraci, protože chlorofyl a železo zlepšují kvalitu krve a zásobování těla kyslíkem. Do jídelníčku zařaďte zelenou papriku, fazole, salátovou okurku, celer, cuketu, brokolici, jablko, špenát, cibuli, kiwi a bylinky.

štítky

Reklama

Reklama